Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x04 - Unleashed

2014. augusztus 01. 11:00 - Smiley93

Állatdoki rendelőjében nagy munka folyik, és kivételesen az a rendes, civil állatgyógyítás, nem a természetfeletti feketeüzlet. Scott is ott szorgoskodik, egy kis zsebkutya a páciens, injekciót kap meg ürülékvizsgálatot. A jófej gazdi még egy alfás poént is elsüt, hűha, ebben környezetben nem szabadna ilyen kifejezésekkel dobálózni. Hazafelé menet aztán elszökik a kutya, a gazdáját meg a keresése közben meg is harapja. Azazhogy nem a kutya, hanem valami más természetfeletti lény, ami hívogatja áldozatát. A kutya, akinek amúgy sisakvirágot találtak a mintájában, akkora hangzavart csap, hogy Farkasfiú is kikukkant utánanézni a felfordulás okának, de addigra a gazda már eltűnt. Főcím.

bgnngn.jpg

Tanárnéni megint egyedül mászkál a kihalt suliban, vagy erős idegei vannak, vagy nulla önfenntartási ösztöne. Az előbbit azonnal kizárhatjuk, mikor a tanteremben semmiből előtűnő Főfarkas láttán vagy tíz métert ugrik, az utóbbit meg most nem teszteljük. Derek ugyanis csak azért jött, mert bejön neki a csaj hogy megbizonyosodjon védence hogylétéről. No meg, hogy biztosítsa a hallgatását. Ez is pipa, főleg, hogy láthatóan a Tanárnéniek aka Jennifernek is bejön Főfarkas.

sdguigf.jpg

A lacrosse-öltözőben a nyitójelenetben bajba került srác eltűnése a téma. Stiles azt próbálja kiszedni Farkasfiúból, vajon az illető szűz volt-e. Hát, az ilyesmi pont nincs az emberek homlokára tetoválva, szóval Scott nem tudja, ezt próbálja viccesen elmondani, de a poénkodés nem jön be: Stiles ugyanis erősen danger zone-ban érzi magát, mivel szűz, szóval úgy hamarosan kábé azonnal le kéne feküdnie valakivel. Meleg Danny jelentkezik önkéntesnek, de még ő is csak viccel.

trrzrz.jpg

Végszóra aztán Isaac is beesik az edzésre, no meg az Alfaikrek. Erre előbbi rögtön ugrik is, amire utóbbiak még rá is tesznek egy lapáttal, indul a futóversenynek álcázott farkasharc. Az ikrek aztán szépen egy félreeső tisztásszerűségre csalják Isaacet, aztán annak rendje és módja szerint nekiállnak az elagyabugyálásnak. Érkezik Scott is, hogy mentse a béta irháját, megy a nagy vicsorgás meg pofavillantgatás, ám a kakaskodást máskorra kell tenni, mert ekkor felfedezik a nyitójeleneti srác hulláját, elegánsan a kutyapórázzal a fához kötözve, az előző epizód végén vázolt sémába illő sérülésekkel.

dfdg.jpg

Míg Zsaruapu egyre gondterheltebb arccal helyszínel a legújabb bűnhelyen, hőseink is egy kis találgatásba kezdenek. Isaac totál rá van kattanva az Alfaikrekre, tutira benne van a mancsuk a gyilkosságokban, még a szemük se áll jól. Ez mondjuk igaz, ám Stiles ragaszkodik hozzá, hogy a rituálés gyilkosságok nem az Alfafalka, de még csak nem is farkasok műve. A heves vitában Farkasfiúnak kéne igazságot tennie, aki azonban maga sem tudja, mit gondoljon. A szürke zónában való egyensúlyozgatás viszont nem megy neki valami jól, a feldühödött Isaac vérbosszút fogad az Alfaduó ellen.

Névtelen (2).jpg

A frissen szabadult Cora - immár emberalakban - nagyban edz Derek házában, miközben Főfarkas rosszallóan figyeli. Alig pár napja egyesült csak a család, és máris produkálnak egy klasszikus testvéri veszekedést, amiben szerepel Cora gyenge fizikuma meg Főfarkas hasonlóan harmatos teljesítménye alfaként. A családi idillt a riasztó meg a nyomában érkező Alfabanda szakítja félbe: először a kórházas alak, aki a nekirontó Corát alázza le, meg bevonul Karmos is, hogy Főfarkast szúrja gyomron egy csővel. Utoljára a Vakalfa is besorjáz, na, Derek, akkor beszélgessünk.

gffhfh.jpg

Ugrunk a suliba, Miss Morrel franciaórájára, aki éppen a bealvó Allisont alázza meg. Miután megbeszélik, hogy kölcsönösen nem árulják el a másiknak, miért ette őket a fene egy elhagyott bankban a minap, Allison nyer magának egy kis tanítás utáni elzárást. Ugrunk fizikára Farkasfiúval meg Isaac-kel, utóbbi még mindig bosszúra szomjazik, amiről előbbi próbálja lebeszélni. Mindhiába: Isaac kikéredzkedik óráról, a folyosón meg épp az Alfaduóba fut bele. Az egyik iker gyorsan bemos párat a testvérének, majd elhúz, így mire a verekedés hangjaira kitódul az osztályból a szemtanúk serege, könnyű Isaacre kenni az esetet, jutalma egy kis órák utáni büntetőmunka. De az ikrek nem érik be ennyivel, az egyik máris Menőcsajt fűzi, minden bizonnyal csak úgy tobzódhatnak a hátsó szándékok e mögött is. Isaac úgy véli, legközelebb Farkasfiú szívatása kerül majd terítékre.

fghhki.jpg

Főfarkas eközben igen nagy pácban van: Karmos még mindig ugyanarra a csőre feltűzve tartja, miközben Vakalfa elkalandozó gondolatokkal és metaforákkal teletűzdelt barokk körmondatokkal vázolja, mit is vár Derektől: ölje meg egyik bétáját. A többit aztán már úgyis magától utána küldi, hiába, ha egy üzlet egyszer beindul, szokták mondani.

uillo98p.jpg

Stiles ismét nyomoz: a kinyírt srác barátnőjét környékezi meg. Kár, hogy a barátja halála miatt síró csajtól Stiles minden igyekezete ellenére sem sikerül tapintatosan megérdeklődni, hogy amúgy hancúroztak-e ők a régi szép időkben. Kap is érte egy pofont, de azért mellé még egy igenlő választ is. Meg Zsaruaput, aki kicsit kiakad: fiam, ez itt egy négyes gyilkosságsorozat, annyira komoly a helyzet, hogy már az FBI egyik alakulata is átruccant ide a semmi közepére, ez már nem gyerekjáték. Stiles azonban tovább kutakodik: a srác szekrényéhez zarándokol ihletet nyerni, ahol Boyddal fut össze, aki a katonai előkészítőről ismerte az illetőt.

fghj9ö9ö9ö9ö.jpg

Allisonnak meg Isaacnek büntetés gyanánt legnagyobb bosszúságukra közösen kell kitakarítaniuk a szertárt. A közös munka gyümölcse egy bocsánatkérés-szerűség Allison, meg egy majdnem megbocsátás Isaac részéről, amikor a nagy békülést megzavarja, hogy rájuk zárják az ajtót. A gyerekkori fagyasztóláda-látogatások nyomán klausztrofóbiás Isaac pánikrohamot kap, félig átváltozva Allisonra támad, Farkasfiú menti a helyzetet. Viszont ezzel már nála is betelt a pohár: ha az Alfaduó keményen akar játszani, hát megkapják.

tzz.jpg

Menőcsaj meg Stilest és a teóriáit kapja meg, hármas gyilkosságok lesznek itt egy-egy minta alapján. Elsőnek a három szűz, aztán jön a három… kiskutyás gazda? Igen, bingó, Lydiának is ölebe van, mégsem érzi magát potenciális áldozatjelöltnek, maximum Stiles szómenésének lehet áldozata, az is csak azért, mert Scott az ikrek feldühítésével foglalatoskodik éppen, akikről így végre Menőcsaj is megtudja, hogy alfák, mi meg, hogy Ethan és Aiden a becsületes nevük.

ththtr.jpg

A bosszúterv egyébként nagyjából annyi, hogy Allison meg Isaac elkötik az ikrek egyik mociját, Isaac behajt vele a suliba, miközben az órán ülve Farkasfiú mindenféle motoralkatrészekkel ugrasztja ki a nyulat a bokorból. A folyosóra kirontó Alfaiker meg a suli kellős közepén kapja vissza a motorját, mire Tanárnéni jól megbünteti. Főfarkast meg a Vakalfa bünteti továbbra is, elmeséli, hogyan jött rá, hogy egy alfára ráhagyományozódik annak a bétájának az ereje, akit megöl. Zárásként még bejelenti, hogy ő bizony a Démonfarkas, aztán udvaroncaival elvonul.

hh.jpg

Stiles tovább nyomoz, Állatdokinál kopogtat ezúttal, és úgy tűnik, jó helyen jár. Vázolja neki az elméletet a hármas gyilkosságokról mint véráldozatokról, az állatokat-növényeket is belevéve ő egy druidára gyanakszik. Állatdoki meg csak bólogat, tudta ő ezt már rég, csak rajtaragadt az a rossz szokása, a titkolózás. Ekkor fut be egy hívás Menőcsajtól: éppen a zeneteremben rajzolgatott fát, mikor a tanár nem jelent meg, s mindenki hazament. Ő meg a zongoránál talált mobilon meghallgatta a muzsikus hangfelvételét, amin valakit éppen elrabolnak. Stiles meg a Doki rohannak is helyszínelni, és ott beugrik egy új csoporttulajdonság: harcosok, úgy mint katonák például. Az áldozat srác meg Boyd is katonasuliba jártak ugye, Stiles riasztja is utóbbit, Lydiának meg az az isteni szikrája támad, hogy éppenséggel a fizikatanáruk is katona volt. Hoppá, már rabolják is.

ffghhedsaa.jpg

Scott meg Isaac éppen nagyon örülnek a fejüknek, hogy milyen jól megszívatták az Alfaikreket, mikor azok megjelennek a kihalt folyosón, és bevágják a 2in1 mutánsfarkas-átváltozást. Hőseink futnának, de esélyük sincs, mire kettőt pislognak, el is kapja őket az óriás, aztán elhajítja őket a folyosón. Még tovább is folytatódna a harc, ám ekkor besétál Vakalfa, s botjának élesebb végével megfenyíti a rögtön meghunyászkodó ikreket, majd lelépnek.

fggfgb.jpg

Állatdoki csak szeretné azt hinni, hogy a fizikatanár is saját akaratából lépett le a suliból, ám a tantermében szanaszét heverő dolgozatok meg a táskája mást sejtet. Hát még amikor felfedezik, hogy kijavított dogákra adott jegyekből éppen a „darach” szót lehet kirakni, ami pedig nem mást jelent, mint… tádám,  gonosz druidát. Véletlenek kizárva. Főfarkasra hatott Vakalfa fenyegetése: már dobja is ki a házából Isaacet. Mi tudjuk, miért küldi el melegebb éghajlatra, a bétának viszont fogalma sincs róla. A csalódott Isaac Scottnál kilincsel szállásért. A fizikatanárnak sincs fedél a feje felett, egy fának kötözve könyörög és fenyegetőzik felváltva arctalan támadójának, győzködve, hogy eddig is mindent megtett, amit az kért tőle, akkor meg miért nem hagyja békén? Válasz, az nincs, a sötét druida egyszerűen kinyírja. Na persze, ez is egyfajta válasz, ha úgy vesszük.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.08.01. 18:42:13

nem_tudsz_hibázni! :) faszántos írás és fain képek :)
annyira szorítok a kicsiknek, mert az alfák írtó nagy előnyben vannak, ebből mi lesz?! szörnyen izgulok.
fizikatanárt sajnáltam kicsit, mert bírtam a genyózásait, de hát én nem vagyok mérvadó iilyen szempontból :)

(egyébként Stilest swappoltam Izsákra, csak azért szólok, hogy hátha lesz róla is több kép, jó ez nem kívánságműsor, csak próbálkoztam) hátulról a 4. kép: hát i-m-á-d-o-m :)))))

Smiley93 2014.08.07. 22:22:45

@aggyistenbrittudós: hát igen, bonyolódnak a dolgok ;)
az a kép nekem is kedvenc ha szabad ilyet mondanom :D
ui: a kívánságot pedig vettem :)
süti beállítások módosítása