Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x06 - Motel California

2014. augusztus 15. 09:00 - Smiley93

Egy múltbeli jelenettel nyitunk, 1977. március ötödikét idézzük fel méghozzá. Egy vérző lábú ismeretlen érkezik a Glen Capri nevű motelba. teszi mindezt méghozzá a jó kövér teliholdkor. Láthatóan úgy érzi, ez megfelelő alkalom arra, hogy puskával szétloccsantsa a saját agyát, R.I.P. ismeretlen Argent-felmenő, tudjuk meg a gondosan odakészített személyiből. És láss csodát, ugyanebben a motelben száll meg a két csajjal kiegészült lacrosse-csapat is, mivel a meccset áttették másnapra, nem akadt instant jobb szállás, pedig ennél konkrétan csak jobb lehetett volna. Senkinek se tetszik a hely, de ne legyünk finnyásak. Menőcsajnak különösen nem nyeri el a szívét a kóceráj, ami tényleg nem hozza meg a kedvet a motelhez, még egy éjszakra sem. Főcím.

gfd.jpg

Kopottas szobájuk szerény kényelmét élvezve Stiles Scottnak vázolja a lehetséges gyilkosokat. Az erősen szűkített lista négy személyből áll, Harrisből, Corából, Állatdokiból (ne, Farkasfiú csak ne nézzen olyan csúnyán!) meg Menőcsajból. Hát, ezt nevezik zsákutcának. Odahaza Tanárnéni vonszolja Dereket annak szállására, ez is zsákutcának tűnik, mert orvost viszont sehol se látok. Vadászapu eközben felcsap CSI-osnak, és a múltkori farkascsatánál helyszínel nagyban.  

fdfd.jpg

A lerobbant szállószerűségben eközben egymást érik a bizarrabbnál furább események: Először a tükörben magát csodáló Farkasfiú szeme villant egy alfás vöröset, majd az automatából elemózsiát vadászó Stiles álla esik le, mikor Boyd nemes egyszerűséggel betöri a gép üvegét. Stiles les nagyokat, aztán meg felnyalábol egy köteg csokit, ha már egyszer így feltárult a kincseskamra, nehogy már kárba vesszen. Scott sem akarja, hogy kárba vesszen az exbarátnőjével egy fedél alatt töltendő éjszaka, a zuhany alatt lepi meg Allisont. Farkasfiú lazán rámozdulna a volt barátnőjére, ám a csajt meglehetősen feszélyezi a saját ruháinak hiánya, no meg Scott keze a testén. Farkasfiú ekkor riad fel, hebeg-habog összevissza, fogalma sincs, mit is alakít ő itt, inkább távozik. Hmm, fura.

kf4tu54.jpg

Menőcsaj eközben a recepción reklamálna a bűzölgő nemdohányzó szoba miatt, ám a háziasszony láttán inkább tereli a témát, reménytelen úgyis. Rákérdez, mi az a hatalmas 198-as szám ott? Hát, kicsit morbid, vigyorog a néni nem kicsit morbidan, ennyien lettek eddig öngyilkosok ebben a kócerájban, ezzel bizony ők a listavezetők. Ezt nevezik kétes hírnévnek. Isaac a szobájában a tévét kapcsolgatja,198-ról egészen 202-ig, úgy tűnik, ő sem éppen a legjobb önmaga. Allison az aggódó Vadászapuval beszél telefonon. Az apja akkor lenne a legnyugodtabb, ha most azonnal hazahozhatná a komplett brigádot, főleg, miután meghallja az illusztris hely nevét, csak nem szerepel a Vadászkrónikákban? Azt nem tudjuk meg, azt viszont igen, hogy Allison nem tart igényt a fuvarra, egy éjszakát bárhol lehúz az ember lánya, ne pazaroljuk már a benzint. Szerintem a többiek itt vernék meg, de sajnos nincsenek hallótávolságon belül, így hőseink maradnak, és Vadászapu minden rávezető kérdésre ellenére sem tudja kihúzni lányából az igazságot a farkascsatában való közreműködésével kapcsolatban.

második.jpg

Beacon Hillsben eközben Tanárnéni tárja fel Derek sebét, amiből fekete vér folyik. Na, ezt Jennifer sem gyógyítani, sem diagnosztizálni nem tudja, Főfarkasnak inkább Állatdokihoz kellett volna bekúsznia, no mindegy, talán csak egy extrém első randira hajtott. Menőcsaj a szobába visszatérve az öngyilkosrekordot osztja meg Allisonnal, aki annyira nincs is kiakadva rajta, mint Lydia, aki szerint hátborzongató az egész. Főleg, hogy még dicsekednek is vele. Ekkor hirtelen hangokat hall, a szellőzőn keresztül, egy párocska készül csoportos öngyilkosságra, de romantikus. Egy, kettő, három, és már el is sülnek a fegyverek. És ezt csak Menőcsaj hallotta, aki rohan is a szomszéd szobába. Az persze üres, de Lydia meg van győződve róla, hogy itt történt az eset, Allison meg hisz is neki, eggyel több vagy kevesebb érthetetlen természetfeletti dolog már nem igazán számít. Ha már érthetetlen természetfeletti eseményeknél tartunk, Boydnak is kijut belőle: épp jégért ruccan le az udvarra (ahhoz képes, hogy milyen lerobbant hely, ez luxusszolgáltatásnak tűnik) mikor ott egy bizonyos Alicia hangja vádolja cserbenhagyással , miközben a fagyasztóból kacsingat a srácra. Isaac eközben azt csinálja, amit mindenki másnak is kéne: szundikál az ágyában, ám felriad, s Boydot keresi. Szobatársa nem válaszol a hívásra, másvalaki azonban igen: szadista apja szidja le, majd fagyasztóládába zárja, persze mindez csak hallucináció, ne tessék megijedni.

első.jpg

A csajok viszont igenis meg vannak ijedve, főként Menőcsaj, ő most azonnal szedné a sátorfáját. Allisonnal leugranak a portára, ott azonban már záróra van, nyitás reggel, na az már pont túl későn lesz. Viszont közben az öngyilkos számláló 201-re ugrott, hát itt meg mikor termelődött úgy csöndben három hulla? Még sehogy, a hangsúly a „még”-en. Farkasfiút eközben telefonon keresik, Farkasanyu az. No de szó sincs bájos anya-fia csevejről, Farkasanyut ugyanis Vakalfa kapta elő és hozta Scott motelablaka alá, ez valami felajánlás lehet az újdonsült alfának, mivel hát Derek elhalálozásával ez a poszt is betöltésre vár. Bumm, kicsit megszalad az alfák alfájánakkeze, és anyu ki is leheli a lelkét. Stiles menti a nézők seregét a szívrohamtól, mert hát ez is csak egy vízió volt ám, semmi komoly. A komoly dolgokat majd Stiles beszéli meg Lydiával és Allisonnal, előbbi invitálására, szigorúan farkasmentesen.

harmadik.jpg

Eközben Meleg Dannynek meg új pasijának, az alfaikernek legalább kellemesen telik az ideje. Azonban csak addig, amíg Ethanből ki nem próbál törni a farkas-énje, produkál is egy pánikszerű menekülést a fürdőbe. ott meg a hasából les ki valami arcféleség, ez egyre bizarrabb, úgyhogy inkább el is húz a halként tátogó Dannytől. A lányok szobájában a háromtagú emberi kupaktanács dugja össze a fejét. Egyértelmű, hogy a farkasok kezdenek bekattanni, Stiles szerint most négylábúakat nyírhatnak ki a hármas rituálés gyilkosságok keretein belül. Menőcsajnak édesmindegy, csak legyenek már látótávolságon kívül ettől a helytől. Stiles azonban szereti jobban beleásni magát a dolgokba, elő is kerít egy könyvet a szobában sikeredett öngyilkosságokról készült cikkekkel bélelve, kedves gesztus, hogy így idekészítették őket. Biztos akad egy ilyen a Menőcsaj által kihallgatott duplázók szobájában is, de pechükre azóta bezárta magát a helyiség. Ekkor láncfűrész hangja üti meg a fülüket, rohannak is megnézni, ki adta a fejét ilyen istentelen órán barkácsolásra.

wwwww.jpg

Nem más, mint az Alfaiker próbálja éppen félbenyiszálni saját magát. Mikor Stiles és Menőcsaj nagy nehezen megakadályozza ebben, kivillantja a karmait és azzal próbálkozik tovább, éljen a kreativitás. Némi birkózás után elmúlik a megszállottság, marad az értetlenkedés: mi a fene történt itt? Ethan elhúz: ő kéremszépen még annyit se tud, mint a többiek, úgyhogy leszállhatnának róla. Stiles az életmentő jogán követelne azért némi információt, vagy legalább valamicske együttműködési hajlandóságot, ám az iker szerint jobb lett volna, ha hagyják, hogy kinyírja magát. Tényleg, miért is nem... ? Mindegy, hőseink semmivel se lettek hát okosabbak, maximum még egy fokkal biztosabbak benne, hogy mihamarabb ajánlatos elhúzni innen a kondenzcsíkot. Allison szalad is Scottért, Isaacet meg Boydot pedig a többiek szedik fel. Stiles azonban tartóztatja Lydiát, mindez megtörtént már egyszer, ha jól emlékszik. Igen, igen, Menőcsaj szülinapi buliján, mikor mindenkit jól megmérgezett.

ötödik.jpg

Beacon Hillsben, pontosabban Főfarkaséknál sem rózsásabb a helyzet, Derek még mindig félhulla, de csak fél, szóval illene megosztani a gyászoló néppel a hírt. Jennifer más véleményen van, jó móka lehet eljátszani a saját halálodat, lásd irodalmi referenciák. Hát ő magyartanár, Főfarkas meg úgy vagy ezer éve foglalkozhatott a Rómeó és Júliával, úgyhogy póriasan azzal érvel, tudniuk kell és kész. Jól van, de ahhoz nem ártana kicsit gyógyulni is, a Tanárnéni elsősegélydobozt meg kötszereket vizionál, milyen amatőr, elég, ha várunk kicsit. Addig is, hogy ne teljen olyan unalmasan az idő, jöjjön egy kis szerelmi drámázás. Főfarkas küldené el a csajt, bedobja a nem „kéne itt lenned, mert veszélyes” örökbecsűt, ami már csak azért is nevetséges, mert maga Derek kereste fel egy résszel korábban. Tanárnéni is így gondolhatta, no meg hogy ezért a testért érdemes bevállalni némi rizikót, mert válasz helyett lesmárolja Főfarkast, akinek ennél több biztatás nem is kell, s rendesen egymásba gabalyodnak. Így egészen új értelmet nyer a szerelem gyógyító ereje, nemde?

hatodik.jpg

Boyd a rádiót hangolgatja, mikor sikerül egy olyan frekvenciát befognia, ahol a húga (?) halála idéződik fel. Abban bizony neki is része volt, mert nem figyelt rá eléggé korcsolyázáskor, így hát ered, és belefojtja magát egy kád vízbe. Közben Stiles szabadkozik Menőcsajnál amiatt, hogy tömeges öngyilkosságra való nem szándékos felbujtással vádolja, de hát akkor is. Lydia ekkor azonban újabb hangokat hall, ezúttal egy gyereket készül vízbe fojtani az anyja. Pontosabban valaki az itt és mostban fuldoklik, Boyd lesz az. Spuri a helyszínre, ám Boyd furfangos öngyilkos ám, aki ezer százalékra bebiztosította magát: dugót nem lehet kihúzni a kádból, a mellkasára meg valami tonnás dobozt tett, reménytelen. Stiles tehetetlenségében nekiesik a hősugárzónak, amiről beugrik neki, hogy talán a meleg lehet a megoldás, az zökkentheti ki a transzból a farkasokat, Alfaiker is akkor józanodott ki, mikor megpörkölődött kissé. Remek ötlet, a sulibuszon akadnak víz alatt is égő jelzőfények, Stiles megy értük.

aaaaswfdrgt.jpg

Mázli van, minden klappol, Boyd magához tér, azonnal ledobja a széfet és már farkaskodik is vígan, sőt mi több, Isaac is előkerül, méghozzá az ágy alól, ahol remegve meghúzta magát a’la fagyasztóládás traumák. Már csak Scottot kéne előkeríteni és a meleggel magához téríteni, szerencsére akad még egy utolsó jelzőfény a buszban. Vagyishogy nem, mert az most már Farkasfiú kezében található, aki egy benzintócsa kellős közepén állva érvel, hogy miért is kéne kinyírnia magát. Első pont a listán Főfarkas halála, ami Scott téveszméje révén az ő hibája. Meg különben is, a farkasság előtti időkben, ha még rémlik, ők ketten Stilesszal nagy senkik voltak, a legnagyobb lúzerek a kis Beacon Hills-i suliban. Stiles nem érti, ne már hogy oda vágyjon vissza Scott. Nem is, ő inkább felgyújtja magát. Stiles menti a helyzetet, nagy bátorsággal ő is belelép a benzintóba, Farkasfiú mindig is a legjobb haverja volt, a testvére, szóval a halálba se mennek ők külön. Közben óvatosan kiügyeskedi Scott kezéből a célszerszámot. Fáklya el, könnyek, hál’ istennek megmenekültek.

hetedik.jpg

Ekkor hirtelen a fáklya elkezd visszagurulni a benzintócsába, a csajok még épp időben lökik ki a veszélyzónából a fiúkat, így senki sem robban fel. Menőcsajjal egy csúf alak néz farkasszemet a tűzből, aki biztosan nem farkas, de tutira gonosz. Ezután már eseménytelenül telik az éjszaka, amelynek hátralevő részére négy hősünk a sulibuszban hajtotta álomra a fejét, errefelé ez a legbiztonságosabb hely. Ezt még Edzőbá sem tudja/akarja kommentálni. Ethan érkezik Scotthoz, hogy kipréseljen magából egy köszönömöt a múlt éjszakai életmentésért cserébe. Ja, az amúgy Stiles volt, Farkasfiú azt sem tudja, hogy életmentés történt, nem érdekes. A lényeg, hogy hálából elszór pár információmorzsát: Főfarkas él, viszont aláírta a halálos ítéletét, mivel kinyírta Ennist (hööh, az nem egészen ő volt, de hagyjuk), így a lehetőségei erősen beszűkültek, olyan megszoksz vagy megszöksz, de ha megszöksz, visszahoznak - módon. Ergo: Alfafalka tagság vagy Karmos általi halál. Eközben Lydia rájön, hogyan mérgezte meg a Darach a farkasokat: sisakvirágot rejtett el az edző sípjában, azt meg tudjuk, hogy ő milyen gyakran használja az eszközt, garantált a siker. Stiles nagy levegőt vesz, és egy lendülettel gyorsan kihajítja a veszélyes sípot az ablakon, lesz ebből még nemulass az edző hangjából ítélve, de megérte.

polopol.jpg

No, Vadászapu is logikázott otthon egy kicsit, s egy új szereplőt von be információszerzés céljából: Gerardot, aki még él. Hát, nem semmi az öreg. A fia vázolja Vadásznagypapinak a nyitójelenetes Argent-felmenő sztoriját, az illetőt megharapta egy Alfa, aztán kinyírta magát. Gerard nem érti, mi itt a kérdés? Hogy ki volt a támadó - Vakalfa, természetesen.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása