Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 1x12 - A nélkülözhetetlen ember

2014. április 22. 11:00 - Szencsike

Közeledünk a végjátékhoz, az évadzáró előtti részt látjuk. A bevezető képsorok alatt Crane üzenetrögzítőjének a szövegét halljuk, a vége kicsit sutára sikeredett, de remélhetőleg Abbie üzenete eljut hozzá. Ugye Washington Bibliája az epizód fő kérdése, és Abbie-nek támadt egy ötlete. A Bibliát el kéne küldeni kormeghatározásra az FBI központba, talán hamisítvány. A lány hazaérkezve mondja ezt az üzenetet, és nem is sejti, hogy valaki már vár rá. A félhulla Andy. Eközben Crane Washington dátumáról keres adatokat, de semmi ötlet. Abbie-től kap egy üzenetet, miszerint érkezik, a végén egy smiley-val, de addig flashbackeljünk vissza Crane egyik találkozására Washington tábornokkal. A tábornok üdvözli őt, kiemeli, milyen fontos feladatai lesznek a jó és a rossz harcában, ahol remélhetőleg a jó győz és felemelkedik, mint Lázár a sírjából. Lázár, Lázár, akkor János evangéliuma kell ide és ott megtalálja, amit keres.

1.png

Abbie valójában nincs úton, hanem otthon igyekszik elbeszélgetni a depisnek tűnő Andyvel. Moloch derék ám megtört szolgája egy térképről beszél, amit Washington Bibliája alapján lehet megtalálni. Ha Abbie elhozza neki a a fontos könyvet, Andy a védelmébe veszi, mert szereti és együtt tölthetik az Apokalipszis szép napjait Moloch seregében. Abbie nem fogja elárulni az embereket és Crane-t, pedig Andy hiába figyelmezteti, hogy maga Crane fogja őt elárulni (két résszel ezelőtt, az epizód végi jelenetben Crane találkozott Moloch-kal, aki elmondta neki, hogy elárulja Abbie-t). Mindenki elhagyja majd, de Andy mindig szeretni fogja. Milyen romantikus, kár, hogy Abbie-nek össze kell törnie a szerelmes szívet. Abbie a parancsnokért telefonál, ezalatt Andy kiugrasztja a hüvelykujját a helyéről, és eltűnik, egy bilincset hagyva emlékül a látogatásáról.

2.png

Eközben Crane a kis irodában lázasan pakol, mikor Abbie betoppan, fáradtnak tűnik a lány, hosszú reggele volt, plusz azért is mérges, mert Crane nem reagált a hívására. A társ nem hívta vissza, mert a vacak készülékkel nem lehet telefonálni és semmi másra sem jó, ha nincsen rendszeresen frissítve. A gyártók galád módon kihasználják szerencsétlen vevőket, ha valami hiányzik, egyre kevésbé lesz okos az a telefon. Kifacsart egy kapitalizmus, az alapítóatyák nem ezt akarták régen, de neki azért kéne egy új telefon. Abbie alkut ajánl, átadja a sajátját, és ha boldogul vele, kap egy ugyanolyat. Kénytelen Andy látogatásáról is beszámolni, erős a gyanúja, hogy Andy csak manipulálja őt, a szerelemmel és más ígéretekkel, de nem hiszi, hogy Crane elárulja majd. Crane nem is fogja, ez szent igaz, majd ő is beszámol a kutatásáról. Lázár szövege 57 soros, ebben a Bibliában 10 sort hozzátoldottak. Crane ismét kikeni a lapot a láthatatlan tinta előhívójával és voilá. Washington tábornok üzenete olvasható, személyesen Crane-nek, akiről tudta, hogy tanú, de Crane ezzel akkor nem volt tisztában. A híres alapító december 14-én belehalt egy mandulagyulladás szövődményeibe, de még nem fejezte be a küldetését, így okkult erők feltámasztották őt egy megbabonázott rózsafüzérrel. Zombi George Washington, ez nem semmi! Mivel halott volt, járt a túlvilágon, így készített egy térképet, ami megmutatja a Purgatóriumba vezető utat, ez volt az utolsó feladata. Crane szeme felcsillan, ha megvan a térkép, kiszabadíthatja Katrinát.

3.png

Abbie és Crane először alkut kötnek, ha Abbie nem hiszi el Andy álságos állításait, akkor Crane a térkép megtalálására fog koncentrálni, Katrina csak ezután jöhet. Washington felírt pár nevet, akik a feltámasztásánál jelen voltak, egyikük az első részben meghalt tiszteletes úr. A tiszteletesnek volt egy rózsafüzére, amivel a tábornokot is feltámasztották. Ez megbabonázott rózsafüzér, ami gonosz erőkkel van átitatva, ide Henry Parrish, a Bűnevő kell. Ugorjunk a kapitányságra, ezúttal akasztják a hóhért, a parancsnok van a kihallgatóban, meséljen mi történt a menedékházban A keménykedő rossz zsarut a jó zsaru kiküldi, aki a parancsnok felettese és jó barát. A parancsnok viszont csak azt tudja elmondani, hogy Álmosvölgyben a gonosz jár. Eközben a katakombákban Andy megtört, könyörög Moloch-nak, hogy bocsásson meg és fogadja őt vissza kegyeibe. A nagyúr eltorzított hangon egy bizonyságot kér tőle, hozza el a térképet. Majd rengeteg rovar érkezik és bebábozzák Andy-t.

