Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 1x07 - Solace for Tired Feet

2014. augusztus 21. 11:00 - Szencsike

Gladys-szel, a halott Némával kezdünk, vagyis pontosabban a hölgy reklámarc lett, ami mapletoni tűzfalak dísze, Mentsük meg őket! felirattal. Laurie és a társai tépkedik le a posztereket. Az utca másik oldalán Jill, Barinő és Cukiikrek épp a boltból lépnek ki, anya és lánya tekintete összeakad. Csak nézik egymást, Barinő rángatja el a lányt, Laurie folytathatja a tépkedést. Jillék az erdőben bandáznak a spanokkal, egy használaton kívüli hűtőből valaki ki akar jönni. Az egyik Cukiiker már 27 perce szenved bent, feladná a próbát, mert lassan kezd megfulladni, hiába lenne még fél órája a rekordig. Hülye játék fiataloknak, előtte már sokan próbálkoztak bent maradni a hűtőben, Cuki dicstelenül léphet ki. Jillnek az a zseniális ötlete támad, hogy majd ő megdönti a rekordok rekordját. A srácok átjárónak hívják a frigót, egy srác O14-én épp benne ült, mert valaki poénból bedugta oda és bentléte alatt eltűnt.

1.png

A városban Apu és megváltozott Nora kávéztak, most irány Nora lakása és ágya. Már volt négy randijuk, mostanra ért meg benne a szeretkezés gondolata. Kevinnek semmi kifogása nincsen, Jillnek küld egy üzit, amiben bejelenti, hogy izgul a nagy esemény miatt. Ez csak poén, Norát cukkolja vele, jó látni, hogy ilyen felszabadult, Jill a frigóban egy szabad estéről szóló üzenetet kap. A lány már nagyon liheg, kintről szólnak, hogy megdöntötte a rekordot, legyen magára büszke. Sajnos a kijutással akad egy aprócska gond: a frigó nyitókarja letört, Jill nem tud kijutni, kintről próbálják felfeszegetni az ajtót, sőt a dinkák fel is döntik a hűtőt. Jill félájultan várja a megváltó halált vagy ajtónyitást. Szerencsére egy ősz hajú úriember tépi fel az ajtót. Garvey papa húzza ki a frigóból az unokát, a Nagypapi csak annyit kér, hogy apu meg ne tudja a találkát. Megszökött a diliházból.

2.png

Ugrás Gary városába, Indiana államba, Tomika és Christine itt bujkálnak. A lány elég betegnek tűnik, a terhessége lassan, de biztosan a végéhez közeledhet. Wayne elég régóta nem jelentkezett, a lány csalódott emiatt. Tomi a gyógyszertárban keres valami szert, ami segíthet a lányon, de a gyógyszertáros hölgy a nőgyógyászt javasolja első körben, oda meg ugye nem mennek. Megcsörren a Wayne-telefon, valóban a próféta hívja végre, az öleléssel gyógyító mester egy alagsorban, valami pinceszerű helyen húzza meg magát. Eléggé gondolkodnia kell, hogy ki is az a Tom, aki az ő Christine-jére vigyáz. A lány már a 8. hónapban jár, de Waynet csak a pénzük érdekli. Van bőven, így Tomi fogja a manit, ossza ketté és vigye el a megadott helyre, lehetőleg azonnal. Tomi még kérdezősködne, de a mestert csak az érdekli, hogy a pénz eljusson, ahova kell.

3.png

Kevin hazaszállította Nórit, két Néma, Meg és egy társa áll a nő háza előtt és bagóznak. Kevin talán most tudta meg, hogy újabb taggal bővült a csapat, ez talán a kisebbik gond, Nóri háza innentől tabu és elküldi őket. A két nő meg sem moccan, csak fújják a cigifüstöt. Nóri talpraesett csaj, fogja a locsolócsövet, beindítja és lefröcsköli a két fehérruhást. Ez már Kevinnek is tetszik. Bent viszont a Néma-téma nem jó előjáték a szexhez, így csak sörözgetnek és megállapodnak egy másnap esti randiban, ami lehet jobban végződik. Hazaérve Jill és Barinő rákérdezhetnek Nagypapira, persze Kevin sokadik próbálkozására nyögi ki a lánya, hogy Papi megszökött. Kevin azonnal a rendőrségre megy, mindenkit ráállít a szökevényre. Kopasz kolléga gúnyos megjegyzéséből tudjuk meg, hogy Papi betört a könyvtárba és felgyújtotta, ezután vonult be önként a diliházba. Az egész csapat utána fog kutatni, ha megvan, Kevinnek szóljanak és ha bármi durvára készülne, állítsák meg. Kevin az első lehetséges rejtekhelyre megy, ez pedig a polgármesternéni háza lenne, hisz ő a Papi barátnője. A nő viszont nem tud semmit, sőt, már van egy hónapja is, hogy nem látta az öreget. A hangokkal a fejében nehéz volt vele együtt lenni. Lucy biztos benne, hogy hozzá nem jön többet, Kevinnek érdemes lenne hazamennie.

4.png

Kevin hazatér, leveszi magáról az egyendzsekit és leül a fotelbe. A pisztoly és a rádió az asztalon, a társak kommunikációját hallgatva egyre laposabbakat pislog. Csak azért nem alszik el, mert kintről egy kutya fájdalmas nyüszítését hallja, kioson csekkolni a blökit. A rádióból valami Cairo-t emlegetnek, mikor az ajtóhoz ér. Kint régi haverja, Kutyagyilkos várja, befogott egyet, a postaládába gyömöszölhette a hangok alapján. Egy gyors váltással látjuk a kutyát, amint megharap valamit, majd a házból Tomika szól rá apura. Kevin szeméből könnyek gördülnek le, majd ismét a kutyák, az első szarvasos este és a kutyák kilövésének képei villannak fel. Kevin hezitál, nem akarja lelőni a mostani kutyát, a pillantása Kutyagyilkos furgonjára téved, a platón Laurie holttestét találja. A kutya morog a postaládában, Kevin közelebb megy hozzá, felnyitja a fedelet, a kutya vadul ugatva próbál kiszbadulni. Másnap reggel, Kevin a hálószobában a földön ébred fel, a keze be van kötve, kintről kutyaugatást hall.  Ott van egy nagy fekete blöki, lehet ő volt a tegnap esti kutya, vagy mi történt, elég valószerűtlen éjjelnek tűnt. A keze pedig pont egy harapástól sérült meg.

5.png

Kevin lemegy a konyhába, a kutya még mindig ott ugat, kikötve a kertjükben. Jill köszönés helyett rögtön Papiról kérdez, de Kevin nem tud róla semmit. A lánya is látja a kutyát, szóval nem haluzza, tényleg lett egy kutyájuk. Barinő elmondása szerint Kevin hozta haza a hangos ebet, a keze ekkor sérült meg, ő javasolta mivel fertőtlenítse a sérülést. Barinő az egyetlen tanú az éjszakáról ezek szerint. Kevin kap egy hívást, az ügy sürgős. Dennis kolléga várja őt, mentősök közelik a fejsérülését, Papi intézte el, megpróbált vele beszélni, de a felvillanó képek szerint Papi már nem kedveli annyira a tagot, mint rendőrkorában. A bűntett helyszíne a könyvtár, könyvek, folyóiratok halmokban hevernek a földön. Egyik dolgozó szerint az öreg bejött, használta a gépet, majd szétkapott mindent, ezután kért tőle 200 dolcsit, amit nem kapott meg. Valamit venni akart volna a fiának.

6.png

Tomika is cselekvésre szánta el magát, ahogy Wayne kérte, elviszi a pénzük felét a megadott helyre. Egy postaláda aljára ragasztja fel a pénzes borítékot, visszarohan a kocsihoz és majdnem elindul, de meggondolja magát. Várni fog, jó alkalom, hogy Wayne-nel találkozzon. Otthon Jill hangos zenével próbálja elnyomni a kutya állandó ugatását, de meglepetésre a blöki Papit készül felfalni, az öreg tényleg hazajött és a pólója bánja a kutyatámadást. Jill készít egy kis kaját az öregnek, és a Hűtőszekrény-mentőakcióról kérdezi. Papi csak véletlenül tévedt arra, miután kisétált a hátsó ajtón és futni kezdett, gyenge magyarázat, Jill sem hiszi. A hangok még most is beszélnek hozzá, unokától is kéri a 200 dolcsit, ez sem jön be, ennyi pénze nincs neki. Akkor keressenek nyugtatót, így feltúrják Kevin gyógyszerkészletét, annyi pirulája van, válogathatnak. A szedáló a kutyának kell, bosszúból, amiért majdnem a vacsorája lett. Sokat nem beszélgetnek, mert Kevin hazajött, Jill azelőtt hívta fel, hogy beengedte volna az öreget. Papi Kevin pólójában és bilincsben mehet vissza a diliházba. Jill talál egy cetlit tőle, direkt hagyhatta el az öreg.

7.png

A kocsiban Papi sejti, hogy Kevin azért szedi a gyógyszereket, mert gubanc van a fejében, mint neki. Kevin persze tagadja, miért ismerné be, hogy olyan lesz, mint az örege? A fater egyszer csak kiállt egy „Megálljt”, kiugrik a kocsiból, előttük épp a Bűnös Maradék vonul fel, a Némák Gladys poszterével ácsorognak, azon már a "Ne mentsék meg őket" szöveg áll. Papi eltűnik a tömegben, Kevin a nagy üldözésben felborítja a főnéma Pattit, őt pont Laurie és Meg segítik fel. Ezzel az ütközéssel elvesztette az apját, kulloghat vissza a kocsihoz. Jillnél Cukiikrek bandáznak, szerintük még menő verekedni 17 évesen. Közben Jill egyikük hitelkártyáját használja a Papi titkos küldetéshez. Megjött Barinő, a ruhájából ítélve a melóból. A srácok valami Dixon-bulit emlegetnek a verekedés szünetében, Barinőnek nincs kedve elmenni, Jill előre sajnálja a hosszú estét, amit apjával tölthet. Viszont ha Jill elmegy a buliba, az apja is lelép, lehet az új barátnőhöz. Tomika eközben csak vár és vár, de a türelem rózsát, vagyis most kocsit terem. A postaláda mellé leparkol egy járgány, abból kipattan egy sapkás, fehér ipse, felveszi a borítékot, visszaül a kocsiba, majd elhajt. Tomi követi a tagot, valami motel előtt parkol le, kis idő múlva Tomi kopogtat az ajtaján, Wayne-t akarja látni. A srác kb. Tomi korú lehet, fogalma sincsen, hogy  miről beszél, így Tomi belöki az ajtó, bent ordítozva keresi Wayne-t. Egy újabb szobaajtót berúg, ott viszont nem Wayne pihen. Egy másik, Liane nevű ázsiai lány, aki kb. annyi idős terhes lehet, mint a mi Christine barátnőnk. Ezek szerint vannak mások is, mindkét srác megdöbben ezen a tényen.

8.png

Kevin visszatért a Papi-hajtás után, Jill fogadja őt, épp tévét néz egy szál trikóban és rövidnaciban. Kevin morcos, Barinő kérdései is idegesítik, szóval ha szeret náluk lakni, akkor fogja be a száját. Kevin megszabadul a nyugibogyóitól (Barinő szóba hozta az előző estét, Kevinnek ez teljesen kiesett) van kék, sárga, fehér, és még ki tudja milyen színű pirulák. A kutya még mindig ugat, hát Kevin megeteti (ez is Barinő ötlete volt). A kutya elhallgat a husitól, Kevin így rendbe teheti a feldúlt kertet is, ennek köszönhetően rátalál Papi pénzes rejtekhelyére. A üvegben ott a pénz, Matt atya kiáltványa és a neki címzett üzenet, vagyis a következő célpont Matt. A spanyol bejárónő nem látta a ház urát, be sem engedné a felbőszült rendőrt, de Kevint nem lehet megállítani. Talán nem meglepő, de a Gladys-poszterek Matt agyszüleményei, néhány hívő segít a nyomtatásban. Tényleg nincs itthon az atyabácsi, a bejárónő mobilján hívja őt, mert ha a sajátján keresi, akkor Matt nem veszi fel. A trükk bejön, a Papi valóban vele van, vásárolnak valamit és csak utána hajlandóak találkozni Kevinnel. A hívás miatt Kevin annyira dühös, hogy a földhöz vágja a kölcsöntelefont.

9.png

Tomika hívőtársai pontosan ugyanúgy szöktek meg, ahogy ők Christine-nel. A rajtaütés éjjelén menekültek az egyik alagúton át, megálltak egy pihenőnél, ott a srác kapott egy telefont és egy rakás pénzt. Instrukció annyi volt, hogy vigyázzon a lányra, mert különleges. Szóról szóra, mint Tomiéknál. Liane tudni akarja ki Tomi védence, Christine nevére csak bosszúsan néz, majd feláll az asztaltól. A srácot Wayne már meggyógyította, vajon mi lehet a mester további terve, egyáltalán hányan bujkálnak még közülük? Tomi szerint nincsen terv, de hogy miért, az már nem számít, mert Liane megszerezte a pisztolyt és Tomira céloz. Wayne neki ígérte meg, hogy a gyerekük különleges lesz, aki megváltja a világot, nem annak a ribi Christinenek. A lány inkább kétségbeesett, mint vérszomjas, hisz a világ, amiben hitt, Tomi miatt felborult, csak ő létezhet Waynenek, senki más sem, az ő gyerekük lesz az igazi. Tominak sikerül elmenekülnie, a srác lefogja a lányt, de egy kósza golyó Tomi kezét találja el.

12.png

Kevin a talira készül, a kint őrködő kollégák jelentik, hogy Matt és Papi megjöttek. A beülős étterem Kevin kedvenc helye, Matt atya a pultnál vár rájuk. Papi ígéretet tesz, hogy nem fog balhézni, így Kevin leveheti róla a bilincset. Jó oka van, hogy így összejöttek, ez lesz Kevin első lépes a beavatás felé. Egy National Geographic 1972. májusi számot ad neki, ezt el kell fogadnia, értelmeznie és megtudja, mi lesz a küldetése. A hangok egyre csak beszélnek, Papi alig tud rájuk és a fiára figyelni. Kevin élete három évvel ezelőtt megváltozott, fogadja el, hogy küldetése van, mert szükség van rá. Francokat, az apja elhagyta, nem lesz olyan őrült mint ő. Erre Papi is bedühödik, elkezdi széttépdesni a NatGeo-t, ha nem hát nem, de jusson eszébe, hogy egy gyáva alak, ha nem fogadja el a küldetését. A tépkedésből kiabálás, majd dühöngés lesz, itt a pillanat, hogy aput lefogják és visszazsuppolják a diliházba. Nem könnyű pillanatok ezek Kevinnek.

10.png

A diliházba Matt és Kevin kísérik be, az atyabácsi fix látogató lesz majd, Kevin pedig nem ússza meg ilyen könnyen a küldetését. Matt a kocsiknál mondana egy utolsó, megnyugtató bibliai idézetet, de Kevintől csak egy „Baszd meg"-re futja és elhajt. Nóri háza előtt Meg és a másik néma áll, szívják a cigit, Kevin alig méltatja őket egy kis figyelemre. A folytatás az álompárnak borítékolható, az ágyban kötnek ki. A némaházban Meg papíron pletykálja el Laurie-nak, hogy az ura új párt talált, és Laurie semmitmondó reakciója is azt jelenti, hogy őt sem érdekli a volt férj. Tényleg nem érdekli, vagy csak a másikkal akarja elhitetni? Kevin lassan magához tér Nóri mellett, az állítólagos őrülete hirtelen egész vicces lesz, miután elmondta Nórinak.

11.png

Reggel Kevin jókedvűen megy haza, már a nagy Gyermek – Új Nő találkozást tervezgeti. Jill nem különösebben lelkes, ez várható volt. Kevin agya gyorsan vált, jókedvűből lesz dühös, megtalálja a NatGeo próféta számát, Jill rendelte meg Papinak a fecni alapján. Hát ezzel felbosszantotta Kevint, a fater viselkedése meg Jill hangulatát vágja tönkre, Barinő hűségesen követi őt a sértődésben is. Kint a kutya még mindig ugat, Kevin megnézegeti a NatGeo. Tomika eközben attól retteg, miután hazafelé tart a másik hívőktől, hogy le ne bukjon a véres keze miatt. Wayne telefonál, de a csalódott srác a falhoz vágja a mosolygós mobilt. Hazaérve Christine-nek csak a vérnyomait találja, a lány a fürdőig vánszorgott el, ahol megszülte a kislányát.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása