Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 4x04 - Undercurrent (Rejtett áramlat)

2014. április 19. 10:00 - Gabba

Temetési menettel indítunk, az öreg Jack Frazert viszi a halottaskocsi a kikötőn keresztül, amerre elhalad, az emberek kalaplevéve megállnak egy pillanatra. Az élet, főleg a kereskedelmi persze nem áll meg, bár a szertartás miatt a tőzsde ma korábban zár. Addig viszont fuvarok köttetnek, hajószállítmányok rakódnak, a szakállas Norsworthy textilnagykereskedő is éppen gőzöst keres egy dél-amerikai szállítmányhoz. A Frazer Társaság főkönyvelője,a Dunwoody fedőnevű Tojás Tóbiás természetesen máris ajánlatot tesz, de Norsworthy drágállja, 27 shilling tonnánkénti árnál magasabbat nem fogad el. Na de hát, ezt meg hogy, hát az nagyon olcsó, hápog Dunwoody, már ha egy tojás tud ilyet (esetleg ha kacsatojás). Persze azért akad, akinek még ennyiért is megérné, a Beech nevű hajótulaj félrevonja a textilest és 26 shilling 9 pennys visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki. A tőzsde felbolydul, de hát így egymást fogjuk tönkretenni, zúgolódnak a hajótulajdonosok.

Undercurrent01

Később a Frazer házban gyűlnek össze halotti torra, és mondanak ugyan pár szót a megboldogultról, de a fő téma inkább a sok a gőzös, kevés a fuvar problémakör. Mr. Bell javaslattal él, kartellbe kell tömörülni és fix árat megadni, ami alá egyik kartelltag sem mehet. Ezzel mindenki egyetért, megállapodnak 32 shillingben, de gond még az is, hogy a néhai Frazer Elizabethet tette meg átmeneti örökösnek a kis William nagykorúságáig, női cégvezető viszont ebben a férfivilágban nem kimondottan elfogadott. A tor után ezért Sarah szóáradattal támadja le Robertet: Neked van 15 %-os részesedésed a Frazer cégben, ennyivel nyugodtan lehetsz cégvezető, és ha hasznossá teszed magad, Elizabeth hivatalosan is ki fog nevezni. Robert eleinte ellenkezik, itt van a saját cégünk, na meg a politikai karrierem, mit szólnak majd a választóim? Ugyan már, Gladstone nélküled is elvezeti az országot, veti ellen Sarah, de itt még a végén társtulajdonos is lehetsz Elizabeth mellett! Robert ezen kénytelen elgondolkodni.

Undercurrent02 

James és Elizabeth hazaérkezik az argentin útról (ami csak a Zöld-foki-szigetekig tartott, amint arra az előző részből emlékszünk), Sz Sz-t Robert és Sarah várja a kikötőben és együtt kocsikáznak haza. Otthon aztán Robert lelkesen kezdi ecsetelni, hogy mi mindent intézett a Frazer cégnek, és itt van ez a kartell, már csak oda kell belépnünk és védve leszünk. Elizabeth felhúzott szemöldökkel hallgatja a többes számban előadott történetet, ez az arckifejezés egy nőnél sem jelent jót, de Robert ezt természetesen észre sem veszi, csak mondja a magáét. A kartell a fő téma James és Baines között is, de meglepő módon Jamest ez nem túlzottan érdekli, ugyanis levelet kapott: holnap látogatóba érkezik a lánya, Charlotte a nevelőnőjével, Leticia Gaunttal. (A kislány jelenleg Sarah egyik nagynénjénél, Miss Smollennél lakik vidéken.) Minek neki nevelőnő, borsódzik a hátam a nevelőnőktől, kérdezi James, de azt is hozzáteszi: Viszont a lányommal mindig szívesen vagyok. Bizony, és már 9 éves, nézegeti Baines elgondolkodva Anne arcképét.

Undercurrent03

Robert másnap felkeresi az irodában Elizabethet és munkához lát a cég papírjai között, Sz. Sz ismét összevonja a szemöldökét, mint Rózsa Sándor. Majd amikor Robert ismét előhozakodik azzal, hogy alá kellene írni a kartellbe történő belépés okmányait, felpattan és fontos elfoglaltságra hivatkozva (meg kel csináltatnom a frizurámat) távozik. Belép Dunwoody, aki arról tájékoztatja Robertet, hogy sajnos továbbra is nagyon lanyha az üzletmenet, de ez csak a Frazer cégre vonatkozik, a többiek elég jól boldogulnak. A másik vonalon az Onedin házban James saját kezűleg takarít (!), mert mindjárt megérkezik Charlotte. Belép Baines szépen kiglancolva, nagyon hősies, mert látszik rajta, hogy marha kényelmetlenül érzi magát öltönyben. Majd én elmegyek Charlotte-tal a kikötőbe, maga meg addig szórakoztatja a nevelőnőt, adja ki a feladatot James, Baines tiltakozik: Igaz, hogy megígértem, segítek magának, uram, de én az üzleti dolgokra gondoltam.

Undercurrent04

A tőzsdén Mr. Norsworthy 500 tonna árura keres hajót olcsóért, Robert mosolyogva közli, 32 shilling az ára, kartellban vagyunk. A textiles bólint, majd egy másik hajótulajdonost, Mr. Cramdent cserkész be, tudom, kartell, meg minden, de esetleg maga mégis tudna nekem némi engedményt adni? Az Onedin házba megérkeznek a vendégek, a beszélgetés kicsit nehezen indul, Baines is csak feszeng a szép öltönyben, de aztán Charlotte és Letty sorolni kezdik közös élményeiket meg kicsit leszólják Miss Smollent, úgyhogy hamarosan vidám nevetésbe vált a kezdeti feszélyezettség. James nem tudja nem észrevenni, mennyire egy húrra van hangolva a lánya és Letty, ezért változtat az eredeti terven és Bainest küldi el a kikötőbe a kislánnyal, hogy mutassa meg neki azt a hajót, amiről Charlotte a nevét kapta. Bevallom, maga nem olyan, amilyennek elképzeltem, mondja Lettynek, miután kettesben maradtak. Az őszinteséget a nő is hasonlóképpen viszonozza: Charlotte nem maradhat sokáig Miss Smollennél, nem neki való ott. A legközelebbi iskola tíz mérföldre van, és én nem taníthatom, mert egyre inkább az anyjának kezd tekinteni, legjobb lenne, ha másik állás után néznék. Erről majd még beszélünk, most menjünk utánuk, javasolja James.

Undercurrent05

Elizabeth az irodába kéreti Matt Harveyt, a jóképű első tisztet és kissé távolról kezdve végül felajánlja neki az irodavezetői posztot, sőt később elképzelhető, hogy cégvezető is lehet. Harvey eleinte szabadkozik, ő tengerész, nem irodakukac, de Sz Sz tovább győzködi, sőt whiskyvel is megkínálja. Az elmúlt három hónap alatt megismertem magát a tengeren, okos, önérzetes, becsvágyó, nem fél a kockázattól, ilyen emberre van szüksége a Frazer cégnek. És ne szólítson úrnőnek, ha négyszemközt vagyunk, teszi hozzá. Harvey persze fogja a jeleket, vagy csak azt hiszi, és merészen megkérdezi: Biztos, hogy csak az üzlet érdekében van rám szüksége? A merészség jutalma egy csattanós pofon és Elizabeth szikrákat szóró szeme. Gondolkozom az ajánlatán, Mrs. Frazer, búcsúzik Harvey.

Undercurrent06

Robert és Elizabeth újabb megbeszélésén Sarah is jelen van, Robert folyamatosan hangoztatja az új cégvezető kinevezésének szükségességét és azt, hogy ő máris milyen sokat tett a Frazer cégért, pedig ugye ott van a sajátja is, na meg a parlamenti munka. Elizabeth hamar megelégeli ezt az öntömjénezést és leállítja bátyját. Végszóra belép Harvey azzal a hírrel, hogy a kartell nem működik, sőt, a Frazer céget ki akarják golyózni, mert az egyik hajótulajdonos előző nap 15% engedményt adott a fix tarifa árából. Gyerünk a tőzsdére, Harvey!, pattan fel Elizabeth, Robert elképedve néz utána: De hát oda be se engednek nő létedre!

Undercurrent07

A másik Onedin vonalon (Onedin line, he-he) viszont továbbra is nagyszerű a hangulat, Baines kapitány vidáman incselkedik és tréfálkozik a kis Charlotte-tal a kikötőben, majd James, Letty és Charlotte hármasban hajókázni indulnak a Merseyn. (Ferry cross the Mersey, kúszik fülünkbe az ismert dal feldolgozása a Frankie Goes to Hollywoodtól.) A csónakázást vidám hangulatú piknik követi a zöldben, James és Letty pillantása többször találkozik a piknikeskosár fölött, amit szerencsére nem ragadott el Maci Laci, mert éppen máshol volt dolga.

Undercurrent08

A punnyadt tőzsdei hangulat azonnal felpezsdül, amint Elizabeth beviharzik. Egyenesen Norsworthyhez megy és ajánlatot tesz 25 shillinges tonnánkénti árra, a hajótulajdonosok egy emberként hördülnek fel: Na de a kartell meg a tarifa! Meg anyátok, vág vissza Elizabeth, a Frazer cég nem írta alá a kartellmegállapodást, úgyhogy tovább módosítok az ajánlatunkon: 24 sh 6 penny, és ezt az árat hat hónapig tartom! Norsworthy természetesen egyből elfogadja az ajánlatot, a hitetlenkedő tulajokat azonban Sz Sz még egy újsággal lepi meg: És a Frazer cég még további két gőzöst is forgalomba állít, ilyen fuvardíj mellett azok sem maradnak majd üresen! Ezzel Harveyval a nyomában távozik, mindenki döbbenten néz utána, Dunwoody még hápogni is elfelejt (már ha tudott egyáltalán, lásd fent). A konflisban ülve Harvey bocsánatot kér, amiért korábban félreértette Elizabeth viselkedését, mire Sz Sz búgó hangon kijelenti: A bocsánatkérés nem illik magához. E szavakkal csókra nyújtja cseresnyeajkait, amit Harvey alaposan ki is használ, mindközönségesen tehát smárolnak egy kiadósat.

Undercurrent09

A jól sikerült nap végén Charlotte indul lefeküdni, de mivel a korabeli erkölcsök nem engedik, hogy egyedülálló nő kettesben maradjon éjszakára egy férfival egy fedél alatt, James indulni készül a Charlotte Rhodesra, hogy ott aludjon. Előtte azonban még vált pár szót Lettyvel kijelentve, hogy kezd változni, mert már nem mindig az üzlet számára az első. Majd megismétli, látja, Charlotte szinte anyjaként szereti Lettyt és mi lenne, ha Letty törvényesen is anyja lehetne a lánynak, ő elintézi az ügyvédekkel a formaságokat. Költözzenek Liverpoolba, ő tud is egy eladó házat. Letty kissé meglepődik a gyors tempótól és azt javasolja, másnap kérdezzék meg a leginkább érintettet a dologról.

Undercurrent10

Másnapra Dunwoody is visszanyeri a hangját és arról győzködi Elizabethet az irodában, hogy ilyen alacsony áron tuti bukó a szállítás Dél-Amerikába. Direkt mondtam ilyen olcsó árat, hogy a többiek ne tudjanak velünk versenyezni, válaszol Sz Sz. De az a két plusz hajónk sincs, amit kegyed beígért, mondja tovább a főkönyvelő, mire Elizabeth gyorsan leoltja: Majd lesz. Belép Mr. Bell és közli, hogy úgy döntött, neki is megéri a 24 sh 6 pennys ár, ő is hajlandó ennyiért fuvarozni. Rendben, akkor majd kettőnk cége látja el a teljes viszonylatot, mosolyog Elizabeth újdonsült üzlettársára. Ismét végszóra lép be Harvey: Crampton és Beech hajlandó bérbeadni 1-1 gőzöst, mert azok csak kihasználatlanul állnak. Na tessék, Tojás Tóbiás aggodalma máris letudva, ücsöröghet továbbra is fent a falon. Fél év múlva csak mi ketten maradunk a dél-amerikai piacon, mondja szőkénk Bellnek, mire az bóknak szánva kijelenti: A vak is látja, hogy maga James Onedin húga. Én Elizabeth Frazer vagyok!, teszi helyre határozott hangon a bizalmaskodót Sz Sz.

Undercurrent11

Miután Bell távozik, Elizabeth Harvey-val ünnepelni kezd, de közben kifejti, nőként tízszer többet kell dolgoznia a cégben, hogy elismerjék és emiatt esetleg nem tarthatja maga mellett Harveyt, legalábbis úgy kell tenni a többiek szeme előtt. De én hozzád akarok tartozni, nem a céghez, veti ellen a szakállas, de Elizabeth továbbra is a cég ügyeit tartja előbbrevalónak. Olyan vagy, mint a bátyád, neked is csak az üzlet a legfontosabb, kapja fel a vizet Harvey, és előveszi a B tervet: Elszegődtem Corcoran kapitány mellé a Prince Edwardra, az is Frazer hajó, a helyemre meg nevezz ki valaki mást, az apállyal indulunk, 4 hónap múlva jövök vissza, ezzel lelép. Elizabeth cseresnyajkait rágva néz utána.

Undercurrent12

Charlotte búcsúzkodik apjától, indulnak vissza Miss Smollenhez, de örül, hogy Liverpoolba fognak költözni, azt viszont nem érti, miért nem lakhatnak majd nála. James megpróbálja elmagyarázni, a kislány hamar át is látja a problémát és kész a megoldással: Akkor vedd feleségül Lettyt. (Mindig mondtam, hogy a gyerek a legokosabb a világon, de aztán lesz belőle az a hülye felnőtt.) James előreküldi, üljön be a konflisba, majd Lettyhez fordul: Még nincs kedvem letelepedni a tűzhely mellé, de azért ugye vele marad?, int fejével Charlotte után. Emiatt nem hagyhatom el, válaszolja Letty, majd beül Charlotte mellé és elindulnak a vasútállomásra. A város másik részében Elizabeth sebesre rágott cseresnyékkel szintén kocsiba száll és a kikötőbe hajtat, ahonnan a Prince Edward éppen akkor hajóz ki. Elizabeth a konflis ablakán át tétován int Harveynak, aki látja ugyan, de nem int vissza, a macsója. James is a kikötőbe indul, ahol a Charlotte Rhodeson tevékenykedő Baines-szel vált pár szót, majd kijelenti: Megyek a börzére, üzlet után nézek.

Undercurrent13

Címkék: onedin család
48 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2014.04.19. 10:10:11

Nahát! A rejtett áramlatok milyen jó kis részt sodortak ide a szombat délelőtti sütés-főzés idejére! Meg Elizabeth "cseresnyajkait"! Köszi! :-)

W.Jack. 2014.04.19. 10:29:29

Köszönöm szépen a hogyvoltot, nagyon jó lett, a linkekért külön hála, a zenét pedig nagyon kedvelem :)

Szó se róla, valószínűleg én is megérdemeltem volna egy fülest (nem, nem a Micimackó haveri körébe tartozót), mivel én is simán félreértettem Sz.Sz "reméli, hogy lesz olyan, hogy négyszemközt Harvey-val" kijelentését. Aztán persze csak kiderült, hogy a fenét értettük mi félre :)

Aranyos volt, ahogyan Baines mutogatta a hajót a kislánynak, és elmesélte miért függőágyban alszik a legénység. Charlotte tipikus gyerek, mindjárt mászott volna a kötélzetre :) Ez a kijelentés pedig igencsak ül: "(Mindig mondtam, hogy a gyerek a legokosabb a világon, de aztán lesz belőle az a hülye felnőtt.)"

