Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 1x04 - B.J. and the A.C.

2014. július 28. 13:00 - Szencsike

Egy játékgyárban kezdünk, dolgos munkások szorgoskodnak azon, hogy elkészüljön az Aforda gyár játék babája. Amolyan „Hogyan készül… A játékbaba” stílusban végigkövethetjük a teljes folyamatot, a formába öntéstől a boltok polcáig. Egy hölgy megvesz egy fiúbabát, hazaviszi, de nem ajándék lesz belőle, hanem maga a kis Jézuska. Az idővonalunk szerint hamarosan itt a karácsony, Mapleton elkészítette a betlehemi jászolát, és a kisbaba lesz a Jézuska. Pár napig békésen fekszik a helyén, majd egy reggelre szőrén-szálán eltűnik.

1.png

Főnéma Pattit látjuk ücsörögni és meglehetősen érdektelen arccal bámulni Kevint. A rendőrségi irodában Kevin arra próbálja rávenni őt, hogy a másnapi karácsonyi adománygyűjtő bált ne tiszteljék meg a fehérruhások (említettem már, hogy Bűnös Maradék a becsületes nevük?) a jelenlétükkel. Ha van Pattiben bármilyen emberi jó érzés, akkor maradjanak otthon, hagyjanak másokat szórakozni, hisz karácsony van, ilyenkor mindenki a családra gondol. Patti lefirkantja, hogy „Nincs többé család!”, majd Kevin kezébe nyom egy lesifotót a tábláról, Laurie-t ábrázolja a kép. Nincs több mondanivalójuk egymásnak, Pattinek szó szerint nincs mit mondania, Kevin készítheti a terveket. Dennis kolléga még örül is, hogy letartóztathatják őket, ám van egy másik probléma. A betlehemi jászolból eltűnt a kis Jézus. Kevinnek van jobb dolga is, mint elveszett babák után kutatni. Kifelé menet Kevin Tomikát szeretné felhívni, de a szám már nem él.

2.png

Tomika és kiválasztott Christine Amarillo-ban (Texas állam) ücsörögnek valami buszváróban. Tomika a szmájlis telefonját bűvöli, hátha Wayne mester hív. Kiválasztott optimista, Wayne hívni fogja őket, ha szükség lesz rá. Nagyon kéne már az a hívás, mert már hat hete vándorolnak. Reggelijüket sem tudják elfogyasztani, mert egy kócos, habókos pasi, egyetlen pólóban és alul semmiben besétál és ordítani kezd a lánnyal. Álmodott vele, járt a halottak között, mindegyik fehérben volt, de miért jár a lány az ő álmaiban? Annyira mérges a lányra, hogy fojtogatni kezdi őt, Tomika alig tudja leszedni róla. A többi várakozó már rendőrért kiállt, de verekedős hapsi kéri őket, hogy ne szóljanak senkinek. Továbbra is dühösen mered a lányra, Tomika összeszedi a cuccaikat és elhúznak, de a verekedős tudja, hogy mi van a lányban.

3.png

Egy másik Garvey gyermek egy pici dobozkát készíti a fa alá, Barinő lelkes, de nem az övé lesz. Kevin felhozta a pincéből a díszeket, de Jill vétózza, az a nagyszüleiké volt, a fára a sajátjuk kell. Legyen meg a lány akarata, ha Kevin este hazajött, megkeresi. Kevin Jilltől érdeklődik Tomikáról, de a lány nem tud semmit. Nem azért nem tud semmit, mert nem akarja elmondani, egyszerűen nála sem jelentkezik a bátyó. Viszont Barinő szóba hozza a kis Jézust, nagy erőkkel keresi már a rendőrség? Kevin senkit nem állított az ügyre és nem is fog, majd valaki vesz egy újat és ennyi, felesleges erre energiát pazarolni. Jillnek érzékeny téma lehet, a kis Jézuska fontos mindenkinek, apu meg ne legyen tapló. Ez a szájalás gyanús, Kevin a saját lányára sem szégyelli rákenni a lopást, Jill erre felrohan a szobájába. Barinő közben jóízűen befalta a szendvicsét, ez lett volna Kevin uzsija, a lány Kevint is megkóstolná a pillantása alapján…

4.png

A bál a középsuli tornatermében lesz, Kevin és csapata terepszemlét tart. Civil kocsikkal vigyázzák a parkolót, és amint a Némák a suli területére érkeznek, máris letartóztatják őket. Mellettük pár lépésre polgármesternéni épp az eltűnt Jézuskáról egyeztet, nem helyettesíthetik fekete babával, hülye, aki a vonal másik végén van. A nő magához hívja Kevint, átadja a cetlit a baba adataival, vegyen újat. Kevinnek ez nem feladata, a nő bepöccen, elküldi az asszisztensét, így négyszemközt hordja le a főrendőrt. Csak menjen el a boltba, vegyen egy újat, csináljon vele valamit, amitől piszkos lesz, mintha az árok szélén találta volna és juppi, Kevin újra a lakosok kedvence lesz, mert megmentette a Jézuskát. Kevin így kötött ki a szupermarket játékosztályán és miután belenézett a baba cuki, ám kifejezéstelen arcába, vissza is rakta a dobozt. A kocsiból adja az újabb utasításokat, Dennis kerítsen egy embert, aki megkeresi a kis Jézust, mert a baba már zabszem a seggében. Sajnos a kocsija pont most akar lerohadni, majdnem baleset lesz a motorhibából, de Kevin idejében meg tud állni. Hát ez van, ha az ember a kis Jézussal akar kicseszni.

5.png

Eközben Tomika és Christine egy kórházban várakoznak, a lánynak fájdalmai vannak, de Tomikát ez sem riasztja el, hogy lecsessze a lányt. Nem beszélhet senkinek a farmról, Wayneről és legfőképp arról se, hogy Wayne babáját várja. A vizsgálóban a doktornő ultrahangra készül, így veszi észre, hogy a lány hasán zúzódások vannak. Tomika viselkedése is elég gyanús, a doki nem veszi be, hogy valaki rátámadott a lányra, Tomika csak meg akarta őt védeni. A nőn látszik, hogy hallott már ennél jobb sztorit is, ha valaki a nőjét verte, mindenesetre az orvos beutalja a lányt néhány ellenőrző vizsgálatra, addig a kórházban kell maradnia. Tomika kinéz az vizsgáló ablakán, rálát a recepcióra, ott a doki már egy ápolónak adja tovább a nőverős sztorit. Tomika már szedné a sátorfáját, Christine kihisztizi magának, hogy Tomika elismerje, nem az ő hibája, hogy a meztelen pasi megverte. Viszont a srác annyira dühös lett, hogy kiabál a lánnyal, a doki és az ápoló már bajt sejtenek, Tomika menekül, hiába üldözi két dagi biztonsági őr, kijut az épületből.

6.png

Mapleton, Cukiikrek, Ping és Pong durva rap-et hallgatnak a kocsiban, mikor egy fekete terepjárós alak épp leszorítani készül őket. Az első lehetőségnél a sofőr kiszáll, Ping és Pong gatyája rég tele lett. A kocsi Keviné, ha nincs ló, jó a szamár is alapon ezt a járgányt használja. Tudja, hogy a fiúk Jill spanjai, és megvan a térfigyelő kamera felvétele is, Jézuskát Jill és a srácok vitték el. Ha azt akarják, hogy ne kerüljön be a felvételi papírjaik közé a rendőrségi jelentés, akkor a Jézuska térjen vissza a jászolba.  Este, Jézuska partizik az elrablóival, okosak a srácok, ha kikerülnek a fotók a netre, nagyon nehéz karácsonyuk lesz. Az ikrek és Barinő is figyelmeztetik a lányt, hogy apu tudja, hogy ő volt, de Jillt ez nem érdekli. Egy srác épp a seggét csókoltatja meg a Jézuskával, ez már Jillt is zavarja. Viszont az ikrek és Barinő még mindig apu büntetéséről dumál, Jill berág. Valamelyik lököttnél van egy játék íjfegyver, Jillnek egy kis benzin kell. Egy srác megkereszteli sörrel a babát, Jill egy doboztetőre fekteti és elindítja a folyón az útjára. Beélesíti a kilövőt, de semmi sem történik, hiába drukkolnak a többiek, a baba nem fog égni.

7.png

Tomika egy buszváróban ücsörög, két Néma (mindenhova eljutott a fehérruhás gyüli, még Texas-ba is) látják milyen esendő, jó alkalom a térítésre. Egy szórólapot adnak neki, belül üres, ezzel jelezve, hogy üres az élet. Tomika elküldi őket melegebb éghajlatra, majd a telefonnak sírja el a bánatát. Ha azt akarja, hogy megmentse a lányt, akkor segítsen. Kezd gyengülni a fiú, a megállóba begördül egy busz, a Némák felszállnak, Tomika már kukázná a telefont, erre az megszólal, na végre, Wayne! De nem, ez sem Wayne, egy Loved Ones nevű cég marketing hívása ez (előző részben a boltos jelenetnél is az ő reklámjukat lehetet hallani), arra kérik a hallgatót, ha még mindig nem dolgozta fel O14-et forduljon hozzájuk és segítenek.

8.png

Mapleton, Kevin napja véget ért, mehet haza, egy kutya kiszaladt elé az útra, szerencsére mindketten megúszták baleset nélkül. Otthon meglepetés vendég várja, Meg, leendő Néma és kedves felesége Laurie ácsorognak a bejáratnál. Kevin rendes vendéglátó, de a nők nem nyúlnak a kajához, kávét sem kérnek. Kevin számára lesz meleg a helyzet, Meg elkezd felolvasni egy levelet, Laurie írta neki. Lényeg az, hogy az asszony rettentően sajnálja, hogy így alakult a házasságuk, hiába volt Kevin a lehető legjobb férj, aki segített kiheverni egy nagy csalódást, még Tomit is a sajátjaként szerette, de a nő túl gyenge volt. Laurie az ölében szorongat egy vastag borítékot, Kevin vérben forgó szemekkel szedi el tőle, válási papírok. Meg olvasná tovább az elbocsájtó szép üzenetet, de Kevin már Laurie-val ordít, nem egy papírfecnitől akarja hallani a búcsút, hanem tőle. Laure nem mond semmit, csak néz nagy boci szemekkel Kevinre, időközben már Jill is hazaért és csak annyit hall, ahogy apu ordít anyuval. Odasétál a fához (teljes díszben pompázik, mikor utoljára láttuk még üres volt), felszedi a kis csomagot és az anyja kezébe nyomja, boldog karit. Kevin jobbnak látja a két nőt elküldeni.

9.png

Meg és Laurie így letörten baktatnak visszafelé a gyülibe, közben meg kell nézni az ajándékot is. Laurie kapott egy gravírozott öngyújtót „Ne felejts el” szöveggel. Kedves és hasznos ajándék lenne, ha a dinka nő nem dobná be egy csatornába. Kórház, Tomika láthatatlan lett, egy céltáblát rajzolt a homlokára, egy vallásos fazontól látta ezt, még a nap elején, aki Istenről dumált neki. A trükk bejött, senki egy pillantást sem vet rá, igaz rezeg a léc, mikor a nőgyógyászat felé tartva egy rendőr elcsodálkozik azon, hogy egy ilyen stramm gyerek miért lett hitbubus. Az elhagyott az apám szöveg bejött, mert a rendőr szomorúan néz a srác után. Christine-hez érve, ugyanezt a céltáblás trükköt alkalmazva jutnak ki a kórházból.

10.png

Reggel Kevin még az esti események hatása alatt szenved, a szobájában vannak eltéve Tomika cuccai, néhány fényképet meg is néz. Az egyikről Laurie mosolyog rá, terhesen és mellette ott van Tomi igazi apja. Mi történhetett vajon? Kevin bekopog még Jillhez, a lány csak a veszekedés végét hallotta, mi történt az elején? Kevin bedobja az „Ez bonyolult” választ, amivel minden gyerek megelégszik 10 éves kor alatt, egy 17 éves lánynak ennyi nem elég.  Egyébként a Cukiikreknek megvan a napi jócselekedet, visszahozták a kis Jézust, pont Kevinék lábtörlőjére rakták le. Eközben egy távoli országúton, egy autóbuszjáraton Tomika ébredezik, Christine épp pasizik, a székszomszédjával flörtöl. Alig mutatta be egymásnak a srácokat, a sofőr satuféket nyom egy felborult teherautó miatt. A teherautó olyan emberek viaszmásait szállította, akik O14 során tűntek el, a Loved Ones nevű cég révén az itt maradt rokonok eltemethetik az eltűnteket. Christine-nek beugrik a verekedős fazon álma, minden bábú fehérben van.

12.png

Este, Kevin megérkezett a jótékonysági bálba, a kollégák a megbeszéltek szerint kint őrködnek a parkolókban. Meglepi ajándékként Kevin magával viszi a Jézuskát is, polgármesternéni már javában mondja a köszönőbeszédet, mikor Kevin beér a bálterembe, így ha szándékos, ha nem, Kevint felhívja a színpadra egy kis beszédre. Kevin csak annyit kér a bálozóktól, hogy taxival menjenek haza, ha kibulizták magukat, illetve a kis Jézust személyesen viszi vissza jászolba. Polgármesternénitől jár a lelkes taps, így Kevin végre mehet a dolgára. Kint a folyosón Nora „Megcsalt a Tökéletesnek Hitt Férjem” Durst üldögél egy szekrénysor előtt, Kevin óvatosságból megszólítja, a nő nem részeg, csak fáradt. Ha már így beszélgetnek, Nora kiböki, hogy a sorvégi szekrény volt a férjéé, egy iskolába jártak, de egy évig fel sem tűnt a srácnak, hogy a lány ott van majdnem mellette. Kevinnek a férfi nevére ugrik be, hogy a nő Nora „Nincsen Családom” Durst. Ez a két lelki toprongy megosztja egymással azt is, hogy Doug megcsalta szuper Norát, Kevin, ez a piszok, pedig megcsalta Laurie-t, kösz szépen, benned is csalódni kell... Hivatalosan is bemutatkoznak, jó barátok lesznek, azt hiszem.

13.png

Kint Kevint esemény várja, megérkeztek a Némák, csendben álldogálnak és bagóznak, Dennis kolléga szerint pár méterrel távolabb, mint az iskola hivatalos határa. Kevinnek ez a pár méter nem oszt, nem szoroz, így minden jelenlévőt letartóztathatnak. Viszont nincs jelen a teljes tagság, Főnéma Patti csak mosolyog a rabomobilban, mikor Kevin erről kérdezi. A többi Néma épp a szent küldetést teljesíti, betörnek a házakba és ellopják az összes családi fényképet. Mapletonban egy riasztós ház nincsen, senki nem vett észre semmit a behatolás közben, így sehonnan sem jelezték az illegális behatolókat. Megnek és Laurie-nak pont Nora „Senkim Sincs Már” Durst háza jutott…

14.png

A képlopós este végén Laurie sétálna egyet, egyedül menne haza. Kevin a betlehem felé tart, ott már valaki rendezgeti a jászolt. Matt atya helyezett el benne egy faragott játékbabát, így a megtalált baba már nem is kell. Laurie azért ment egyedül, hogy visszatérhessen, ahhoz a kis csatornához, amelyikbe az öngyújtót ejtette. Csupán millimétereken múlik, hogy eléri-e a kis ajándékot. Kevin kocsikázik hazafelé, az anyósülésen a volt kis Jézuska figyeli őt, amúgy is csak terhet jelent neki, Kevin egyszerűen kihajítja a kocsiból az út menti árokba a babát. Így múlik el a világ dicsősége...

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása