Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 1x09 - The Garveys at Their Best

2014. szeptember 01. 11:00 - Szencsike

Az évad legjobb része különleges lesz, mert az O14 előtt eseményeket látjuk. Kedvenc hőseink élik az átlagos, hétköznapi boldogságokkal és gondokkal teli életüket, majd jön az Eltávozás napja és három évvel később mi már a megtört szereplőként ismerjük meg őket. Kevinnel kezdünk, a reggeli futóköreit rója az utakon, de az egészséges életmód nem tart sokáig, megáll egy postaládánál, a láda alján egy cigis doboz van elrejtve, titokban dohányzik kedvenc rendőrünk. Az erdő mellett szívja a koporsószöget, mikor a fák, bokrok között meglát egy szarvast. Az állattal csak figyelik egymást, aki egy kamion dudálása után eltűnik. Egy gyors Listerines szájöblítés után (otthon nem tudják, hogy dohányzik) irány haza, akkora hodály ez a lakás, mint a legnagyobb budai villák. Egy rendőri fizetésből, hogy lehet ekkora házat fenntartani? Otthon kedves felesége már javában szervezi a napi programját, valamit lemond, valamit áthelyez, Laurie Garvey boldognak tűnik.

1.png

A palotának egy hibája van, reped a fal, Kevin veszi észre, már egyenruhában van, még nem Garvey rendőrfőnök, hanem egyszerűen Garvey rendőrtiszt. Laurie adja a napi utasításokat, drága ura dolga, hogy elhozzon egy tortát, mert valakit ünnepelni fognak. Tom a nap folyamán ér haza, illetve Kevin ne felejtse el, hogy ma a kutyatenyésztőhöz mennek. Laurie is milyen elegáns, sminkelve, csinos szoknyában és hozzá illó felsőben megy a munkába. Kevin dolga Jill suliba szállítása, a lány fogszabályzós mosolyú, de hihetetlenül életvidám 15 éves kamasz. Ugrás a Durst-családra, reggel 6 óra 42 perc, a két gyerkőc ébreszti a szülőket, ugrálással és sok-sok puszival, illetve kutyapuszival, mert van kutyájuk is, Bubba. Ilyen egy tökéletes család reggele. A reggeli is hangos és zajos, a gyerkőcök nagyon sokat beszélnek. Nóri nagyon kiöltözött, ma nagy nap lesz, állásinterjúra megy, Szuperapu és a gyerekek együtt bíztatják őt. Ez annyira tökéletes, mindjárt sírva fakadok, annyira szép életük van Garveyéknak és Durstéknek.

2.png

Laurie munkahelye egy szép iroda, benne egy jókora dívánnyal, és a naptárban látjuk október 13. a dátum, vagyis kb. 24 órára vagyunk a letargia kezdetétől. Laurie-nak hívása van, egy doktornő keresi őt, az ő időpontját mondta le reggel, de a doktornő szerint mindenképpen fontos, hogy eljöjjön, mert fontos mérföldkőhöz érkeztek a kezelésben. Laurie még beszél a férjével, de megpróbálja megoldani, hogy elmenjen. Lehet gyerek van a dologban? Laurie foglalkozása pszichiáter (a palotájukat egy rendőri fizuból és egy pszichiáteri magánpraxisból tartják fenn, hmm…), első betege nem más, mint -dobpergést kérek- Patti. Bizony, a későbbi Bűnös Maradék vezére, Patti szorul Laurie segítségére. Ugrás a család másik felére, Jill Nyan Cat-en röhög, illetve Kevinen, aki nem érti mi poénos egy szivárványos macskában. A lánynak az esti programja a buli szervezése lesz, de a lány szerint az illető már tud a partiról. Ha tud, ha nem tud, csak Laurie meg ne tudja, hogy oda lesz a meglepi. Jill a búcsú puszinál érzi meg Kevinen a cigiszagot, ezen apu is meglepődik, lebukott. Később Kevin a kijelölt posztján Nyan Catet próbálja megérteni, nem sok sikerrel. A közeli oviból sikítva rohannak ki a gyerekek, egy vadállat tört be hozzájuk, minden gyerek épségben kijutott, de az egyik terem romokban hever az állat dúlása miatt. A vérszarvas rontott be és tette tönkre a berendezést. Az óvónéni, aki Kevinnel beszél, az Durst apuka szeretője, de ez titok még.

3.png

Ugrás Pszicho Pattire, egy megtört, mindenben katasztrófát látó hölgy, és most is jön egy nagy tragédia. Azért most is, mert Patti már korábban is jósolt ilyesmit, de ez lesz az igazi. Milyen érzés ez, teszi fel Laurie a szokásos kérdést, Patti a válaszában említ egy férfit, Neil az igazi oka, hogy világvégét kiállt. A férfi kirakta őt a lakásukból és csúnyán összevesztek/vesznek még mostanság is, Patti ezért ilyen, mert elhiszi a sok sértést, amit a férfi mond. Laurie tanácsa egyszerű, adja ki magából a dühét és többé ne vegyen tudomást a sértésekről. Fogjon egy zacskót, rakja bele ezeket a sérelmeket és tegye Neil ajtaja elé (Emlékszünk, Gladys epizód! Patti az étteremben Laurie-val, a maradékos zacsira ráírta Neil nevét és egy ház elé dobta!). Patti érzi, hogy a nő nem veszi komolyan, de abban biztos, hogy ez a katasztrófa igazi lesz és Laurie is érzi, hogy valami baj van, csak nem hajlandó beismerni. Laurie-val minden teljesen rendben van, köszöni szépen.

4.png

Nóri interjúzik, Lucy Warburton mellé szeretne elszegődni, mint a kampánystáb tagja. Lucy, ekkor polgármesterjelöltként éli az életét, de már látszik rajta az eltökéltség, ami a poszthoz kell. Felteszi Nórinak a nagy kérdést, miért alkalmazza őt? Nóri már mondaná a szokásos maszlagot, amit minden HR portál csak tanácsolni tud, de Lucy leállítja, ő az igazat akarja hallani. Így Nóri kimondja azt, amit a legtöbb családanya érez, szeretné másra is használni a fejét, mint a sütés-főzés-mesélés (ha bárki családanya olvasná, nem kell személyesnek érezni), nem elégíti ki ez a szerep, önmagára is szeretne koncentrálni. Az interjú közepén betoppan Garveypapa, és a bulijába hívja a jelölt asszonyt. Az öreg tényleg tud a buliról, Lucy nem mond se nemet, se igent, az viszont látszik, hogy van köztük valami. A kis közjáték után a két nő újra kettesben marad, Nóri megígéri, ha Lucy alkalmazza, a család a kampány idejére a kispadra kerül.

5.png

Ugrás a rendőrségre, Garvey rendőrfőnök tart eligazítást, Kevin a kifolyt kávéjára koncentrál, de Apafőnök szavait akkor hallja meg, mikor a szarvastámadásokról beszél. Apafőnök úgy hiszi, hogy több állat dúlja a várost, de Kevin szerint csak egy van, sőt már látta is a vérszarvast. Apufőnöknek mindegy, hogy egy vagy több van a dögből, a lényeg, hogy a csapat felhatalmazást kap arra, hogy levadássza. Kevinből előbújik az állatvédő, nem kell megölni, az állatvédőktől kérnek kábító pisztolyt, meglövik és visszaengedik a természetbe. Apufőnök alkut ajánl, Kevinnél lehet az altatópisztoly és ha újra látják vérszarvast, akkor Kevin érjen a helyszínre előbb, mint a fegyveresek. Ez megfelel Kevinnek is, Apufőnök elbocsájtja a kollégákat, az esti viszontlátásra. Kevinnek hívása van, Tomi, a srác valami bajba került. Bajban van bizony, letartóztatták, a sértett majd csak a következő alkalommal fog feljelentést tenni, Tominak meg kell húznia magát. Ő szánja-bánja tényleg, Kevin észreveszi, hogy a srácot bántották, elgurul a gyógyszere, irány a sértett. Kevin megy tárgyalni, az ajtót egy fiatal gyerek nyitja ki, majd jön az apja. Ő Tomi vér szerinti apja is, a srác most részegen jött el hozzá, nem ez volt az első alkalom. Kevin annyira mérges a fazonra, hogy csak azt akarja tudni, hogy bántotta-e a gyereket, de a férfi csak hárít, így Kevin egy gyomrossal adja a tudtára, hogy ne verje meg a fiát, vagy ő intézi el.  A kocsiban Tomit is arra kéri, hogy hagyja abba, ő sokkal jobb apa, mint az igazi, mert ő nem tenne Laurie-val és vele semmi rosszat. Vajon mi történt?

6.png

Laurie eközben a kutyatenyésztőnél ölelget egy bolyhos kiskutyát, a tenyésztő Gladys lenne. Laurie nagy babusgatás közepén kapja meg az ura üzenetét, hogy nem tud jönni. Gladys áldását adja arra, hogy Laurie elvigye a kiválasztott kis blökit, a férj azonnal beleszeret, ha találkoznak. Laurie meghatódik, el is pityeredik, ennyire nem egyszerű az élete. Otthon Jill a tudományos projektjét készíti, anyu pedig szánja-bánja, de nem tud elmenni a holnapi előadásra, nagyon szörnyű tett ez tőle. Jill nem veszi zokon, egy előadás nem a világ, és Laurie a legjobb anya. Ezt a hazatérő Kevin is támogatja, a tortát Tomi hozza be, Laurie-nak ez a meglepetés mára. Este, a parti hamarosan kezdődik, már csak az ünnepeltre kell várni, Garveypapa azt mondta, hogy neki nem kell buli, de valójában igenis jólesik neki ez a kis meglepi ünnepség. Mindenki itt van, aki számít, Matt és Mary Jamison, Lucy, a kollégák és mindenféle névtelen jóbarátot alakító statiszta. Kopasz kolléga Kevint röhögi ki a szarvasmentés miatt, ráadásul pont Laurie-nak meséli ezt, de a nő megérti férjét, ez kedves ötlet. Durst-családnál a gyerekek a lefekvéshez készülődnek, a kislány az esti ima után arra kéri anyut, hogy oltsa le a villanyt, már nem fél a sötétben. Felnőtt a gyerek, ez látszik Nóri arcán, megjött az ura, az egyik ügyféllel volt egy kis probléma, ezért jött haza későn, de mi nézők és olvasók tudjuk, hogy az óvónénivel hetyegett. Nagyon örül az elfoglalt családfő Nóri sikeres interjújának, de megy a gyerekeinek jóétpuszit adni.

7.png

Papibuli, az öreg épp az Év embere díjat szidja, aminek ő lett a következő díjazottja (ennek az apropója az ünnepség) ha a városi bíró, Hader bíró úr (Matt első szórólapos célpontja) is megkaphatta, akkor nem is olyan jó ez a díj. Matt az első köszöntő, méltatja idősebb Garveyt mint kiváló embert és a közösség egyik legnagyszerűbb tagját. Kevin lesz a következő, ő mint apát méltatja az öreget, egyes egyedül nevelte fel és micsoda eredményt hozott: Kevinnek is lett egy nagyszerű családja. A beszéd után szinte azonnal behozzák a tortát, már senki sem foglalkozik Kevinnel, mindenki tortázik és bulizik tovább, Kevin számára ezek a kívülállóság első jelei. Később Kevin a ház előtt bagózik, apu ül le mellé, megdicséri a fiát a beszédért, de mindketten tudják, hogy Kevin nem veszi komolyan. Kevin úgy hiszi, hogy az élet tartogat számára valamit, de még ő maga sem tudja, hogy mit. Ez a sodródás érzése, hiába van meg mindene (szép család, jó állás) de valami hiányzik. Apu kimondja a varázsszavakat, nincsen Kevinnek nagyobb célja, mert már ott van, ahol lennie kell. A parti után Kevin és Laurie a lefekvéshez készülődnek, Laurie elmeséli a tenyésztős sírását, még nincs itt az ideje a kiskutyának. Kevin pont az ellenkezőjét gondolja, vegyenek csak kiskutyát, holnap visszamennek a tenyésztőhöz, Laurie nem fog sírni és a család bővülhet a blökivel.

8.png

Október 14. reggel 5 óra 58. Kevin ül az ágy szélén és komoran néz maga elé. Laurie felébred, az ura nem túl bőbeszédű, elmegy futni. Laurie is felkel, a fia is ébredezik, a srác már nem alszik vissza, hát anyuval cseveg. Bevallja neki, hogy elment az igazi apjához, Laurie szakemberként tudja, hogy ezen sosem fognak tudni túllépni, bármennyire is szeretnének. Kevin fut mint Forrest Gump és megérkezik a kísértést jelentő postaládához. Úgy tűnik, hogy ellenáll, de nem, szívja a bagót az út szélén. Egy autó fékez le mellé, egy mosolygós hölgy kérdi tőle, hogy készen áll-e, de Kevin értetlen arcát látva rájön, hogy nem ő az, akit keresnek, így továbbhajtanak a társaival. Másodpercekkel később a csatornafedél kezd remegni, valami túlnyomás lehet a mélyben mert a fedél szó szerint a magasba röpül és csak centik hiányoznak, hogy Kevinre zuhanjon.

9.png

Ilyen halálközeli élménnyel ritkán indul a napja, rögvest haza megy és beszámol a párjának. Laurie ebből csak annyit szűr le, hogy az ura dohányzott, mert megérezte rajta a bagószagot. Kevinnek kell pár másodperc, hogy ezt felfogja, ő éppen sztoriban van, a felesége meg a bagóra figyel? Igen, arra, igazából neki mindegy, Kevin akar leszokni, de ha visszaszokna, legalább legyen őszinte. Hát itt sokkal mélyebben kell keresni a hibát, őszinteség alapján Kevin elmondhatta volna, hogy beszélt a Másik apuval. Jó, igen beszélt, mit akar még Laurie? Legyen őszinte vele, csak ennyit szeretne kérni. Oké, nem kell neki kutya, csak azért támogatta, mert Laurie-nak fontos volt, de őt nem érdekli a kutya. Laurie nem szól semmit, csak figyelik egymást, most értékelik át a házasságukat. Kevin megkapja a várva várt hívást, mehet megmenteni a szarvast. Mosolyogva mondja Laurie-nak az új híreket, de a nő érzelemmentesen reagál erre, menjen csak, mentse meg őt. Kevin elküldi a francba a feleségét és elhúz öltözni.

10.png

Kevin kiért a címre, vérszarvas egy magánházba tört be, a tulaj frászban van a dögtől, bent a romokat a felsége és a fogyatékos fia takarítja össze. A fiú nem fogja abbahagyni a takarítást, így hiába kéri Kevin a ház elhagyására őket, nem fogják megtenni. A szarvas az emeleten esett fogságba és randalírozik az egyik szobában. Kevin a közelébe sem ér, mert a szarvas egy terminátor erejével löki ki az ajtót és száguld el Kevin mellett a szabadságba. Ez a szabadság sem tart sokáig, egy kocsi elé szaladt, a jármű tönkrement, a szarvas az utolsókat nyögi. Kevin nem mentheti meg, kénytelen a kegyelemlövéssel segíteni az állaton. A kocsi sofőrje egy nő, rémülten álldogál az úton mellett. Eközben Laurie egy lámpánál áll, a mellette lévő sávba az az anyuka sorol be, akivel a sorozat indult (parkoló, kocsiból eltűnt csecsemő). Az anyuka most is épp a telefonján lóg, valami sürgős ügyet kellene elintéznie, hátul a kisbabája sírdogál. A két nő amolyan „Igen, fárasztó az élet” mosollyal néz egymásra, majd mindketten mennek a dolgukra a zöld jelzés után. Vagyis még bőven az eltűnések előtt vagyunk. Laurie megérkezett a rendelőbe, ott Mary Jamison üldögél, ő a férjét várja. Most Matt-tet rendelték be, hogy adjon mintát, már ők is nagyon szeretnének gyereket, de eddig nem jött össze. Matt végzett, kell most a szíverősítő, így ő ihat, Mary vezet.

11.png

A Nő, Aki Elütötte A Szarvast idegesen figyeli, ahogy a sárga angyal elszállításra készíti elő a kocsiját. Elővesz egy cigit, Kevinnek is szüksége van egy szálra, a nő pedig vall. Eltévedt, a hoteljába készült visszamenni, de rossz helyen fordult, az állat meg kivágódott elé. A kocsimentő végzett, elvinné a nőt is, de Kevin vállaja a fuvart. Jill sulijában a tudományos nap miatt izgatott mindenki, Tomi segít neki összerakni a munkáját. Egy tanár keres önkénteseket, akik beállnak az áramkörbe, Tomiék elsőként jelentkeznek. Durst-éknél a reggel a szokásos káoszban telik, a gyerekek hangosak, apu már a reggeliző asztalnál mobilozik (I love Óvónéni), Nóri szintén a telefonján lóg, mert a Hívást várja. Kiderül, hogy lesz-e munkája vagy sem. Apuval egymást oltják, hogy nincs az asztalnál mobilozás, a gyerekek kaját akarnak, Nóri leteszi a telót, és elég idegesen megy a hűtőhöz. Kevin és a Nő visszaértek a szállodához, a Nő annyira megzuhant, hogy egy megoldást lát a feszültség levezetéshez: ha egyikük sem jó ember, akkor szobára kell menni, Kevin benne van. A kórházban Laurie-t vizsgálják, terhes, a baba Keviné, csak a leendő apuka még nem tudja a nagy hírt. Az UH-n is jól látszik, hogy egy apró emberke növekszik Laurie hasában.

12.png

Kezdjük a visszaszámlálást, mert mindjárt itt az Eltávozás pillanata. A suliban összeállt a kör, a srácok egymást kezét fogják és beindítják az áramforrást. Durst család, apu szerelmes smsezik, a gyerekek unatkoznak, Nóri mobilja végre megszólal, ám a kislánya véletlenül leönti a telót narancslével. Hátat fordít a családjának és csak a telefonra koncentrál. Meg kell törölni és gyorsan vissza kell hívni Lucyt. A hotelban Kevin és a Nő az ágyban kötnek ki, közben a kórházban hites felesége a születendő gyermekükben gyönyörködik. Ugyanitt egy nő sikolt, a doktornő kimegy, most van itt a pillanat. A suliban Jill veszi észre, hogy egyik társa a körből eltűnt, üres egy hely. Nórinak a túl nagy csend tűnt föl, visszafordul a családja felé, de a reggeliző asztalnál nem ül senki, csak a narancslé csöpög le az asztalról. A szállodában a Nő az ágyból tűnt el (a jelenet szerint Kevin az ágy mellett áll, és a lepedőt veszi le róla, szerintem már szex után lehetnek, bár fene tudja), a kórházban ennél sokkal rosszabb dolog történt. Laurie az UH-készüléket figyeli és az arcából ítélve a hasából eltűnt a magzat. Ejha, ez kemény volt…  Hamarosan évadzáró, készüljetek!

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norough 2014.09.01. 13:27:28

A legfélelmetesebb momentum a négy nyanya a kocsiban. Kik ők? Kinek hitték Kevint? Hova tartottak? Pampampam.... Rejtélyes.

Szencsike 2014.09.01. 18:57:46

@norough: Szerintem ebbe semmit sem kell belelátni :)

JorgoszBaia 2014.09.03. 15:59:57

a legjobb rész volt.. még olvasva is, pedig láttam :)

Szencsike 2014.09.03. 16:01:50

@JorgoszBaia: Nekem eddig ez a kedvencem az évadból :)

JorgoszBaia 2014.09.12. 13:00:06

lesz utolsó rész hogyvolt, vagy mindenki meghalt? :)

Szencsike 2014.09.12. 13:06:42

@JorgoszBaia: lesz, lesz, már kész a szöveg, már csak szerkesztgetni kell a képeket :)

Holtsav 2015.09.17. 07:55:48

Kevin megdugta a nőt, ez már az 1x01-ből kiderült.
süti beállítások módosítása