Sarah remekül manipulálja Robertet a "Gondolj a fiad jövőjére" dumával. Igaz Sz.Sz -nek a nyomába sem ér :) Ő nem csak az eszét, hanem mellette a nőiességére és az "én nem értek ehhez, még mindig túl magas az ár? " vonalra rájátszva úgy rántotta ki a szőnyeget a férfiak alól a tőzsdén, hogy szerintem kellett egy kis idő mire leesett nekik , hogy őket bizony kigolyózzák az üzletből.

Bármennyire is azt mondta Sz.Sz, hogy ő nem James Onedin húga, hanem ő Elizabeth Frazer, nem csak az üzleti vonalon hoznak hasonló döntéseket a tesók, hanem a magánéletben is. Eléggé érzékletesen látszott ez ennek az epizódnak a végén.

Ha már vonal: "A másik Onedin vonalon (Onedin line, he-he)" és a hápogó kacsatojás Dunwoody :D, hangosan felnevettem ezeknél a részeknél.

W.Jack. 2014.04.19. 10:30:41

@nughop: eszét használva, no :)

Gabba 2014.04.19. 10:37:56

@Pácsó Ármándó: gondoltam, váltok a dúlt kebelről másra

Boldog húsvétolást mindenkinek!

Gabba 2014.04.19. 11:34:01

@nughop: a Welcome to the Pleasurdome szerintem a 80-as évek egyik legnívósabb lemeze, rajta a Two Tribes-zal, ami egyenesen zseniális (főleg a klip)

W.Jack. 2014.04.19. 12:26:45

@Gabba: Zenei képzettségem némi hiányosságot mutatott a klip terén, de most pótoltam :)
(Maga a Welcome to the Pleasuredome c. szám is ott van amúgy a "mire fussunk" zenék között:))

Gabba 2014.04.19. 12:42:18

@nughop: szorgalomból piros pont

Elizabeth amúgy kezd rájönni az önállóság ízére és élvezi piszkosul

Pácsó Ármándó 2014.04.19. 13:09:23

Nem semmi, hogy akkoriban a kereskedelem figyelembe vette valaki halálát (lásd tőzsdei korábbanzárás)
Attól féltem, hogy Robertnek túl sok babér fog teremni Elizabeth mellett! :-)
Gyanús ez az előreellenkezés a nevelőnővel szemben, így szoktak kezdődni a kapcsolatok a sorozatban :-)
SZ.SZ-nek határozottan csábítóbb szemöldöke van, mint Rózsa Söndörnek lehetett, ezt meg merem kockáztatni!
Sejtettem ezt a Lettys dolgot, ugyehogyugye?
Kellett Elizabethnek feldicsérni Harveyt :-) Lesz itt még ajtócsapkodás és lepedőgyűrés is :-)
Igen! MaciLaci felbukkanása érdekes fordulatott hozhatott volna az Onedin Line sorozatba. (Itt jegyzem meg, hogy egyszer szívesen írnék egy olyan filmnek való történetet, ami ilyen váratlan húzásokkal operálva teljesen elvinné az egészet sztorit más irányba!)
Na, már megint egy sejthető fordulat az SZ.SZ vs. Harvey vonalon! Meglepő az lett volna, ha felbukkan ekkor SmaciLaci! :-))

Pácsó Ármándó 2014.04.19. 13:11:40

@Gabba: Csak nehogy a vér ízére kezdjen rászokni, annyit rágta az ajkait! :-)

Gabba 2014.04.19. 13:24:10

@Pácsó Ármándó: a piknikes kosár miatt muszáj volt behoznom Maci Lacit, bár a múltkori raktárban is mar szóbakerült

Pácsó Ármándó 2014.04.19. 13:36:41

@Gabba: Semmi baj, úgy látszik macilacis írói korszakodat éled! :-)
(Részemről jó ötletnek tartottam a raktárban is! Nem akartam ilyen kötözködősre sikerőlt reagálást írni, de éppen medvehagymás pogácsára vágyom és ez a hiányérzet befolyásolta a kedvesen hozzászólási faktoromat! Sorry!)

Gabba 2014.04.19. 13:48:13

@Pácsó Ármándó: te mindig kedvesen szólsz hozzá :)
a medvehagyma egészséges és hasznos, főleg első randi előtt

amúgy előre elnézést kérek fofofotól, de a héten nem főztünk, mert James az összes kaját elvitte a piknikre (sült csirke, cipó, torta és gyümölcs)

Pácsó Ármándó 2014.04.19. 14:04:54

@Gabba: Te pedig mindig türelemmel viseled véletlenül bekövetkező offolásaimat :-)
Én szeretem a hagymát enni is és vizibetegség esetén a hónom alá szorijjtani is! Az én koromban már jellemzőbb utolsó randiról beszélni, mint elsőről :-)) (Bár most elgondolkodtam a medvehagyma alternatív felhasználási lehetőségeiről a sikeres első randik tekintetében. Lehet, hogy túlzás volt az az egy üveg Amstel Bock így ebéd után?!)

W.Jack. 2014.04.19. 16:59:39

@Pácsó Ármándó: Értem a célzást, és sajnálom, hogy amíg a torták sütésére koncentráltam, addig nem figyeltem eléggé arra, hogy dézsmálódik a pogácsa, de párat megmentettem azért: lh6.googleusercontent.com/-SbJTAOTNvA0/U1KPAKof1eI/AAAAAAAABXE/3nGlXbPXS7g/w941-h706-no/medvehagyma.jpg

Pácsó Ármándó 2014.04.19. 17:15:07

@nughop: Köszönöm, ez az enyém? (A kocka alakú mutáns vagy Grizes Medvehagymás?) :-)

W.Jack. 2014.04.19. 17:16:43

@Pácsó Ármándó: Ha kéred, akkor lehet a Tiéd :) Nem mutáns, az tönkölybúzás párna (nem, nem ilyennel párnacsatázott Gabba, még mielőtt rákérdeznél :))

Pácsó Ármándó 2014.04.19. 17:35:43

@nughop: Akkor a medvehagymást kérem Kedvesem és ha minden érintettnek megfelel, akkor a törkölyös párnát Gabbának javaslom elfogyasztásra!

Gabba 2014.04.19. 17:41:04

@nughop: ilyen tányér nekünk is van!

@Pácsó Ármándó: törkölyös párna király, nálunk is volt, amikor beleöntöttem múltkor az ágyba

Pácsó Ármándó 2014.04.19. 17:58:50

@Gabba: És akkor robbant ki az Első Nagy Tatooini Párnacsata a Törkölyös Párnák megszerzéséért? :-)

W.Jack. 2014.04.19. 18:37:23

@Gabba: Köszönöm, Neked is boldog húsvétolást! A szorgalmi pirospontért külön hála, cserébe hoztam nasit a mai sütés-főzésből :) lh5.googleusercontent.com/-hLK9aniFH1U/U1Kj3Mu02UI/AAAAAAAABXY/hj0Jjunb9RI/w941-h706-no/Boldogot.jpg

Ezek a kedvenc tányéraim, abszolút gyerek- és hajózásbiztosak :)

@Pácsó Ármándó: Te igazán tudhatnád Kedvesem, hogy törkölyt akkor sem találnék itthon, ha nagyon akarnék adni Gabbának :)

Gabba 2014.04.19. 18:52:49

@nughop: ezt mind te sütötted? nagyon gratulálok

W.Jack. 2014.04.19. 18:55:03

@Gabba: Köszönöm, de volt segítségem is :)
Ezt most csak súgom: valójában készült még egy répatorta is, de az Pácsó szerint a nyúlnak való, ergo úgy teszek, mintha az nem is lenne :)

