Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 4x03 - Exodus

2014. július 15. 11:00 - Szencsike

A menekülő Tommal kezdünk, a Fürge őrség üldözi őt a romos városrészen keresztül. Tom felrohan a régi börtönházba, egy adag Fürgét sikerül felrobbantania a bejáratnál, de vannak még lények bőven. Tom kilép a cellája erkélyre, a lenti kerítésre pillant, annak már rég romokban kéne lennie, a Fürgék csak jönnek és jönnek, a lángszóróval pecsenyére süti őket.

1.png

60 órával korábban vagyunk, tudatja a felirat, este van. Tom és Hal megfigyelnek, közben a régi világ zenéjéről dumálgatnak, a Led Zeppelin szeret-nem szeret számain tűnődnek. Egy zeppelin kering a fejük felett, Tomnak az a terve, hogy a hajóhoz kapcsolt kábelt tönkreteszik, amivel megszűnik a kerítés energiaellátása. Reggel Dingnél, néger menekülőkirály a Faraday-ruhát magyarázza Tomnak: a ruha elnyeli a kerítés feszültségét, így védve meg azt, aki benne van. Sajnos ez kb. másfél percig vagy a réz kiégéséig jelent védelmet. A kerítés támoszlopán kell felmászni, ott nincs akkora feszültség mint az hálónál. Nehezítésképp a robbanószer ammónium-nitrát, kémiások már jajonghatnak, hogy ebből baj lehet. Ding nem túl optimista, mivel ő az, aki mászni fog, így ebben a tervben nem lehet hiba, minden kockázati tényező csak az esetleges bukást segítheti.

2.png

Lexiville, Maggie legalább olyan döbbent, mint sógor, a Csodakislány árulása miatt. Sötétben tapogatóznak a saját okoskodásukkal, Ben azt javasolja előbb kérdezzenek, mielőtt megvádolják árulással. Maggie, mintha érezte volna, hogy ez a hely mégsem olyan tökéletes, elrejtette a fegyvereit egy félreeső zsákutcában parkoló lerohadt kocsiba. Ben ragaszkodik a tárgyaláshoz, mégiscsak a húgáról van szó, Maggie biztos, ami biztos alapon viszi a fegyvereit. Gyerekváros, Csop.Vez. büszkén feszít a diákok előtt, Sheila, a régi tanítvány újra itt van és végrehajtotta azt, amire tanították őt. Eljutott a szülei táborába, biztonságos helyre vezette a túlélőket (vélhetően átalakítják a felnőtteket, a gyerekeket meg besorozzák a diákok közé). A kislány mosolyogva üdvözli a szüleit, akiket bekísérnek a terembe és apuka beszél először. Úgy tűnik, hogy ő hiszi is, meg nem is ezt az egészet, de azt mondja, amit Csop.Vez. hallani akar: örül, hogy a lány megmentette őket, és elkötelezte magát az új rendszernek. Csop.Vez. kiküldi őket, anyuka visszakiabál a lányának, hogy elárulta azokat, akik bíztak benne, a kislány mosolya lehervad. Csop.Vez. megnyugtatja őt és a többieket, hogy helyesen cselekedett, mindenki mástól, többek közt Matt-től is ugyanezt várja el.

3.png

Lexiville, Csodakislány épp tanítja a hívőket, két faj keresztezéséből létrejöhet egy harmadik, aki jobb és több lesz mint az elődök, hangzik az okosság. Ben és Maggie csak úgy berobognak és elrángatnák a lányt. Viszont Lourdes, mint elsőszámú követő, megtiltja, ám Lexi kész a beszélgetésre, a nyilvánosság előtt. A dühös duó kérdőre vonja őt, miért tárgyal az ellenséggel, a lány nem tagadja, de a miértre nem válaszol. Maggie berág, előhúzná a pisztolyát, a szél közben megerősödik, vagyis Lexi dühös, és addig szorítja Maggie csuklóját, míg el nem töri azt. Ettől viszont megrémül, Lourdes-szel együtt elrohanna, de Maggie rájuk kiált és a másik kezével célozza be Lexit. Ő csak annyit mond, hogy az esphenik legalább annyira a részei, mint az emberek, viszont ha Maggie lelövi őt, akkor elképzelhetetlen káosz lesz az úr.

4.png

 

Gettó, a kerítésnél Tom és Ding beszéli át a tervet. Ding átmászik, lerakja a bombát a kábelhez, az felrobban és mindenki hipp-hopp szabad lesz. A terv másik része, hogy a Fürge őröket el kell csalni, erre számítanak majd a hajón a legkevésbé. Tom Geronimoval von párhuzamot, lesz egy magányos hős, aki magára vállalja a Fürgecsali szerepét, akik csapdába fognak rohanni és az biztos, hogy egyik sem fogja túlélni. Dingnek még mindig kétségei vannak, a terv túlságosan is kockázatos, mi van akkor, ha a kábel nem robban, ha Fürgék nem úgy viselkednek, ahogy eltervezték? Túl sok a ha, Tom is "ha" kérdésekkel bombázza: ha Ding átjutna, mihez kezdene egyedül, ha a terv nem válik be, úgyis mindenki halottként, vagy katonaként végzi az új seregben. Ez a közösség az a család, amiért érdemes küzdeni, legalábbis Tom ebben hisz.

