Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 9x08 - Terrorista általi öngyilkosság

2014. július 21. 20:20 - Nico Tindeath

Állítólag Amerika nem tárgyal terroristákkal, és ha valaki az amerikai elnökre támad, akkor rögtön ott terem egy elitkommandós, de legalábbis egy megkeseredett egykori CIA-ügynök, hogy kivégezzen minden támadót. Na, ezek a filmes toposzok mind megdőlnek a 24-ben, ha már a valóság nem tudta kisatírozni a forgatókönyvekből: mert ne legyenek illúzióink, az Egyesült Államok igenis tárgyal terroristákkal, az Al-Kaidával is többször egyeztettek az afgán megszállás óta is, és ugye minden középiskolás legalább két amerikai elnököt tud mondani, aki merényletben vesztette az életét. És Bruce Willis sehol sem volt olyankor.ű

vlcsnap-2014-07-21-20h13m53s173.png

A mi elnökünk rögtön azzal zárta az előző részt, hogy felhívta Margot Al-Harazit, a veszélyes iszlám fundamentalistát, aki leginkább úgy néz ki, mint egy angol nagymama, aki három cukorral issza az Earl Greyt. Most kiderül, hogy az elnöknek rögtön van is egy ajánlata: hajlandó megadni magát, ha az összes elrabolt drónt a tengerbe vezetik a terroristák. És ami annál is meglepőbb, minthogy a történet lassan a GI Joe színvonalát nyaldossa, hogy Margot elfogadja az ajánlatot, és be is akarja tartani a szavát. Hát igen, ebben a sorozatban még a terroristák is talpig becsületesek.

Eközben Navarro már nagyon ki akarja csinálni Reed ügynököt, de sajnos egy olyan bérgyilkost küldött rá, aki nem céloz túl jól, és amúgy is legfeljebb annyi esze van, mint az ellenfélnek a Rainbow Sixxben, easy módban. Morgan ügynök azonban még nem sejt semmit, és Reed sem tud segítséget kérni, mivel elázott a telefonja.

vlcsnap-2014-07-21-20h14m06s49_1.png

Aztán csak eszébe jut, hogy vannak azok a nagy dobozok az utcasarkon, amikbe be lehet menni, és egy kisebb dobozba pénzt dobva akár még telefonhívást is kezdeményezhetünk. Mondjuk Reed olyan hülye, hogy az áruló Navarro ügynököt hívja az utcai fülkéből, ennyi erővel, akár a pontos időt is hívhatta volna. Az sem kevésbé haszontalan, és legalább nem akar kinyírni.

Simone életéért a CIA orvosai küzdenek, de hiába ébresztik fel, csak azt tudja, hol volt az anyja, mielőtt rájött volna, hogy a lány az amerikai titkosszolgálatnál van. Az óra ketyeg, Jack Bauert pedig arra kéri az elnök, hogy csempéssze már ki a testőrök gyűrűjéből, egészen a Wembley stadionig, hogy aztán Margot Al-Harazi jól kivégezhesse. Igen, a Wembley közepén, a kezdőkörben, mert ugye a 24-ben a terroristák nem csak talpig becsületesek, de még teátrálisak is. Jack némi habozás, meg távolba révedés (ez vélhetően az erkölcsi dilemma jele a sorozatban) után igent mond a felkérésre, az elnök pedig berángatja a tervbe Markot is, hogy a két fickónak együtt kelljen dolgoznia. Biztos úgy megszeretik majd egymást, mint Stallone és Kurt Russel a Tango és Cashben, vagy ha nem, legalább Audrey most már mind a kettőjüket gyűlölheti, amiért segítettek az apja öngyilkosságában. Szövevényesek az érzelmi konfliktusok a sorozatban, na, néha olyan, mintha ez nem is a 24 lenne, hanem a Váratlan utazás Hetty néniel és Sarah Stanley-vel.

vlcsnap-2014-07-21-20h14m28s251.png

Jack tudni akar a titkosszolgálat embereinek mozgásáról, és Mark át is ad neki egy olyan kütyüt, ami centiméterre pontosan mutatja, hogy hol is járnak most éppen a szolgálatban lévő ügynökök. Hogy miért van egyáltalán ilyen kütyü, azt nem tudom, arra tippelnék, hogy a bérszámfejtésnek szüksége van a járőrözés alatt megtett kilométerekre, és az átlagsebességre.

De még így is belefutnak egy kóbor testőrbe, akit Jack Bauer egy határozott, de gyengéd mozdulattal üt ki a fenébe, és aztán már meg sem állnak a helikopterek, ami egyenesen a Wembley-be viszi őket. Ja, nem a stadionba, csak a parkolóig, mert az elnök ezekben a vészterhes időkben is kerüli a feltűnést, meg a nagyzolást. Mondjuk ha egy Black Hawk kötelékkel érkezne, némiképp hatásosabb lenne a belépője, de így csak busonganak egyet Jackkel arról, hogy nincs más lehetőség, mint a megadás.

vlcsnap-2014-07-21-20h14m40s142.png

De ne ugorjunk ennyire előre: Reed összefut a bérgyilkosával, vagyis mondjuk, hogy a bérgyilkos megtalálja, ami azért nem nehéz, mert nagy vércseppek mutatják az utat, tényleg, mintha csak morzsát kéne követnie, mint Jancsinak és Juliskának. Bónusz Navarro is segített a helyzetmeghatározásban. Kisebb verekedés kezdődik, rendőrszóvívőül dulakodás, penge villan, de nem sokat ér a pisztollyal szemben. Reed győz, de a támadás úgy néz ki, mint egy kezdő John MacClane közvetlenül a kéziharc rutinvizsga után. Nincs is ereje segítséget hívni, legalábbis ebben a részben.

Simone elárulja Morgan ügynöknek, hogy a férje egy kis csomagot rejtett el a házuk padlójában, amivel akár fel is lehet törni az eltérített drónok szoftverét. Rohamcsapat indul, és ezúttal nem is repülnek a levegőbe. Audrey eközben bőg, mert megtudja, hogy az apja éppen terrorista általi öngyilkosságra készült. Navarro idegesen telefonálgat, Chloé meg megpróbálja feltörni a drónok tűzfalát a terroristák üres házában talált kódokkal. Az óra egyre inkább kattog, kiderül, hogy Navarro kapcsolata a mi, külön bejáratú Assange-unk, aki ezek szerint mégsem annyira a szólásszabadság és a demokrácia harcosa, mint ahogy eddig sejtettük. Margot Al-Harazi célra tart és rakétát lő ki a Wembles kezdőkörében várakozó elnökre.

vlcsnap-2014-07-21-20h16m52s163.png

És csak azért is tovább dörömböl a 24 órája!

Címkék: sorozat fox 24
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása