Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek (TOS) S01E13 – The Conscience of the King – A király lelkiismerete

2014. április 18. 15:00 - Kapitánylány

Csillagidő 2817.6 Nyitójelenetben egy tőrrel kezdünk, amellyel leszúrnak egy embert, közben a háttérben reneszánsz zene szól, én pedig a távirányítóért nyúlok, hogy megnézzem mit is nézek. De hamar megnyugszom, Kirk jelenik meg a színen, teljesen meg van döbbenve, hogy Macbeth-et lát, barátja csitítja le, hogy inkább a színészt figyelje. Az előadás folytatódik, a jó barát pedig azon pörög tovább, hogy a kérdéses színész Kodos, a hóhér.

01.jpg

A kapitányi naplóból kiderül, hogy ez a kiruccanás nem volt tervbe véve, dr. Thomas Leighton feltételezését akarja igazolni. Kirk, immáron barátja otthonában fakad ki, hogy Thomas hazudott neki, azzal csalogatta a bolygóra, hogy egy újfajta élelmiszerkoncentrátumot talált fel, de ugye Kodos miatt lett idecsalogatva, akár mindketten bajba kerülhetnek. Kiderül, hogy a kérdéses személy több mint négy ezer ember haláláért felelős, és csak az elszenesedett testét találták meg, ez pedig nem garancia arra, hogy ő volt az. Thomas felismerte a színészben a hóhért, Kirk-öt kéri, hogy erősítse meg, mert rajtuk kívül csak hét élő ember látta ezt a mészárost. Jim továbbra is halottnak tekinti Kodos-t, vissza is megy a hajóra, nem marad itt a színésztársaság tiszteletére adott koktélpartin.

02.jpg

Jim az eligazítóban elbizonytalanodva a számítógép segítségét kéri, kiderül, hogy a kérdéses színész, Anton Karidian pályafutása ott kezdődött, ahol Kodos-é befejeződött, Anton-ról nincsenek korábbi adatok. Kirk az arcképeket is összehasonlítja, ezzel fokozva tovább a bizonytalanságát. Kutatását Spock zavarja meg, az első tiszt szerint indulhatnak, de Jim még maradni akar, visszamegy a bolygóra.

03.jpg

Kirk a partin csapni kezdi a szelet Anton lányának, majd egy kis iszogatás után sétálni mennek a kies sziklák közé, már-már elcsattan egy csók, amikor is Jim egy holttestet lát meg, barátja az, Thomas. Martha Leighton nem tudja felfogni, hogy miért halt meg a férje, ha a gyanúja teljesen alaptalan volt. Kirk egyre nyugtalanabb, elintézi, hogy a színésztársulatot ne vegye fel az Astral Queen hajó, majd kéri a felsugárzását az Enterprise-ra.

04.jpg

A hídon vagyunk, Spock már indulna, de a kapitány lehűti, vendégeik lesznek, a vulkáni értetlenül áll a dolog előtt, ő nem tud semmiféle új utasokról. Uhura ekkor közli, hogy Ms. Karidian érkezett a fedélzetre és Jim-mel szeretne beszélni, úgy látszik bejött a terv. Lenore szempilla rebegtetve kéri Kirk-öt, hogy vigye el őt és a színésztársulatot a következő előadásuk helyszínére. Jim egy kicsit hezitál, de miután a nő felajánlja, hogy tartanak a hajón is egy előadást, a kapitány belemegy az alkuba. Miután Lenore elhagyja a hidat, Spock érdeklődik az új útirány után, de kiderül, hogy az 8 fényévnyi kerülő, Kirk rendre utasítja az első tisztjét, hogy a maga dolgával foglalkozzon.

05-1.jpg

05-2.jpg

A kapitány a számítógéptől érdeklődik a szemtanúkról, kiderül, hogy Jim-en kívül még van egy tanú a fedélzeten, Kevin Riley személyében, igen, a mi ír dalos pacsirtánk. Kirk azonnal visszafokozza Kevin-t a gépészekhez, Spock ekkor is értetlenül áll a dolog előtt. El is megy rögtön eszmét cserélni McCoy-hoz, hogy nem vett-e észre valami furcsát a kapitányon a doki, de az nem ítéli el a barátját, hogy felvesz egy ilyen szép hölgyeményt, mint Lenore. Jim és az emlegetett hölgyemény a kilátó fedélzeten andalog, végül egy csók is elcsattan közöttük.

06-1.jpg

06-2.jpg

Spock csak nem nyugszik, az adattár segítségével, összevetést kér Anton Karidian, Thomas Leighton, Kevin Riley és James T. Kirk nevek megadásával. Spock McCoy-nak meséli el a kutatása eredményét, kiderül, hogy Jim és Kevin kivételével, az összes szemtanú halott, és mindegyikük halálakor a Karidian színésztársulat ott volt. Riley kicsit unatkozik a gépházi szolgálat alatt, a társalgót hívja fel egy kis szórakozás végett, Uhura elénekel egy dalt a számára, a zene hatása alatt azonban Kevin nem figyel, a háta mögött megmérgezik az italát. A mérgezett folyadék lenyelése után rögtön rosszul lesz, legközelebb már a gyengélkedőn látjuk, ahol a doki mindent megtesz a megmentéséért, Spock el is várja, mert ha Kevin nem marad életben, akkor Jim lesz az utolsó tanú.

07.jpg

A kapitányi naplóból megtudjuk, hogy Riley hadnagy állapota továbbromlott. A dokihoz megint Spock érkezik, Leonard szerint mérgezés történt, de lehet, hogy véletlen volt, mert a kérdéses anyag kinézetre olyan mint a tej. A vulkáni biztos benne, hogy szándékos volt, és ezt azonnal mennek is jelenteni a kapitánynak. Jim kabinjába érkeznek meg a főtisztek, McCoy lát esélyt Kevin túlélésére. Spock azonnal borítja a bilit, Jim pedig ellentámadásba lendül, az első tisztje ne avatkozzon bele a magánéletébe. A doki Spock oldalára áll, mert ez az egész lassan úgy néz ki, mint Kirk személyes bosszúja a barátjáért, nem pedig igazságszolgáltatás. Spock a vizsgálata alapján azt szűrte le, hogy Anton és Kodos egy és ugyanaz a személy, de Kirk szerint itt nem elég a logika, neki bizonyíték kell erre.

08.jpg

Kirk és Spock tovább vitatkozik, ekkor vesznek észre egy zümmögő hangot, egy fézer töltődik épp túl. Keresni kezdik, közben Jim kettős vörös riadót rendel el, majd Spock-ot kiküldi lezárni a szintet. Végül a kapitány megtalálja a fézert, majd a folyosón lévő ledobóba helyezi, így okozva a legkevesebb kárt. Jim Karidian kabinjába megy felelősségre vonni a férfit, de Anton csak színészkedik, nem vall színt. Kirk egy hangminta leadására kéri, Kodos egyik kiáltványát olvastatja fel vele, Anton a végét fejből mondja, de azzal magyarázza ki magát, hogy színész, gyorsan tanul szöveget. Jim nem tudja elérni teljesen, hogy Anton bevalljon mindent, ekkor robban be Lenore, aki sértve érzi magát, hogy Jim-nek ő csak egy eszköz volt a célja eléréséhez.

09.jpg

A gyengélkedőben a doki épp jelentést diktál be, a háttérben Riley türelmetlenkedik. McCoy szerint Kevin munkára alkalmas lenne, de Jim utasította, hogy tartsák még bent a betegszobán, nehogy összefusson Anton-nal, azzal, aki valószínűleg halálra ítélte a hadnagy családját, persze Kevin mindent hall. A kapitányi naplóból kiderül, hogy az összes szinten minden főbb pontra biztonságiakat állítottak, a társulat pedig a Hamlet előadására készül. Kirk és Spock a hangmintákat egyezteti, amik nem teljesen azonosak. A doki a darabra készül elmenni, ekkor veszi észre, hogy Kevin megszökött, értesíti Jim-et, akinek közben szólnak, hogy eltűnt egy fézer is.

10.jpg

Kirk a színpad mögött talál rá a hadnagyra, aki meg akarja ölni Anton-t, biztos benne, hogy ő Kodos. Jim-nek végül sikerül lebeszélnie Kevin-t a tervéről, visszaküldi a gyengélkedőre. A darab szünetében Anton fáradtan fordul a lányához, kísértik a múlt árnyai, de Lenore nem aggódik miattuk, az előadás után elintézi az utolsó két szemtanút is. Karidian teljesen kétségbeesik, hogy most már a lánya kezéhez is vér tapad, Kirk érkezik letartóztatni őket, ugyanis kihallgatta a párost. A kicsit bekattant Lenore az egyik biztonságitól megszerzi a fézert, azzal fut ki a színpadra. Megfenyegeti a kapitányt, hogy elpusztítja az egész hajót, hisz tudja használni a fézert, majd bizonyosságképp rálő Jim-re, de Anton a lövés elé áll, ő hal meg Kirk helyett.

11.jpg

A hídra doki érkezik meg azzal a hírrel, hogy Lenore-t megfelelő kezelésben részesítették, nem emlékszik semmire, sőt azt hiszi, hogy az apja még mindig él, és egy tomboló tömeg előtt játszik. McCoy rákérdez, hogy a kapitánynak tényleg tetszett-e a lány, de Jim nem felel, inkább ellenőrzést végez, majd kiadja a parancsot egy újabb kaland felé, a doki szerint ez is egy válasz.

12.jpg

Címkék: star trek tos
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.04.18. 15:25:08

Köszi szépen a hogyvótot!!
És persze a képeket (látom Gabba is kapott kontyos, miniszoknyásat), nagyon jókat lőttél (még a mintáról is... :P)
Jó kis rész volt ez, bár azt nem igazán értem, a hangmintákkal hogyan lehetett a "nem teljes egyezés", de ilyesmin ne akadjunk fenn.

Is 2014.04.18. 16:34:49

@AaannnaaA: Biztos azt gyakorolta előtte, hogy "Bankrablás!", mert az ő hangja mélyebb. :)

Gabba 2014.04.18. 16:41:38

@AaannnaaA: a konty is jó, meg az überszexuális csillogó harisnya, de legjobb most a szgép és a monitor a 3. képen

AaannnaaA 2014.04.18. 19:08:49

@Gabba: Tényleg, a csillogó harisnya azzal a topánkával meg a minibundával, vagy mi akar az lenni.... De igazad van, a gép mindent visz.

Kapitánylány 2014.04.20. 08:07:13

@AaannnaaA: @Is: @Gabba: hát az adattár már csak ilyen jó, értettek régen a technikához
20 év alatt biztos mutálódott a hangja :-D
az a ruhaösszeállítás igen csini volt, nagyon megirigyeltem :-P

Kapitánylány 2014.04.20. 08:08:13

@AaannnaaA: figyi már, te emlékszel erre a részre, hogy láttuk-e?

AaannnaaA 2014.04.20. 11:39:53

@Kapitánylány: Igen, határozottan emlékszem, hogy láttuk.

Kapitánylány 2014.04.20. 11:47:40

@AaannnaaA: affene, akkor melyik részen aludtál el? :-D

AaannnaaA 2014.04.20. 11:53:20

@Kapitánylány: Ööö, azt nem írtam, hogy szerintem ezt már csak hallgattam, és a kövin már húztam a lóbőrt :D
süti beállítások módosítása