Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Emberi tényező 1x09 - Szabadlábon

2014. április 18. 17:00 - candyperfumegirl

Ez az az epizód, amiben viszonylag sok új dolog kiderül arról, milyen is pontosan ez a 2048-as szép új világ, amiről minél többet tudunk meg, annál izgalmasabbnak tűnik, úgyhogy személy szerint én nagyon örültem ennek a 41 percnek. Kezdjük a legelején. Robotzsaru egy helyes kis osztálykiránduló csoportot kalauzol a rendőrségen, akik Kennex véleménye szerint túlzottan is be vannak ájulva attól, hogy egy robot vezeti a programot, úgyhogy nem bírja ki, hogy ne arcoskodjon, és ne vegye el a szereplési lehetőséget robothaverjától. A dolognak az vet véget, hogy amikor Kennex már végképp nem bír magával és pár jól megválasztott naturális fotó segítségével illusztrálja, mi történik ebben a városban a különlegesen veszélyes bűnözőkkel, az egyik kissrác a padlóra okádja a reggeli szintetikus narancslevet. Kennexre sem mostanában fognak ovis csoportokat bízni, azt hiszem.

un16.png

Valahol a városban eközben indul a heti eset expozíciója. Az utcán egy nőt kirabol egy csuklyás alak, a dolog ott kezd furcsává vélni, amikor miután elvette a táskáját, még agyon is lövi. A rendőrségi robotok előkerülnek valahonnan hirtelen, és egy kisebb üldözés után lekapcsolják, ekkor derül ki, hogy az elkövető valami ronda szocreál designnal készült egyszemű pléhrobot. Ami mostantól bizonyíték, úgyhogy már viszik is be a bizonyítéktárba, nekem meg nagyon rossz érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. És lőn, a hatástalanított robot amint magára hagyják, rebootolja magát, feláll, keres magának egy mutatós fejet, az egyik polcon meg is találja az első epizódban belengetett robotnő fejét, és a nyakára applikálja. Talán egy fokkal jobban mutat, mint az a minimál bádogtojás.

un15.png

Az immár csinifejű robot még lelőtte a bizonyítéktár őrét, majd kisétált, és mivel a biztonsági kamera rögzítette az egész műveletet, ezért Kennex, Robotzsaru, Kapitányasszony meg Jócsaj Valerie pont ezt nézik most a nagyképernyős tévén a reggeli kávé mellé. A robotfejet látva Kapitányasszony hirtelen leizzad vagy 10 litert, Kennex, nem ismerős neked ez a fej? Kennex is ráfókuszál, és lemerevedik (nem úgy, még mielőtt), ezt ne, ezt meg hogy, miért, mikor, honnan, és egyáltalán, neeee az lehetetlen. Na most kéne némi magyarázat az egyszeri néző meg Robotzsaru kedvéért, aki pont olyan értetlenül néz a kis híján maga alá rottyantó Kennexre meg Főnökasszonyra, ahogy én.

un14.png

Így rögtönzött kortárs történelemlecke következik, az a macskaszemű robotfej egy XRN típusú robotnak a feje, amit két éve vontak ki a forgalomból, mert pusztítóbb volt, mint Schwarzenegger legszebb hasta la vista baby-s napjaiban. Szóval ezt akarta a Szindikátus megszerezni a bizonyítéktárból, jelenik meg a villanykörte hirtelen mindenki feje fölött, de hát akkor gyors pusztulás vár a világra, mert ez a hipermodern Terminátor lenulláz mindent és mindenkit, ami az útjába kerül. Szóba kerül még valami Fal is, meg a másik oldal, ami NAGYON veszélyes, és amitől hirtelen teljesen összezavarodom, milyen Falról beszélnek ezek, és mi van a másik oldalon? Vadak, Mások, élőhalottak, örök tél, Falon túli király? Hogy is van ez itt most kérem?

un06.png

Kapitányasszony azt mondja, Terminátornak elég fegyvere van, hogy lerombolja a Falat is akár, amitől csak még jobban összeszarja magát mindeki, és Robotzsaru további magyarázatot követel - hála a magasságosnak. Kennex folytatja a történelemórát, a DRN robotokat egy Lumocorps nevű cég gyártotta, de azt már tudjuk, hogy Robotzsaru típusát beszámíthatatlannak bélyegezték, meg volt pár, amelyik ledobta a szíjat, és ezért inkább kivonták a típust a forgalomból. A céget a csőd fenyegette, ezért elő kellett állniuk egy még ütősebb robottal, ez volt az XRN, amivel még jobban beégtek. Ez a robot inkább volt katona, mint rendőr, és sajnos a reklámcélú demonstráció során úgy alakult, hogy 26 rendőrt és számtalan robotot végzett ki, ezt a történetet ismerjük ám, Kennex is itt veszítette el a lábát. Nem mellesleg egyetlen XRN robot végzett a teljes rendőrkülönítménnyel, és csak úgy tudták megállítani, hogy szanaszét lőtték. Csak a feje maradt meg. Na ez a fej sétált most ki egy új testre applikálva a bizonyítéktárból.

un13.png


Be kell vonni ebbe az esetbe Geek Rudyt is, annál is inkább, mert a robot a cserefejet hátrahagyta, így jut neki is némi munka. A robotfejen önindító van, ami Rudy szerint zseniális, hiszen senki nem vette észre, mielőtt a bizonyítéktárba tolták volna, igaz, nem is keresték, de ezt már csak én teszem hozzá. Viszont azt is megállapítja, hogy ha a fej ilyen nyers, primitív design volt, akkor a teste is hasonló lehet, ideiglenes cucc az, másodlagos áramforrás nélkül lemerül. Kb. olyan ez, mint egy eldobható fényképezőgép egy profi tükörobjektíves géphez képest, szóval a Terminátornak hamarosan új testre lesz szüksége, mert az eldobható test szavatossága lejár.

un12.png


Mire Geek ezt elmondja, Terminátor már be is rongyolt egy raktárba, ami leginkább egy illegális szexrobotgyárra hasonlít, és szerzett magának egy alkalmas szexrobot-testet, szép lakkbőr fűzővel meg naccharisnyával, és éppen illegeti magát a tükör előtt. Ekkor megjelenik egy ősz, professzor jellegű úriember, aki olyan mosollyal üdvözli Terminátort, mint egy régi ismerőst, és Danicának szólítja. Nocsak.

Ugrunk egy kisebbet, most már Kennexet és Robotzsarut látjuk a prof műhelyben, ahol a prof ki van ütve, de nincs nagy baja, a Terminátor egy kicsit fejbevágta, de otthagyta, itt valami rohadtul bűzlik. Hamar kiderül, hogy az öreg álnevet használ, ez azért van, mert ő a Lumocorps alapítója, és a nagy csőd és beégés óta inkognitóban él. Ez azt is jelenti viszont, hogy ő tervezte és alkotta Robotzsarut is, vagyis „apuuuu!” A prof nosztalgiázik egy kicsit a DRN robotok megalkotásán, és párás szemekkel nézi Robotzsarut, majd hogy mondjon valami hasznosat is, elmondja, hogy Terminátor Danica valami laborba akart eljutni, és ha meglennének még neki a régi felszerelései, talán meg is tudná találni.

un11.png

Terminátor nem húzza az időt, már megy is jut valami robotgyár laborjába, ahonnan elvisz egy rakás chipet vagy mit, ebből még nagy baj lesz. A profot eközben - akit Kennex Dr. Frankensteinnek nevez, és ezt lopom, mert zseniális- Rudy laborjába viszik, ami még mindig egy használaton kívüli templomban van, ezt újra megemlítem, mert érdekes körülmény. Dr. Frankenstein is rácsodálkozik, ez itt a tudomány temploma, Geek Rudy meg vérbeli fanboyként közelít, te vagy az, aki a kedvenc robotszériámat, a DRN-eket tervezted, isten vagy, dedikálnád a mikroszkópomat? Kennex közben kidumálta Főnökasszonynál, hogy a doki visszakaphassa a régi eszközeit, amiket mindet lefoglalt a rendőrség, amikor a cégét kivonták a forgalomból, így majd talán tud készíteni egy nyomkövetőt. Előkerülnek viszont a szintetikus lelkek is, valami ezüstös folyadék kis ampullákban, és Dr. Frankenstein fanatikus tekintettel arról beszél, mekkora királyság volt megalkotni mesterségen azt a dolgot, ami emberré teszi az embert. A pasinak nem kicsit van istenkomplexusa, és ez valahogy nem tűnik fel a jelenlévők közül senkinek.