5.png

Team Anne, a csoport elején haladó nőn már a tényleges fáradtság jelei mutatkoznak, de rendíthetetlenül halad előre, nyugat felé, mert ott lesz a lánya. Viszont hiába állítja, hogy jól van, pár nehéz lépés után elájul. Gyerekváros, a hálóteremben rendrakás közben Mira kezd kiborulni, hogy ő is olyan lesz, mint Sheila. Előbb-utóbb megtörik, és azokat fogja elárulni, akiket a legjobban szeret. Matt hiába cáfolja meg minden szavát, a lány egyre határozottabban tudja, hogy minél hamarabb el kell mennie innen, ha nem akar árulóvá válni. Már drótvágót is talált, ha szökésre kerülne a sor, tudja hol keresse. Becsengettek, sorakozó az ágyak előtt és ismét elmantrázzák az agymosó tanokat. Este, Mira felkel és egy üres ágyba rejti a drótvágót. Később Csop.Vez. és a segítői felverik a srácokat és szobaellenőrzést tartanak. Minden ágyat átvizsgálnak így megtalálják a szerszámot. Matt meglepődik, hogy a lány ennyire előrejárt, de nem szól semmit, Csop.Vez. kollektív büntit ígér, ha a tettes nem adja fel magát. Mira jelentkezik, de Matt megelőzi őt, magára vállalja a lopást és így a büntetést. Csop.Vez. még jobban meglepődik, hogy a legjobb tanítványa áruló lehet.

6.png

Gettó, az üvegekből, kövekből és egy lomokból kirakott gettótérkép felett Tom ismerteti a haditervet. Tom egy titkos megbeszélésre várja Halpofát, hogy tájékozódjon a gettólakók viselkedéséről, ám Tom rátámad, így a Fürgék kénytelenek üldözőbe venni őt. Megjelöli a csomópontokat, ahol az üldözőbolyhoz további lények csatlakozhatnak és egy elterelőirányba viszi őket, ami messze esik a kerítéstől és a kábeltől. Ding átmászik az oszlopon, felrobbantja a kábelt, őt Weaver, Tector és Pope fedezik majd. Hal ezután a gettólakókat kivezeti az alagútból és mindenki szabad. Tom az üldözőit az aláaknázott börtönükhöz csalja, onnan fog majd a folyóba ugrani, ami a kerítés túloldalán van, vagyis addigra a kerítésnek ki kell kapcsolódnia. Pope rettentően örül, hogy részt vehet ebben az öngyilkos tervben, ami egy olyan ember sikerén múlik, akit alig ismernek. Tom jobban bízik Dingben mint Pope-ban, elég a lázadásából, egyszer fogja be a száját és tegye magát hasznossá, különben alig két nap múlva mindenkiből mutáns lesz.  

7.png

Elkezdődik a bombagyártás, és a börtön csapdává alakítása, a srácok lelkesek, hogy végre van valami tennivaló. Hal vezeti az emberek kimenekítését, 15 percenként 15 fős csoportokban kell érkezniük, különben a Fürgék kiszúrják a nagy mozgolódást és lőttek mindenkinek. Este, Weaver mereng magában, Tom lepi meg őt egy kis piával, isznak az akció sikerére és Jeanne születésnapjára. Majd Anne-re terelődik a szó, vajon mi lehet vele, ha nem a tengerparton sütteti a hasát, koktélt iszogatva. Nos, Anne alszik, ennél nagyobb baj nincsen. Az álma nyugtalan, az űrhajón van, Karen ott van mellette, a terhes pocakját egy köldökzsinór köti össze egy Halpofával. Vagyis így lett Lexiből csodagyerek.

8.png

 

Másnap reggel, Tom a megbeszélt helyen és időben megjelenik a találkozón, Halpofa és a szócsöve már várnak rá. Tom felrúgja a megállapodást, nincs béke, első lépésként a lángszóróval megpörköli az idegent. Szegény béklyós srác óriási fájdalmakat él át az összeköttetés miatt, de Tom menekülhet, motorra pattan, az első adag Fürge üldözőbe veszi őt. Halpofa túlélte a tüzet, de minden egyes Fürgét Tom után küld, élve akarja a gazembert. Eddig bejött a terv. Weaverék a rejtekhelyükről látják az elszáguldó Tomot és a Fürgéket, ők is indulhatnak. Azzal viszont nem számolnak, hogy felettük van egy Fürge rejtekhely és a kirajzó lények miatt a lezúduló törmeléktől Ding megsérül, a kezére rázuhan egy vasrúd. Nem súlyos a sérülés, csak pont annyira, hogy ne tudja használni azt a mászáshoz.

9.png

Tom egy kicsit elszámolta magát, egy csoport Fürge korábban jött és ő is túlment egy lehajtón. Dingék azon vitatkoznak ki öltözzön be helyette. Weaver nem lehet, hiába is akarja, az ő szíve beteg, ekkora elektromosság meg is ölheti. Ideje hőst csinálni Pope-ból, ő fog beöltözni, Weaver reménykedik, hogy nem lép le, Ding a robbantást magyarázza. A kerítésnél Pope felkészül a küldetésre, kb. egy perce van, hogy átérjen. A ruha működik, nyeli az áramot, de még így is óriási feszültség éri őt. Érkezik egy darázs-Fürge, hogy nehezebb legyen, Weaverék kilövik őt egy rögtönzött nyomáságyúval, a dög hamuvá ég a kerítésen. Pope a nagy örömködésben elejti a bombát rejtő táskát, most mi lesz? A városban megérkezett az utolsó menekült csoport, remélhetőleg senki sem maradt hátra. Tom továbbra is száguldozik a Fürgékkel a nyomában. A kerítésnél már mindenki lemondott a szabadságról, Pope le fog lépni, ez kész katasztrófa lesz. Viszont az örökös rossz fiú visszamászik a bombáért, így Weavernek nem kell lelőnie, de a jótett miatt a ruha nem fogja sokáig bírni, ha nem siet.

10.png

Baj van, egy idős házaspár kimaradt a mentésből, utolsó utáni és még jóval azutáni pillanatokban másznak le az alagútba ám sajnos őket kiszúrta egy Fürge. A kerítésnél Pope mászik rendületlenül, a ruha már a szétesés határán áll, de Pope felért a tömb tetejére, sikerül átlépnie a szabadságot jelentő oszlop másik oldalára, ám a hibás ruha miatt éri egy kisebb áramütés, ájultan zuhan le a földre. A gettóban a menekülteket megtámadják a  Fürgék, az idős bácsit elsőként ragadják el, Hal az átjáró elbarikádozását parancsolja. A kerítésnél Pope magához tér, gyorsan lekapja magáról a ruhát, odarohan a  kábelhez, ráteszi a bombát, elindítja a robbantási folyamatot majd BUMMM… de kábel nem szakadt el, csak a külső borítás sérült meg, a fő energia kábel még ép.

11.png

Tom eközben megérkezett a régi börtönépülethez, most azokat a jeleneteket látjuk, amit az epizód kezdetén, Az ajtónál felrobban néhány Fürge, majd Tom felrohan a cellájáig, és kiszalad az erkélyre, de a kerítés még ép. Pope nem azért szívatta meg magát, hogy félmunkát végezzen, fog egy féltéglát és ütlegelni kezdi a kábelt. Tom lángszóróval pirítja az érkező Fürgéket, közben Pope ütlegeli a kábelt, ami végre elszakad, a kerítés energája szakadozik, végül teljesen megszűnik. Tom mielőtt leugrana, elindítja az épület felrobbantását, amit ellepnek az őt üldöző Fürgék, ő maga pedig a folyóba ugrik, az alagútban lévők menekülhetnek, már ott sincs kerítés.

12.png

Team Anne, végre felébredt a derék dokinéni, csak enni kér, viszont az parancsa, hogy felderítők térképezzék fel a környéket, mert úgy érzi, a lánya a közelben van. Gyerekváros, egy közeli rejtekhelyről Bubi figyeli, ahogy Matt-tet viszik őrizetbe, szóval még él. Lexiville, Ben a Csodalányt kéri, hogy ne haragudjon Maggie-re és a többiekre, amiért nyugtalanok Halpofa miatt. Szegény lány valami zavart érez az Erőben, olyan dolgokat képes meghallani, megérezni, amikről Ben álmodni sem merhet, viszont épp ettől fél, így szüksége van a tesó támogatására. A Kínai negyed szélén ekkor bukkannak fel Anne-ék, Lourdes örülhet nekik először, majd Ben és végül Anne és a különleges kislánya is egymásra találnak. Gettó mellett egy biztonságos erdőben mindenki hősként üdvözli Pope-ot, akinek hozzá kell edződnie a gratulációkhoz, amiket megérdemelten kap. Tom és Hal is üdvözölhetik egymást, a srác nehezen dolgozza fel, hogy elvesztett valakit a menekültek közül, de ezen is túl kell esnie. Tom üdvözölheti Pope-ot, aki nem kéri, hogy a cikisebb részeket elmeséljék a többiek, mindenesetre Pope bőven kijavította a hibáit. Weaver eltávolodik a csapattól, a közeli hídnál, mintha figyelné őt valaki, kattogó hangot ad ki a fura lény, aki eltűnik, mikor Tom csatlakozik a baráthoz. Van egy sejtésem, de ne legyen igazam, lehet Jeanne-t láttuk, aki mutáns lett. Két csapat már egyesült, de lehet nem fognak örülni a fejleményeknek, a harmadik harcolni fog. 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása