Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Robog az úthenger 1x02 – Balatoni betyárok

2014. augusztus 31. 10:00 - Gabba

A száguldó munkagép és vezetője pihenőt tart a Balaton északi partján egy útmenti fogadóban, a pultot két törzsvendég támasztja: egy csíkos pólós, bajszos izompacsirta, aki szakasztott úgy néz ki, mint Borus Demeter, és középkorú haverja, az meg kiköpött Csákányi László. Józsi belép és a csapostól rég nem látott földije, H. Kubala András iránt érdeklődik, aki rendőrként itt szolgál valahol a környéken. A csapos sajnos nem ismeri, sőt a többiek sem, a csíkos pólós viszont nagy mókamester lehet, mert egyszer csak tettetett haraggal ráförmed a csaposra: Miért adja ezt nekem, tudja, hogy én nem iszom tömény szeszt! A csapos meglepődve néz, mire a pólós: Mert én töménytelen szeszt iszom! Majd vigyorogva Józsi vállára üt és meghívja egy stampedlire, de hősünk elhárítja, csak málnaszörpöt iszik, mert kocsival van.

úthenger2 01

Váltunk az egyik mellékútra, ahol betyárnak öltözött nyugdíjas ácsorog a bokrok között, ez meg tiszta Matula bácsi, hát mi van itt ma? Nyugatnémet turistákat szállító busz érkezik, a betyár előlép és pisztolyát durrogtatva feltartóztatja a járművet. Meine Damen und Herren, der Betyár ist da, közli a sofőr a vidám izgatottsággal nézelődő utasokkal. Az öreg felszáll a buszra és pisztolyt szegezve fenyegetően közli: Kezeket fel, mert lüvök! Hände hoch, er schießt!, fordít készségesen a sofőr. A nagy durrogásra felfigyel az arra haladó Józsi és indul az utasok segítségére, de a sofőr elhajtja: Ne csinálja már, ez itt szervezett program, nem valódi rablás, tűnjön már el! Józsi távozik, ezalatt a betyár begyűjti a turisták kisebb értékű cuccait. Csak a fülbevalóját veszem el, szép kisasszony, az erényét meghagyom, kedélyeskedik az egyik idősebb matrónával. Ein Geschenk von Ibusz, mondja a sofőr, az utasok nagy integetéssel búcsúznak a rablótól. Akkor este találkozunk a csárdában, Sobri,köszön el a sofőr is a betyártól és elhajt a dajcsokkal.

úthenger2 02

Józsi továbbindul az úthengerrel, de a beszélgetni vágyó betyár hamarosan utoléri. Józsit lenyúlja egy cigire, de a mezítlábas Munkás (angolos kiejtéssel „mankesz”) túl erős neki, köhögni kezd. Ej, de kapa ez, én amióta az Ibusznak dolgozok, rászoktam a Chesterfieldre, ingyen van, közli dicsekedve. Hát ez se került sokba magának, reagál gúnyosan Józsi. Majd tőle is megkérdezi, ismeri-e H. Kubalát, mire a válasz: Rendőrt nem ismerek, abból csak baj lehet. Amúgy az öreg neve tényleg Sobri, de nem Jóska, hanem Lajos, nyugdíj mellett csinálja ezt napi 200 forintért. Este a csárdában visszaadom a cuccot, cserdítek a karikással, aztán táncolok valami csűrdöngölőt, mert benne van a szerződésben, de azt már nem nagyon bírom, mert akkora isiám van, hogy néha a sámedlire is alig tudok felmászni, nemhogy a lóra, ad bepillantást a mellékállás hátrányaiba. A lovát amúgy Dollárnak hívják, na tessék, méghogy az öntudatos szocialista dolgozó nem hajol meg a kapitalisták aranyborjúja előtt.

úthenger2 03

Józsi leparkol, hogy szétnézzen kicsit a strandon, a bikinis csajokat stírölve elismerő somolygással simítja végig a bajuszát. Szerkója egyébként epic: négyszögre csomózott zsebkendő a fején, izmos testén ujjatlan zakó, klottgatya, szájában pipa, lábán fapapucs (!). Ez az egyik német bányarémnek nagyon bejön és mindenáron fényképet akar róla csinálni, Józsi daliásan pózol neki az úthenger előtt. Később a nő újra becserkészi a jósvádájú magyart, aki hordozható főzőeszcájgján éppen a vacsorát melegíti kis lábaskában. Gulasch?, kérdezi a rém barátkozó hangon, nem, konzervsólet, feleli Józsi, de látszik rajta, hogy nem lelkesedik a társaságért. Meine Name ist Mathilde, próbálkozik tovább a nő, az udvarias Józsi hiába nem vevő a bájaira, erre azért reagálnia kell: Engem meg úgy hívnak: Jóska, Józsi. A nő szeme felcsillan: Á, Josef! Du bist so sexy! Na ez a bizalmaskodás már túl sok hősünknek, és a sóletet magához ragadva beszáll a kocsiba. Exportra nem dolgozom, az én szocialista lakókocsimban nem lesz borgia!, jelenti ki és becsapja maga után az ajtót.

úthenger2 04

Másnap reggel a helyi utazási irodára váltunk, előtte 3 nyelvű tábla hirdeti a programot: „Betyárrablás a pusztában. Szórakozás. Kaland. Izgalom. Gyülekezés kedden, szerdán és vasárnap 4 órakor. Vacsora a Malom csárdában. Személyenként 150 Forint.” Az irodában Sobri panaszkodik az isiászára, orvoshoz kéne mennie vele, de az irodavezető Tófalvit ez a legkevésbé sem érdekli, a kiírt program nem maradhat el és kész! (Hogy Tófalvi pont úgy néz ki, mint a Tenkes kapitánya álruhában, azt nyilván mondanom se kell.) Titkárnőjének, Ibikének panaszkodik: Három betyárral kezdtem, de ebből a központ kettőt lespórolt és itt hagyta nekem ezt. Ibike együttérzően rebegteti félméteres műszempilláit. Végül Sobri vállalja, hogy keres maga helyett valakit és majd betanítja.

úthenger2 05

Éppen kapóra jön neki Józsi, aki ivókutat keres a közelben, Sobri elkapja és minden ékesszólását bevetve győzködni kezdi: Könnyű pénz ez, na és ott van még a borravaló! Józsit nem kell sokáig kapacitálni, elvállalja az újabb feladatot, és együtt visszamennek Tófalvihoz. Az irodavezető kicsit aggódik, de Józsi megnyugtatja: Odahaza tagja vagyok a színjátszó csoportnak, már játsztam egyetemi tanárt is. És a karikással tud bánni?, kérdezi Tófalvi, miközben cigire gyújt. Józsi elkéri az ostort és nagyot cserdít vele, kicsapva a staubot Tófalvi szájából. Maga pont olyan, mint abban a filmben az a Buga Jakab, mondja elismerően Tófalvi, a hogyvoltíró meg ettől a beszólástól teljesen összevigyorogja magát.

úthenger2 06

Váltunk az izompólós izomagyúra, aki időközben átöltözött betyárruhába és Trabantja tükrében éppen hatalmas álbajuszt ragaszt a sajátja fölé. Társa idegesen toporog mellette, tőle tudjuk meg, hogy ezt a szép embert Mellingernek hívják, bár hogy a melle kit ingerel, azt nem tudom. Mellinger még kesztyűt is húz, mert ugyan a betyárok olyat nem hordtak, de mostanra már szükségessé vált, mert így nem hagy ujjlenyomatot. Társa amúgy már bánja, hogy beleegyezett a dologba, de Mellinger nyugtatja: Ne majrézz, minden renden lesz, várj rám a megbeszélt helyen.

úthenger2 07

Sobri eligazítja Józsit: innen 6 km Nádasterebes, a táblánál kiköti a lovát és várakozik a buszra, de ne feledje, ha valutában kapja a borravalót, azt azonnal be kell váltani forintra! Közben az iroda előtt buszra száll az újabb csapat nyugatnémet turista, a sofőr barátságosan tessékeli őket: Bitte, bitte, ein Abenteuer in der Puszta! Tófalvi pár szót vált vele és elmondja, új ember lesz ma a betyár, de ő mindent elmagyarázott neki, a sofőr csak hagyja nyugodtan dolgozni. Miután a csoport távozik, Tófalviban új idegenforgalmi célok fogalmazódnak meg és Ibikének levelet kezd diktálni a központ részére, amelynek témája: új tervek a sikeres betyárakciók nyomán és a felújított nagyvázsonyi vár kínzókamrájának ehhez kapcsolódó felhasználása.

úthenger2 08

Mellinger leszáll a lováról és a fák között oson, a magával hozott öntapadós lappal átragasztja a Tihanyküküllő táblát Nádasterebesre. Feltűnik a busz, Mellinger marcona arccal felszáll és mindjárt kezdetnek beszól egyet a sofőrnek, hát ez még hülyébb, mint az elődje, morog magában a sofőr. A dajcsok, akik közt ott van az előző nap látott Mathilde is, ebből persze mit sem vesznek észre, magukon kívül vannak az örömtől és sorra kínálgatják értékeiket a betyárnak. Mellinger persze nem a csecsebecsékre hajt, hanem a komolyabb nyakláncokat, karkötőket, órákat gyűjti be a magával hozott szütyőbe. Az akció végén köszönés nélkül távozik, a turisták vidáman integetnek, a sofőr elégedetlen fejcsóválással indít. Mellinger siet a megbeszélt helyre és diadalmasan mutatja társának a táskát: Ez a cucc megér legalább százezret.

úthenger2 09

A mit sem sejtő utasok vígan dalolnak, amikor a valódi Nádasterebes tábla mellett feltűnik Józsi. Noch ein Betyár!, sikongatnak örömükben a turisták. Hé, erről nem volt szó, tiltakozik a sofőr, de Józsi leinti: Coki! Ide a kincset, hitvány kapitalisták! Wir haben keine Schmuck, mutatják üres zsebüket vigyorogva a németek, a sofőrben gyanú ébred, halkan pár szót vált Józsival és megvilágosodik: höjj, de hát akkor az a másik igazi rabló volt, azért vitt el minden komolyabb értéket! Gyorsan álverekedést rendeznek, amelynek végeztével a sofőr menekülésre készteti a betyárt, Józsi így futhat jelenteni az esetet Tófalvinak. Auf wiedersehen, búcsúzik a jólnevelt Józsi a turistáktól, miközben a sofőr hősiesen lelöki a busz lépcsőjén.

úthenger2 10

Józsi lóháton átvág a susnyásban az iroda felé, amikor az egyik dűlőúton Trabantot szerelő alakot vesz észre, akinek az egyik bajsza sokkal hosszabb, mint a másik. Nyugodtan megmondhatja, mi baja van a kocsijának, mert segíteni úgysem tudok, kedélyeskedik Józsi a magas lóról. Mellinger azonban nincs beszédes hangulatban, így Józsi továbbüget. Trabantja az van, de modora nincs, morogja. Pár lépés után azonban beugrik neki, hogy ő már látta ezt az alakot valahol, rákiált, de Mellinger addigra már beugrik a kocsiba (bocs, Trabantba) és erőteljes lófaszt mutatva hősünknek, elhajt. Józsinak se kell több, utánavágtat, majd valami követhetetlen dramaturgia fordulat nyomán már robogón látjuk viszont, azon üldözi Mellingert betyárancúgban.

úthenger2 11

A csárdában cigányzenére (zigeuner Musik) mulatnak a németek, a sofőr kétségbeesetten telefonál, de Tófalvit nem tudja elérni, nincs senki az irodában. Itassa őket, főnök úr, hátha estére kidőlnek, kéri a csárda tulaját a sofőr. Tófalvi amúgy újabb terveken agyal, nyugágyban heverészik a strandon és Ibikének magyaráz egy balatoni kalózhajó tuti sikeréről.

úthenger2 12

Az üldözés eközben ezerrel folyik, a résztvevők új járgányra váltanak: motorcsónakra, vazze! Autóra éveket kellett várni ezidőtájt, de motorosból itt egyszerre kettő is van, az egyikbe Mellinger pattan, a kissé később érkező Józsi a másikba. Sőt a Józsiéhoz még egy kezdő vízisíelő is tartozik, aki kétségbeesve kapaszkodik a kötélbe, de egy idő után feladja a küzdelmet és elengedi a kötelet. Józsi pipával a szájában ezerrel dönget a rabló után, de a kormánykerék váratlanul beragad és hősünk csak körbe-körbe száguld a vízen. Már tisztára tengeribeteg, amikor egy segítőkész rendőrmotoros érkezik mellé és hangszórón tanácsot ad, hogyan állítsa le a motort. Ez sikerül is, Józsi örömmel ismeri fel megmentőjében régi komáját, H. Kubala Andrást. Kubala kissé csodálkozik Józsi betyárgúnyáján, ám ekkor megszólal a CB rádió: körözést adnak ki minden egységnek, a gyanúsított egy középkorú bajuszos férfi, betyárruhában. Kubala hátrafordul magyarázatért, de Józsi addigra már jobbnak látta lelépni, és hamarosan fel is bukkan a víz alól a közeli strandon.

úthenger2 13

A csárdában fokozódik a hangulat, de a vendégek már kezdenek kicsit aggódni, wo ist der Betyár?, de a betyár sehol, a szerencsétlen sofőr egyre kétségbeesettebben próbálja őket nyugtatni. A leszálló est leple alatt Mellinger oson végig a parton, menekülésre alkalmas járművet keres és meg is találja az ideális járgányt: az úthengert! Ez gyors, zajtalan, könnyen kormányozható, hiába, az éles elméjű magyar bűnözők mellett Arséne Lupin elbújhat. Mellinger beindítja a gépet és már látja magát, mint Monte Carlo királyát. (Mondd, te Carlo, ki itt a király!?) A zajra felfigyel a lakókocsiban még mindig betyárgúnyában ücsörgő Józsi és előremászik. Pisztollyal fenyegeti Mellingert, aki hajlandó lenne megfelezni vele a szajrét, csak hagyja futni. És itt egy egészen szürreális párbeszéd következik, idézem: Józsi: Vigyázz, te szocialista brigádtaggal beszélsz! Mellinger: Én is szakszervezeti tag vagyok! Így érvelnek egy darabig, végül Józsi bezárja a rablót a lakókocsiba.

úthenger2 14

A buszsofőrnek végre sikerül elérnie telefonon Tófalvit, beszámol a rablásról meg a németek megváltozott hangulatáról, Tófalvi máris intézkedik a hatóságok felé. A sofőr idegesen ki-be rohangál az utcára, amikor megérkezik Józsi a megmentett értékekkel. A sofőr megörül és legszívesebben átkarolná, de Józsi önérzetesen leinti: Nem csókolózunk, maga goromba volt velem. A sofőr kieszeli, hogy lehetne legjobban megmenteni az estét: a zenekar tust húz, mire Józsi belép és diadalmasan odavágja a szütyőt az asztalra, csak úgy zúdul majd a hálapénz, akárki meglássa. A sofőr siet vissza és diadalmasan bejelenti: Meine Damen und Herren, der Betyár….! A zenekar tust húz, aztán újra, és újra, de nem lép be senki. Az ördögbe, mi történt? Zum Teufel, was ist passiert?

úthenger2 15

Hát az, hogy Tófalvi megérkezett a rendőrökkel, akik már meg is bilincselték a betyárruhás gyanúsítottat. A sofőr kirohan és bizonygatni kezdi, hogy rossz embert kaptak el, Józsi is bólogat: Így van, az igazi rablót én zártam be a lakókocsiba. Átvonulnak az úthengerhez, Józsi kinyitja az ajtót, Mellinger kilép: Mindent tagadok, itt valami félreértés van, csak az ügyvédem jelenlétében tárgyalok. (Nagyon ki vagy kupálódva, öcsém, biztos túl sok Kojakot néztél.) A csárdában ismét az egekig szárnyal a hangulat, táncolnak a népek, Józsi is ott cifrázza középen, harsány hejrerutyutyu rikkantásokkal. Mathilde ismét mellékeveredik, de Józsi továbbra is tudja, mivel tartozik a szocialista népgazdaságnak, na meg saját ízlésének, ezért inkább lovagias kézcsókkal elbúcsúzik és lelép.

úthenger2 16

Másnap reggel Józsi arra ébred, hogy Tófalvinak még újabb ötlete támadt: a szezon végéig kibérelné az úthengert, amin a zsíros kapitalista vendégek körbefurikázhatnának a szálloda parkolójában. Egy menet két dollár, Európa legöregebb gőzhengere, tessék, tessék, bitte, please, kántálja az érdeklődő arccal ácsorgó turistáknak. Józsi azonban nem vállalja ezt a mellékest, mert vár rá az ő rezedaszagú faluja. Beindítja a gépet és indul új kalandok felé, Tófalvi azonban nem keseredik el, mert fejében új pénzkereseti forrás kezd körvonalazódni: taxis céget kellene alapítani Gazdagréten.

úthenger2 17

25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.08.31. 10:30:46

:) Nagyon jó lett, bearanyozta a mai napomat, köszönet érte és hála. Ha még nem említettem volna: ragyogó ötlet a más remekművekre mutató linkek alkalmazása :) Amúgy a filmben is tetszett a Buga Jakabos utalás.

Itt letöröltem pár könnycseppet: "menekülésre alkalmas járművet keres és meg is találja az ideális járgányt: az úthengert! Ez gyors, zajtalan, könnyen kormányozható," :D

Azt hittem csak nekem esett ki pár filmkocka, hogy miként transzformálódott a ló motoros járművé az üldözés során, de akkor nem én hunytam pár pillanatot a kulcsfontosságú momentumnál.

Megállapítottam azonban, hogy nem sok dolog változott az epizód óta: továbbra sincsenek táblák a vízben, melyek az eligazodást segítenék, lehet magyartengeribetegnek lenni a Balatonnál, ám Tófalvi kalózhajós ötlete megértő fülekre talált, mert abból láttam jó néhányat :)
Ha már tábla: "Betyárrablás a pusztában. Szórakozás. Kaland. Izgalom. Gyülekezés kedden, szerdán és vasárnap 4 órakor" Ezen nagyon jókat derültem, amikor néztem ezt a részt.

Gabba 2014.08.31. 11:20:54

@nughop: bíztam benne, hogy te leszel az első :)

könnyű volt erről a részről írni, szerintem a legviccesebb epizód a sorozatban. a forgatókönyvet Kardos G. György írta, aki ugyebár az Avram Bogatir hét napja szerzője, és nem tévesztendő össze az ÁVH-s, később a Magvető kiadó igazgatója Kardos Györggyel.

Pácsó Ármándó 2014.08.31. 11:56:12

@Gabba: @nughop: Nagyon jó lett a hogyvolt! Köszönöm, tetszett!
Látszik, hogy nyilvánvalóan nem csak nekem :-)
Azt hiszem az ilyen rajongói hozzászólások feledhetik egy hv. íróval azokat az időket, amikor valahogy mindenki eltűnik és senki sem ír még annyit se, hogy köszönöm a hogyvoltot!

Gabba 2014.08.31. 12:35:08

@Pácsó Ármándó: így van, egész nyáron könnyezve írtam az onedines posztokat, mivel alig volt komment :)

Hamish_Minca 2014.08.31. 12:39:56

@Gabba: Én nem viccnek szántam a megjegyzésemet, hanem komolyan gondoltam. Lehet, hogy csak túlérzékeny vagyok, bocsi :-)

Hamish_Minca 2014.08.31. 12:51:52

@Gabba: Ezt nem ide szántam, hülye vagyok

Pácsó Ármándó 2014.08.31. 12:59:15

@Gabba: Gondolom! :-) Én még mindig sírok! :-)

@Hamish_Minca: :-D

Flankerr 2014.08.31. 14:24:04

"Exportra nem dolgozom, az én szocialista lakókocsimban nem lesz borgia!"
Édes istenem ,ez naggyon súlyosnak tűnik, meg kell néznem valamikor :) És szerintem ennél nagyobb dicséretet egy HV író nem kaphat :)

Gabba 2014.08.31. 14:59:46

@Pácsó Ármándó: Ibike megvigasztalt? :)

@Flankerr: kösz ezt az überpozitív hozzáállást! :)

Pácsó Ármándó 2014.08.31. 15:06:33

@Gabba: Nem ő volt, de értem a humort! :-)

W.Jack. 2014.09.10. 11:21:03

@Gabba: Felmerült bennem kettő kérdés: 1. Számíthatunk-e a holnapi napon ünnepes (háromnapos, meg amúgy is:)) hogyvoltra? 2. Bár még nem értem a végére az említett Kardos könyvnek, de lenne azzal kapcsolatban is kérdésem majd. Offolhatok vele majd itt? :)

Gabba 2014.09.10. 13:58:17

@nughop: Kedves Olvasóm!

1. Négynapos ünnep lesz, mert több családtag is érintett. Akartam posztot is, de váratlanul eltűnt a netbolt polcáról a sorozat, most próbálok máshol keresgélni.

2. Off nálam köztudottan nincs, kérdések bármikor jöhetnek, max. nem tudok válaszolni :)

W.Jack. 2014.09.11. 08:50:34

@Gabba: Amikor gondolkodni kezdtem, hogy mi lesz ide a legmegfelelőbb köszöntő, akkor jutottak eszembe azon sorok, amiket Kiss Kálmán írt Sobor Antal hetvenedik születésnapjára. Arra jutottam, hogy az életkort nem tekintve nagyon is ül az idézet a te esetedben is :)

"Amit írtál, az mind megtörtént bennünk,
saját szavunk lett szép, okos szavad,
amit te szeretsz, mi is azt szeretjük:
bizony közkinccsé tetted önmagad."

Persze ez eddig inkább elismerés és köszönet most, mint köszöntő, tehát kiegészítem: Boldog születésnapot! :)
www.youtube.com/watch?v=aqVq5XGB2lE

Gabba 2014.09.11. 09:41:18

@nughop: ez nagyon kedves tőled, igazán jólesett :)

AaannnaaA 2014.09.11. 10:02:33

Ezúton küldök én is egy nagy ölelést a szülinaposnak!
Küttem mélt is, tessék válaszolni :)

Pácsó Ármándó 2014.09.11. 10:05:40

@Gabba: Boldog SzüliNapot!! Kézfogással! :-)

W.Jack. 2014.09.22. 17:15:51

@Gabba: Az ajánlott olvasmánnyal kapcsolatban - még most is, hogy immár végigolvastam a könyvet-, változatlanul élnek bennem megválaszolásra váró kérdések. Nekikezdtem a "Hová tűntek a katonák" és "A történet vége" című regényeknek, hátha akkor okosabb leszek :) Ha akkor is maradnak nyitott kérdések, amik elsősorban történelmi vonatkozásúak, akkor jövök és nem félek feltenni majd őket :)

Gabba 2014.09.22. 22:22:41

@nughop: hát, nem mostanában olvastam őket, de kérdezz csak, abból baj nem lehet :)

Celtic 2016.06.05. 18:36:58

Ugyan a sorozatra mar nem emlekszem (pedig par eve lattam, gyerekkorombol meg max. a cime maradt meg), de ez a hogyvolt zsenialis :) Ugyan nem lett tole kedvem elovenni a DVD-t (mint multkor a Tuskevar es a Csukasgyerekfilmek hogyvoltja utan), de nagyon jokat rohogok rajta :)

Pácsó Ármándó 2016.06.05. 19:27:13

@Gabba: Ugye nézed a Nagy Duettet? Szándokááááán, Szándokááááán!! :-))

Gabba 2016.06.05. 23:19:09

@Celtic: ennek igazán örülök, erre jó az internet, megmaradnak egy botcsinálta blogger agymenései :)

@Pácsó Ármándó: nem nézem, de te tudsz valamit... :)

Pácsó Ármándó 2016.06.06. 04:51:40

@Gabba: Gyakorlatilag nagyon sokat :-))

Celtic 2016.06.06. 07:48:29

@Gabba: Azert az erdekes, hogy az akkori nagy mocskos elnyomo diktaturaban tudtunk es mertunk rohogni magunkon (akar ezt a filmet nezem, akar a Gyula vitezt), de ha ma valaki pl. a felcsuti vasut fonaksagairol keszitene filmet...talan ki is vegeznek.
Ezert jok ezek a 70-80-as evekbeli filmek :)
süti beállítások módosítása