Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x23 – For Better or Worse - ÉVADZÁRÓ

2014. május 28. 10:00 - Zenóbia

Na Drágáim ez is eljött, mondanám, ha ripacs lennék, de nem. Szóval itt vagyunk, pontosabban vagyok, mert már mindenki látta az évadzárót rajtam kívül, de sebaj, azért biztosan őrült kíváncsian várjátok, hogy én is halálra fogom-e fikázni, vagy én netán imádom. Nem lehet tudni. Esküvő-esküvő, utolsó feladatok is teljesítve, jönnek az ajándékok ezrével, marad az izgulás, hogy ki tudják-e mondani dadogás nélkül az igent. Vagy a nemet. Juhúúú, kezdődik a mindent elborító anarchia, Beckett már házas. HÖ! Gond egy szál se, keressünk egy hullát, aztán lehet ma is nyomozni egy jót. A szerencsés pasas Rogan, részegen az egyetemen, Las Vegas, azt hitték vicc, de nem. Van három napjuk elválni, ahhoz viszont kell a pasi is, aki amúgy Lattimer ügynök a 13-mas raktárból, és erre úgy jöttem rá, hogy életemben egy büdös részt sem láttam belőle, mindegy is.

Szóval Rogan lopós, iszik is, csalás is van a rovásán, de legalább FBI ügynöknek adta ki magát, sztem vicces, lehet nem is kéne tőle elválni. A telefonját nem veszi fel, úgyhogy Kate megy a kisvárosba a férje után, Castle meg tartja a frontot itthon. Lent vagyunk falun, kicsit ilyen Oltári nő hangulatom lett, Rogant épp most rúgja ki a bárból a nője, és még pofán is vágja rendesen, hogy a srác érezze a törődést. Nos, azt nem lehet mondani, hogy Rogan nem kapcsol gyorsan, mert ha Kate nyomozó, és nagyon kell neki az aláírása, akkor vélhetően kérhet tőle bármit. Mármint bizonyos keretek között, mert az első ötlete, miszerint akkor már költözzenek össze, az nem jött be. Hát ez oltári, a csávó azt akarja, hogy Kate törje fel a volt nője furgonját, és lopja el a garázsnyitót, hogy aztán ő betörhessen a házába, és visszavehesse a cuccait. Mibe, hogy Kate egy zárkában végzi egy igazi falusi kalapos rendőrrel? Hm?

Addig is persze Espon tökéletesen áll az öltöny, Ryan-re meg kicsi, egyszer lehetett volna fordítva is, de majd hátha a hetedik évadban. Már ha marad még, aki nézi. Én majd írom, szóval azért légyszi. Oké, akkor most ez az a rész lesz, amiben minden katasztrófába fog torkollni. Minden. Rogant elrabolják, így aztán van garázsnyitónk, mert Kate profi kocsifeltörő, csak nincs kinek odaadni. Mondjuk nekem már Kate arcáért megérte az egész rész, amit akkor vágott, mikor látta, hogy a maszkosok lenyúlják a férjét. A helyi kalapos seriff meg egy nő, aki pont leszarja az egészet, majd előkerül pár napon belül úgyis, mert ez egy ilyen. Még jó, hogy nem fogadtunk a zárkás dologgal kapcsolatban, mert most buknám. Castle lemegy Kate-hez segíteni, mert a helyszínük közben már úgyis leégett, ezt a gondot megoldja Martha és Alexis, irány a hamptoni ház, vagy ha az nem, akkor egy metrómegálló. Rogan több, mint ötletes, azzal hülyítette a nőjét, hogy azért nem tudja elvenni, mert van egy 15 éve kómában levő felesége. A fele végül is igaz.

6x23_castle3.jpg

Megvan a laptopja, hátha arról kiderül, mibe keveredett. Még nem, de a lakásán kalasnyikovokkal felszerelkezett Halál Angyalai majd megmondják, persze csak miután tökönvágták a puskatussal Castle-t. Nos, Rogan felbérelte őket, hogy lopják el egy rúdtáncos mobilját, de elfelejtett fizetni érte. Hmm. Castle fizet, de nem eleget, úgyhogy van egy fél napjuk a többire, mert aztán eltörik a lábaikat. Vagy átmennek rajtuk a Harley-val. Vagy teletetoválják őket Szeretlek Mari feliratokkal. Megint csak mindegy, mert másnap esküvő, úgyhogy amúgy sincs több idejük. Irány a sztriptízbár, ahol Sapphire nem mond semmit, de azt olyan rossz színészséggel mondja, hogy így még én is el tudnám, remélem ő nem valami híres vendégszereplő, most, hogy ezt így leírtam. Kate lakása felett csőtörés volt, úgyhogy a ruhája konkrétan úgy néz ki, mintha disznók dagonyáztak volna rajta, bár ez megosztó lehet a rajongók körében, attól tartok, van, aki örömtáncot járt a látványra.

6x23_castle4.jpg

6x23_castle4a.jpg

Szóval nincs helyszín, nincs ruha, van férj, az viszont pont nem kéne. Kate sírva fakad, más már sokkal hamarabb is megtette volna a helyében. A pados vigasztalós jelenet szerintem cuki, jöhet újult erővel a nyomozás, ebben segít, hogy Tory talált valamit Rogan laptopján. Még pedig a rúdtáncos lány telójáról egy olyan képet, amin épp a helyi lelkipásztor feje ékelődik be a mellei közé. Hohohó! Nos, az atyát először Sapphire zsarolta, de ő kispályás volt, Rogan már nagyban gondolkodott, 25ezret akart a képek örökre eltörléséért. A helyi pap ugyan kéjsóvárabb, mint illene, de azért nem csapott fel emberrablónak, hanem inkább úgy döntött, hogy megveszi a zsarolót, a lóvé szépen összekészítve várja az oltár alatt Rogant, csak hát nem jött el. De ha nem ő, akkor ki rabolta el?

6x23_castle5.jpg

Mindenkinek volt vele baja, de Sapphire-nek pont az, hogy lenyúlta az ő biztos pénzforrását, ez elég ok a bosszúra. Főleg, hogy van egy pasija is, egy falu széli farmmal. Ahonnan az istállóból géppuskás fazonok sorjáznak szépen elő, de szerencsére pont elmennek friss zsemléért a boltba, úgyhogy ők meg besunnyoghatnak az istállóba. Ahol ott ül Rogan megkötözve, mozdulatlanul, és amikor Kate megbökdösi, kiesik a feje a kapucnija alól. Castle sikít, meg amúgy én is frászt kaptam, az eredeti Rogan, akinek nem szalmabábu feje van, meg majd meghal a röhögéstől egy bálával odébb. Attól még ő is meg van kötözve, és míg elvekengenek azon, hogy alárja-e a papírokat, mielőtt eloldozzák mindkét kezét vagy nem, addig mellesleg kiderül, hogy Sapphire pasija nem annyira kispályás marhapásztor, mint gondolták, hanem Mickey Barbozza, egy körözött maffia bérgyilkos. Szuper.

6x23_castle6.jpg

Neki nem fog gondot okozni, hogy mindhármat lelője mint a szart, persze csak miután visszakapja a képeket, amik róla is szerepelnek Rogan laptopján, mert a srácnak hajlama van rá, hogy beletenyereljen a legnagyobb szarba, ami csak létezik a földön. És ha már neki van, akkor legalább magával rántja őket is, mert persze Mickey és társai hamarabb hazajönnek, mint kéne. Immáron édes hármasban ücsörögnek a bálákon összekötözve, szép is az. Mickey számára javult a helyzet, mert így már meg lehet zsarolni a srácot, hogy ha nem mondod meg hun a laptop, kinyírom az asszonyt. Rogannak mondjuk úgyis mindegy, mert ő eddig is úgy volt vele, mintha kómában lenne, de Castle-nak nem, szóval benyögi Rogan lakását. Amit irányba is vesznek mindahányan, mert ha megvan a laptop, akkor őket csak halomba kell lőni, aztán a Kékfényben majd bemondják, hogy féltékenységi dráma tört ki, és K. Richárd lelőtte leendő nejét és annak jelenlegi férjét.

6x23_castle7.jpg

Mondjuk ez egy kurva jó jelenet szerintem, hogy bemasíroznak a lakásba, ahol ott várja őket a Halál Angyala csapat, állig fegyverben. Nincs is más dolguk, mint bevinni Mickey-t a rendőrségre, és már vehetik is fel a százezer forint nyomravezetői díjat. A srácok meg vannak győzve, a másnapi újság már hozza is címlapon a hírt, és végre Rogan is beadja a derekát, és aláírja a papírt, bár mocskosul irigyli őket, hogy foreverláv meg minden. Hál Istennek közben meghalt a kómás felesége, és örökölt is tőle 25 rugót egészen véletlenül, úgyhogy Tildy megbékél, ott is jöhet a foreverláv. Ja, és azt elfelejtettem mondani, hogy mindeközben Espo és Lanie egymás kezét fogva ücsörögnek az esküvős kertben, most akkor mi van, mi van? Mindig is bírtam őket, ha Castle és Kate mégsem érnek oda, ők még mindig összeházasodhatnak, ha már úgyis megvan minden, meg szépen fel is öltöztek.

De most már nincs akadály, Kate apja is előszedte a szekrényből az esküvői ruhát, amit eleve viselnie kellett volna, egyrészt mert sokkal szebb, mint amit összesároztak a disznók, másrészt meg mert az anyjáé volt. Kate csodaszép, Martha-tól megkapja a valami kéket, a fülbevalót már viselte ő, meg az anyukája, meg az ő anyukája, meghatódás van. Húsz perc, mondja Castle a kocsiból, meg hogy szeretlek, azt is, úgyhogy nyilvánvalóan nem fog odaérni. Főleg, hogy rohadtul leszorítja az útról egy nagy dög fekete dzsip. Most akkor ezt ki intézte, Bracken, 3XK, netán a Barbozza család, más ötletem így hirtelen nincs, esetleg a volt feleségek jöhetnek még szóba. Szóval egy óra múlva jön a telefon, és Kate rohan menyasszonyi ruhában, és sírva nézi a lángoló mercit az árokban, hát ez rohadt nehezen összejövő esküvő, az tény. Gyertek a hetedikre is, hátha ott már tényleg összeházasodnak. Hmm? Én jövök majd azzal is, addig is jó nyaralást meg fagyit meg lángost.

Címkék: castle
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.05.28. 12:41:08

Köszi szépen a hogyvótot, jobban szórakoztam mint a rész nézése közben.
Az elején, mikor jöttek a banális faszságok, akkor nagyon untam, bár a hivatalnok feje mindent vitt, ahogy várta volna Cate válási parpírjait, és nem értette, miért nem kapja :) Ja, meg a foreverláv résznél, mikor az aláírás előtt Rogan még fut egy utolsó kört, na akkor Castle feje... Az nagyon jó!!
A Lanie-Espo résznél nekem is pont ez jutott eszembe, hogy milyen szépek együtt, és ha Castle-ék nem érnek vissza, esküdjenek meg ők (zárójelben: Lanie körmei baromi rondák voltak, fúj).
Én a leszorítós részt Barbozzáéknak tudom be, de aztán lehet egy új főellenség is, akit így hoznak be. Majd meglátjuk. Én maradok, csak hogy időnként elmeséljem Neo-nak, hogy mi volt :P
Ja, a kedvenc részem a hogyvótból: "Szóval nincs helyszín, nincs ruha, van férj, az viszont pont nem kéne."
Meg a "K. Richárd".
Köszi, feldobtad a napom!!

Ralome 2014.05.28. 13:34:23

"Már ha marad még, aki nézi. Én majd írom, szóval azért légyszi." - ígérem, mindent megnézek, amit írsz! :-D

Köszönöm én is az egész éves kitartó munkát! (A K. Richárd az nekem is tetszett.)

Zenóbia 2014.06.01. 15:35:33

@Dogla: :) na,örülök, hogy te jössz velem a hetedikre is, köszii a kitartást! :)

Zenóbia 2014.06.01. 15:36:28

@Ralome: óh,köszikösziköszi!!! :)
süti beállítások módosítása