Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 2x01 - Yo Soy Capitan

2014. július 30. 11:00 - AaannnaaA

Rövid első évados visszatekintés után Ray álmát látjuk, amiben élve eltemetik – meglehetősen zaklatottan riad hát fel, majd azonnal a még alvó asszonyhoz nyúl, az oldalára fordítja és egy rövid, kiadós dugással kényezteti. Abban azért annyira nem vagyok biztos, hogy ez a nőnek is kedvére van.

Mickey Mexikóba tette át a székhelyét: vízpart, pia, kurva – minden megvan, ami kell. Úszik is egyet ennek örömére, bár kissé illuminált állapotban, aminek meg is lesz az eredménye: először azt hallucinálja, hogy egy delfin (!) beszél hozzá, és arra csábítja, hogy ússzon utána. Mikor nyüszögni kezd, hogy elfáradt, a delfin visszaszól: te nem tengerész vagy, hanem a kapitány. Nem igazán érti a mondatot, de a kiadósabb frász ezután következik – Linda bukkan fel a habokból és vádolja azzal, hogy miatta halt meg, aztán eltűnik.

1.1.jpg

1.2.jpg

A Donovan házban a két gyerek reggelizik éppen, Conor a nővére egykori favoritjának, Marvinnak a videoklippjét nézi, ami már 8 milleres megtekintést tudhat magáénak, ám Bridget nincs oda érte: nem akarja a zenét hallgatni, nem akar Marvinról beszélni. A tesók civakodását a szülők érkezése szakítja félbe, Ray döbbenten nézi a híreket a háttérben duruzsoló tévén – az FBI ma sajtótájékoztató tart Sully halála ügyében. Lelövi a dobozt, aztán kijelenti, hogy elviszi a gyerekeket a suliba, de nyugi, időben odaér az asszonnyal közös programjukra is.

Azt már a kocsiban említi meg lánya kérdésére, hogy terápiára járnak anyuval, mert van némi problémájuk. Na ja. Nem mellesleg Bridget vezeti az autót, méghozzá jogsi nélkül, ám egész jól csinálja. Conor közben a hátsó ülésen újra Marvin számát hallgatja, sőt fennhangon idéz belőle, míg apja rá nem szól, hogy hanyagolja a témát.

2.jpg

A lélekturkásznál beszélnek a problémáikról, meglehetősen őszintén – előkerül Donovanapu ügye, meg hogy Ray a fia szeme láttára bántotta az öregét, hogy megrángatta Marvint, sőt az is, hogy véres ruhában dőlt ki a tengerparton; csodálkozom, hogy ilyesmit egyáltalán kiejtenek a szájukon olyannak, aki nem családtag, vagy nincs a bizniszben, de mindegy. A mókus javasolja, hogy Ray szíveskedjék ezentúl a gyermekei előtt nem produkálni több erőszakos jelenetet, amire hősünk rá is bólint, aztán megszólal a mobilja – meló van, úgyhogy távozik.

Abby marad még egy kicsit, témát is váltanak, a lélekbúvár kérdi, hogy még mindig naponta kétszer dugnak-e? Az asszony kiakad: ez miért gond? A doki visszakérdez: talán azért van így, mert a férjét gyerekkorában abuzálták? Amíg ezen Ray nem teszi túl magát, nem lesz jobb a házasságuk, fejti ki a terapeuta. Abby felkapja a vizet, már bánja, hogy erről beszélt a szakembernek, azzal olajra lép.

3.jpg

Ray a kocsiból beszél Barnes ügynökkel, ő tájékoztatja, hogy a felettese, Cochran (aki nem azonos az előzőekben látott góréjával, hanem nagyobb kutya nála) nem veszi be a Sully haláláról előadottakat, ezért hősünk a helyi FBI irodába indul elrendezni a dolgot. Mikor odaér, kérdőre vonja Franket, aki felvilágosítja, hogy már az ügynökség is tudja, hogy az Aviból kiszedett golyó Sully fegyverébe illik, azaz Avi is részt vett az egészben, ergo az előadott hazugság nem áll meg. (Kicsit itt megzavarodtam: az évadzáróban emlékeim szerint arról volt szó, hogy Frank úgy adja majd elő a sztorit, hogy Rayék segítettek neki Sully elfogásában, ezek szerint mégsem így lett.)

Ray dühösen ront az új góré irodájába, Barnes ijedten nyargal a nyomában. Feleslegesen mutatkozik be, a tagnak nincs szüksége felvilágosításra, ki áll az asztalával szemben - szerinte Ray egy darab szar. Hehh. Hogy akkor mégis miért van itt? Mert Cochran már tudja, hogy ott volt Sully kiiktatásánál, és tudni akarja ennek okát. Hősünk először rohadtul nem szeretné elmondani, hogy történt az eset valójában, de mikor a góré a telefonért nyúl, hogy lecsukassa csak kiböki: én fogadtam fel Sullyt, hogy megölje az apámat. Hát ez nem jött össze, jegyzi meg Cochran, de végülis ki tette hűvösre Sullivant? Az öregem – jön a válasz. A főnök ezen a ponton kizavarja Barnest, és utasítja Rayt, hogy hozza elé Mickeyt tanúsítani az igazát, ám hősünk beint, mire Cochran rátapint a lényegre: Ray nem tudja hol az apja. Szimpla „bazmeg!”-et kap feleletül és egy bebaszódó ajtót.

4.1.jpg

4.2.jpg

A teremben Terry épp edzést tart egy tagnak, amikor begyűjt egy jobbegyenest – Potato Pie rögtön kérdi, mégis merre jár gondolatban, de persze nem kap választ. Inkább az irodába baktat, ahonnan Francest hívja, de óvodás módjára nem szól bele, hanem a hallózás után leteszi. Ekkor Ray jelenik meg az ajtóban az iránt érdeklődve, merre van Mickey, de csak annyit tud meg, hogy valahol Mexikóban. Hősünk erősködik, hogy meg kell találnia, de Terry tojik rá, és eltrappol; helyette Bunchy lép a szobába, magához képest kinyalva: ing, nyakkendő, csak a gatyája rövid szárú, de mindegy. Ő sem tudja hol van fater, ezért Ray Daryllt hívja, aki elhajtja a retekbe: te vagy az első osztályú nyomozókutya, derítsd ki, és rávágja a telót. A férfi az irodát kezdi feltúrni némi infóért – nem sok sikerrel – mikor csörög a mobilja, Deonte Brown hívja, hogy nagy gáz van nála, azonnal menjen oda, ő pedig indul.

A suliban tanítás után Conor osztálytársnőjének mutogatja Marvin videóját, és mondja, hogy ismeri a csávót, mikor egy köcsög iskolatársa beszól neki: mindig dicsekedsz, hogy ismersz hírességeket – azzal egy mozdulattal kibassza a Donovangyerek kezéből a telefonját. Conor nem vesztegeti az idejét érvekre, fogja és akkorát taszít a srácon, hogy az lerepül a lépcsőn, nem is akárhogy: először a korláton csapódik keresztbe, aztán némi gurulás után elterül. A hülyegyerek ekkor jön rá, hogy baromi nagy faszságot csinált.

5.1.jpg

5.2.jpg

Ray Deonte házához ér, már az udvaron hallja a felesége üvöltését, miközben négy kisgyerekük megszeppenve ücsörög a földszinten. Deonte sincs jobb állapotban, az asszony idő előtt jött haza a síelésből, ezért tudta rajtakapni. Sztárunk még a ribanc nevét sem tudja, akivel dugott, csak annyit, hogy előző este bejutott az American Idol döntősei közé.

A hálószobában ezalatt felesége továbbra is a nőcivel üvölt, bezárt ajtó mögött. Ray kesztyűt húz, majd kérdi, hogy van-e odabent fegyver, de megbízója biztosítja róla: mindent elzártam a földszinten, ahogy kérted. Ehhez képest lövés dördül, ezért hősünk berúgja az ajtót; odabent szembesül vele, hogy Mrs. Brown beledurrantott a szerető vállába (aki az ágy közepén trónol), de komolyabb baja senkinek nincs. Az asszony sírva mondja, hogy elege van mindenből, mire Ray biztatja, hogy megérti, lője le nyugodtan Deonte-t. Ettől eltörik a mécses, a nő lerogy hősünk pedig elveszi a fegyverét.

6.1.jpg

6.2.jpg

Legközelebb már a kocsijában látjuk viszont, mellette ül a vállon lőtt ribanc, aki sírva visítja, hogy haldoklik. Hát ettől nem igazán, de mindegy. Ray elszedi a táskáját, a tárcájából kiveszi a lóvét a tárcát pedig kihajítja az ablakon. A „miért”-et még nem tudjuk meg, mert Conor sulijából telefonál az igazgató, hogy gáz van, apja azonnal induljon. Úgy lesz, amint lerendezte a ribanc dolgát. Leáll a kocsival az út szélén, fegyvert vesz elő (azt, amit Deonte házából elhozott), és kiparancsolja a lányt a kocsiból.

Pár lépést tesznek az út melletti parkban, kettőt a levegőbe lő a ribi feje fölé, így már van alibi, amit majd a rendőröknek előadhat: kirabolták, meglőtték, egy ismeretlen kapucnis, akinek nem látta az arcát. Ezzel távozik, helyette Lena lép a csajhoz és jelenti az esetet a rendőrségnek. Megnyugtatja a lányt: nézem a műsorodat, nagyon jó vagy, még nyerhetsz is ma este, de ha most nem leszel jó kislány, kapsz még egy skulót. Megnyugtató.

7.jpg

Mexikóban Mickey és a kurvája épp az ebédjüket kapják egy parti csehóban, mikor megérkezik Daryll – ő valóban tudja, hol az apja. Gyorsan kiderül az is, hogy meccsre érkezett, ezek szerint az öreg úgy akar pénzt szerezni, hogy legkisebb csemetéjét beküldi a ringbe, mivel épp pénzszűkében van. Le is nyúlja rögtön Daryllt némi lével, mert szállásadója az asztaluknál toporogva nyüszög a bérleti díjért (a bungaló és a kurva is bérelt amúgy). Mickey Daryll tárcájából vet a tulajnak egy adagot, a többit a meccs után a nyereményből. A fiúnak megnyúlik a képe, de nem szól semmit. Két helyi purdé érkezik a meccs plakátjával, amin a legkisebb Donovan gyereknek újfent kiakad: itt Mexikóban nem Black Irish néven fut, hanem az 'El Negro' nevet aggatta rá faterja. Az öreg nyugtatásként egy sört tol elé, de Daryll kioktatja: este meccsem lesz, te meg itatnál? Hát, Mickey nem áll a helyzet magaslatán, maradjunk annyiban.

Bunchy a korábban már látott segítő csoport gyűlésén beszél mostani helyzetéről: fater kirúgva, vele együtt távozott a pia, a kokó és a kurvák, bár azért néha magányos, viszont ma megy állásinterjúra egy binyiglibótba. Tapsot kap mindenkitől (tőlem is). Utána a tagok még kötetlenül beszélgetnek, ekkor lép oda hozzá egy kis girnya csávó ismerkedni – még új itt, a neve Stan és szimpi neki Bunchy. El is hívja beszélgetni némi kaja mellé, de ő lerázza, mert az interjúra kell mennie. Nem gömbölyű ez nekem, én mondom; ha tippelnem kellene azt gondolnám, hogy vagy aberrált a csávó, vagy ügynök. (Az állásinterjún amúgy tök normális aki Bunchyt meghallgatja, de az nem derül ki, hogy felveszik-e.)

8.1.jpg

8.2.jpg

Ray egy ruhaüzlet előtt áll meg, a kocsijából hívja Avit. Kollégája egész szépen gyógyulgat, de még nincs a harcmezőn, most annyival tud segíteni, hogy valami cimbije bemérte Daryll mobilját, merre jár – ezek szerint Ray rájött, hogy féltesójukat követve eljutnak az öreghez. Az üzletből szatyorban hoz ki egy jól öltözött nő gondolom valamilyen ruhadarabot azzal, hogy hősünk számlájához írják, aki már hajt is tovább.

Gyorsan megtudjuk mi volt a szatyorban és hova kellett, Ray ugyanis fia sulijába érkezett, és a véres ingét cseréli át vadiújra, mielőtt bemenne. Az igazgató elmondja a szitut, amiből Ray azt veszi le, hogy nem Conor kezdte a balhét, a diri viszont leinti: a megtámadottnak csontja tört, ebből nyomozás és per is lehet (Abby közben feltűnés nélkül próbál letörölni a férje nyakáról egy kisebb folt vért. Mehh). A suli előtt az asszony morog egy kört kölkével, Ray azonban megígéri, hogy helyrehozza a dolgot – na nem a maga szokásos ügymenetével, hanem azzal, hogy átviszi Conort a másik családhoz bocsánatot kérni. Abby még köszöni urának, hogy eljött és mellette állt, aztán hősünk balra el. Közben már csörög is a mobilja, Ezra hívja, hogy Cochran az irodában van.

9.1.jpg

9.2.jpg

Mexikóban elkezdődik az esti meccs, ahol a ringben Daryll kap egy lájtos infarktust ellenfele láttán, aki egy kétajtós benga állat hozzá képest. Apja nyugtatja, hogy minden rendben lesz, tartsa távol az ellenfelét, fárassza ki stb. Hát nem jön össze, pillanatok alatt kiütéses vereséget szenved, de nagyon csúnyát; mielőtt elveszti az eszméletét, még látja, hogy faterja rengeteg lóvét zsebel be, a rohadék ellene fogadott, bazmeg!

Ezra irodájában Cochran próbál információkat kiszedni az öregből Ray munkájáról és Mickey hollétéről, szerencsére nulla sikerrel, mikor végre befut hősünk, és leállítja a kérdezősködést. Az FBI-os góré ultimátumot ad Raynek miszerint 24 órája van előkeríteni a faterját, azzal távozik. Mikor kettesben maradnak Ezra kifakad: beosztottja szíveskedjék mindent helyrehozni, mert neki az elhunyt felesége tiszteletére létrehozandó rákgyógyászati központtal (vagy ilyesmi) kell foglalkoznia, betegsége alatt ugyanis leállt az építkezés, plusz egy valag lóvét kell még beleinvesztálnia, meg amúgy sem óhajt börtönben megmurdelni. Ray érti, és igyekszik mindent elrendezni.

10.1.jpg

10.2.jpg

Bridget barátnője kocsijában ül, épp mennek valahová, mikor megállítja őket két rendőr azzal, hogy a sofőr szabálytalankodott. Kérdezik mindkettőjük nevét, majd a Bridget oldalán álló tag kiszállítja a lányt a kocsiból és felszólítja, hogy mutassa meg a táskája tartalmát. Mégis milyen alapon kérdezi velem együtt, de persze nem kap magyarázatot. Ray az irodájában pihen, Lena jelenti, hogy a Deonte felesége által meglőtt énekesnőjelölt jól viselkedett a rendőrségen, és azt adta elő, amit mondtak neki. Ekkor csörög a mobilja, Bridget hívja sírva, hogy a rendőrök elcsípték, és mariskát találtak a táskájában. Hősünk sem most jött a falvédőről, kéri lányát, hogy adja át a telót a rendőrnek, akinek annyit mond, hogy üzeni Cochrannak, hogy vette a célzást. Aztán újra Bridgettel beszél, kéri, hogy még ne mondja el az anyjának mi történt, majd ő mindent megold. Az ijedt gyerek persze beleegyezik.

Este lett, mi pedig Terryhez váltunk, aki lájtosan elmeroggyantat mímelve lógó orral Francesék háza körül leskelődik, anyám borogass! Itt éri utol Ray, és basztatja, hogy hol van a faterjuk, szinte könyörgőre fogja, testvére válaszát azonban nem tudjuk meg.

11.1.jpg

11.2.jpg

Mexikóba váltunk, Mickey egy bárban bulizik: vagánykodás, piálás, miközben Daryll pár asztallal odébb, meglehetősen csalódott és egyben morcos ábrázattal figyeli faterját. Na ja, ideje volt, hogy rájöjjön, apja rohadtul nem az, akinek ő szeretné hinni. Mikor Donovanapu egyedül áll a bárpultnál, fia hozzá lép, és kérdőre vonja, hogy miért művelte ezt vele? Az öreg szerint majd rá fogad, ha képes lesz a győzelemre, de a gyerek kontráz: ekkora benga ellen esélyem sem volt (nyilván ez is volt a cél, a biztos pénz, de ez maradjon köztünk). Mickey bűntudatosan átadja a nyeremény felét, amit a srác némi nyígás (Terry állapotának felemlegetése) után elfogad, majd kicsörtet a csehó elé. Onnan Rayt hívja, aki már úton van, mert tudja, hogy apjuk Mexikóban (azon belül Rosaritóban) lelhető fel, de a pontos helyszínt az öccse információjának köszönheti.

Hősünk ezután az asszonynak telefonál, hogy nem ér haza ma éjjel, amit az meglehetősen rossz néven vesz, lévén arról volt szó, hogy átmennek bocsánatot kérni a gyerekhez, akit Conor meggyepált. Ray szórja a szorrikat, majd holnap elintézzük, aztán bontja a vonalat. Üzen még egyet a lányának is arról, hogy másnap érkezik, maradjon a valagán.

12.jpg

Este a tv-ben fellép Deonte ribanca (végre megtudjuk a nevét: Tiffany), tolókocsiban tolják a színpadra felkötött kézzel - győzelmet fog ez érni, én mondom, a nép már csak ilyen szentimentálisra van kalibrálva, főleg odaát amcsiban. Hőseink is nézik a műsort, Avi otthon anyuval és Lenával körítve, iszonyú cukik így együtt, na. Abby otthon skubizza ugyanőt, a romantikus nyekergés hatására némileg egéritatás közeli állapotban, miközben gyerekei a szobájukban Marvin dalát hallgatják.

13.jpg

Rosaritóban is nagyban tart még a buli, Mickey „nőjével” a La Bambára ropja, meg is kérdezi, hogy mit jelent a szövege, mire a csaj már mondja is a nyers fordítást: én nem a tengerész vagyok, hanem a kapitány. Az öreg ledöbben, ezt a mondatot hallotta borgőzös állapotában a delfintől is – eltart egy ideig, mire újra a táncra bír koncentrálni. Nem sokkal később a részeg dalolászást Ray érkezése zavarja meg. Mickey örömmel ugrik hozzá, mindenkinek elordítja, hogy itt a fia (a másik, 'El Blanco'). Persze nincs boldog smúzolás, elsőszülöttje azért jött, hogy visszavigye, ám faterja hallani sem akar erről, végülis ő nem tengerész, hanem a kapitány – ezt a helyiek is viszonozzák 'El Capitan' felkiáltással. Ray bólint, a zenegérhez lép, berak egy pörgősebb számot, majd távozik.

Persze csak a csomagtartójáig megy, ahova beteszi a mobilját és az ingét (előtte még felhívja Cochrant, hogy megvan a fater), felmarkolja a baseball ütőjét, majd így félmeztelenül visszasétál a kocsmába. Pillanatokkal később csak a csörömpölést és az emberek üvöltését halljuk, de a többit úgyis el tudjuk képzelni...

14.1.jpg

14.2.jpg

Végül ezúton jelezném, hogy az évad hogyvótjait felesben átveszi tőlem kedves írótársam 'tinipuma", hogy a hamarosan induló Homeland 2. és a Person of Interest 4. évada mellett a Ray Donovan részei ne jussanak az első évad sorsára, azaz ketten már remélhetőleg le tudjuk követni a kinti vetítést. Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe a munkásságát itt, valamint a Fargo hogyvótjainál - élvezetes olvasmány, én mondom.

Címkék: Ray Donovan
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tinipuma 2014.07.30. 16:59:18

Nekem a gyerekek helyett jöhetne több Avi és Lena, de majd meglátjuk. Elég sok irányból látszik borulni a bili Ray körül, gondolom ez majd letisztul.

Igazán nagyon hízelgő vagy :)

AaannnaaA 2014.07.30. 18:57:27

@tinipuma: Igen, egyetértünk, főleg Conor balfaszsága fárasztó időnként.

Neoprimitív 2014.07.30. 19:50:08

Köszi a hogyvoltot! A baseball ütős (haha, ütős) befejezés szépen rímelt az első évad nyitányára. A két gyereket sajnos változatlanul nem bírom, Connor egy nulla, Bridget-nél meg ha a lányom keringett volna egy akkora p*cs körül, mint a rapper kölyök, akkor azt hiszem, én is beruháztam volna egy baseball ütőbe. Értem én ezt a szeretetre vágyó elidegenedett gyerek felállást, csak nagyon unom és sajnos egyik gyerekszínész sem szimpatikus a saját jogán annyira, hogy megbocsássam nekik az írók lazaságát. (Mert erről azért nem ők tehetnek.)

A folytatással elmaradtam de bízom benne, hogy a szabi után szintre tudom hozni magam, addig maradnak a hogyvoltok.

Neoprimitív 2014.07.30. 19:52:19

Ja igen, ami kimaradt: sok-sok Lena-t kérek! Karakterként is és mert Katherine Moenning szerintem nagyon túl jó színésznő ilyen nyúlfarknyi betétekhez.

AaannnaaA 2014.07.30. 20:05:02

@Neoprimitív: Igen, egyetértünk. Olyan ez, mint anno a Homeland 1-3 évad, ott is sokszor kívántam, hogy vinné el a gyerekeket a.... forgatókönyvíró :)
Pillants át légyszi a PoI-hoz, épp megbeszéljük a jövő heti talit.

Neoprimitív 2014.07.30. 20:24:24

Hm, én pillantok, de csak a régi kommenteket találom.

Is 2016.12.31. 12:15:45

@AaannnaaA: Conor tényleg elég idegesítő. Mickey meg nem tud kibújni a bőréből, némi lóvéért simán csinált volna egy másik Terryt szegény Darrylből. Viszont egyvalamit magyarázz már meg légy szíves: miért is mondott el mindent első szép szóra Ray a főügynöknek? Ez nekem megint egy érthetetlen fordulat volt. Mint ahogy az is, amit te is említettél, hogy nem foglalkoztak az első évad végén a "Frank felbérelte Rayéket, hogy segítsenek" történettel. Cochran befenyíti Franket, erre Ray mindent azonnal elmond, utána meg pincsikutyaként ugrál. Ugyan, hagyjuk már ezt...

AaannnaaA 2016.12.31. 13:41:56

@Is: Látom szépen haladsz :)
Ha figyelsz, látod, hogy amikor Ray összeszedett (és szerencséjére gyakran akkor is, ha szét van zuhanva), mindent okkal tesz. Legtöbb nagykutyáról tud valamit, vagy ha nem, hát elintézi, hogy idővel tudjon. Ahogy Dr. House is mondta, mindenki hazudik. Ray nyelvén: mindenkinek van vaj a füle mögött, csak meg kell találni. Szóval az, hogy Ray vallomást tett Cochrannak, lehet, hogy váratlan volt, de azért láttuk, hogy ennél nagyobb szarból is kimászott már. Persze a kimászás nem mindig sikerül tökéletesen, de ideig-óráig a felszínen marad, és olykor ez is elég a túléléshez. Szóval néha egy-egy fordulat blődség, ez tény, de azért látszik, hogy hősünk elég céltudatos, és mindig igyekszik úgy irányítani a dolgokat, hogy a felszínen maradjon - a legnagyobb szartengerben is.
Ha tovább nézed láthatod, amit a korábbi részeknél még nem akartam elspoilerezni - a szarban úszkálás után Ray többnyire maga is büdi marad, de ez a szép a sztoriban, nincs olyan, hogy megoldottam, helló. A szag vele marad, jó sokat kell mosakodnia, hogy egy-egy adag eltűnjön róla. És miközben mosakszik, időnként újra összepacsálja magát, mi meg kapunk egy élvezetes sorozatot.
Nah, ez elég képszerű és költői megnyilvánulás lett tőlem. Pedig eskü, szilveszter ide vagy oda, még semmit nem ittam :D De gondolom a lényeg azért átjött :)

Is 2017.01.01. 19:22:26

@AaannnaaA: Nem tudom. Nekem akkor is elég durvának tűnt, hogy az FBI helyi fejének csak úgy mindent elmond.
süti beállítások módosítása