Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 1x05 - Gladys (18+)

2014. augusztus 04. 09:00 - Szencsike

Főnéma Patti és egy hű Néma ül egymással szemben, a szemüveges, középkorú szőke hölgy az, akit Matt atya temploma előtt is láttunk. Sokatmondó pillantásokat váltanak, bólintanak egyet, irány a küldetés. Szemüveges hölgy és a társa fehérre festik az utcai újságos szekrénykéket, cigizés közben bámulnak egy hazatérő férfit, és elsétálnak egy elesett idős úr mellett. Kegyetlen a világ, ők is kegyetlenek lesznek. Este a nématárs mosdóba megy egy benzinkútnál, Szemüveges kint megvárja. Ácsorgás és cigizés helyett álarcos alakok behurcolják őt az erdőbe, egy fához kötözik szikszalaggal, kezdődhet a bosszú. A nőt egyre nagyobb és nagyobb kövekkel dobálják meg, nincs olyan hely, ahonnan a fejéből ne folyna már a vére, elnyöszörgi, hogy hagyják abba, de az álarcosok nem kegyelmeznek.

1_1.png

Patti veri fel a tagságot békés álmaiból, veri a lábost és sürgető kézmozdulatokkal sietteti a társaságot. Kocsiba be, Meg is csatlakozik a keresőbrigádhoz, a Szemüveges társa a benzinkútnál várja őket. Leírja, hogy mire kijött a mosdóból a társa eltűnt, a fehérruhások kapnak egy elemlámpát, kezdődhet a keresés az erdőben. Közben ugató kutyák menekülnek be a fák közé, őket üldözi Kutyagyilkos is, két lövéssel leteríti a dögöket, Laurie a halott kutyákat szemlélné meg, de megtalálja a fához kötözött Szemüvegest. Reggel, Kevin zaklatottan ébred, tévé bekapcs, egy floridai szektáról szólnak a hírek, ők és a szektákkal foglalkozó különleges egység harcba keveredett, de nem tudjuk meg a részleteket, Kevin kikapcsolja a tévét. A felöltözéssel lesznek gondok, a szekrényben nincs egy árva fehér rendőrségi inge sem, a szennyesből halászik ki egy kevésbé büdöset, éljen a higiénia. Szunyókáló kislányától is megérdeklődi, hol vannak az ingek és kell-e fuvar a suliba, de Jill reggel képtelen álmából felkeltve gondolkodni. A vendéghálóból Barinő lép ki apró kis neglizsében, ez a csaj úgy néz ki mint egy botsáska. A riasztó is kikapcsolt, mikor Kevin ezt hozná újra működésbe, Néma Patti kopogtat, nagy a baj.

2.png

Némabanda meggyötörten tér vissza a házba az erdei keresés után, Laurie a cigihez nyúlna, kis tanítványa, Meg pedig rálépett a romlás útjára. Nem félt este, pedig kellett volna, ez a bosszú és a haláleset mintha időszerű lett volna. Elvesz Laurie-től egy cigit, a mestere viszont egyre szürkül, szaporán lélegzik, Meg karjába omlik. Az erdőben a tetthelyen Kevinnek kell mindenkit figyelmeztetni, hogy rendesen kéne a munkát végezni, vagyis minden nyomot fotózzanak le és ne csesszék el a fényképet. Békés kisváros lehet, nem sűrűn van alkalmuk ezt gyakorolni. Kopasz kolléga Pattit próbálná kihallgatni, de ő érdemben nem segít az egyre türelmetlenebb rendőrnek. Kevin határozottan utasítja a Főnémát, hogy a saját érdekükbe húzzák meg magukat legalább a nyomozás alatt, mert nincs elég embere, hogy őket kísérgesse. Csodák csodája, Patti nem ellenkezik. Dennis jelenti, hogy a szemtanú már menne, vagyis Kevin újra találkozhat Kutyagyilkos barátjával. Neve is van a fazonnak, egy erdőjáró ismerőse Dean-t mond üdvözléskor. Közben a hulla lassan lerogy a földre, de gondatlanok ezek a rendőrök.

3.png

Kevin az iskolában kémiaóráról kéri el a lányát, Jill sírva rohan ki a teremből, mert azt hiszi, hogy az anyjával történt valami. Anyuval semmi baj, de egy másik Néma lett az áldozat, ezért jött be Kevin, hogy ne kósza kitalációkat halljon, hanem az igazságot, csak ne beszéljen erről senkinek. A válságidőben Jill és Barinő legyenek időben otthon, egyenek pizzát, apu későig dolgozik. Jill sírógörcse elmúlt, lehet anyu se sírt volna érte. A kórházban anyut épp vizsgálják, pánikrohama volt, a dokitól kap gyógyszert, ha elfogyna és kéne még, keressen egy pszichiátert. A kórház előtt Patti várja, autókáznak egy kicsit. A rendőrségen balhé van, Kopasz kolléga a szabályzatot olvassa fel Kevinnek, ő eszerint járt el, ugyanis értesített magasabb hatóságokat is, hiszen az áldozat szektatag volt, így már nem a rendőrségre tartozik az ügy. Kevin úgy ordibál, hogy az egész őrs hallja a sértéseket, ám a polgármesternéni pont jókor érkezik, ő is felelősségre vonja Kopaszt, lesz szíves átadni a szövetségi nyomozó elérhetőségét Kevinnek, hogy visszacsinálják ezt a hibát. A kényes ügy miatt PM is segítene, Kevin kijárási tilalmat kér este nyolc után, elég nagy a hőzöngés veszélye, nem kell fokozni. PM összehívja a városi tanácsot másnapra, Kevin magyarázza el nekik, de ha nagyon befolyásolná a családi helyzet, (ugye Laurie Néma) akkor időben szóljon.

4.png

Laurie egy kis útszáli motel előtt áll, egy család épp a kocsiból pakol ki, a kislányuk Laurie-val szemez. Laurie kedvesen mosolyog a kislányra, a lányka visszamosolyog, de anyuka mérgesen elhajtja a gyereket. Patti is előkerült, szobát foglalt a hotelban, ha valami kéne, akkor a szomszédban lesz, aludjon egyet. Laurie a nagy magányban is csak a Szemüveges megkövezését látja maga előtt. Kevin eközben az éjjeli megfigyelést kezdi el, előtte felhívja Sean Kilaney különleges ügynököt. Csak a rögzítője válaszol, így Kevin erre mondja rá a szükséges infókat, mihamarabbi visszahívást kérve. Két Néma támasztja az egyik ház oldalát, őket kell neki figyelni. Kaja és sör van, de hosszú este lesz. Másnap reggel két hangos, ám gazdás kutya ébreszti Kevint, a gazdi házát nézték ki a Némák és mivel ez egy kisváros, már ő is tudja, mi történt az egyik fehérruhással. Hazaérve Kevin máris bosszankodhat, a riasztó nincsen bekapcsolva, Jill nem akarta, hogy beriasszon, ha apa este hazaérne. Barinő is pletykál, igazán udvariasan megkérdi, hogy a szektás nénit valóban keresztre feszítették-e, Jillt lepi meg a legjobban, hogy az apja erre válaszol, majd durcásan kivonul a konyhából. Kevin Barinőtől várja a megoldást lánya viselkedésére, mert Jill egész egyszerűen kiszámíthatatlan.

5.png

Laurie átaludta az egész napot, délután kettőkor kel fel, a széken egy magas sarkú cipőt, egy szoknyát, egy inget és egy üzenetet talál, Patti az étteremben várja. Laurie végre úgy néz ki, mint egy hétköznapi nő, Patti szintén normális ruhában üldögél és fogyasztja az ebédet. Elismerően végignéz Laurie-n, majd reggelizni hívja, mert itt egész nap lehet reggelit kérni. Oh, és Patti beszél, sokat. Laurie meg sem tud szólalni, a pincérnőtől is kérnek egy percet. Patti szabadnapra hozta Laurie-t, beszélhet arról és amiről akar, nyolc hosszú hónapja néma, megérdemli. Viszont a pincérnőnek Patti adja le a rendelést, Laurie még nem beszél. Ügyes húzás, látja, hogy mennyire kivan a védence, így ad lehetőséget, hogy megnyíljon. Otthon Kevin a hiányzó fehér ingei miatt bosszankodhat, így irány a mosoda. Várakozás közben felhívja a szövetségi ügynököt, még mindig hangposta, Kevin egy fokkal türelmetlenebb üzenetben kéri, hogy hívja már vissza. A mosodásfickó nagyon vidám ember, minden ügyfélnek becenevet ad, milyen hibával hozták be a cuccaikat, Kevinnek a Mustárfoltos jutott. Kéri vissza az ingeit, de nincsen blokkja, az indiai mosodás pötyög valamit a gépbe, semmi, még a munkatárát is megkérdi, látott-e fehér ingeket, de nem. Jöjjön vissza blokkal együtt, akkor meglesznek a cuccok. Kevin dohogva kisétál, az ajtónál belebotlik Nora Durst-be, mosolyognak, beszélgetnek a mosoda titkairól, és ennyi. Mi lesz ebből…

6.png

Az őrsön Kevin megkapja a Némák írásbeli vallomását, és Matt atya a kihallgatóban várja. Nem gyanúsított még, de jó lenne tudni, hol járt a támadás estéjén. Lenne rá oka, megtámadták a Némák miatt, a Némák megvették a templomát is, indok van bőven. Matt az imacsoportjával volt akkor este, neveket is megad, sőt néhányan maradtak tovább is, Mary ápolásában segédkeztek. Viszont Matt már többször látta az áldozatot a temploma előtt álldogálni, szinte ismerősként kezeli a nőt, így elbúcsúzna a hölgytől. Közben Kevint a tanácsülésre hívják, a helyszínen nem csak a bizottsági tagok, de a lakosság is megjelent. PM átadja a szót Kevinnek, mintegy átadva neki a felelősséget, így a rendőrnek kell elmagyarázni a szitut. A tömeg zúgolódik, mindenkinek van valami kifogása a tiltás ellen, így Dean-nek, a Kutyagyilkosnak is. Miért azok legyenek bezárva, akik nem is tettek semmit? Ezzel nem a városlakókat védik, hanem őket. Mi van ha a Némák ölték meg a saját társukat? Kevin egyre dühösebb és Kutyagyilkosnak be is szól, így a tömeg ezen döbben meg, a PM pedig megszavaztatja a Tanácsot, de senki sem támogatja a kijárási tilalmat, a tömeg örül a döntésnek.

7.png

Kevin ezután a Némák házába megy, összehívja őket és segítséget ajánl. Mivel mindenki utálja őket, mindenki fél tőlük, lehet ez a támadás csak az első volt a sok közül. Nem kérheti, hogy maradjanak a házban és ne csináljanak semmit, mert úgysem fogják megtenni. Hozott egy vödörnyi sípot, tartsák meg, használják, ha megfújják, akkor a járőrök segítenek. Nincs kérdés, se szóban, se írásban, talinak vége, Kevin Megtől érdeklődik Laurie után. A lány „Nem tudom” válaszai lekoptatásként hangoznak, a lányt hamarosan elveszítjük. Az étteremben Patti belakmározott, semmi maradékot nem hagyott, de elkéri a maradékos zacskót a pincérnőtől. Majd szépen elmagyarázza Laurie-nak, miért is van itt. Gladys, a halott társuk is majdnem megtört. Valahogy megtudta, hogy a fia meghalt, és kezdett összeroppanni. Sokat sírt, házon belül még nem lett volna nagy baj, de házon kívül is bőgött, ami azt jelentette, hogy visszatértek az érzelmei. Patti elhozta őt is ebbe a szállodába, étterembe, kapott egy nap szünetet, ő is beszélhetett. De Gladys csak ült csendben és nem tört meg. Tudja ő is, hogy könnyű lenne visszatérni a családhoz, mert a feladat túlságosan is nehéz, de ha elhagyja magát, akkor megtörik, és nincs többé eltökéltség. Patti megkapta a maradékos zacsit, Laurie utolsó ígéretére emlékezteti és a zacskóra ráírja, hogy Neil. Patti elvégezte a dolgát, hagyja Laurie-t gondolkodni.

8.png

Kevin Matt atyához megy, a tiszteletes templom hiányában otthon hirdeti az igét a kis gyülekezetnek. Kevin meggondolta magát a látogatással, elviszi Matt atyát imádkozni a hullaházba. A miértre a pap is kíváncsi lenne, de talán Kevin maga sem tudja azt. A hullaházban azonban elég kellemetlen meglepi várja őket. A holttestet elszállították Virginiába, mert kaptak egy e-mailt Sean Kilaney szövetségi ügynöktől. Kevin ezek után már seggfejnek nevezi az ügynököt, vissza sem szól, de a holttest meg kell neki, hát ezzel elgurította Kevin gyógyszerét. Este lett mire Patti és Laurie visszaértek, újra fehérben, újra némán, Patti a maradékos zacsit egy ház küszöbére rakja el, lehet itt él Neil és Pattinek van valami titka.

9.png

Kevin hazatért, a riasztó kérésének megfelelően működik, be is kapcsolt, mikor belépett a házba. Párszor próbálkoznia kellett a kódokkal, közben a szövetségi ügynök is telefonál. Riasztó pár dühös káromkodás után kikapcsolva, Kevin minden figyelmét az ügynöknek szentelheti. Azért nem hívta vissza a főügynök, mert Floridában próbálta a rendet fenntartani a helyi szektával szemben, kész káosz. Kevin zavarban van, eléggé mérges üzeneteket hagyott, már rég nem aktuálisak, ő csak a hulláját kéri vissza. Az e-mail automata, amint egy ilyen szektás ügy bekerül a rendszerbe, ha van hulla, azonnal üzennek a hullaháznak. Az ügynök több őrült szektáról is tud, a Bűnös Maradék sem egyszerű eset. Viszont már nincs mit tenni, a hullát már nem is fogja visszakapni. Folytassa a nyomozást, pár héten belül egy ügynök tájékoztatja őt az eredményekről. De ha Kevin örökre meg akar szabadulni a BM-től, akkor azonnal útnak indítja az egységeit és volt Maradék, nincs Maradék.  Mivel ebben az ügyben a személyes érintettség döntő, Kevin köszöni, de nem él a lehetőséggel.

10.png

Kevin a boltban vásárolja a sörutánpótlást, igencsak kapatos állapotban. Az eladó ki sem szolgálná, de a rendőrjelvény az rendőrjelvény. Kint Kevin nehézkes léptekkel a kocsijához támolyog, ám meghallja a mosodás indiai röhögcsélését. Ismerjük Kevint, ha elgurult a gyógyszere, semmi nem állítja meg, így a mosodás már urazza őt, mikor a részeg fazon veri az ajtaját, hogy engedje be. Az üzlet már zárva van, hiába a mosodás tiltakozása, Kevin kész lenne betörni az ajtót is, csak kapja vissza a rohadt ingeit. A mosodás beengedi őt, megnézi a számítógépet, kitisztított ruhák közé is benéz, és láss csodát, mindegyik ing megvan. Kevin kifizetné a tisztítást, kezd lehiggadni, ez jó jel, de a mosodás nem fogad el pénzt, mégis csak az ő hibájuk volt.

11.png

Patti és Laurie hazatértek és egy megtért lélek várja őket: Meg talpig fehérben, cigivel a kezében, a kis jegyzetfüzete első mondata szerint készen áll. Sajnos nem örülhetnek túl sokáig, ugyanis Matt atya és a kis gyülije a Némaház előtt áll, hogy imádkozzon a meghalt hölgyért. Matt elmondja miért jött és várja a Némákat is, hogy csatlakozzanak a közös emlékezéshez. Viszont ettől Laurie-nak gurult el a gyógyszere, felkap egy sípot, kisiet a házból, Matt örül, mert van egy imádkozó Bűnöse, de Laurie nem imádkozni jött. Megfújja a sípot, Matt elszomorodik, Laurie csak sípol Patti mindezt győzelemként éli meg. Kevin hazatért, megvannak az ingek, hatástalaníthatja a riasztót is, és hogy még szarabb legyen ez az este, elmondhatja Jillnek, hogy elválnak az anyjával. Az epizód az Alkohol, Dohány, Fegyver, Robbanószer és Szekta Szövetségi hatóság raktártelepén és feldolgozójában fejeződik be. Megérkezett Gladys holtteste, akinek az elhamvasztásával zárjuk az epizódot.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása