Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 4x09 - Till Death Do Us Part

2014. augusztus 22. 15:00 - Szencsike

A világító valami az űrhajó lenne, de vajon mitől működik? Illetve mi a Holdról érkező villogó fény? A válasz egyszerű, az espheni energiaforrás a Holdon van, ezt keresték Bubiék is itt a Földön. Vezeték nélküli energiaellátás, a Holdra telepítették az energiaforrást, minden espheni berendezés a Holdon lévő központból kapja az energiát. Bubifej a fejlemények miatt egy jóízűt káromkodik Volmul, „Rohadt életbe, ezt elbasztuk” lehet a jelentése és pár perc magányt kér, hogy lehiggadjon. A többiek addig kiokoskodják, hogy a Hold piszok jó ötlet, onnan az egész bolygót el tudják látni energiával és működtethetnek mindent. No, akkor vajon mit tegyünk, mit tegyünk, hát Tomon kívül senki nem mondja ki a nyilvánvalót. Menjünk fel a Holdra! A többiek arcára van írva, hogy ez baromság, elnéző mosollyal figyelik a Töritanárt, ám Tom tántoríthatatlan. Ez az egyetlen megoldás, ezzel egyszerre szabadíthatnak fel minden espheni tábort, Fürgegyárat, mindent, mert elpusztul a fő erőforrásbázis. Bubi is támogatja Tomot, nem is olyan őrültség a terv, mint ahogy hangzik. Van egy eltemetett gépük, már csak ki kell ásni.

1.png

Másnap reggel teljes erőbedobással a gép kiszabadításán dolgozik mindenki. Maggie, mint friss tüskés, már teljesen jól van, csak morcos, mert az idegen DNS zubog a vérében, ő meg nem tudja levezetni a felesleges energiát. Hal elhívja romokat pakolni, ott csak jó lesz a plusz erő. Tom és Anne továbbra sem értenek egyet a küldetéssel kapcsolatban, de ez a látszat. A nő addig nem lesz semminek se az elrontója, amíg mindenki ezt a tervet támogatja, hisz ez a terv is jobb mint a tétlenség. Valójában dühös Lexi miatt, mert nem tud érte semmit se tenni. Tom pedig hagyja békén, rakodik tovább. Weaver elégedetlen a tempóval, túl kevesen vannak, hetekbe is telhet, amíg kiássák a gépet. Ha a Hadúr megneszeli őket, lesz ne mulass és minden őrült vagy nem őrült terv dugába dől. Bubi tudna valamit, amitől könnyebb lenne a munka, hát jókor szólsz idegen barátunk. Van egy rejtekhely, ahová spéci Volm-cuccokat rejtettek el, de mivel a város és a cuccok között az esphenik táboroztak, így értelmetlen lett volna odamenni. Az ellenség lelépett, ha akarnak, azonnal indulhatnak. Még jó, hogy indulnak.

2.png

SuperMaggie erődemonstrációja véletlen balesethez vezet. Egy kőtömböt emelnek ki Hal-lel, ám a lány olyan nagy erővel lendíti arrébb, hogy a békésen pakolászó Sara-nak lesz baja tőle. A nő a kezére esett a lehulló kőtömb miatt, és kezét fájlalva duzzogva elvonul. Pope mérges, mert a nője behisztizett, SuperMaggie inkább tartsa meg a három lépést a biztonság miatt. Ben már vigyorog, ha Maggie akarja, ő segít neki. Tudja milyen egyik napról a másikra óriási erővel bírni, szívesen oktatja őt. Hal gyanútlanul bólogat, így az öcsi és a csaja mehetnek gyakorolni. Tom és Anne drámája a megoldáshoz közelít, vagy legalábbis hajlandóak őszinték lenni egymással. Anne a kapcsolatukban az, aki rendületlenül hisz abban, hogy meg tudják menteni Lexit. Tom pedig az, aki kemény döntéseket hoz meg, de reménykedik abban, hogy a végén minden heppiend lesz. Pope és Sara is jól kiveszekszik magukat fájdalomcsillapító keresése közben, ugyanis a nő csuklója fáj. Mivel Sara gyógyszerfüggő volt, így különösen oda kell figyelnie mit szed. Egy lájt aszpirin helyett a teli Vicodinos dobozt fogja ki, Pope rögtön megmossa a fejét, nemrég jött le a szerről, ezzel most jó úton jár a visszaszokás felé. Sara újra bedurcizik, Pope szakadjon le róla.  

3.png

Útban a rejtekhely felé, Weaver az elől haladó Matt-tet dicséri a büszke apának, jó katona lett belőle. Anne aggódik, hogy itt a gyerek, de mivel itt nem fogja kitörni a bokáját, mint a törmelékek között, így eljöhetett. A rejtekhely egy üzemnél van, klórgázt éreznek Tomék a levegőben, ők gázmaszkot húznak a fejükre, a volmok be tudják lélegezni ezt, így Bubira nézve veszélytelen. A cuccok másfél méter mélyen vannak elrejtve egy régi ciszternában, egy nagyobbacska tartály alatt. Hozzá sem tudnak kezdeni a művelethez, mert felbukkant Mira, Matt kiképzőtáboros barátnője. Milyen fura véletlen, hogy pont most, és pont itt talált rájuk. A lány remegve elmondja, hogy mennyire hiányzott neki Matt, és végigcsinálta a kiképzést, Csop.Vez. nem gyanított semmit a lázadó gondolatokról. A vizsga után azonnal eljött, eldobta a jelzősípot, és elrejtőzött az erdőben, hátha valaki felbukkan, erre pont Matt-ékkel találkozhat először, ez nagyszerű… A felnőttek bizalmatlanok, hiába tiltakozik Matt, Tom megkötözi a lányt és eltávolítja a rejtekhely közeléből.

4.png

A városban Saki és Ding a gép belsejében próbálgatja az indítószerkezetet, az is hosszú meló lesz, hogy kiássák, de az is, hogy kitalálják, melyik csáp=vezeték=bekapcsolás. Egy háztetőn, SuperMaggie Pope és Sara veszekedését igyekszik kizárni a fejéből, eddig nem sok sikerrel. Ben magyarázza, hogy mit csináljon, ha nem akarja hallani mások baját, így később se legyen gondja a szuperhallás kontrolljával. Maggie persze makacs, próbálja, nem sikerül, feladja, nem kell segítség, hosszú köröket kell futnia Bennek, hogy meggyőzze SuperMaggie-t, ha megtanulja használni a képességeit, igazi Terminátor lesz belőle. Ez már jól hangzik, első lépésként Maggie megtanulhat leugrálni a háztetőkről. A Volm-rejteknél Mira annyira meggyőzően játssza el a bajbajutott kislányt, hogy Matt jó szíve hozza elő a bajt. A fiú leszedi Miráról a kötelet, a lány előszedi a sípját a cipőjéből és megfújja azt.

5.png

A városban SuperMaggie imádja az új képességeit, Ben mesél, neki milyen volt ez első időszak. ilyen erős még sosem volt, szinte már kérkedett vele, de mivel a társak nem voltak vevők az öncélú erőfitogtatásra, jobbnak látta, ha szükség esetén használja azt. Tanuljon meg együtt élni a tüskékkel, mert azoknak is van önálló akarata és néha megpróbálnak felülkerekedni rajta. Maggie sokszor fogja úgy érezni, hogy a tüskék miatt az érzelmei, vágyai sokkalta erősebbek, mint korábban. Ha boldog, akkor a világot is átölelné, ha szomorú, az kész világvége. Sőt, úgy tűnik, hogy az ő tüskéik is érzik egymás jelenlétét. A rejteknél előszednek néhány fegyvert, illetve egy kommunikátort, minden espheni kommunikációt tudnak vele fogni, illetve minden Volm egységet tudnak vele értesíteni, legyenek az űr legtávolabbi sarkában is. Matt hozza Mirát, a lány agymosott lett, odaadja a sípot apunak, a levegőben az első gépek tűnnek fel, Tomék gyorsan fedezékbe rohannak, Mira elfut. A gépek lebombázzák a rejteket, az a gépezet, ami a városi űrhajó kiásásában segített volna, elpusztult.

6.png

A városban Pope és Sara újra veszekednek, ezúttal azon, mennyire szar dolog igazán megismerni a másikat. Sara egy függő, aki a cél érdekében hazudik és kihasználja Pope-ot, ebből a nagyfiú nem kér. Sara ebből a viselkedésből nem kér, ő nem hazug és nem függő. Sosem volt még ilyen helyzetekben, mint amibe Pope hozta az első találkozás óta, de bátran szembenézett velük. Pope gyáva, mert fél attól, hogy bevállaljon egy kapcsolatot. Sara búcsúként hozzávágja a gyógyszeres dobozt, aszpirin volt benne, annyira felfordult minden, hogy összecserélődtek a készítmények. A Gyerektáborosok megérkeztek, Csop.Vez.-zel az élen, mindenkire jut pár ifjú agymosott kölyök. Matt Mirát követve eljut az erdőszélig, ott kap egy nyugtató lövedéket, Mirának motyorászik, hogy segítsen, de a lány elfut az erdőbe. Weaver jön segíteni, mivel Matt-tet leszedálták, mindenki a katona után ered. Bubi kapja el a srácokat egy Volm kábító fegyverrel, ennyivel is kevesebben vannak.

7.png

Tom és Anne a célkeresztben vannak, a lőszer fogytán és jobb fedezék kell. Csop.Vez. eltalálja Anne-t, Tom még idejében befut egy konténer menedékébe. Csop.Vez. felborít egy mérgező anyaggal teli hordót és tüzel rá, a füst és a tűz beborítja Tom fedezékét. Közben igyekszik megtörni Tomot, Matt már félúton van visszafelé a táborba, őt pedig várják szeretettel az Espheni Fan Clubban. Tom a srácra lő, de pár lövés után kifogy a tára, ami Csop.Vez.-nek is jól jön. Anne meglátja a földön a fegyverét, feláll és kifut a konténer elé, Csop. Vez. tüzel rá. Tom ezt meglátva kiveti magát a párja elé, Anne pisztolyával leteríti a srácot. A büszke tiszt utolsó szavaival is az esphenik mellé áll, de mielőtt végleg elbúcsúznánk tőle, elnyöszörgi, hogy feladta az anyját az új világrend kedvérét. Nem fogsz hiányozni. A városban a nagy romeltakarítás közepette Pope Anthonytól tudja meg, hogy Sara lelépett. A néger srác azt hitte, hogy Pope is elment, de ezek szerint maradt. Egy kis zsákutcában SuperMaggie újratanulja a lövészetet, az éleslátás és a gyors reflexek is Maggie turbó képességeihez tartoznak. Maggie minden lövése hibátlan, Ben-nek nagyon tetszik a tüskés barátnője. A csókjukat Hal szemléli, ezért valamelyikük kapni fog. A srác lelép, így azt már nem látja, ahogy Maggie megdöbbenve szakítja el magától Bent. A lány Halt szereti, de valami sokkal mélyebbet érez Ben iránt, amit nem szeretne érezni, pont Hal miatt. Ben élvezte a csókot, de megérti Maggie vonakodását, talán jobb lesz így, de ki tudja mi lesz később...

8.png

Reggel, Tomék hazafelé tartanak, Bubi nagyon sajnálja, ami történt, túlságosan álábecsülte a kockázatot. Hátul Matt kullog, Mira különleges volt számára, és most csalódnia kellett. Az atyai jó tanács szerint Matt arra koncentráljon, amit a lány iránt érzett és próbálja meg feldolgozni, hogy tovább lépjen. A városban a két nagytesó összeakaszkodik, Hal pofán vágja Bent, nem szedi el tőle a csaját. Ezen kívül úgy látszik semmi érdekes nem történt, mert ismét estére ugrunk, Tomék hazatértek. A két tesó fogadja őket, Ben arcán ott az ütés helye, de nem történt semmi. Ding jelentése szerint a gépet még mindig nem tudták kiásni, így beüzemelni sem, a Volm cucc nélkül még nehezebben fog menni. Tom odaadja a sípot, a gyerekek ezzel jeleznek nemcsak a csapatuknak, de a támadógépeknek is, jól jöhet, csak meg ne fújják. Tom még egyszer megkérdi csemetéit, nincs-e bármi mondani valójuk, de nincs, ők olyan ártatlanok, mint a ma született báránykák.

9.png

A közös hálószobájukban Tom Anne őrült mentőakcióját elemzi, igaz ő is ezt tette volna a nőért. Nagyon fontos dolgot szeretne a párjától kérdezi, mert átgondolt mindent. Bármeddig is tartson, bármi is történjen, de a hátralévő időt Anne-nel akarja tölteni. Vagyis megkéri a kezét, Anne igent mond. Az esküvőt másnap reggel tartják, az egész csoport jelen van, Weaver esketi a párt. Az ünneprontó Saki lesz, komoly fejjel bukkan fel a gépből, keresi, hol van mindenki, mikor meglátja az összegyűlt csapatot. Pont a csók után zavarja meg a ceremóniát, bizony fontos lenne a gépről beszélni, lehetőleg most. Saki megfejtette a síp titkát, ezzel aktiválják a gépeket, és oda lehet irányítani, ahol megfújták a sípot. Ez jó, az is működne, ha a Holdig kéne menni? Meg lehet oldani, de előbb ki kel ásni, Saki ezt is kitalálta. Kiszedi azt a kis irányítószerkezetet a sípból, amivel az ellenség hívja a gépeket és készített egy új hangjelzést. Belefúj a sípba, a gép hangos robajjal lassan kiemelkedik a törmelékek alól.

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása