Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 3x03 - Lady Killer

2014. augusztus 01. 15:00 - AaannnaaA

John és Shaw tavon csónakáznak, mintha romantikus randin lennének. Ez persze csak álca, legújabb célszemélyüket figyelik, aki tényleg itt és így randizik, azonban izgága exügynökünk kis híján elrontja az álcájukat, mert mindenáron ő akar evezni. (Shaw néha olyan, mint egy óvodás: neki kell a nagyobb fegyver, ő akar vezetni, most meg evezni. Hehh, hagyjuk.) Az ovis vitának Főncsi vet véget azzal, hogy a látszat megőrzése érdekében John evez, punktum. Shaw enged, és magához veszi a fényképezőgépet, hogy a célszemélyt fotózza, akiről Főncsi sorolja az adatokat: Ian Murphynek hívják, több cégben van érdekeltsége, nincsenek adósságai. Szegény gyereknek született, egy rokona hagyott rá százezer dollárt, innen a lóvé, mást nem lehet tudni. John szerint ideje jobban utána nézni, ő elmegy és körülnéz a lakásában. Shaw bólint azzal, hogy a partig már ő evez. Komolyan mondom óvodáshoz (plusz retardált pszichopatához) illő becenevet / gúnynevet fogok választani a nőnek, és ezentúl azt használom (javaslatok jöhetnek a kommentekben).

1.1.jpg

Shaw elkezdi követni a pasit, és rájön, hogy valami rohadtul nem stimmel, ugyanis a romantikus csónakázás után üzletemberünk teljesen más szerkóba öltözött át, telefonszámot cserélt, gyakorlatilag új emberként üget a célja felé, ami egy másik randi egy másik lánnyal. Hm. John ideért a férfi lakásába, és kutakodni kezd, közben Főncsi elmondja, hogy rájött, amit már eddig is sejtettünk: Ian kaméleon és egyben nőcsábász, úgy változik át, hogy a kiszemelt nőhöz a legjobban alkalmazkodjon. Mobilalkalmazások segítségével ismerkedik, a nők profilt töltenek fel magukról, bejelölik épp hol vannak, ő pedig ott szedi fel őket. John kutatása közben megdöbbentő felfedezést tesz: Ian asztalában elzárva rengeteg nőről tart dossziét. Talál két nyomtatott cikket egy eltűnt és egy múlt héten elhunyt nőről is. Hőseink attól tartanak, sorozatgyilkosra akadtak.

1.2.jpg

Helyszínt váltunk, régi ismerősre pillantunk, Hersh az, aki Forrást keresi. Jelenleg a kórházakat járja végig, hátha nyomára bukkan. Telefonon jelent felettesének, aki mint tudjuk egy nő, és akinek a képét eddig még nem láttuk. Hersh szerint Forrás tudja hol lehet a gép (illetve ahogy ő fogalmaz, az Északi Fény), vagy ha nem, akkor is eltársalog vele nagyon szívesen (na ja).

Mi pedig átpillantunk Forráshoz, aki mint tudjuk Robyn néven csücsül a gyogyóban. Ismét kezelőorvosával beszélget, most arról, hogy nemsokára távozik erről a helyről. A gépet most már következetesen csak Istenként emlegeti, és arról zagyvál, hamarosan elviszi innen, bár még nem tudja mi a célja vele, hova küldi, és miért. A doki szerint szimplán csak nagyzási mániája van - részben egyetértünk, de azért a doki sem ismer minden részletet, ugye.

2.jpg

Az irodában John és Főncsi az ügyet beszélik át. Ian "női" közül az eltűnt lányról nem sikerült semmi lényegeset kideríteni, az elhunytról annál inkább. A neve Dana Wellington, apja, Bruce befolyásos nagykutya. Dana és Ian között csupán annyi a kapcsolat, hogy valaha egy egyetemre jártak. Hát ez nem sok. Ekkor Főncsi témát vált: Medvének új nyakörve, és játéka van, John volt az elkövető? "Nem" a válasz. Harold szerint akkor Medvének is zaklatója van. Kis vicces. De vissza az ügyhöz. Főncsi arra is rájött, hogy Ian gyakran jár egy Blur nevű klubba, és a lakásában talált aktákban szereplő nők mindegyike megfordult ott legalább egyszer. John úgy dönt, este ő is elmegy, de aztán jobb ötlete támad: nincs elég bizonyítékuk Ian ellen, állítsanak neki csapdát. Hogyan is?

Nos, Főncsi hívja Cartert, este jöjjön a már ismert biztonságos lakásba, és öltözzön csinibe. Nagyon csinibe. A végeredményt pedig nemsokára megszemlélhetjük, a csapda ugyanis egyszerű, de nagyszerű: elhúzni Ian előtt a mézesmadzagot, a biztonság kedvéért nem egyet, hanem hármat. A szexin felöltözött ma esti csali tehát nem más, mint Carter, Shaw és Zoe (igen, igen, az ő visszatértének külön örülök, Johnnal remek páros ők ketten). A csajok felsorakoznak John és Főncsi előtt, Carter pedig benyögi, hogy szeretné, ha egyszer olyan munkára hívnák, amihez nem kell fegyver. John visszakérdez, hogy miért, most nem hozott? Dehogynem, azzal a retiküljéből előkapja, mire Shaw is a sajátját, és úgy méregetik egymás fegyverét, mint férfiak a farkukat. Zoe erre némán elővesz egy rózsaszín (!!) sokkolót, ő ezt Johntól kapta. Mehh, hatalmas jelenet!

3.1.jpg

3.2.jpg

Főncsi mindhárom csajnak készített profilt, kéri, hogy töltsék fel a mobiljukra, és jelentkezzenek be, mintegy kivetve a csalit. Shaw teljesen kiakad, mikor rájön, hogy Főncsi őt „jógaoktató"-ként regisztrálta. John felesel: a „képzett gyilkos" jobb lett volna? Szóval az elbűvölő énjét kellene bevetnie, nem a fegyverét. A nő berág: miért, nem nézek ki jól? De igen, riposztol John, csak mindig morcos fejet vágsz. A szócsatának Carter vet véget, én meg leállítom a felvételt, hogy kiröhögjem magam. Szerintem John ezzel maradéktalanul visszavágott a rész eleji evezős cirkuszért!

Este tízkor a csajok megérkeznek a szórakozóhelyre, némileg korábban, mint Ian meg szokott jelenni, mert Zoe úgy gondolta, kis lazítás jár nekik előbb, ha már csalinak jöttek. Úgyhogy pezsgő, illetve Shawnak tömény érkezik, aztán mindhárman megadják a helyzetüket a mobilalkalmazáson. Fuszkó is itt van, ő odafentről ügyel, John kint figyeli a környéket.

4.1.jpg

4.3.jpg

Carter feszültnek tűnik, ezért Zoe lazítást javasol: irány a táncparkett. Ian éjfélkor lép be, telefonján pedig mai célpontját nézi, aki szerencsére (?) tényleg a csajok egyike, méghozzá Carter! (Azt is látjuk, hogy a feltöltött profilján az szerepel, hogy rendőrnő, bátor gyerek ez az Ian, csak mondom). Miután beszélgetnek egy jó kört, a férfi felajánlja, hogy másnap vacsit főz Carternek, akinek a fülesén jön az utasítás Főncsitől: itt az alkalom Ian lebuktatására, mondjon igent – így is történik.

Amikor később exnyomozónk távozik a szórakozóhelyről, Fuszkó figyelmezteti, hogy Ian követi. Carter semmit-sem-sejtést-tettetve sétál; látszik rajta, kicsit be van rezelve - nyomában Ian és Fuszkó. Ez utóbbi utasítja, hogy ne hazafelé induljon. Amikor a nő hátranéz, Ian már sehol nincs, viszont így nekicsattan Johnnak. Egy pillanatra eláll a lélegzete, aztán megnyugszik, hogy barátba botlott. Ideér Fuszkó is, látta ahogy a célszemély eltűnik a sarkon. Egyelőre nincs mit tenni.

5.1.jpg

5.2.jpg

Másnap reggel az irodában Shaw játszik Medvével, John pedig Carterre vigyáz az esti randijáig. Főncsi időközben kinyomozta, hogy Ian vagyona nem is örökség, hanem attól a Bruce Wellingtontól kapta, akinek a lánya, Dana a múlt héten halt meg, és akinek az aktája ott volt Ian lakásán (és akivel egy suliba jártak, ugye)! Sőt Ian egyik mobiljának GPS adatai szerint ott volt, amikor Danát temették, baszki!

Este célszemélyünk exnyomozónknak főzőcskézik. A férfi egy rohadt nagy kést lóbál, mire Carter kis híján fegyvert ránt, de nyugi, csak a vacsi készül. Shaw és John a szemben lévő háztetőről hesszel, előbbi puska irányzékán keresztül. Közben beszélgetnek, naná, hogy a párkapcsolatok a téma. Shaw persze szokás szerint beleszarik a ventilátorba, és azzal indít, hogy mi van John és Carter között, talán több, mint barátság? Azt látja, hogy Zoéval nem csak kártyáznak, ha találkoznak, de mi van Carterrel? John hárít, csak barátok vagyunk; aztán visszakérdez. Shaw nem híve a kapcsolatoknak, a férfiak túl sokat rinyálnak figyelemért, ezért egy-két két éjszaka után továbbáll. John faarccal konstatálja a hallottakat. A randin eközben Carter elmeséli, hogy valaha gyilkosságis nyomozó volt, de most már csak szimpla rendőr, a férfi pedig elhazudja a szokásos meséjét, miszerint pénzét egy ismeretlen nagybácsitól örökölte.

Helyszínt váltunk, Forrás a gép segítségével pár fiola gyógyszert szerez magának, bár kétlem, hogy a fejadagja fogyott el éppen.

6.1.jpg

6.2.jpg

A randi véget ért, Ian és Carter nevetve távoznak előbbi lakásából, hogy az utcán várják be a nő taxiját. Addig elcsattan egy csók, aztán hirtelen két rosszarc lép elő a sötétből. Ian védelmezőleg Carter elé áll, de a nő sunyiban már a fegyveréért nyúl. A férfi azt hiszi támadóik rablók, így odahajítja a tárcáját, a rosszfiúk egyike azonban nevén szólítja, és közli, hogy rohadtul nem csak a tárcájáért jöttek. Shaw és Carter a fülesükön át kommunikálnak egyet, exnyomozónk félrelöki Iant, majd ugyanebben a pillanatban két lövés dördül – támadók kiiktatva, célszemélyünk álla a földön. Most mi van máááááááááááár???

Még nem tudjuk meg, Forráshoz térünk vissza, aki a gyogyó folyosóján kóricál, valamiféle biztonsági rendszert programoz át – ezen a téren sem leszünk okosabbak.

7.jpg

Hőseink titkos lakásában vagyunk, ahol Főncsi épp Fuszkóval telefonál, aki kiderítette, hogy a Carterék által kiiktatott két támadót Bruce Wellington bérelte fel. John faggatására Ian végre kiböki, hogy azért vezet aktát annyi nőről, mert így könnyebben a bugyijukba juthat. Dehogy akarja ő kinyiffantani őket, csak ha sok infót összeszed róluk, akkor a nők szemében rendkívül figyelmesnek tűnik, ezáltal könnyebb őket megfektetni. Ha ilyen profin csinálod, miért nincs tartós kapcsolatod, kérdi Carter? Mert pont az ellenkezője a cél, vallja meg a férfi, minél több strigula az ágya fejtámláján. Hát ettől nem lesz szimpatikus, de sorozatgyilkos sem. Oké, de Wellington mégis miért akarja megöletni? Nos, kilenc éve, még a fősulin megismerte Dana Wellingtont, egymásba szerettek, de ő csak egy csóró suttyó volt, a lány apja meg kőgazdag. Dana terhes lett, Iant pedig eltiltották tőle – egy nap megjelent Wellington embere egy százezer dolláros csekkel és azzal, hogy Dana elvetette a gyereket, ő meg tűnjön el a közeléből. A férfi tartotta a távolságot, de most elment a temetésre, ahol Wellington őrjöngeni kezdett, Ian viszont nem tudja az okát miért gyűlöli még most is ennyire.

Másnap reggel az irodában Shaw szokás szerint Medvével játszik, és elpöttyinti, hogy ő vette az ebnek az új nyakörvet és a játékot. Harold nem lelkesedik szívből, de haladjunk. Ahogy a Wellington család után kutat, meglepő képeket talál a neten – a csapat döbbent arccal nézi a férfi unokáját, aki kiköpött Ian. Danának ezek szerint mégsem volt abortusza, Wellington pedig azt hiszi, célszemélyünk a fiát akarja.

8.1.jpg

Ian Cartertől tudja meg, hogy valószínűleg van egy fia, akit Dana nővére a sajátjaként nevel. Nyilván a család döntése volt, hogy távol tartsák Iant, Dana pedig nem tiltakozhatott keménykezű apja ellen. Hogy minderről bizonyosságot szerezzenek, Főncsi megy el személyesen a fiú iskolájába, hogy annak egy tárgyát megszerezve DNS tesztet csináltathassanak. Ian közli Carterrel, hogy ő is menni akar, mert látni szeretné a fiát.

John eközben Zoéval Wellingtont látogatja meg, gazdag gyűjtőnek kiadva magát, aki egy magántulajdonban lévő Picassót keres, amit megvenne. Na persze. Zoe magára hagyja a férfiakat csevegni, felsiet az emeletre, mintha a mosdót keresné, aztán beengedi az épp a tetőn lopakodó Shawt. Exügynökünk a széfhez megy, hogy feltörtje, és megkeresse Alex születési bizonyítványát. Eközben Zoe az asztalon heverő papírokból kiszúrja, hogy Wellington holnap el akarja vinni az unokáját az országból.

9.1.jpg

9.2.jpg

Főncsi és Ian utóbbi fiát, Alexet figyelik a suliból távozóban, itt közli Harold, hogy a fiút egy londoni iskolába íratták be, nyilván, hogy távol tartsák apjától. Célszemélyünk eléggé el van keseredve, Főncsi némileg optimistább, ám ekkor megszólal a mögöttük lévő utcai telefon – új szám érkezett. Amíg Harold ezzel van elfoglalva, Ian a fiára váró autóhoz lép, kiüti a sorőrt, és maga ül a helyére. (Azt inkább ne firtassuk, hogy hova és hogyan tünteti el a sofőrt a nyílt utcán). Alex gyanútlanul be is száll az autóba, kérdi hol a megszokott sofőr, de aztán megnyugszik, Ian pedig elhajt.

Főncsi kideríti, hogy a kapott szám Forrásé, így a kórházba telefonál, ahol közlik vele, hogy Robyn jól van, bár ma már más is érdeklődött utána. Rosszat sejtek, ahogy Főncsi is. Ekkor azonban észreveszi, hogy célszemélyünk lelépett a fiával, azonnal értesíti Johnt – szar a köbön, csak mondom.

10.jpg

Wellingtonnál eközben Shaw a széfben nem találja Alex születési anyakönyvi kivonatát, ami azért gáz, mert a DNS teszt napokig tart, a fiút meg holnap elvinnék, így nem marad más hátra, John felhagy a gyűjtő álcájával, és egyenesen az öregnek szegezi a kérdést: hol a papír? Az persze nem hajlandó elárulni, ezért John egy jobbegyenessel elküldi szunyálni. Oké, de ettől még nem leszünk okosabbak, kommentál Zoe. Jogos.

Ian eközben a fiát nem vitte haza, hanem eljöttek egy parkba, de előtte azért felhívta Cartert azzal, hogy nem éppen szabályos dolgot művelt. A parkban aztán Danáról beszélgetnek (a fiú ugye úgy tudja, a nagynénje volt), Ian elmondja, hogy ismerte még az iskolában, de több infóval szerencsére nem támadja be a gyereket. Megérkezik Carter, aki elküldi Alexet egy jégkrémért – ők ketten pedig beszélnek a férfival pár szót. Az persze mentegetőzik, hogy hülyeséget csinált, de exnyomozónk menti a helyzetet, majd ő hazaviszi a fiút, hogy ne legyen balhé.

Este az őrsön találkoznak ők ketten, ahol Carter átnyújtja Iannek a fia születési bizonyítványát (végül csak megszerezte, bár nem árulja el pontosan hogyan), és megjegyzi, hogy benyújtja bizonyítékként, gondolom, hogy az apjához kerüljön a gyerek, és ne vihessék külfire. Célszemélyünk nagyon hálás, még egy italra is meghívja a nőt, de ő hárít azzal, hogy talán majd akkor, ha elülnek a dolgok. Kap egy pusszantást, aztán Ian balra el.

11.1.jpg

11.2.jpg

Helyszínt váltunk, irány a gyogyó, ahol Forrás épp a dokijával beszélget: arról hablatyol, hogy nemsokára távozik innen, ettől cefet boldog. Ide tart ugyanis egy kormányügynök (gondolom Hersh), aki meg akarja ölni, ezért fog meglépni. Kezelőorvosa csak les, de ezzel még nincs vége a csodálkozásának, a nő ugyanis közli, hogy mindjárt csörög a telefon az asztalán, akkor le fogja csapni, elveszi a kocsikulcsait, így fog távozni. A doki belemegy a „játékba": és az őröket hogyan intézi el? Nos, erre már nem lesz szükség, mert addigra eszméletlenek lesznek a szertől, amit a szellőzőrendszerben helyezett el (ezt láttuk korábban, ahogy megigényelte a bogyókat, amik ezek szerint szobahőmérsékleten elpárolognak, és megfelelő helyen és mennyiségben kiütik az őrséget). A dokinak ideje sincs reagálni a hallottakra, mert tényleg megcsörren az asztalán a telefon, a többit pedig egyelőre csak sejtjük – addig ismét teret váltunk.

Irány egy pub, ahol a három grácia, Carter, Zoe és Shaw iszogatnak, miközben John odakint hűséges vauként várakozik. Zoe indul, hogy együtt hazamenjenek; Carter is hazamegy – a fiához, Shaw pedig egyedül marad egy sörrel, és ma éjszakai hálótársával, aki nem más, mint Medve.

12.1.jpg

12.2.jpg

Végre újra láthatjuk a gyogyót, Forrás immár a doki kocsikulcsával a kezében sétál a folyosón eszméletlen őrök között. Elveszi egyikük fegyverét, másikuknak pedig a csörgő mobilját – naná, hogy a gép van a túlvégen. Ekkor a doki tántorog elő, értetlenül bámulja a jelenetet. Forrás szerint nem ártana fedezékbe húzódnia, mert leendő ellenfele mindjárt itt lesz, és nem fogja megkímélni. Azzal már tüzet is nyit, hiszen Hersh közelít. A cefet lövöldözés végén Hersh egy likas bal vállal lesz gazdagabb, de mikor Forrás ledurrantaná, a gép utasítására életben hagyja. Aztán köszöni a dokinak a segítséget, most már sokkal jobban van – ezzel távozik. Ekkor ér ide Főncsi; Forrás már sehol, csak a folyosón értetlenül botladozó dokit, és a sérült, de még élő Hersht látja. Azonnal hívja Johnt: gondunk akadt.

13.jpg

 

... zárásként pedig szokás szerint néhány vaupikcsőr, íme ....

Bear1.jpg

Bear2.jpg

Bear3.jpg

Bear4.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

higeona 2013.11.07. 09:53:43

Na, erre a kommentre tartogattam a maradék csuklómat. De tényleg. Ha leszakad a kezem, az a Te hibád lesz, AaannnaaA. ;)
Viszont most kicsit nem tetszett a hogyvolt... A jelenetet, ahol a három grácia megtudja a bevetés részleteit, tökre másképp vettem le. szerintem az volt a poén, hogy először megbeszélték egymás cipő, ruhamárkáit, aztán kb ugyanolyan "csajszis" hangnemben kezdtek beszélgetni a fegyverekről is. Én jót nevettem.
De Johnon is jót röhögtem: -Igaza van, ez a szobor valóban gyönyörűen fejezi ki a posztmodern szentimentalizmus balablabla ábrázolását, de kérdeznék valamit. -Igen? - Hol van az unokája születési bizonyítványa? (Na, jó már nem emlékszem a szövegre pontosan, de a hidegvér a lényeg)

nautilus64 2013.11.07. 09:54:51

Nagyon jó volt ez a rész! Kedvenc! Imádtam a lányok fegyveres jelenetét, köszi a képet! :)

Én még mindig a Rico nevet szánom neki! :D

Jó volt a hogyvolt is! :)

Na most már tényleg mondjátok meg, John és Carter között van valami? Mert nekem nagyon nem jön át, hogy bármi is lenne közöttük barátságon kívül, de lehet, hogy csak én nem veszem a jeleket...

Gabba 2013.11.07. 09:58:46

ezt az Ian gyereket mintha már láttam volna valahol :)

higeona 2013.11.07. 10:04:33

@Gabba: Komolyan? Hol? :D Nekem mondjuk kb a rész végén esett le, hogy honnan olyan ismerős...
@nautilus64: Szerintem nincs (mármint én se veszem a jeleket), csak Shaw kicsit (nem is kicsit) nyomi érzelmi téren, ugye, ezért benézte kicsit.

nautilus64 2013.11.07. 10:04:47

@Gabba: ugye? nekem is annyira ismerős! :D

@higeona: tényleg nagyon jó rész volt a bizonyítványos! :D

AaannnaaA 2013.11.07. 10:23:43

@Gabba: Jó hogy jöttél, direkt Neked fényképeztem úgy, hogy jól látszódjon :)
Az igazsághoz tartozik, hogy mivel a Haláli zsarukat nem néztem, a képeken meg átsiklottam, nautilus érdeme, hogy figyelmeztetett: fennforgás van Gabba ügyileg :))
@nautilus64: Carter és John között nincs semmi, a nő nagyon szereti, mert megmentette a fiát, és mert a segítségével ártatlanokat menthet, a férfi meg azért, mert Carter jó ember. Szóval ez egy szeretetteljes barátság.
@higeona: Oké, ha ez most annyira nem jött be, a köv. rész hogyvótját élvezni fogod az extra adag Medve kép miatt. Így rendben vagyunk? :)

nautilus64 2013.11.07. 10:45:07

@AaannnaaA: képekkel akarod lekenyerezni? nem szép dolog, attól függetlenül nem úszod meg a kimacskázást! :D

Gabba 2013.11.07. 12:12:37

@AaannnaaA: bocsánat, lehet itt offolni? homeland 2. évad mikor jön vajh az rtl2-re?

AaannnaaA 2013.11.07. 12:26:54

@Gabba: Hogyne lehetne.
A Főnök volt olyan rendes, és megkérdezte nekem, mert nyavalyogtam, hogy ha azt is mostanában folytatják, fejemre fog omlani a sok írnivaló. Azt mondták az okosok az RTL-ből (a programigazgató bá'), hogy csak jövőre kezdik vetíteni itthon.
Én már nézem eredetiben a harmadik évadot, és annyit mondhatok, ha időd engedi, én elgondolkodnék rajta, hogy nem várom be a hazai vetítést. Jó-jó, hogyvóttal együtt az igazi (ugye?), de mocskos jó a folytatás is.
Bár igazából ha sok a felesleges időd, inkább egy Célszemély darát ajánlanék :)))

Gabba 2013.11.07. 14:28:37

@AaannnaaA: igen, köszi, úgy lesz

bár ha nemsokára indul a 13-as raktár is, akkor több lesz az írni mint a néznivalóm

nautilus64 2013.11.07. 14:40:20

@Gabba: pláne ha úgy adják mint az Eureka-t, mindennap új rész! :D

Flankerr 2013.11.07. 14:42:15

Ez milyen jó rész volt.::)
Maga az eset nem volt az az extra (én passzolom, hol játszat még a szépfiú, de jól adta a szerepét, illett hozzá), de a három lány közös jelenetei mindet megértek.
És noha nem vagyok egy Root rajongó, Amy Adams valami szenzációsan játszott, jobban mint eddig valaha. Ma este el is merülök a további részekben..:)

higeona 2013.11.07. 14:43:19

@nautilus64: Bizony, bizony, nagyon jó! Már alig várom a hogyvoltját! És nem, tényleg nem lehet képekkel lekenyerezni. Bár lehet próbálkozni.

AaannnaaA 2013.11.07. 15:03:48

@Flankerr: Sok helyen olvastam, hogy Amy Adams nem jó színésznő, csak dekoratív nő. Én ezzel nem értek egyet, szerintem ezt a karaktert nagyon jól hozza. És az a jelenet a végén, amikor a doki már csak támolyog, ő pedig csendre inti, majd hátrafordul és lazán ledurrantja Hersh-t, váááá.
Az Iant alakító színész a Haláli zsaruk egyik főszereplője volt, ezért hívtam meg ide Gabbát (aki a hogyvótírója annak a sorinak, és amúgy nem néz Célszemélyt), hogy most azért nézegessen hogyvótképeket :)
A többi részhez jó szórakozást, én csak a 4-et láttam, hiába dicsérik annyira a többi részt, kibírom, míg írok róluk. Bár nehéz.
Főleg ha egyesek (@higeona:) időnként spoilereznek, ugye :))

higeona 2013.11.07. 15:23:50

@Flankerr: @AaannnaaA: Szerintem is iszonyatosan jól játszik, de annnnnnyira elegem van már a karakteréből, hogy arra nincsenek szavak. De tényleg. Csapja már le valaki! (úgy bíztam Shaw-ban) Ennél a résznél aztán pláne kiakadtam. Mi az, hogy a gép beírja neki a kódokat? meg, hogy adatokat ad meg neki? Főncsi meg ott szenved az emberek lenyomozásával, mert neki csak TAJ számokat küld el?!?!?!??? Kivagyok.

Lackapac 2013.11.07. 15:35:12

Nem volt rossz rész, a csajos jelenetek is földobták, a Root-os mellékszál pedig tett róla, hogy várjuk a folytatást. Már azok, akik még nem nézték tovább :) Egyébként Amy Acker játsza őt, nem Adams :D
@AaannnaaA: Ja, és persze a hv is hozta a szintjét, de ha jól vettem észre nagyon szereted a "cefet" szót használni, szinte nem is telik el hogyvolt nélküle :D

AaannnaaA 2013.11.07. 15:39:34

@Lackapac: Persze, hogy Amy Acker! Flankerr megvezetett, én meg mentem utána :))
Igen, más is mondta már, hogy sokat használom, majd gyomlálom. Nem ez az egyetlen, amit gyomlálnom kell. Rengeteg az "is, egy" (ezekre tudatosan figyelek utánaolvasásnál), meg ezek szerint a "cefet" is :)) Na jó, ebből egy-egy még elfér. Ugye?

Lackapac 2013.11.07. 15:52:32

@AaannnaaA: El ne feledkezz az "a" "az" kötőszavakról se, már nagyon elcsépeltek :D
De persze, csínyjával belefér ;)

Flankerr 2013.11.07. 15:59:44

@Lackapac: Persze hogy Acker, én írtam el..:)
@higeona: Nem fogjál lecsapni, ebben biztos vagyok. Hogy miért:
Az első részben mutatta a gép Root-ot, és ott volt fölötte/mellette: "human interface". Vagyis a gépnek fog csinálni dolgokat, erre a 2. vagy 3. részben maga Root is utal a dokinak. Szóval ezért kapott segítséget, ezért (is) lesz még képernyőn a karakter.

AaannnaaA 2013.11.07. 16:04:53

@Lackapac: Ne szívd a vérem, egyszer majd megmutatom egy olyan írásomat, amit még nem korrektúráztam, hemzseg az is-ektől meg egy-ektől. Szóismétlek, na.

@Flankerr: Annyit pontosítanék, hogy jelenleg a főcímben Root arca mellé az van kiírva, hogy "analog interface".

Lackapac 2013.11.07. 16:13:04

@AaannnaaA: Szó se róla, nem kell mellre szívni, ha az a szó kell oda, hát az kell. Mellesleg nekem csak ez az egy szó tűnt fel, és az összképet nem rontja el.

@Flankerr: Igen, Root kapott is egy szép új fejkeretet a géptől, csak neki dizájnolva. Ez is jelzi, hogy a gép másik kategóriába sorolja, mint Finchéket, és más tervei vannak vele, majd meglátjuk... Minden esetre jó hatással van rá, még nem ölt meg senkit.

AaannnaaA 2013.11.07. 16:36:06

@Lackapac: Dehogy szívom mellre, lemaradtak a ":))" jelek. Azért csak ez az egy szó tűnik fel, mert igyekszem többször átolvasni. Uhh, ha tudnád, miket gyomlálok ki néha.
De ha nem a szóhasználatról van szó, hanem a történetmesélésről, azért ott is vannak pontatlanságok. Ugye. De azért jönnek a kommentelők, hogy felhívják rá a figyelmem, meg hogy megbeszéljük.
Ilyenkor jó látni, a visszajelzésekből, hogy néha egy jelenet másnak mennyire másképp jön le.

Kicsit offolok: nézte közületek valaki már a sorozatunkat németül? Ehh, a hangokat nem bírom megszokni. Talán csak az eredeti meg a szinkronos után furcsa, de néha agyonütik a hangulatát. Bár azt a magyar vágóknál senki nem tudja jobban agyonütni!

higeona 2013.11.07. 17:16:24

@Flankerr: Tudom, hogy lesz még. Sírok is miatta eleget. :D
@AaannnaaA: Németül? Érdekesnek tűnik. "Hmmm... Szerezte? Hát, jó." (Hogy Matula bácsit idézzem. (Őőőő, hogy jön ez most ide? (Na, mindegy.))) Megosztod velem? :)

Gabba 2013.11.07. 19:53:18

@nautilus64: klassz, ha az embernek embernek vannak jóakarói :)

nautilus64 2013.11.08. 13:03:29

@Gabba: most miért? :D hát nem az lesz a jó, hogy nem kell egy hetet várni a következő részre? :) néha már az egy nap is sok! :D

Gabba 2013.11.09. 08:24:50

@nautilus64: a nézőnek persze jó, de a hv írónak leszakadnak a tö... karjai :)

@AaannnaaA: kedvenc krimiírómnak, Ed McBainnek van egy pont ilyen című könyve, magyarul Ki öli meg a Ladyt?
Csak úgy mondom.

Pácsó Ármándó 2013.11.09. 16:58:16

Off

@Gabba: Csak nem a 87-es körzetben történt meg ez a bűneset?

Gabba 2013.11.10. 08:25:30

@St. Pácsó Ármándó: de igen, Albatrosz könyvek és Rakéta regényújság megvan?

Pácsó Ármándó 2013.11.10. 09:12:11

@Gabba: Akkoriban ráállt a szemem a sárga borítók keresésére, és főleg a Rakéta regényújság ismeretterjesztő képeire :-)
süti beállítások módosítása