Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 7x02 - I Found You

2014. július 23. 09:00 - Szencsike

Este kezdünk, egy virágba borult mediterrán hotelban. Egy magas, szőke alak tart a szobája felé, Eric az, ép és egészséges, éljen! Ám valami gubanc van, mert Jason leskelődik utána, állandóan a viking jár a fejében és szeretné végre rendezni a kapcsolatukat. Eric elbújni jött ide, hogy gondolkodjon az életén, de Jason érkezése nem könnyítette meg a dolgát. Jason döntést vár tőle, Eric még nem kész az elhatározásra. Viszont egy Stackhouse mindig kitartó, Jason leteperi a vikingjét az ágyra és hosszú forró csókot váltanak meleg ölelés közepette. Hmm… kíváncsi lennék, milyen hangulatban telt a jelenet leforgatása. Még mielőtt a fiúk jobban elmerülnének egymásban, Jason felébred a templomban, ugyanis átaludta a reggeli lakógyüli utolsó perceit.

1.png

Jason összeszedi magát, kint Sookie-hoz lép, a lány ismét hallgatózik, mindenki rá mérges, vagy a túlélési esélyeit latolgatja. A rendőrség, vagyis Andy teljesen tanácstalan, nem tudja, hol kezdje a nyomozást és azt se tudja, kikkel dolgozzon. Sookie-nak támad egy ötlete, a halott lány az erdőben jó alap lehet egy kutatáshoz. Sam és Jason támogatja az ötletet, ennél jobb ötletük úgysem lesz, így Sookie-val és Alcide-dal kiegészülve a halott lánynál fognak találkozni. Kenya az őrse lesz beosztva, ha valami történik, valaki legalább felügyeli a rendet. Daniels tiszteletes veti fel a kérdést, mi legyen az emberekkel nappal, üljenek otthon a sötét gondolataikkal? Sam tud egy megoldást, a lakók menjenek a Bellefleur’s-be és rakják rendbe, mert ha Arlene-t visszahozzák, első dolga lesz lecsekkolni a helyet. A tömeg egyetértően bólogat, igazi közösségépítő rendrakás lesz, este pedig vámpír nélkül sehova se menjenek. Lettie Mae beveti a legártatlanabb pillantását, hogy meggyőzze a férjét, mert elmenne Lafayette-hez, mint egyetlen megmaradt élő rokonához, hogy vigaszt nyújtsanak egymásnak. Andy a lányát küldené haza, veszélyes a városban, de Adilyn Holly két fiával vág vissza, ők maradnak takarítani, mellettük biztonságban lenne. Szegény Andy nem is sejti, hogy a legfontosabb szabályt már megszegte a tündérkislány, behívta Jessicát.

2.png

Fangtasia pince, reszketnek az emberek, mert lehallatszik a vámpírok ordítása, a fővámpír épp lecseszi azt a tagot, aki kiszívta-megölte Kevin rendőrt. Szegény férfit bedobják a többi hulla közé a sarokba, az éhes vámpírok meg őt hibáztatják, hogy lecsökkent a kajafejadag. Ez azt vonná maga után, hogy újra mennek vadászni, de ennek a tervnek is vannak bőséggel ellenzői, ám akár esznek, akár nem, előbb-utóbb meghalnak. Egy 50 év körüli vámpírhölgy, egy ex-tanárnő, Betty kérleli a vezetőket, legalább méltósággal bánjanak a foglyokkal, így őt bízzák meg a kajaválasztással, talán a tanári múlt neki is méltóságot kölcsönöz. Lemegy a pincébe, mindenki pánikba esik a jöttére, Betty Holly-ék csoportja felé indul, de összeakad a tekintetük Arlene-nel. Betty mégsem tőlük választ, egy másik fogoly lesz az áldozat, Holly megkönnyebbülten sóhajt fel, Arlene pedig megvilágosult. Felismerte a vámpírt, és úgy tűnt, a vámpír is őt. Tanította az ő és Holly gyerekeit, vagyis van megoldás. Betty tanárnő segíthet nekik kijutni, vagy legalábbis azt kell róla feltételezni, hogy nem fogja kajaként felhasználni őket.

3.png

Team Andy, megvan a halott nő, és akkora szerencséjük van, hogy minden azonosító irat a lánynál van. Mary-Beth Grant, Saint Alice városkából, a polgármester beszélni akart volna Sammel, de ő sosem kereste meg, lehet hiba volt. Andy a helyi seriffet hívná, de senki sem felel. Mivel se a polgármester, se a seriff nem elérhető, így kirándulni fognak. Lettie Mae megérkezett Lafayette-hez, a két gyászoló tartson össze. Sajnos hamar kiderül az igazi ok, miért jött: Lettie Mae előtt megjelent Tara és nem tud továbblépni a mennyországba, anya segítségére van szüksége. Lafayette gyanítja, hogy Willa vére okozta a látomásokat, nem Tara szelleme tért vissza, de Lettie Mae bizton állítja, ha V-t iszik, Tara eljön és beszél hozzá. Ám jobban is értené őt, ha Lafayette megidézné őt. Na, ez már több a soknál, nem csinál több halott idézést, Lettie Mae jöjjön le a V-ről, ha nem akar magának bajt. A nő elküldi a pokolba a kedves rokont, de Lafayette egész élete már pokoli. Remek, Tara elment, megkaptuk az anyját, mint aktuális őrültet…

4.png

Bellefleure’s, csendben és lelkiismeretesen takarítanak a polgárok, de Bosszúálló Vince-t nem érdekli a lelkifurdalás miatt végzett közösségi munka. Ő tudna mondani hasznosabb melót, mint vértócsákat vakarni a padlóról. Mrs. Fortenberry sikolt egy nagyot, a hűtőraktárban talált hullákat, ide rejtették el a vámpírok azokat, akik nem fértek el a pincébe, mirelit kajaként. A birka tömegnek nem kell több, elkezdődik a jajongás, ki védi meg őket? BV szerint Andy haszontalan seriffként, a polgármester pedig kutyává változik. Ezt a tömeg nem fogja, de BV szívesen elmagyarázza, mit is látott előző este. Mrs. Fortenberry rákontráz, egyszer egy medve túrta fel a szemetesét, mire kiért, hogy elkergesse, már Sam Merlotte állt előtte anyaszült meztelenül. Hű, Sam, a polgármester egy kutya, zúgolódik a tömeg, hát mi lesz velük? BV szerint, ha egy alkesz seriffre, egy kutya polgármesterre, egy vámpírra és egy vámpírimádó telepatára bízzák magukat, akkor semmi jóra ne számítsanak. Alcide-ról szerencsére még nem is tudja, hogy vérfarkas, így őt ki is hagyta a felsorolásból. Felkészülhetnek, felfegyverkeznek, és megvédik magukat, itt Adilyn belehallgat Kevin barátnőjének a fejébe, ő már a rendőrség kifosztását tervezi, így gyorsan megszökik a barátjával. A tömeg minden összetörhető eszközből karókat készít, én azt hiszem előbb ölik meg egymást, mint karóznak meg egy vámpírt.

5.png

Fangtasia, eljött az újabb kajálás ideje, Betty néni feltűnően kerüli Arlene és Holly pillantását. A két nő elkezd Bettyhez beszélni, ő a társai miatt sem ellenkezhet, mert ők ölik meg, nem a fertőzés. Ha végül is meghal, akkor legalább legyen könyörületes. Arlene és Holly a nő emberi oldalára alapoz, milyen jó tanárnő volt, milyen sokat segített a gyerekeiknek, mikor mindenki más egyedül hagyta őket. Szegény hölgy megrendül, mennyire szívás vámpírnak lenni, és a lányok ölében köt ki egy vigaszölelésre. De ettől is megrémül, ő nem segíthet, de még visszatartják őt. Ha már egyszer meghal, legalább úgy élje le az utolsó napjait, hogy nem kell szégyenkeznie. Arlene-ék sem itt akarnak meghalni, a tanárnéni pedig tehet valami jót is másokért. Betty beleegyezik, hogy segít, majd elviszi a szomszédos láncról a kajának való férfit. Hollyéknak még van remény.

6.png

Lássuk, van-e Bon Tempsen kívül is élet. Saint Alice városkájában azonban nyoma sincs az embereknek, minden ajtó, ablak be van zárva, le van deszkázva, a házfalakra, a járdára segélykérő vagy épp vámpírellenes üzenetek vannak felírva. Sookie találja meg a kihaltság okát, egy óriás sírgödör, tele oszlásnak induló testekkel. Akit a vámpírok nem vittek el, azt ide dobták, miután megölték. Bon Temps, Adilyn és Wade eljutottak az őrsre, Kenya hisz nekik, hogy a feldühödött tömeg a fegyvereket akar innen szerezni, így a két fiatal és ő egy-egy fegyverrel készülnek megakadályozni a tömeges betörést. Sajnos a bősz városlakók túlságosan jó érveket hoznak fel: Kenya nem kapta meg a beígért előléptetést, helyette IQ-nuku Jason Stackhouse játssza Columbo-t, Kenya feketekén van még alacsony beosztásban, tehát Andy rasszista, a polgármester egy medve-kutya, Adilyn pár hónapja még kis csecsemő volt, és Kenya ezek után még kész kiállni a főnöke mellett? Kenya félredobta az összes józan eszét és letartóztatná Adilynt, a riadalomra a lány kiereszti a tündérfényt, amivel megijeszti a népet és felébreszti a házuk tetőtérben békésen alvó Jessicát. Mivel nappal van, nem csinálhat semmit a vörös vámpír lány, így a rendőrséget hívja, ahol nem veszik fel, mert a fura lány lincselése fontosabb, majd Sookie-t, akinek a telefonja a bokrok alján hever. Jessica és Adilyn bajban vannak. A lakosság erre a dalocskára bulizik, szépen kifosztották a fegyverraktárt, a lövészeti gyakorlaton a bénákat és a dühöseket látva, ebből semmi jó nem fog kisülni.

7.png

Saint Alice, megtalálták a halott nő házát, ott sem él már senki, Jason a maradék pizza megkóstolásával jön rá, hogy két és fél napja áll az asztalon, vagyis a család (halott nő, a férje, a gyerekük, a nővére) két és fél napja kerültek a vámpírok agyarai közé. A vámpírok városról városa járják a vidéket és elrabolják vagy meggyilkolják a lakosságot. A csapat körbenéz a házban, Andy a családi képeket látva fontos döntésre jut, ha Hollyt visszakapja igazi család lesznek. Jason próbálja feldolgozni a hallottakat, eldobja a pizzaszeletet és ő is kutatni kezd. Sookie rátalált a hálószobában a halott nő titkos naplójára, sok közös vonásuk van: mindketten szerettek egy vámpírt, és mindketten jártak a vámpírjukkal a Fangtasiában. Sookie-nak az olvasás alatt beugrik, mikor megkérte Billt, vigye el a vámpírbárba, hadd nyomozzon Maudette és Dawn halála ügyében (első évad). Nem randiként kezelte, de mégis olyan lelkesen készült rá, mintha az lenne, lásd a piros mintás kis ruhácskáját. A jelenben a naplóból kiderül, hogy a várost egyre többször támadták meg a beteg vámpírok. Egyre-másra tűtnek el az emberek, a napló egyre nyomasztóbb történeteket ír le, Sookie a könnyeivel küszködik, Alcide kiveszi a kezeiből azt. Mivel lassan alkonyodik, Sam javaslatára hazaindulnak.

8.png

Lettie Mae épp sütöget, a serpenyő forró széle megégeti a karját, ám sajnos felgyúlt a fény a kicsiny agyában. A tenyerét belemártja a forró olajba, és rémülten a templompincében alvó Willához rohan. A lány támadásnak véli az asszony keltegetését, és majdnem letépi a fejét, de még időben észbe kap, nem az ellenség támadt rá, csak egy bolond nő. Lettie Mae megmutatja a kezét, apróbb konyhai baleset érte, mert elbambult, Tarán járt az esze. Willa orvoshoz küldené őt, de Lettie Mae hallani sem akar erről, Willa vére meggyógyítja. A lány bizalmatlan, de mivel a bolond asszonyság szerint a férj, Daniels atya is támogatná az ötletet, így megitatja a vérével. Lettie Mae tenyere meggyógyul, ám a fejében csak még kuszább lett minden. Tarát haluzza egy édenkertbe, egy keresztre van kötve, kígyó tekereg körülötte. Korai volt az öröm, látjuk még a lányt… Tara susog az anyjának, valami válaszokat emleget, majd átvált holt nyelvre, de az anyja nem hallja őt, kétségbeesve könyörög, hogy mondja meg a válaszokat.

9.png

Úton hazafelé, Sookie elbambult, a halott nőn jár az esze, Alcide mintha érezné, hogy a barátnője a hasonlóságokon agyal. Alcide szerint nem Sookie hibája, hogy beleszeretett egy vámpírba, nem az ő hibája, hogy fertőzöttek lettek. De mi van, ha Bon Temps is úgy végzi majd, mint Saint Alice? Alcide tovább hajtana, megszökhetnének a támadások elől, de vélhetően ez sem jelent megoldást a problémákra. Fangtasia, a vámpírok aludni próbálnak, Kevingyilkos az ügyelő, 15 perces etapokra osztják az alvásidőt, ezzel védekezve az elalvásos halál ellen. Betty vállalja a figyelést, ő a leggyengébb, Kevingyilkos tuti nem ébresztené fel. A fővámpír átadja neki az őrködést, és Betty elérte a célját. Így le tud osonni a pincébe, ám mielőtt elengedné a foglyokat, innia kell valakiből, mert nagyon rosszul van. Arlene-nek jut a feladat, hogy megetesse a nőt, aki a combjából iszik, mert oda nem néznek be, ha rajtakapnák őket szökés közben. Sajnos azonban Betty túlságosan is belelkesül a friss vértől, még többet akar, de a betegség meg őt akarja. Arlen combjai között lesz belőle vérpacni, a nők sikongatnak, a kijutás elnapolva.

10.png

Jessica bajban van, Andy hazatért és a lányát keresi, de mivel a tündérke nem válaszol, Jessica kénytelen felfedni magát. Sajnos Andy tudja, hogy Jess azért lehet bent, mert Adilyn behívta és Jess onnan tudhatja, hogy a lány bajban van, mert megetette őt. Viszont Jess nem akar az új barátnőjének ártani, így Andy kelletlenül elfogadja a segítségét, hogy megkeressék a lányát. Sookie és Alcide hazaértek, a barát egy kiadós alvásra vágyik, Sookie előbb zuhanyozni küldi, de egy gyors csókra még van idő. Viszont Sookie valamit forgat a fejében, mialatt a mit sem sejtő barátja fürdik, ő sietve rohan át a temetőn, Billhez, mert szüksége lesz rá. Ha Sookie bajban lesz, Bill képes még őt érezni annyira, hogy megmentse? Ugrás Franciaországra, Pam megtalálta Eric búvóhelyét. Sajnos az öröm keserédes, Eric nagyon gyatrán néz ki, a Hep-V első jeleit mutatja. Túl vagyunk egy nehéz napon, most jöhet az éjszaka. Ez pedig az Alabama Shakes: I Found You című endsongja lenne.

Címkék: true blood
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.07.23. 09:50:23

Pusztán kíváncsiságból: miért utálod Tarát? Én kedvelem a csajt, ráadásul bírom a hangját is. (Mármint az eredetit, a magyar szinkronját szerintem nagyon elszúrták. Mondom ezt úgy, hogy én nem vagyok habzó szájú szinkronellenes, bármit szívesen nézek szinkronnal, de itt - és Eric esetében - nagyon kilóg a lóláb még akkor is, ha az ember nem ismeri az eredeti hangot.)
Szóval mi az oka ennek a nagy ellenszenvnek?

Szencsike 2014.07.23. 11:11:37

@Is: Taraval mindig ingadoztam. Jól indult még a sorozat elején, aztán valamiért -számomra- egyre többször idegesített. Ritkán voltak igazán jó jelenetei, amikor hozzátett az eseményekhez akkor bírtam. De mikor csak hisztizett... szóval részemről ez a kapcsolat a sorozat egésze alatt az egyet lépünk előre, kettőt hátra volt :) Nem tudom, hogy mit terveznek vele még idén a készítők, de ha pusztán annyi marad, hogy anyuka őrületéhez kell, akkor inkább hagyjuk a lányt. Ha viszont ennél több is lesz belőle, akkor hajrá :)

Is 2014.07.23. 11:14:30

@Szencsike: Azt hiszem, a végső halálból már nem hozzák vissza. Viszont azt nem bánnám, ha az anyja őrületével nem foglalkoznának. Az a karakter alapból nagyon idegesítő. (Vagyis nyilván nagyon jól játszik a színésznő és jó volt a forgatókönyvíró :) )

Szencsike 2014.07.23. 11:37:39

@Is: Jól színésznő a kedves anyuka is, másképp tényleg nem idegesítene ennyi embert :) Bár ez a szál is hanyagolható lenne, szóval lenne fontosabb is helyette.

nicu71 2014.07.23. 23:49:17

Á,én birom Tara anyuját :D viszont Pam az első számú kedvenc,egyszerűen imádom.

agika88 2014.07.27. 01:35:48

Tarával nekem sem volt semmi bajom (a szinkronját meg alapból hanyagoltam, mert sztem szinkronosan nézhetetlen az egész sorozat, holott én se vagyok szinkronellenes), az anyjára viszont csak ránézek, és máris rühellem, akkor is ha meg se szólal. :D
süti beállítások módosítása