Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 4x04 - Evolve or Die

2014. július 22. 11:00 - Szencsike

A frissen kiszabadult gettólakók triójával kezdünk, Tom, Hal és Weaver megérkeztek arra a helyre, ahová megbeszélték a találkát Bubiékkal. Ez egy elhagyott raktártelep lenne, Tom és Hal elsőként fut menedékbe, mert fejük felett felderítőgépek húznak el. Weaver még a bokrok között bújik és fura, morgó hangot hall, de Tomék sürgetik, már tiszta minden és várnak rájuk. Mozgalmas 24 órájuk volt, megszöktek, eljutottak idáig, Halpofa nagyon dühös lehet rájuk. Odaérnek a bejárat elé, Hal riadtan néz az apjára, Tom homlokát célzó fények fogták be.

1.png

Hal feldönti az apját, a fegyveres Volm kilép a rejtekéből és fenyegetően vartyog valamit a hármasnak. Tom Bubit hívja, aki boldogan üdvözli őt és többieket, majd bemutatja a fegyveres kollégát, Shak-Chick il Sha Shesash helyettes tiszt, legyen Saki a keresztségben. Tomék 71 embert hoztak magukkal, Bubi Mattről szolgál még jó hírekkel. Weaver előhívja a kis csoportot a közeli fedezékből, végre biztonságban vannak. Gyerekváros, Matt sínylődik a magánzárkában, Csop.Vez. hoz neki egy kis ebédet és ismét megpróbálja jobb belátásra bírni a kedvenc tanulóját. A világ az Esphenik miatt lett jobb, ők azok, akik egyensúlyba hozzák az Erőt, ifjú tanítvány. A káros elemeket ki kell dobni a rendszerből, ha jót akar magának, megadja azoknak a neveit, akik a kis lázadásban benne vannak.

2.png

Raktár, Bubiék egy véletlennek köszönhetően fedezték fel Gyerekvárost, egyik parányi kis drónjuk pont arra repült, így tudták meg, mi van arra. Alig egy napi járás, Tom azonnal indulni akar, Weaver vele tart, ő is apa, tudja, mit érez Tom és segíthet neki. De lehet csak azért vállalkozik a túrára, hogy megkeresse Jeanne-t, vagy ami maradt belőle. Tom Halra bízza a társaságot, két nap múlva megérkeznek, addig gyűjtsenek élelmet, vizet, fegyvert és legyenek indulásra és harca készen, de amíg vissza nem jönnek, semmiképp se hagyják el a raktárt. Hal vállára komoly terhet rakott Apu, de tűzben edzik a vasat. Bubi-csapat már úton, egy morgó, ziháló lény figyeli őket, Weaver mintha megérezné, hogy nincsenek egyedül, a hangok után megy. Tom és Bubi hagyja, hogy kutasson, de nem segítenek, viszont Weaver eljut egy apró kis rejtekhez, ám Tomék visszahívják. A lény oda bújt el, egy pillanatra még a sárga szemeit is látjuk.

3.png

Lexiville, anya és lánya kettesben beszélhetik meg az érzéseiket. Lexi büszke arra, hogy ez a negyed a béke helyszíne lett. Kifejezetten kerülik az erőszakos helyzetet előidéző viselkedést, Halpofáék ezért sem találhattak rájuk. Anne bizalmatlan, túlságosan is régen harcol, illetve túlságosan is félti a lányát. Ekkor Lourdes és Anthony viharzik be, a katona dühös, mert Lourdes követeli, hogy adják át a fegyvereket, vagy táguljanak innen. Anne inkább kiküldi a negyedből a katonáit, nem akar konfliktust, de ő sem fog a negyedben élni. Raktár, utánpótlás ugyan lenne, Bubiék összeszedtek valamennyit, de mégsem elég egy hosszabb vándorlásra. Egy volt gettólakó egy biogazdaságnál volt könyvelő, ott lehet lenne üzemanyag. Csak a gazdaság túl messze van, Hal kockázatosnak minősíti, majd ha apuék visszajönnek, megnézik. Viszont önkéntesnek jelentkezik Pope, ő elmenne az egyetlen működő járművel, nem híve a pepecselésnek. Hal letiltja, mert apu azt mondta, hogy senki semerre, ez Pope-ra is vonatkozik. Ha nem hát nem, szóljon ha mégis, és pisilésre hivatkozva lelép. Hal már csak azt hallja, ahogy a járgány kifarol az udvarról, a volánnál Pope-pal.

4.png

Bubiék megérkeztek Gyerekvároshoz, a kölyköknek nyoma sincs, egy Fürge járőrözik a kerítések mentén. Bubi letiltaná a két embert, túl fáradtak egy ilyen akcióhoz, de azok mindenképpen menni akarnak, hogy kihozzák Matt-tet az agymosók karmai közül. A bokrok közül a lény figyeli őket, majd váratlanul megtámadja Bubit. A lénynek emberi formája, két lába, hosszú farka van, miután elintézte Bubit, rongyol vissza a bokrok közé. Bubi így kiesik az akcióból, idő kell neki, hogy rendbe szedje magát, és elindítja a regenerálódási folyamatot. Weaver úgy érzi, már látta valahol a lényt, a szabadulás estéjén a híd alatt, de akkor úgy vélte a kimerültségtől csak hallucinált. Mi van, ha a lény egy átalakított ember, amivel Halpofa fenyegette Tomot? Ilyen gondolatokra most nincs idő, Matt legyen most az első, minden más utána. Raktár, Ding mutat egy érdekes ismétlődő rádióadást, amit a kormányerők hullámhosszán fogott be. Egy hölgy koordinátákat ismétel, a hely békés, ha nincs fegyver, bárki jöhet. Hal felismeri a hangot, Lourdes, régen barát, most ki tudja mi. Tector érkezik egy fontos hírrel, a Volmok menni készülnek, a drónok jelentették, hogy megkettőzték a gettólakók keresését és 24 órán belül itt lesznek. Ezt ők nem fogják megvárni, Hal viszont mindenképp megvárja aput, de Tector és Ding is elmenne az új fejlemények miatt.

5.png

Pope megérkezett a farmhoz, bizony van ott üzemanyag, mintha csak rá vártak volna, olyan szép sorban állnak a kis fészerben. Viszont egy fegyveres hölgyemény (Mira Sorvino-t üdvözölhetjük a szerepben) szétlövi a kocsit, csak úgy figyelmeztetésképp. Szerencsére megtalálják a közös hangot, a nő ugyanolyan tűzrőlpattant, mint amilyen tökös Pope, szóval sörözés lesz a benzinlopásból. A nő csak találta a farmot, a világvége előtt vízálló mobilokat tervezett és élte az uncsi irodista életet. A világvége után végre felszabadultan azt tehette, amit akart, végre magára talált. Viszont a sör nem olyan finom, mint első kortyolásra tűnt. A hölgyike a ház tulajának a nyugtatóját rakta bele a nedűbe, Pope már használhatatlan, így a könnyedén veheti el a kocsit és viheti a benzint. Lexiville, tábor, Anne mereng az esti tábortűznél a kislányáról, mikor Ben és Maggie érkeznek hozzá a nagy hírrel: Lexi az Esphenik puszipajtása. Anne először lelőné az idegent, Maggie boldogan segítene ebben, Ben még türelemre int. Ha elhamarkodottan döntenek, lehet katasztrófa lesz a vége.

6.png

Pope kezd ébredezni, a gyógyszer hatása gyorsan elmúlt, közben hölgyike már pakolja a hátizsákjába a túlélőkészletet. Pope azzal is kiegyezik, ha a nő elviszi a kocsit, de ne hagyja itt megkötözve, kiszolgáltatva. Pedig pont ez lett volna a terve, ne tegye már tönkre, viszont sokkal komolyabb bajban lesznek, ha a nő rossz döntést hoz. Mechák fényei tűnnek fel az ablakban, az udvaron három gép is nézelődik. A nőt Sara-nak hívják, ha már így összehozta őket a balsoros. Gyerekváros, Tomék bejutottak a főépületbe és a hálótermeknél járnak. Weaver kint marad őrködni, Tom a terembe megy keresni a fiát. Egyik gyerek felébred Tom lépéseire, így neki mondhatja el, hogy a fiát keresi, és őt is kiviszik innen. Viszont a gyerek felkel és teszi, amire tanították. Belefúj a sípjába, ezzel felébreszti a többieket, akik szintén sípolnak így jelezve az illetékeseknek, hogy veszélyben vannak. A háznál Pope-ék sikerrel eljutottak a kocsihoz, a gépek csak akkor veszik őket észre, mikor Sara vezetésével elhúznak a birtokról.

7.png

Gyerekváros, Tomnak és Weavernek sürgősen menekülnie kell, ám szerencséjükre belefutnak Mirába, aki segít megtalálni a gyereket. Viszont Weaver lemarad őrködni, valójában azért nem ment Tomék után, mert felfedezte a lény vérnyomait a folyosón. Egy teremnél érnek véget, kivágódik az ajtó, Weavert berántja a lény a szobába. Matt eközben a saját szabadulást intézni, a zárat próbálná kifeszegetni, de Csop.Vez. töri rá az ajtót. Az agymosott hívő férfit akart volna Mattből nevelni, aki az új világban igaz vezér lett volna, de most, hogy valaki utána kajtat, már kész veszedelem számára, így fojtogatni kezdi a srácot. Tom pont jókor érkezik, leszedi Csop.Vez.-t a fiáról, és pár határozott ütéssel eszméletlenre veri őt, csak Matt miatt hagyja abba. Ölelés után menekülés, Mira segít nekik. Raktár, Hal a Holdat nézi, Ding szerint ettől az idő nem fog gyorsabban telni. A Hold bámulása Masonéknél családi szokás, anyukájuk azt mondta, ha külön vannak, gondoljanak arra, hogy a családból más is nézi a Holdat, így együtt lehetnek. Ám még a halott öregúron jár az esze, illetve a menni vagy maradni dilemmán. Jönnek a szokásos közhelyek, hogy nehéz döntéseket kell hozni, meg nem kell a múlton rágódni, és úgy tűnik, hogy Hal fejében elindult valami.

8.png

Gyerekváros, Tomék már a hátsó kertben vannak, Weaver sehol, illetve csak egy Fürge járőrözik. Mira vállalja, hogy eltereli a dög figyelmét, és ha levizsgázik, megkeresi Matt-et. A fiú kénytelen elengedni őt, Tom nem tudja őt magukkal vinni, hiába szeretné. A lány elcsalja a Fürgét, Tomék kijutnak a közeli erdőbe. Eközben Weaver már az épületen kívül, egy lomrakodón tér magához, a lény előbújik a bokrok közül. Formára határozottan emberi, csak a vastag, deformált bőre és a farka árulkodik a másságáról. Jól hallhatóan elhörgi, hogy „Apu” és igen, ez valóban Jeanne. A lány-lény viszont ugrik egy nagyot, nem az apját támadja meg, hanem a rájuk támadó Fürgét. A dög erősebb Jeanne-nél, Weaver még időben közbelép, és megöli a Fürgét. Jeanne olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy Weavernek már csak a búcsú van hátra.

9.png

A sötét éjszakában Pope-ék biztos távolba kerültek a gépektől, Sara kidobná a kelletlen útitársat. Viszont Pope kiszedte a nő fegyveréből a töltényeket, így a nő utasítása semmis, Pope viszi a kocsit és az olajat, Sara lekophat. Az új barátnő búcsúzóul túl szépen mosolyog Pope-ra, így a férfi magával viszi egy darabon. Raktár, Hal meghozta a döntést, a csapat készüljön, mert hajnalban indulás lesz. Végszóra megérkeznek Pope-ék, Hal köszönés helyett egy vezetői számonkéréssel nyit, mire Sara szépen kioktatja a tejfelesszájú hadvezért. Ha már Pope volt olyan szíves elhozni az üzemanyagot, és majdnem az életét áldozta ezért, legalább köszönje meg neki. Hal végül is igazat ad a nőnek, így Pope kap egy köszönöm, de máskor viselkedjen szöveget, Pope elfogadja. A páros nem hozott jó híreket, a Mechák jönnek, ha nem sietnek, még ideérnek, mielőtt elindulnának.

10.png

Lexiville, a Csodakislány a Halpofáját várja, de anyut és a díszkíséretét kapja. Lexi csak félt, hogy nem lesz elég idejük anyuval, mielőtt ő kezdene félni tőle. Anne egyáltalán nem fél tőle, csak aggódik, mert a lánya lehet nagy bajban van, mert lapaktált valaki olyannal, aki még Lexi előtt sem fedi fel az igazi szándékait. Ekkor Ben tüskéi fényleni kezdenek, Halpofa itt van, de nem bújik elő, csak Ben fejébe mászott bele. Mikor előadja, hogy Lexit egy nagyobb jó érdekében használják fel, előbújik. Anne felismeri a Halpofát, őmiatta lett Lexiből csodagyerek, vele volt összekötve az anyahajón. Anne bedühödik, Anthonyért kiállt, el kell fogni a lényt, viszont Lexi is bedühödik, és a felhalmozott energiájával kiüti Maggie és Anthony kezáből a fegyvert. A Halpofa csillapítja őt le, hagyja, hogy elfogják és kiszáll Ben fejéből. A srác is hazugságot érzett a lényben a kapocs alatt, Lexi kétségbeesett. Raktár, a csapat pakol, Hal egy olyan üzenetet firkál a falra, amit csak az apja fog megérteni, ha visszatérve elolvassa. Saki megerősíti, hogy Mechák érkeznek, viszont nyugati irányba szabad az út. Halék a koordináták szerinti helyre vonulnak, a Volmok is csatlakoznak a csapathoz.

11.png

Másnap reggel, a Gyerekváros melletti erdőben Bubi épen és egészségesen indulásra kész, ám Weavert ő nem várná meg. Tom igen, sőt Weaver pont megérkezik, igencsak megtört állapotban. Beszámol Jeanne-ről, hiába készítettek a lányából szörnyet, megmentette őt, mert a lelkét nem tudták átalakítani. Halpofáék ezzel hibát követtek el, mert ezek alapján sosem fogják igazán átalakítani az emberiséget. Weaver egyetlen öröme az, hogy visszakapta Matt-tet, az egyik legjobb kis katonáját. Raktár, már kora hajnal, a Halpofa, amelyikkel Tom tárgyalt, megérkezett az üres búvóhelyre. Lávakövet gyúr egy kupac földből és ezzel teleportálja magát egy vulkanikus világba. Ott már várja az a Halpofa, aki Lexit mentorálja. Igen, Lexi egy kísérlet, ha eléri a teljesen kifejlett felnőtt állapotot, olyan fegyver lesz, ami 100%-ban az övék. Az alany mindenben engedelmeskedik neki. Mentora visszatér a valódi világba, megkötözve ücsörög a roncstelepen, de mellette ott mosolyog Lexi. 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása