Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 4x14 - The Sky's the Limit (A valódi mágia)

2014. április 25. 15:00 - Gabba

Artie a panzióban locsolgatja Leena növényeit, sajnos nem egy kertész alkat, ezért hiába a jó szándék, nemigen lesz belőlük mintagazdaság. Claudia és Steve érkezik, így Artie inkább a munkára koncentrálhat: jelzés érkezett az angliai Watfordból, ahol két zsoké kómába esett, miután megnyerték a versenyüket. Olyan, mintha leszívták volna belőlük az adrenalint, viszont ez nemigen lehet bunda, egyrészt mert túl meleg van, másrészt meg mert az ő győzelmükre senki sem fogadott, nyilván valami ereklye van a háttérben. Menjetek oda, én itt maradok, mert a Régensekkel és Mrs Frederickel van egy kis elintéznivalóm, mondja Artie. A raktártól tisztes távolságra Charlotte Dupres figyeli távcsővel az épületet és telefonon közli valakivel: Tudom, hol van, és hogyan juthatunk el hozzá.

Sky01

A raktárban eközben Pete függőágyban heverészik a tengerparton, napcsiszemcsi, habzsidőzsi, nyakában hawaii virágfüzér, kellemes zene szól, így aztán alig hallja Myka sürgető szavait, amik a leltározásra vonatkoznak. Belép Artie, Pete gyorsan lekapja a hallucinációt okozó füzért, ezzel véget vetve az idillnek. Las Vegasba kell menni a hétvégére, közli Artie, Pete máris ugrik kifelé a függőágyból: Vegas, yesss! De csalódnia kell, mert nem lazulásról van szó, hanem egy különös halálesetről: egy ember lezuhant az égből és halálra zúzta magát a golfpályán. Főcím.

Sky02

Odaérkezve megvizsgálják az áldozatot, a tárcája szerint Luke Rose, aki úgy tűnik, még a földet érés előtt meghalt, de mivel semmilyen repülőgépet vagy helikoptert nem jeleztek a közelben, rejtély, hogyan került a magasba. A szemtanúk szerint a teste narancsszínű fényben csillogott, de mivel semmilyen ereklyét nem találnak nála, az ügynökök elindulnak átnézni a szállodai szobáját, irány a Maximus Hotel. Aláfestésnek természetesen a Viva Las Vegas szól Elvistől, a szobába lépve viszont másnapos társaság látványa fogadja az ügynököket, Luke haverjai hevernek szanaszét. Nem sok mindenre emlékeznek az előző estéből, sok helyen jártak, sokfélét ittak, Pete szeme a sztriptízbár szó hallatán persze egyből felcsillan és vállalja, hogy egyedül odamegy és alaposan szétnéz. Myka természetesen ezt nem engedi, egyedül egy ilyen veszélyes terepen, hogyisne, ő is megy vele.

Sky03

Az öltözőben az egyik lány szerint Luke valami olyasféle kijelentést tett, hogy lebeg, na most az a piától vagy az ereklyétől lehetetett-e, morfondíroznak az ügynökök. Pete ismét kész feláldozni magát: Én itt maradok 2-3 napig, hátha előkerül a kérdéses ereklye, tesz komoly vállalást, de Myka megsemmisítő pillantását látva helyesbít: De az is lehet, hogy segítesz és akkor húsz perc alatt végzünk. Myka helyeslően bólint. A közeli pláza előtti téren eközben újabb eset történik: váratlanul 100 dolcsis zsetonok kezdenek hullani az égből, majd a gyűjtögetni kezdő szerencsések közé újabb test zuhan le. Az áldozat Nadine Wiggins, a zsetonok pedig a Maximus Hotel kaszinójából valók, ott kell tehát szétnézni.

Sky04

Lássuk, hogy halad a nyomozás a többszáz éves angol gyepen! Watfordban Claudiáék először a lóversenypálya igazgatójával beszélnek, de az nem tud semmit, ő ugyan nem ártana se lónak, se zsokénak. Steve szerint a csávó tuti igazat mond, úgyhogy beszéljünk a lovak tulajdonosával. Közben Claudia szóba hozza a „mi dolga lehet a Régenseknek Artie-val” dolgot, Jinksy először terelni próbál, de aztán bevallja, ő jelentette a múltkori eset után, hogy Artie még mindig nem teljesen százas. A lovasklubba nem engedi be őket a portás, ilyen ruházatban, hová gondolnak, kérdezi gúnyosan. Az ügynökök gyorsan bevásárolnak a közeli turkálóban és így már nincs akadálya a bejutásnak. Sir Henry Baker, a két ló tulajdonosa persze egyből vágja, hogy látogatói nem a Királyi Lóversenybizottságtól érkeztek, de nem is a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft-től, így Clau kénytelen bevallani, hogy ők bizony titkosügynökök az usákból. Beszélgetés közben újabb baleset történik, az egyik lóról lezuhan egy zsoké és eszméletlenül elterül a pályán. A ló viszont nem Sir Henry tulajdona, akkor mégsem ő lesz az ereklyés ember. Az ügynökök dolgukvégezetlen távoznak, Clau még odaszól a portásnak: Kösz szépen, Jeeves!

Sky05

Artie-hoz a raktár irodájába beállít Mrs Frederic egy ismeretlen nővel, akit Abigail Chow néven mutat be, ő lesz a panzió új tulajdonosa. A Régensek már felkészítették, most Artie vezesse körbe a raktárban. Miközben a két ember kezet fog, Mrs. Frederic a szokásos módon nyomtalanul eltűnik, a meglepett Abigailnek Artie csak ennyit mond: Ezt majd maga is meg fogja utálni. Majd körbesétálnak a raktárban, a nő gyerekként örül mindennek és mindent meg akar tapogatni (ez itt tényleg Julia Child köténye? ez meg itt az eredeti Ginsu kés?), Artie a végén kénytelen rácsapni a kezére, hogy leállítsa. Majd kölcsönösen elnézést kérnek egymástól és beszélgetni kezdenek, ám Artie éles elmével hamarosan összerakja a képet. A nő pszichoterapeuta, akit a Régensek küldtek rá az új panziós mesével, ezen aztán kellőképpen fel is húzza magát és otthagyja a nőt a polcok között. Abigail bóklászni kezd, nem találja a kijáratot, ekkor a semmiből előtűnik Mrs Frederic. Milyen ereklyével lehetne legyőzni Artie fájdalmát és önmarcangolását?, kérdezi, de a félelmetes arcberendezésű főnéni nem ad választ, sőt kijelenti, az ereklyéket nem szokás saját célra használni.

Sky06

A Maximus Kaszinóban Mykáék megtudják, hogy egy Val Preston nevű illuzionista lép fel ott, akinek legnagyobb műsorszáma, hogy embereket lebegtet. Éppen most van színpadon, az ügynökök ezt kihasználva átnézik az öltözőjét, de nem találnak semmi gyanúsat. A fellépés után Preston dühösen kéri számon a házkutatási engedély nélküli kutakodást, és öntudatos állampolgárként kiutasítja a két ügynököt. Amikor viszont ajtót nyit nekik, narancsfényben kezd csillogni és valami ismeretlen erő felrántja a magasba, a bűvész rémült kiáltással tűnik el a levegőégben. A bűvész ügynöke bevallja, hogy Prestonnak évek óta nincs saját ötlete, másoktól lopja a számait, a lebegtetés is az öreg Monty száma eredetileg. Preston telefonján meg is találják a stikában készített felvételt, akkor irány a Nagyszerű Monty a másik kaszinóban, tuti nála van a kérdéses ereklye. Felkeresik az idős illuzionistát és rövid úton megvádolják többrendbeli gyilkossággal, de az öreg tiltakozik: ő nem bánt senkit, itt igazi varázslatról van szó, a lebegtetéshez szükséges erőt pedig a közönségtől szerzi. Meghívja az ügynököket a délutáni előadásra.

Sky07

Így is lesz, a színpadon Monty bejelenti a nagy mutatványt: ezúttal saját magát fogja lebegtetni. Segítséget kér a nézőktől, majd becsukja a szemét és… a fal mellett álló Pete emelkedik fel a levegőbe. Az öreg megzavarodva néz pár pillanatig majd elhagyja a színpadot, csinos segédje, Rose, hiába próbálja visszatartani. Nem tudom többé kontrollálni a mutatványt, mondja neki Monty. Myka sikeresen lehúzza a földre a közönségnek figurázni kezdő Pete-et és Rose tanácsát követve elmennek Monty lakására szétnézni. Azonban ott sem találnak semmi gyanús ereklyét, találnak viszont családi fotókat, amikből leveszik, hogy Rose Monty unokája. Myka egy könyvet mutat Pete-nek Copertinoi Szent Józsefről, baltaarcú barátunk meglepődik, hogy a kaliforniai Cupertino városnak van védőszentje. Myka felvilágosítja, hogy ez a József a XVII. században élt szerzetes, aki állítólag többször is lebegett a föld felett, valszeg vagy Monty, vagy Rose talált egy hozzá kapcsolódó ereklyét. Eközben látjuk, amint Rose Montyt vigasztalja és arra biztatja, ha vissza akar vonulni, akkor lépjen fel egy utolsó nagy szabadtéri műsorszámmal, ahol majd őt fogja lebegtetni. Monty beleegyezik, szemmel láthatóan nem is tud a titkos ereklye létezéséről.

Sky08

Nézzük meg, hogy halad a nyomozás a szép ződ gyepen Watfordban. A dokumenteket lapozgatva Claudiának feltűnik, hogy a verseny előtt mindhárom ló ugyanannál az állatorvosnál volt vizsgálaton, ahá, nézzük csak meg közelebbről ezt a Dr. Doolittle-t! Gyanús tárgyat azonban nem találnak nála, a doki viszont elmondja, hogy mindhárom lovon talált kisebb-nagyobb sérülést, horzsolást, véraláfutást, ami csak egy közismert, de betiltott elektromos kütyütől származhatott. (Bocsánat a közbeszúrásért, de a Besenyő család álmából a vér alá futás ugye megvan?) A zsokék így akartak minél nagyobb teljesítményt kihozni szerencsétlen lovakból, pedig ezeket az abuzív módszereket tiltja a törvény. A sérüléseket minden esetben a lovászfiú, Ricky Johnson jelentette neki, és éppen itt van a legfrissebb jelentése a Devil’s Share nevű paciról, aki éppen most fog indulni a következő futamban!

Sky09

Jinksy rohan a lovászhoz, Clau meg az indítóálláshoz, hogy leállítsa a versenyt. Ricky Steve erős szorításában bevallja, hogy ő csak meg akarta büntetni az állatokat kínzó zsokékat, a keresett lelet pedig nem más, mint Ülő Bika lótakaró pokróca, aminek az a tulajdonsága, hogy a lovas energiáját átviszi a lóba. Steve megcsörgeti Claut a hírrel, vörös kedvencünk erre megállítja Devil’s Share-t, de a zsoké úgy tesz, mintha nem hallana semmit és nekiindul a versenynek. Claudia felpattan a zsoké mögé és némi küzdés árán sikeresen kirántja a nyereg alatt puhított pokrócdarabot és menet közben be is zacskózza, ügyes. Nincs több állatkínzás, ezt mondja meg a haverjainak is!, szól lazán a zsoké után, majd Steve-vel együtt távoznak. A film elején látott Charlotte feltűnik a pályán és Claudia képét elküldi valami ismeretlen címre „Ő a célpont” szöveggel.

Sky10

Vegasból Mykáék felhívják Artie-t, a szakállas szerint a Cupertino Medál a kérdéses ereklye, ami valóban alkalmas lebegtetésre, de ha nem jól kontrollálják, akkor egy újabb ember levitációja során az előzőleg lebegtetett személy felrepül a sztratoszférába és vége. Úgyhogy vigyázzatok Pete-re, legyen valami zárt helyen, búcsúzik Artie. Myka idéz a témához illő Stairway to Heaven-ből, de hibásan, Pete persze kijavítja, mire Myka: Jóvanna, nem vagyok Rolling Stones szakértő. Stones, méghogy Stones, forgatja a szemeit Pete. Artie-hoz beállít Abigail Pancho Villa csizmájával, ez majd segít lecsillapítani a bűntudatot. Artie persze nem akarja felvenni, ezen hosszan vitatkoznak, míg végül Abigail elmondja, ismert egy hasonló problémával küzdő embert, aki szintén nem akart segítséget magának és a végén belehalt a bűntudatba és önutálatba.

Sky11

Este összegyűlik a nép a Maximus Hotel előtt, Monty bejelenti Rose szabadtéri lebegtetését, Myka a kesztyűtartóba rejtett süti (hamis) ígéretével sikeresen betereli Pete-et a kocsiba és rázárja az ajtót. Rose előrelép, titokban megfogja a nyakában lógó medált és felemelkedik, Monty persze azt hiszi, hogy az ő varázslata révén. Ebben a pillanatban azonban Pete narancs fényben kezd csillogni és valami erő lassan kezdi kiemelni a napfénytetőn keresztül! (Az én kocsimon is van ilyen, a fene se gondolta, hogy ez ilyen veszélyes dolog.) Rose arrafelé lebeg, így a felröppenő Pete éppen el tudja kapni a lány karját és arra kéri, hagyja abba a mutatványt, különben neki vége. De akkor Monty össze fog törni, veti ellen Rose, csak akkor, ha rázuhanok, riposztol Pete. A csaj végül persze hagyja magát meggyőzni és együtt leereszkednek a földre, Myka gyorsan bezacskózza a medált. Monty észreveszi, akkor mégsem volt igazi a varázslat, mondja szomorúan és elmegy, Rose utána.

Sky12

Vigasztalásul meghívják Montyt, nézzen szét a raktárban, mert tudják róla, hogy senkinek sem fog beszélni az itt látottakról. Itt minden varázslat valóságos, mondják neki, az öreg elképedve nézegeti a tárolt ereklyéket: Robert-Houdin szabadulóművész víztartályát, Harry Blackstone izzólámpáját, ami csatlakozás nélkül is képes világítani, ez utóbbit aztán egy óvatlan pillanatban sikeresen le is nyúlja, ennyit a bizalomról. A panzióba beállít Artie és megtörten mesélni kezd Abigailnek arról, hogy nemrég megölte azt, akit nagyon szeretett.

Sky13

Címkék: warehouse 13
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.04.25. 16:29:35

@Kapitánylány: Sólyomszem vagy! én csak azt tudtam, hogy már láttam valahol
süti beállítások módosítása