Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 7x03 - Fire in the Hole

2014. július 30. 09:00 - Szencsike

A napfényes Los Angelesben kezdünk egy jóga szentélyben. A guru épp a világmindenségről regél a kis tanítványoknak, akik a kitekert-kicsavart pózok segítségével eggyé válhatnak az univerzummal. A guru sorra dicséri a tanítványokat, köztük egy Noomi nevű barna hajú hölgyet. A nő felnéz, kéjes hangon mond egy Namaste-t, üdvözüljük lelkes tapssal Sarah Newlin kisasszonyt. A keresztény hittérítőből kőkemény politikus lett, aki a vámpírtábor csúfos kudarca után a keleti vallások felé fordult és jelenleg Noomi néven éli az életét.

1.png

Franciaország, Eric látványosan szenved, síri hangon suttogja Pamnek a szavait és várja a halált. Szegény nő, bejárta miatta az egész világot, az általa legjobban gyűlölt oroszoknál is kereste a teremtőjét, még Marokkóban a pisztolyos játékot is ejátszotta, és erre tessék. Egy haldokló, életunt vikinget kapott, aki csak szenved, mert valaki hiányzik neki. Godric és Nora után ismerjünk meg egy újabb személyt, aki fontos szerepet töltött be Eric életében. A hölgyet Sylvie-nek hívták, akit a viking a kegyeiben részesített, és aki miatt Franciaországba, ebbe a kedves kis villába menekült meghalni. Az 1986-os évben járunk, Rhone-folyó völgye, Franciaország, villa kert. Eric szeretőjeként ismerjük meg a hölgyet, nem olyanként, mint akiket a Fangtasia-ban tucatnyit láttunk, hanem a nő Eric egyenrangú partnerének tűnik. Ember, semmi extra nincsen benne, mint a másik S-betűs hölgyünkben. Szigorú apja lehet, ha a lány kérné, Eric akár meg is ölné a kedvéért. Egy szőlőskerti szexre is kapható, vérszívással együtt, ám egy kellemetlen látogató megzavarja a hangos együttlétet. Ez lenne Nan Flanagan, akit a sorozat kezdetén a vámpírok képviselőjeként ismertünk meg.

2.png

A nőnek az a problémája, hogy Eric és vele Pam, nem jelentették magukat a helyi hatóságnál, nem fizettek adót és kényelmesen elszórakoznak az emberekkel, jelen esetben Sylvie-vel, aki rémülten ücsörög a kanapén. Viszont ez így nem oké, nem tartják be a törvényeket és semmivel sem törődve mutogatják magukat az embereknek. Még nem léptek ki az emberek elé, ez rettentő veszélyes lehet. A két vámpírt pont nem érdeklik ezek a mellékes körülmények. Más téma, a Yokonomo vállalat elkészítette a True Blood-ot, amivel elindíthatják azt a kampányt, ami miatt felfedhetik magukat. Viszont ez hosszú folyamat, mindenkire szükség lesz, vagyis legyenek jók ők is. Pam megérti, mit akar mondani a nő, Eric elküldi a francba. A nem az nem, de ennek még lesznek következményei, Nan lelép. Pam tudja, hogy veszélyben lesznek, azonnali indulást javasol, de Eric megvárná amíg Sylvie befejezi az egyetemet. Pam még cibálja Eric idegeit, aki kioktatja az utódát, hogy nem Flanaganhez és nem a politikusokhoz kell hűségesnek lennie, hanem hozzá, így leül és hallgat, majd Eric visszamegy Sylvie-hez, hogy szerelmesen búgjanak tovább. No, hat év Sookie-zását dobhatjuk ki az ablakon.

3.png

Sookie-lak, Alcide megfürdött, és drága barátnőjét keresi, aki ugye lelépett Billhez. Alcide kiszagolja, hogy a lány illata Bill házig vezet, de ott már se a tündérke, se a vámpír nincsen, így farkassá változva kezdi el a követést. Ők épp autóznak valahova, Bill állítja, hogy biztonságban lesznek, a vérfarkas nem tudja követni a nyomaikat, mert eltűntette azokat, hát úgy legyen. Viszont Billnek van egy kis problémája a lány tervével, mióta Bilithként véghez vitte a csodát, azóta Sookie-t már nem érzi. A vámpírtáborban a foglyok lecsapolták őt, Jess és James adott neki vért, de az már nem tartalmazza Sookie esszenciáját. Így ez a Bill már nem az a Bill, aki olyan sok keserűséget okozott a lánynak, de Sookie-nak újra inni kell belőle. Bon Temps, börtön, Tündérkislány és a barátja próbálják tartani a lelket egymásban, hála az égnek Jess és Andy végre ideértek és szörnyülködhetnek azon, hogy a városlakókból egy rögtönítélő bíróság lett. Templom, Sam és Daniels atya merengenek a Saint Alice-i családon. Hogy lehet hinni egy jobb világban, ha valakit vacsora közepén ragadnak el a felbőszült vámpírok? Hol van ilyenkor Isten? A tiszteletes azt kéri Samtől, hogy ne a halált várja, hanem koncentráljon Nicolra, akit megtalálnak és a születendő gyermekére. Viszont a nagy lelkizést Willa zavarja meg, Lettie Mae ivott a lányból és forgószélként ide-oda ugrálva követeli a fejében lévő Tarától, hogy mondja meg, mi történik vele épp.

4.png

Sam és a vámpírja hazafelé tartanak, a vámpír pletykálós kedvében van a templomiakról, de Samnak nincs kedve kibeszélni mások baját. Viszont útzár van, a felbőszült tömeg -tömeg, jó, ha vannak 20-an- elzárják az utat és Sam ellen fordulnak. Buzgómócsing Vince lelövi a vámpírt, aki vérpacniként végzi a kocsi motorházán. Sam köpni-nyelni nem tud, hiába próbálja észhez téríteni Rocky-t (Holly másik fia), Kenyát, senki sem hallgatja meg őt. BV büszkén kijelenti, hogy megválasztották polgármesterré, és mindenki nevében azt parancsolja, hogy Sam kotródjon a városból, egy ördögi teremtményt senki sem fog követni. Az alakváltó kijelenti, hogy a város az övé, majd bagoly alakban elrepül, a tömeg lövöldözni kezd.

5.png

Jason-lak, a srác mostanra dolgozta fel Andy szavait, család nélkül nem élet az élet és ő gyereket akar, fogadjanak örökbe egyet. A lakásdecor újságot olvasó Violet alig hiszi, amit hall, neki egy igazi harcos kell, az ő idejében a férfiak kemények voltak és nem kezdtek érzelgősen család után sírni, ha valami tragédia érte őket. Jason kikéri magának, hogy papucs lenne, ő kemény, a szó mindenféle értelmében, de ez a XXI. század és nem a középkor. Kis vitájukat Andyék fagyasztják be, Jesst Violet azonnal kiszedi a sorból, nem mehet az ura közelébe. Andy beszámol Jasonnek a helyzetről, azt gyanítják, hogy a buta birkák Sookie után mentek, mégiscsak ő a legfurább. Tündérke és Wade Jasonéknál maradnak az akció végéig, Wade fejvesztés terhe mellett nem engedheti Adilynt hülyeséget csinálni. Violet és Jess addig elássák a csatabárdot, amíg Sookie meg nem lesz, viszont ha a vöröske egy ferde pillantást vet a kanjára, kicsinálja.

6.png

Lafayette mit sem sejtve éli kis világát, most ép egy kis fűvel dobta fel a hangulatát és bulizgat. James szomorú kutya pillantásával érkezik hozzá, Jessica miatt van kibukva. Egy kis lelki segély után Lafayette összekever néhány gyógyszert, beveszi, James iszik a véréből, hogy újra embernek érezze magát. Fangtasia, egyre kevesebb a vámpír, viszont kajaként már csak négyen, vagyis öten vannak, ha Nicole kisbabáját is beleszámoljuk. Akkor mi legyen, kaja kell, különben végük van, de már alig néhányuknak van ereje ahhoz, hogy vadásszanak. Lent a túlélők a szellemeket kérik, hogy segítsenek, de a fővámpír kiválasztja Hollyt, mint az ima értelmi szerzőjét, hogy kísérje el őket vadászni. Erdő, Sookie ül a földön és várja, hogy megtámadják, Bill üldögél a fán és várja, hogy megmenthesse Sookiet. Ez a nagy terv, Sookie csaliként, hisz illatozik mint egy virágoskert, elérheti hogy a beteg vámpírok rátámadjanak, elrabolják, Bill pedig követi őt. Hozzon magával mindenkit, akit tud, Alcide-ot is, ha lehet. Ezzel elérnek ahhoz, hogy mennyire szeretik egymást Alcide-dal. Az biztos, hogy Alcide számára ő az első, minden gondolata a lányé, és a szerelem mutató kileng, annyira imádja ezt a bolond nőszemélyt. Viszont Sookie esetében ez a mutató már kicsit alacsonyabb tartományban jár, de még mindig szereti őt, csak már nem tudja ezt az érzést úgy viszonozni, mint a kapcsolatuk legelején.

7.png

Jason kétségbeesetten próbálja elérni a testvérét, már sokadszorra hívja, de senki nem válaszol. Ez van, ha a mobil a bokrok alján hever… Viszont Andyék elértek oda, ahol Saméket lekapcsolták a birkák és most őket készülnek kikészíteni. Teljes patthelyzet, a tömeg nem engedi tovább őket, Jason egyenként lőné le őket ha szükséges, de Mrs. Fortenberry megunja a várakozást, mivel Hoyt távozása Jason és Jessica lelkén szárad, őket veszi le először. Jesshez szól előbb, Hoyt szíve összetört miatta és elment anyuci mellől, hiába próbálja Jessica lecsillapítani őt, egy lövést kap a vállába. Sajnos ezzel a mintaanya elszabadította Violet eddig kézben tartott indulatait, aki kitépi az öreglány szívét. Birkák sikoltva rohannak el, Rocky fiút Violet cipeli vissza, mert Andy-nek épségben kell Holly eszetlen fiacskája. Beteg vámpírok és Holly kiértek az erdőbe, máris kapásuk van, egy szerelmespárból lehet vacsora a Fangtasiában, ketten viszik vissza őket, a maradék megy tovább. Lafayette, teljes a gyógyszeres kábulat náluk, de zene kell, lépjünk tovább. Bagolyfiú és Farkas találkoznak, egyesítik erőiket, viszont két idióta városlakó pont rájuk vadászik, de a srácok váltanak és a golyók már csak a fákat találják el.

8.png

Sookie már türelmetlen, alig bírja kivárni, hogy mikor támadják meg, Bill ismeri az érzést, ő már háborúzott egyet. Flashback 1862-be, a Compton-család, Bill, a felesége, pár hónapos kisfia és 6 év körüli kislánya várnak a fotósnál. Billnek így lesz egy emléke a családjáról, viszont a kislánya attól fél, hogy sosem látja újra az apját. Apu úgy dönt, hogy két fotó lesz, a fényképészt Julian Fortenberry-nek hívják, pénz nem akadály. Egyik csak a kislányával, amit megtarthat, a másik az egész családdal. A jelenben Sookie egy élesebb faággal sérülést okoz magának, a vére így szabadon illatozhat. Ugrás a városba, a tisztelendőéknél Lettie Mae alszik, az atya Willa-val tárgyalja ki az eseményeket. A papbácsi megengedi a lánynak, hogy igyon belőle, közben elmondja, mennyire rossz volt az élete, mielőtt megismerte volna Lettie Mae-t. Az asszony megmentette őt attól, hogy lecsúszott alakként tengődjön, ő pedig megmentette a nőt az alkoholizmusától. Viszont ez a vér dolog óriási kísértés számára, így Willa jelenléte nem kívánatos a házban. Kedveli a lányt, de kénytelen visszavonni a meghívást az othonába. Lafayette-éknél vége a bulinak, a néger srác talán túl mélyen alszik, mint elvárható, ezzel Jamesre sikerül a frászt hoznia. Szerencsére tényleg csak aludt, de nem kér az aggódásból, van olyan profi, hogy ne adagolja magát túl. Vagy James már többet is szeretne, azért aggódik? Mi lesz ebből a bimbózó barátságból?

9.png

Térjünk vissza 1986-ba, kis francia villa, Pam épp egy első osztályú francia hölgy szolgálatait élvezi, mialatt a házba öltönyös, szamurájkardos japánok törnek be. Eric és az ő Szilvikéje épp a traktornál szeretik egymást, mikor Pam megszólítja őket. Eric kelletlenül hátrapillant, Pamet hárman tartják fogva, nyaka körül egy ezüst lánccal. A főjapó kinézi magának Szilvit, és őt is elfogatja. Ki gondolta volna, a Yokonomotól jöttek, Eric rögtön meghunyászkodik és hű vámpír lesz, csak engedjék el a két nőt. Ez persze nem ilyen egyszerű, mert főjapó az egyik lányt holtan akarja látni, Eric lesz szíves és döntsön. Még mit nem, pénzt ajánl, de az nem kell, van elég neki, akkor legyen ő a halott, de ez sem lehet, mert őt életben kell hagyni. Pam mellett dönt, Szilvike mehet a koncnak, igaz ekkor Eric is meghal egy kicsit. Gyászolni sincs idő, mert a japók elviszik a két vámpírt. A jelenben Eric maradék életkedve is elszállt, hiába könyörög neki Pam, nem akar visszatérni a régi életébe. Pam sírva távozik, vagyis az utolsó előtti pillanatban meggondolja magát és bedobja az utolsó kártyáját. Sarah Newlin él, és ezzel az infóval, mintha Eric harci- és életkedve is visszatért volna.

10.png

Ugorjunk, Noomi/Sarah Newlinra, épp a gurujával szárnyalnak a legmagasabb régiókban, majd a kellemes együttlét után elküldi Sarah-t egy kis borért. A férfi a fürdőbe menne, viszont megjöttek a japók. Ugyanaz a főjapó keresi Saraht, mint aki kivégezte Szilvit, csak kicsit megőszült az évek során. Guru nem kamuzik, felismerte a nőt, de azt nem mondja meg, hol van. Így a gurunak a feje bánja, Sarah mindezt a szomszédos szobából hallgatja végig, a férfi vére lassan becsordogál az ajtó alatt. Bon Temps körüli erdő, Holly sétál egyedül a sötétségben, azt se tudja, hol van, mikor belebotlik Sookie-ba. Bill jelzi a beteg vámpírokat, akik villámgyorsan elkapják Sookie-t és elfogják Billt egy karózásra, de felbukkan Sam és Alcide, akik megmentik Billt, megérkezik Team Andy, leszedik a többi vámpírt, Sookie pont a vérfürdő közepén találja magát és csurom vér lesz.

11.png

 Alcide a balhé után azonnal megtalálja a lányt egy lecseszés erejéig, közben Violet mossa le a fertőzöttek vérét sógorasszonyról. Billhez is lesz egykét keresetlen szava a barátnak, milyen dolog belerángatni őt ebbe a veszélyes kalandba, mit gondol a vámpír, ő nem tudja megvédeni a barátnőjét? Bill nem gondol semmit, de ő nem akarja megváltoztatni Sookie-t, viszont a két városi idióta a bokrok mögül lelövi Alcide-ot. Sookie rohan hozzá, de már csak a halott barátja felett tud sírni. Jason és Andy lekapják a két idiótát, egyikük elmenekül, de a másik megsérül. A sérült az, aki az első részben Vince-szel a raktárban lövöldözött volna, Andy nem sajnálja őt. Hiába van a helyszínen három vámpír is, Sookie nem akarja áthozni a barátját. Rest in peace Alcide.

Címkék: true blood
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.07.30. 13:54:44

Igen előnyös ez a kép Noomiról :D :P
És végre, Alcide kiszállt. Annyira idegesített, hogy az döbbenet.

Szencsike 2014.07.30. 17:29:32

@Is: Alcide idegesített??? Hát az meg hogy lehet.... meg vagyok döbbenve.... Én bírtam farkaskomát, bár voltak időszakok amikor nem állt semmiből a szerepe, csak mérges volt és dühöngött... ez a hatodik évad elején lehetett talán...
Sarah színésznőjét nagyon bírom, jól áll neki ez a csupa mosoly, csupa báj, elkényeztetett kis libácska szerep :)

tinipuma 2014.07.30. 19:02:44

Alcide szerintem maradhatott volna a végéig, nem volt súlya, de szerettem, engem Sarah jobban irritál. Nem igazán tetszik amerre a történet megy, de most már kitartok...

Is 2014.07.31. 09:25:20

@Szencsike: Egy idegesítő, töketlen, "jaj, nem akarok farkas lenni, jaj, hagyjatok békén; jaj, mindig beedzem magam felvétel előtt, hogy bedurranjanak az izmaim, lássák, milyen jó faszi is vagyok" semmilyen alaknak gondoltam. Eric mellett meg különösen nagy volt a kontraszt.

winniethepoooh 2015.11.17. 17:32:40

Nemhiszem el... Nem rég kezdtem el ezt a sorozatot és mire észbe kapok már vége is:'( nagyonnemakaroom
süti beállítások módosítása