un09.png


Épp jókor telefonál bele az epizódba Grumpy Paul, mert már szinte el is felejtettük, hogy ő is a szereplőgárda tagja. Jelenti, hogy Terminátor gyakorlatilag mindekit kinyírt a robotgyár laborjában, és elvitt 500 ZNA mikroprocesszort, amiről halványlilája nincs mit jelent, de ezzel letudta az erre az epizódra előírt szereplését, veszi fel a fizetési csekket, és már húz is a kocsmába. Ettől az információtól azért Dr. Frankenstein befeszül kicsit, azok a mikroprocesszorok működtetik tulajdonképpen a robotokat, a szintetikus lelken kívül az a legfontosabb alkotóelem, Terminátor meg ötszázat vitt el belőle, valahol valaki 500 Terminátort akar gyártani?

un10.png


Geek Rudynak támadt egy konstruktív ötlete, és előszedett valahonnan egy szakértőt, hogy az alapján, amit tudunk, rakjon össze egy profilt, hogy legyen már valami fogalmuk, milyen ember lehet e mögött az ügy mögött. Szakértő – aki nekem kapásból gyanús- szerint akit keresünk, az egy fiatal, kísérletező kedvű zseni, van is egy japán csaj, akit ismer, és ráillene a profil, ez még vagy fontos lesz vagy nem. Robotzsaru szerint a tettest A FAL TÚLOLDALÁN kell keresni, megőrülök már ettől a faltól, valaki mondja már el, mi az, és mit száműztek a túloldalra. Szakértő most csak legyint, áh, a Fal túloldalán vadak élnek, ott nincsenek ilyen lángelmék, azok még egy szélmalmot sem lennének képesek megkülönböztetni egy kastélytól, nem hogy szuperrobotokat gyártani.

un07.png


Dr. Frankenstein és Geek Rudy eközben a nyomkövető aktiválásán dolgoznak, a terv az, hogy az majd beméri a Terminátor energiáit, vagy miket, és úgy meglesz, ők persze sokkal tudományosabban adják elő. A művelet közben Rudy fanboykodik ezerrel, neki Dr. Frankenstein a király, mert létrehozta a tökéletes DRN robotokat, amikkel az egyetlen gond az volt, hogy a világ még nem állt készen a szintetikus lélekre. Szidják egy kicsit közösen a dögunalmas, és tisztán logikai irányelvek szerint működő MX-eket, majd Frankenstein Danicáról mesél, az micsoda egy mestermű volt a maga nemében, milyen kár, hogy megállíthatatlan gyilkológép lett belőle. Pedig őt csak a bizonyítási vágy hajtotta, hogy a kudarcot vallott DRN széria után meg tudjon alkotni egy csúcsrobotot, és kétségbeesetten kereste a tökéletességet. Talán ezért lett olyan zűrös a végeredmény, mert minden alkotó beleteszi saját magát is a produktumába. Ami azt illeti, ez egy kurvajó beszélgetés volt kontextustól függetlenül is.

un08.png

Elkészült az agyalás során a nyomkövető is, és már lokalizálja is Terminátort, aki egy taxit köt el éppen, ő sem unatkozik. Elhajt egy bazinagy választási plakát előtt, aminek még tutira jelentősége lesz a nagyon közeli jövőben. Dr. Frankenstein meg Kennexhez érkezik a jó hírekkel, lehet a robotnő után menni, és azt is megmondja, hogy kell ártalmatlanná tenni: EMP sugárral kell kiütni, csak izomból bele kell állítani valami EMP-t kibocsátó cuccot a koponyájába. Pont Kennexnek való feladat. Azért vele tart Robotzsaru is a biztonság kedvéért, meg persze a fél testület, és Dr. Frankenstein egy kicsit creepy apai búcsúval szól Robotzsaru után, hogy vigyázz magadra fiam.

un05.png

A választási plakát belengetése sem volt véletlen persze, a Terminátor John Hart képviselő (újra)választási bulijára tart éppen, de tuti, hogy nincs VIP meghívója, és ahogy elnézem, elszántabb, mint Kiszel Tünde az Operabálon. Meghívó helyett van nála egy oltári nagy gépfegyver, ami legalább olyan hatásos. Mire a rendőrök a helyszínre érnek, már szanaszét lőtte a vendégsereg 90%-át, és épp a képviselő felé tart fenyegetően. Tűzharc alakul ki, zsaruk és robotok hullanak, mint a legyek. Képviselő még él, egy asztal alatt kuporog valahol, rendőrségen livestreamen nézik az eseményeket, Jócsaj nagyon aggódik. Kennex a Terminátor mögé lopózik észrevétlenül, és beleállítja az EMP cuccost a robotnő tarkójába, és...a világon semmi nem történik. Miafasz volt ez? - kérdezné Kapitányasszony Dr. Frankensteint egy nyakleves kíséretében szíve szerint, csakhogy Dr. Frankenstein eltűnt. Hoppá.

un04.png

Szarban a haza, mert Kennex most nagyon felbőszítette a Robotnőt, a fegyverét is elvesztette valahol, márpedig egy Terminátorral nem nagyon érdemes birkózást kezdeményezni. Robotzsarunál két pisztoly van, lövi az ellent, majd Robotbunyó alakul ki, és ami érthetetlen, hogy Terminátor az utóbbi két percben teljesen megfeledkezett róla, hogy lőfegyvere is van, vagy csak aktiválódott, a "főszereplőkre nem nyitunk tüzet" programja. A csörte vége az, hogy Robotzsarunak egy méretes vasrúd áll ki a hasából, a rendőrségen a stream is megszakad, mindenki idegbeteg, majd Kennex valahonnan előkapja Thor kalapácsát (?), és jól megcsapkodja vele Terminátort. Aki erre fojtogatni kezdi, de Kennex valahogy kirántja közben a Terminátor ruháján levő gránát pöckét, egy nagyot belerúg a műlábával, mire a robotnő pont olyan távolságra száll tőlük, hogy ne tegyen bennük kárt a robbanás. Badass.

un03.png


Ezek után már Robotzsaru is feltápászkodik, alig állnak lábukon, de azért megbeszélik a fiúk, hogy nagyszerűen vannak, ez az utóbbi pár perc bemelegítésnek pont elment. Indulnak is a rendőrségre ünnepeltetni magukat, és némán elhaladnak a robotnő leszakított feje mellett, szép csendélet. Eközben Jócsaj mialatt egy működő livestream linket keresett, valahogy rálelt egy archív felvételre, amin a képviselő szenvedélyesen arról szónokol, milyen jól tette, hogy a DRN robotok visszahívását szorgalmazta. Szóval ezért utazhatott rá Dr. Frankenstein. De tényleg, hol a francban van Dr. Frankenstein? Egyelőre csak azt tudjuk, hol nincs, és Rudy gyors állapotfelmérés után jelenti, hogy a szintetikus lelkek is eltűntek a laborból. Szóval a dokinak csak a cucc kellett, és a szintetikus lelkekkel meg a mikroprocesszorokkal együtt már minden fontos kelléke megvan egy Danica hadsereg előállításához, ráadásul ért is hozzá, most indul csak a szopóroller, úgy érzem.

un02.png


Robotzsaru szomorkodik egy kicsit, hogy apu elárulta, de főleg azon agyal, hogy hova tűnhetett. Szerinte ha valaki fel akar szívódni, hogy nyugodtan alkothasson - egy robothadsereg előállításához nagy hely kell - akkor csakis a Falon túlra mehet. Ezt az ötletet egyelőre elvetik a többiek, még Kapitányasszony is, mert nincs képzelőerejük. Az igazság az, hogy a doki a mikroprocesszorokat felmarkolva beszáll egy kocsiba egy újabb robot mellé, aki egyenesen a Falhoz fuvarozza, ami a berlini fal egy jóval magasabb és félelmetesebb verziójának tűnik. Füttyent egyet, valaki ledob neki egy kötelet, és felrántja, és innen folytatjuk, ez meg egy szép cliffhanger lett.

un01.png

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.04.18. 19:05:11

Köszi szépen a hogyvótot, baromi jól szórakoztam!!!
A képekért is örök hála, kedvencem a negyedik, Kennex feje mindent visz :)
Szerintem ennél a résznél üvöltött igazán, hogy milyen kár a részek cserélgetéséért, mert ez a Fal dolog csak úgy lógott a levegőben. Frankeinstein reméljük visszatér az új évadban, illetve előtte azt reméljük, lesz új évad (bár a remények erőteljesen fogynak)...

candyperfumegirl 2014.04.19. 00:16:46

@AaannnaaA: a Fal első felemlegetése azért elég ütős volt, csak néztem, hogy ez most hogy.

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2014.04.20. 12:52:24

Köszi a hv-t, tényleg nagyon jó lett!!! A Fal mögött meg ki tudja, mi lehet... Felturbózott Harlem-Bronx keverék éjszaka?
süti beállítások módosítása