Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek (TOS) S01E15 – Shore Leave – Egy kis kikapcsolódás

2014. július 31. 09:00 - Kapitánylány

Csillagidő 3025.3 Kirk kapitány Spock-tól érdeklődik, hogy mi hír a felderítőkről, közben fájlalja a hátát. Barrows segédtiszt egy kicsit megdolgozza, de már az egész legénységnek kellene egy kis pihenés, kivéve persze a vulkánit. A bolygóra váltunk át, McCoy és Sulu sétálgat, se állatok, se emberek, csak növényzet, tökéletes hely a pihenésre. Doki még mindig a táj szépségével van el, mintha Alice csodaországában járnának. Sulu arrébb megy egy kicsit mintákat gyűjteni, Leonard tovább bámészkodik, ekkor egy mellényes nyúl jelenik meg, aki rögtön el is ugrál, késében van. A bokrok közül egy kislány bújik elő, a fehér nyulat keresi, McCoy ledöbbenve mutatja meg merre látta elmenni. A kislány is tovább áll, a doki pedig Sulu-ért kiállt, reméli, hogy ő is látta az előbbi eseményeket.

01.jpg

A kapitányi naplóból kiderül, hogy egy lakatlan bolygó körül keringenek. Kirk kabinjában vagyunk, a segédtiszt nem érti miért nincs fent Jim neve az eltávozók között. Kirk értésére adja, hogy nem akar menni, ekkor Spock jelenik meg, segédtiszt pedig el. Jim kérdezi, hogy Spock miért nem megy az első turnussal, a vulkániaknál nem az a pihenés, hogy fel-le szaladgálnak céltalanul. McCoy jelentkezik be, bevallja, hogy valószínűleg megbolondult, de ő egy nagy fehér nyulat látott, annak ellenére, hogy a bolygón nem jeleztek életet. Jim tovább folytatja a sztorit, biztos egy szőke kislány is megjelent, doki helyesel, Kirk pedig röhögve fogadja el a jelentést. Spock-nak kifejti, hogy biztos csak le akarja csábítani Leonard a bolygóra. A vulkáni komoly témára vált, van egy tiszt, akinek a mutatói sokat romlottak, teljes kimerülés jeleit mutatja, de ez a tiszt nem akar piheni. Kirk azonnali eltávozásra utasítja a kérdéses legénységi tagot, Spock pedig mosolyogva kíván jó pihenést a kapitánynak, ő az akinek kellene már a kikapcsolódás.

02-1.jpg

02-2.jpg

A táj szépségét mutatja a kamera, bár egy szikla alól előtűnik egy régi fegyver. Kirk érkezik meg a segédtiszttel, McCoy megkeresésére indulnak. Jim rögtön meg is kérdezi, hogy barátja tud-e jó nyulas viccet, Leonard nem ennyire vidám, a földben látszódik a nagyméretű nyúlláb. Jim készenlétre helyezi az első turnust, nem jöhet le senki. Sulu után érdeklődik, mikor is lövésekre lesznek figyelmesek, futnak a hang irányába, de csak a navigátor találta meg a fegyvert, azzal lövöldözött. Kirk azonnal elveszi tőle, bár Sulu régóta vágyott már egy ilyen pisztolyra. Újra felbukkan a lábnyom, Sulu a segédtiszttel követni kezdi, míg a főemberek visszavonulnak a tisztásra.

03.jpg

Séta közben egy antenna kezdi el őket követni, McCoy nem szereti, ha hülyének nézik, Kirk rögtön anekdotázni kezd az akadémiai időkről, volt egy ember, Finnegan, aki állandóan szívatta Jim-et. Újabb nyomra lelnek, szétválnak, Kirk útjába ekkor ez a bizonyos Finnegan kerül, és hogy bizonyítsa valódiságát, jól be is pancsol a kapitányunknak. Már elkezdenének verekedni, mikor sikoltozást hallanak, Kirk rohan a hang irányába, egy bokor mögött találja meg McCoy-jal kiegészülve a segédtisztet. Kicsit megtépázott Barrows meséli el megtámadása történetét, Don Juan-ra gondolt, és az meg is jelent. Sulu a támadás után, Don Juan nyomába eredt, Kirk elindul megkeresni. Egy virágos bokor mellé érve álmodozni kezd, ekkor megjelenik egy nő, Jim teljesen leblokkol Ruth megjelenése miatt.

04.jpg

Kirk nem érti mit keres itt Ruth, már tizenöt éve nem látta a nőt. McCoy jelentkezik be, érdeklődik Sulu után, Jim nagyjából leszarja mi van a navigátorával, biztos jól van. Rodriguez jelentkezik be, madárrajt láttak, de ugye az érzékelők azt jelezték, hogy a bolygón nincs élet. Kirk mindenkit a tisztásra kéret, tudni akarja mi történik a bolygón. Elbúcsúzik a nőtől, Spock értesíti a kapitányt, hogy egy erőtér kezd kialakulni a bolygó körül, amely zavarni fogja a kommunikációt, ennek az erőforrása valószínűleg a felszín alatt van, ez pedig ipari fejlettséget jelent.

05.jpg

McCoy és Barrows andalognak, miközben még mindig figyelik őket. A segédtiszt álmodozni kezd egy királylány ruháról csúcsos süveggel, Leonrad pedig bókolni kezd, hogy egy egész sornyi Don Juan küzdene akkor a kegyeiért, élükön vele. Ekkor persze meg is jelenik a ruha, a doki ráveszi a lányt, hogy vegye fel. A segédtiszt kéri McCoy-t, hogy ne leskelődjön, a férfi kelletlenül elfordul, bár szerinte nála szakmai kötelesség a leskelődés. Megszólal a kommunikátor, Rodriguez szól, hogy vissza kell térniük a tisztásra, majd ezután az eszköz elhallgat. Két tisztre váltunk, egy tigris tartja őket rettegésben.

06.jpg

Kirk vár válaszra Spock-tól ezekre az eseményekre, de az adás folyamatosan romlik. Sulu érkezik meg a sziklákhoz, ekkor hirtelen egy szamuráj támad rá karddal, a navigátor fézere azonban nem működik. Rohanás közben összefut Jim-mel, a kommunikáció mellett már fegyverük sincs. A távolban Spock körvonala jelenik meg, végül csak sikerül letranszportálnia, de az erőtér már olyan erős, hogy már senki se tud lejönni, persze fel se.

07.jpg

A doki érkezik meg kéz a kézben a segédtiszttel a tisztásra, egy lovas jelenik meg, McCoy szerint ez nem valóságos, tehát baja se eshet. Bátran a lovas elé áll, aki gond nélkül szúrja át Leonard mellkasát. Kirk a pisztollyal lelövi a támadót, majd Spock-kal futni kezdenek a földön fekvő barátjuk felé, de sajnos a férfi már meghalt. Barrows hisztérikus zokogásban tör ki, hogy ez az ő hibája, Jim téríti észhez. Sulu a lovagot vizsgálja, Kirk meglepődve veszi észre, hogy az csak egy bábu. Spock is megvizsgálja, megállapítja, hogy a lovag abból az anyagból van, mint a bolygón minden, szóval ez az egész hely teljesen mesterséges.

08-1.jpg

08-2.jpg

A két tisztet már nem tartja fogságban a tigris, helyette a férfi világháborús repülőgépeket idézett meg, amelyek gépfegyverekkel támadnak rájuk. A tisztáson a többiek is a repülőket figyelik, nem veszik észre, hogy a két testet elvonszolták mellőlük. Spock még lát halvány esélyt a dolgok megoldására, kérdezi is a kapitányt, hogy mire gondolt mielőtt megjelent az első látomása. Kirk el kezd mesélni, Finnegan elő is bukkan, majd elfut az ellenkező irányba, Jim pedig utána, verekedni kezdenek a szikláknál. Jó pár perces verekedés után Kirk végre lezúzta Finnegan -t, Spock ekkor jelenik meg, Jim pedig megvilágosodik, hogy már jó régen várt erre. Szóval, amire gondolnak, megkívánnak, azok megjelennek, tehát vigyázz mit kívánsz!

09.jpg

Visszafele rohanva a tisztásra sorra megjelennek a tárgyak, élőlények, amikre gondoltak, a tigris, a szamuráj, a repülőgépek, és az épp átöltöző segédtiszt mögött pedig Don Juan, aki végül a túlerőt látva lelép. Kirk parancsba adja, hogy mindenki álljon szépen sorba, ne gondoljon semmire, ekkor jelenik meg egy férfi, aki csak gondoknak nevezi magát. Elmondja, hogy ezt a bolygót a saját fajuk szórakoztatására hozták létre, olyan mint egy vidámpark, persze minden visszaállítható. Kirk a hajóorvost halálát hozza fel, de McCoy ekkor megjelenik két hölggyel. Elmeséli, hogy helyrehozták odalent, ahol elképzelhetetlen nagy gyáregységek vannak, mindent megcsinálnak, amit az ember kívánni tud. Barrows rá is kérdez a két nőre, doki pedig zavartan el kezd magyarázni egy szórakozóhelyről, ahol ilyen táncos lányok voltak. A segédtiszt arrébb hessegeti a lányokat, akik Sulu és Spock mellé szegődnek. Bár a gondnok nem szeretné, ha kapcsolatba kerülnénk a fajukkal (nem állunk még készen), de attól függetlenül kipihenhetik magukat a legénység tagjai kellő elővigyázatossággal. Kirk engedélyt ad az eltávozók lesugárzására, Spock meg menne fel, mert már ez is elég volt neki. Jim is menne vele, de ekkor meglátja Ruth-t, és inkább elvonul vele.

10-1.jpg

10-2.jpg

A hídon vagyunk, a legénység teljesen kipihenve érkezik vissza a fedélzetre. Spock értetlenül áll még mindig az emberi lények pihenési szokásai előtt, rendkívül logikátlannak tartja. Kirk nevetve adja ki Sulunak a parancsot az indulásra egy újabb kaland felé.

11.jpg

A nagy visszatérésnek örömére még egy pár kép:

Címkék: star trek tos
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.07.31. 09:30:33

Nyilván jól érezte magát a legénység. Vajon mit kívánt magának a többség? :D

Gabba 2014.07.31. 10:02:03

én egy vájdling császármorzsát kívántam volna ;)

Kirk férfiasan szakadt inge és Ruth csigás kontya nagyon ott van!

AaannnaaA 2014.07.31. 11:14:22

Ez a kedvenc részem!! Ha valaha máshol is leírtam, visszavonom. Ez annyira cuki, hogy csak na. (Oké, oké, múltkor szerintem pont bealudtam rajta, de akkor is :P)
Ötletes, aranyos, nagyon jópofa.
Köszi az írásért, meg a rengeteg fényképért!!! Hmmm...

@Is: Szerintem a pasik csajokat kívántak, a csajok meg pasit, plusz egy házvezetőnőt, aki mindent megcsinál helyettük :D

Tegye fel a kezét, aki meglepődött @Gabba: kívánságán :)

Gabba 2014.07.31. 12:28:43

@AaannnaaA: a csmorzsát természetesen csak összehasonlítás céljából kérném :)

már bocs a szerzőtől, de a legjobb poén elütésből származik: a fehér nyúl késében van = siet, hogy le ne késse a saját megvacsorálását :P

AaannnaaA 2014.07.31. 12:42:06

@Gabba: Jajj, ez tényleg nagyon jó, észre sem vettem! :)

Kapitánylány 2014.07.31. 13:53:16

@Gabba: ó, basszus, a helyesírás ellenőrző nem jelezte, hogy ez így nem okés! :D

@AaannnaaA: csak akartál aludni, a százlábú ébren tartott! :D és mit mondasz akkor majd annál a bizonyos résznél, ami nem sokára lesz, akkor melyik lesz a kedvenced? :D

@Is: én is szívesen mennék egy ilyen bolygóra...
süti beállítások módosítása