Pácsó Ármándó 2014.04.19. 19:11:29

@nughop: Nekem se kell a törköly, úgy hogy ha kapunk, már meg is van a Ga(BB)zdája!
Én fontam! Hatosfonással! Hoppá!:
kepfeltoltes.hu/view/140419/hatos_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

_Molly 2014.04.20. 01:35:02

Kedves Mindenki,
nekem is ez a rész volt a legpoénosabb (persze rögtön a hápogó Dunwoody-(kacsa?)tojás után):
"James és Letty pillantása többször találkozik a piknikeskosár fölött, amit szerencsére nem ragadott el Maci Laci, mert éppen máshol volt dolga." :)))

A finoman szólva 'karakteres arcú', Dunwoody-t alakító színész egyébként az Onedin előtt és után is elég erős jelenléttel dicsekedhetett az angol filmgyártásban. Benne volt az 1980-as Elefántemberben, az egyik 1983-as Fekete vipera részben, az 1989-es Pierce Brosnan-féle 80 alatt a Föld körülben, egy 1993-as Majd a komornyik részben: mindösszesen 109 filmben hápogott, akarom mondani, játszott.
@nughop: A terülj-terülj asztalkádat megszemléltem, és csatlakoznék @Gabba: . hoz: GYÖNYÖRŰSÉGESET csináltál! Valahogy az az érzésem, hogy kb. addig maradt érintetlenül az asztalon ez a sok finomság, amíg a fotó el nem készült...;P

Boldogságos húsvéti ünnepeket kívánok az egész csapatnak!!
Köszi, Gabba az ünnepi posztot!:))))))))))

_Molly 2014.04.20. 01:40:55

@Pácsó Ármándó: "Elizabeth cseresnyajkait rágva néz utána."

Az ember minden nap tanul valami új szót.:)
Tegnap pl. rájöttem, hogy milyen finom bír lenni egy lács, ha sóska is van benne...(lásd.: sóskalács;P)

De az általad alkotott SmaciLaci se' semmi.:))))

_Molly 2014.04.20. 01:52:47

És még1 kis infót találtam Dunwoody-ról!
Képzeljétek, operaénekesnek indult, nagyon tehetséges előadó volt, többször is fellépett a Covent Gardenben és egy csomó komolyzenei fesztiválon. Hogy mik vannak! (És még a tőzsdéhez is ért, nahát!)

W.Jack. 2014.04.20. 07:56:08

@_Molly: Köszönöm a pluszinfokat Dunwoody-ról Molly, olyan jó, hogy mindig ilyen szorgalmasan hozol érdekességeket :) Neked is nagyon boldogságos húsvéti ünnepeket kívánok!

off: Nagyrészt még érintetlenek az étkek (számomra ugyanúgy tabu, mint a csülök, tehát kóstolás sincsen) a segítséget nyújtó aprónép meg bepogácsázott már sütés közben :) De majd ma a hajósok eltüntetik :)

Pácsó Ármándó 2014.04.20. 09:39:53

@nughop: Finomat sütöttél! :-)

@_Molly: Jajj!! Lács, mi? Meg sóska, mi? Jajj! :-)))
Meg tényleg alig bírtam elaludni, hogy Dunwoodyval mi történhetett még! Erre tessék! Jössz Te és az éjjeli bagoly-kutatás! Már nem úgy, hogy valaki (Te) egy bagoly formájú kutat ás éjjel, hanem a keresést értettem rajta, mielőtt Nughop Kisasszony beletréfálkozna szavaimba :-))

_Molly 2014.04.20. 14:10:43

@Pácsó Ármándó:

De jó ez a kisegér!!! Nagyon tetszik!:))))))))
Megkérdezhetem, hogy a fülecskéje, meg a szemei miből vannak?
(A farkincájára rájöttem.)

_Molly 2014.04.20. 14:11:30

@Pácsó Ármándó:

Csak kíváncsi voltam, na. Az oldalfurdalás nagy úr.:)

Pácsó Ármándó 2014.04.20. 17:07:12

@_Molly: A fülei kukoricából, a szeme meg bors :-)

Pácsó Ármándó 2014.04.20. 20:53:23

Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy Baines kapitány tipikus nagypapaalkat :-)

@_Molly: Tapasztalatom szerint jellemző, hogy a női hölgyek tisztában vannak a farkinca mibenlétéről:-)) Már a tojás (nemTóbiás) egérről beszélve még mindig :-)

_Molly 2014.04.21. 00:10:48

@Pácsó Ármándó:
Természetesen.
Értem én, hogy a tojás farkincájáról van szó...;P

W.Jack. 2014.04.21. 08:03:13

Ha már bekerültünk a húsvéti / tojásos / farkincás bűvkörbe :)

Húsvéti Párbeszéd
Fiú:

Bimbós rózsa áll ellőttem,
rejtőzködő szirma,
hogyha én őt meglocsolnám,
gyönyörűen kinyílna.

Engedd rózsa, hadd hulljon rád
illatozó harmat!
Ha megborzongsz, a szívemmel
féltőn betakarlak.

Lány:
Mutasd csak a locsolódat,
hadd látom, miféle!
Ijesztően nagy otromba
vagy kecsesen szép-e?

Hogyha tetszik, akkor engem
bőven meglocsolhatsz,
illatozó szép szavakkal
a szívemhez szólhatsz.

(Kiss Kálmán)

A fiúknak jó locsolkodást, a lányoknak sok locsolót (már ha arra vágynak :)) Ha nem kedvelik ezt a szokást, akkor csak keveset! :)

W.Jack. 2014.04.21. 08:32:30

@Pácsó Ármándó: Igazán nincs mit :) Használd egészséggel!

Pácsó Ármándó 2014.04.21. 08:51:30

@nughop: Ha a férfi részt elmondom neked, válaszolsz a női résszel? :)

W.Jack. 2014.04.21. 17:17:21

@Pácsó Ármándó: Nem is volt olyan, hogy férfi-női rész, csak fiú-lány :)

Pácsó Ármándó 2014.04.21. 17:51:28

Maci Laci van a Film+on!! Most!!!

_Molly 2014.04.22. 20:01:55

@Pácsó Ármándó:

Az a helyzet, hogy olyan nagy hírverést csaptam a farkincás tojásaidnak (;P), hogy máris rendeltek tőlem ilyent. Úgyhogy lehet, hogy majd még további kérdésekkel foglak bombázni, ha esetleg nem sikerül a kreációm olyan szépre, mint a tiéd.:)

Mindenesetre gratulálok, elindultál a világhírnév felé vezető úton!

_Molly 2014.04.22. 20:05:24

@nughop:

Tök-szupi a pajkos-páros versikéd! Nagyon aranyos.:)
Persze nem kerülte el a figyelmemet, hogy Kiss Kálmán írta, de akkor is te vagy a szerzője. Te szerezted (meg) nekünk.:))))

fofofo 2014.04.23. 10:32:40

@Gabba: nem kell elnézést kérni, most nem annyira hiányzott a főzés. a húsvéti kétnapos kajakozás estéjén velős pirítós és körmös pacal volt a vacsora, másnap reggel a sonka után rádobtam még egy kis szarvaskolbászt is. szóval egy darabig elleszek, én is meg az epém is :)

fofofo 2014.04.23. 10:33:31

@nughop: hát nagy kár, hogy a hétvégén nem neteztem (nem az, de ezt a verset jó lett volna tudni)

fofofo 2014.06.12. 09:58:47

de rég volt már április..... elvonási tünetek meg ilyenek

Gabba 2014.06.12. 18:56:22

@fofofo: tessék még holnap 11-ig kibírni :)
süti beállítások módosítása