4.png

Este, hogy még rejtélyesebb legyen, a temetőben Crane mereng, milyen szép és romantikus lesz ismét a világ, ha Katrina visszatér. Sajnos a beszélgetőpartnere az okosmobil hangvezérlője, aki semmi biztatót nem tud mondani, de a neten rákeres szívesen mindenre, amit Crane-től hallott. Nem kell tovább szenvedni, mert a Bűnevő megérkezett, és Abbie-vel kiegészülve sírrablást követnek el. Knapp tiszteletes végakaratának megfelelően a testét összevarrták, a nyakában ott lóg a rózsafüzér. Az öreg érzi a bűn nyomait, olyan bűnökét, amivel kijátszották a halált Istennel szemben. A füzér annyira erős, hogy az öreg keze megsebesül, nehéz dolguk lesz. Viszont az öreg kész addig harcolni a védővarázsok ellen, amíg meg nem tudja mi a füzér titka. Minden kockázatot vállal, de a jó ügyért érdemes harcolni. Az öreg megfogja a füzért, villanásokban látja Washingtont, Knapp-ot, aki a folyón szállít egy nagyobb csomagot, de a füzér kiüti az öreget, ennél többet nem tudott meg. Parrish kér pár percet, amíg összeszedi magát, kettesben Crane-nel Abbie újragondolná az akciót, vagyis nem kéne a térképet megtalálni, de erről a társa hallani sem akar, hisz ez a módja, hogy Katrina megmeneküljön. Abbie joggal fél, azért babonázhatták meg a füzért, hogy senki se találjon rá, ezért sérült meg az öreg is, mert túl veszélyes a térkép. Mi van akkor, ha megnyitják az átjárót? Lehet így érkezik meg az Apokalipszis. Előfordulhat, hogy Crane-nek választani kell a világ megmentése és Katrina között, Abbie bízik abban, hogy készen áll és nem lesz önző.

5.png

Henry sebei magától gyógyulnak, észre sem veszi, hogy démoni lények készülnek rátámadni, csak Abbie és Crane  jó reflexeinek köszönheti az életét, akik megölik a sorra érkező démonokat. Ha Moloch démonokat küld, akkor a térképet sürgősen meg kell találni, hisz rossz kezekben még veszélyesebb lehet. Az archívumi irodában okoskodik a társaság, az öreg jól sejti, Knapp magával vitte a titkokat a sírba. Erre Crane-nek beugrik egy szabadkőműves rítus, a tagok vigyék a titkaikat a sírba. Ez szépen hangzik, ha szó szerint értjük, de gyakorlatban a trió úgy logikázik, hogy Washington valódi halála után a vele együtt szállt a sírba a térkép is, neten gyorsan megkeresik a sírhelyet, de több találat is van, talán elterelés miatt. Crane szerint Washington azt akarhatta, hogy Knapp védelmezze őt a halála után, tehát Álmosvölgy közelében kell keresni a helyet. Mit látott az öreg, Knapp szállított valamit egy folyón, ami egy hulla, a folyó a Hudson és ott 21 sziget van, melyik lesz a nagy államfő sírja?

6.png

Bebábozódott Andy nem kel ki olyan elegánsan a gubójából, mint egy lepke, viszont sokkal ET-szerűbben néz ki és elkötelezetett Moloch hívő lett belőle. A trió megérkezett az első számú szigetre, a Bennermanre, ahová Washington száműzetésbe küldött embereket, lehet ő is ide akarta temettetni magát. A térképalkalmazás csak frissítés ellenében fog pontosabb adatokat adni, micsoda macera állandóan töltögetni, bosszankodik Crane újfent, sőt Abbie 500  állítólagos barátját is sokallja, mert neki csak hét volt. Abbie hozza a papírtérképet, de az sem lehet pontos, mert a szabadkőműves jeleket nem tünteti fel. Crane egy órát kér, azalatt körbejárják a szigetet és talán meg lesz a sírbolt. Viszont Abbie még az áruláson parázik, az öregtől kérdezi meg, van-e olyan passzus a Bibliában ami ezt említi. Van bizony, János evangéliumának egyik kihagyott részében. A tanúk sokáig napig hirdetik az igét, majd egyikük el fogja hagyni a másikat. Abbie döbbent, ha az öreg tudja, ezt Crane is tudja, tehát igaz. Vagy mégsem igaz, mert lehet ez nem jelent semmit, csak egy írás, de ha Abbie valóban hisz benne, valóra válhat, hangzik az öreg bölcselkedése. Crane kiáltása hangzik fel, talált egy nagy követ, azon a számára egyértelmű jelölésekből kiderül, ez egy kulcs. Elforgatja Abbie-vel, pár „semmi sem történik” pillanattal később egy ajtó nyílik ki a földben. Megvan a sírhely.

7.png

 A rendőrségre ekkor már Macy-t is berángatták, DNS mintát vesznek tőle, hisz a pap holttestén DNS nyomokat találtak, így mindenkitől mintákat vesznek, aki a helyszínen tartózkodik. Ebből nem lesz egyszerű kimosni a gyereket, de ha megtalálják a kislány nyomait a halotton, Józsaru, bármennyire is sajnálja, de letartóztatási paranccsal viszi el őt. A szigeten megtalálták a sírboltot, angyalszobrokkal, freskókkal díszítve. Abbie talál egy kulcsot, ami nyitná a piramis formájú kriptát, de Crane még időben leállítja, csapda is lehet, ha nem ott fekszik a nagy előd. A falon Cincinnatus, római államférfi arcképe is felbukkan, Abbie ismeri a rómait, jól emlékszik a töriórán tanultakra, így ismét képes meglepetést okozni. A római lesz a megoldás kulcsa, Crane leveszi a szabadkőműves gyűrűjét, bedugja egy kis nyílásba és a fal kinyílik. A rejtekhelyről előbukkan Washington elnök koporsója, az angyalszobrok kezében kigyullad a tűz, majd a páros nekiáll a sírrablásnak. A tábornok kezéből Crane veszi ki a térképet, kissé mohon hajtja ki, de hát Katrináért mindent. A fennkölt pillanatokat az öreg zavarja meg, látogatójuk jött, ET Andy.

8.png

Ez már nem a búbánatos Andy, az új már sokkal erősebb és céltudatosabb, neki a térkép kell, Crane-t kiüti, utána Abbie-t készül megfojtani. Az öreg segíteni próbál, megérinti ET-t, és felvillannak Andy múltbéli tettei. De ET lerázza magáról, az öreg ájultan kerül a földre, Crane is feltápászkodik, ET rémüldözik és mintha visszatérne belé a jóság, arra kéri Abbie-t semmisítse meg a térképet, különben Moloch felhasználja a háborúhoz. Ő maga egyre jobban szenved, Moloch által megidézett fájdalmakat él át, nincs más megoldás: meg kell halnia. Abbie kénytelen őt megölni, egy feszítővassal átlyukasztja a koponyáját. A sírbolt azonban kezd összeomlani, a bejáraton nem tudnak kimenni, másik lehetőséget kell találni, ez pedig a koporsó kamrája lesz. Crane talált egy nyitókövet, ami egy lépcsőféleséghez vezet, ez  jó jel. A rossz, hogy Andy feléledt és újra gonosz lett és befejezné, amit elkezdett. Abbie tudja, hogy most nem kegyelmezhet, a piramis kulcsára céloz, ami beindítja a elindítja a sírbolt végleges összeomlását, Andy a romok között leli remélhetőleg végleges halálát.

9.png

A trió kijutott az erdőbe, Crane kinyitja a térképet, átnézegeti, amíg, Abbie elismétli Andy szavait: a térképnek pusztulnia kell. Crane is tudja, hogy ez a megoldás, fájó szívvel, de felgyújtja és megígéri Abbie-nek, hogyha a sors így összehozta őket, akkor nem árulja el őt. Abbie pedig megígéri neki, hogy Katrina kiszabadítása fontos feladatuk lesz. Ugrás a kapitányságra, a parancsnok döntő lépésre szánja el magát. Józsaru elé áll és magára vállalja a menedékházban elkövetett gyilkosságokat. A férfit a kollégák figyelő tekintete közepette viszik el. A faházban Crane mereng és Katrina jár az eszében. A nő fogságban, ő pedig megígérte neki, hogy kiszabadítja Moloch rabságából. Megvan a megoldás, Crane fog egy tollat, papírt és kiváló memóriájának hála elkezdi lerajzolni a térképet, a szeméből könnyek csorognak. Ebből baj lesz…

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.23. 23:44:18

Annak a nyakláncnak tuti lesz még szerepe, elég sokszor lógatták már bele az arcunkba. Juj, mi lesz, izgulok. (Majd, most még nem.)

Szencsike 2014.04.24. 13:23:13

@aggyistenbiri: Hááát... meglátjuk. Én a térképre fogadnék, az fontosabbnak tűnik.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.25. 18:59:34

@Szencsike: A térkép annyira egyértelmű, hogy fontos, azért nem azt emeltem ki még én is külön. A nyaklánc már nem annyira az, de mindig találnak alkalmat a mutogatására, vagy azért, mert lesz valami medzsik szerepe, vagy csak azért, hogy a felfokozott érzelmi állapotot ábrázolják vele. Csak tippmixelek és (túl)kombinálok.
süti beállítások módosítása