Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Emberi tényező 1x08 - You are here

2014. április 11. 15:00 - candyperfumegirl

Azonnal a heti eset felvezetésével nyitunk, emberünk menekül láthatatlan üldözői elől, a fél várost körbefutja, majd a metróban csak megállítják a biztonsági őrök, hova hova olyan sietősen? Emberünk épp csak annyit bír kinyögni, hogy az életéért fut, és bárhova megy, úgyis megtalálják, amikor a mondat végére egy lövés tesz pontot. Kennex eközben valami agressziókezelési terápián van, ahol a pszichónéni olyan irritálóan felsőbbrendű stílusban osztja őket, hogy minden elismerésem, hogy ettől nem lesznek agresszívak. A terápia amúgy nagyon hatékonynak tűnik, egy sorozatgyilkos tekintetű, bekötözött kezű alak azt mondja, csak azért nem veri szét az egész bagázst, mert még friss a kézsérülése, erre Kennex azzal kontráz, hogy ő meg azon csodálkozik, hogy az egyik társuk még mindig nem lett öngyilkos, a helyében ő már kiloccsantotta volna az agyát. Hatékony napot zártunk.

you01.png

Robotzsaru érkezik társához, mert menni kell helyszínelni, az első jelenetben bemutatott áldozat halálában van pár érdekes dolog, ami fejtörést okoz. Először is három lövés terítette le, de csak egy golyót találtak, másik kettőnek semmi nyoma. Ezen a ponton érzi úgy az épp itt helyszínelő Grumpy Paul MX robotja, hogy ki kell nyitni a gépszájat, és annyi sületlenséget pofázni, amennyit csak elbír a hardver. Elképzelhető, hogy az áldozat halálát egy eltévedt golyó okozta, ami visszapattant először a lépcsőről, majd a plafonról, majd az éppen érkező metró tetejéről, bár ennek csak 0,000001% az esélye, de statisztikailag nem lehetetlen. Ez pont egy tagmondattal volt több nettó baromság annál, mint amennyit Kennex jobb napjain is el tud viselni, és így, dühkezelési szemináriumról frissen szabadulva nemes egyszerűséggel szarrá lövi a szófosó robotember fejét. Na és most lehet meghallgatni, mi minden okosat állapított meg eközben Robotzsaru.

you02.png

Rendőrségre visszatérve természetesen Főnökasszony üvöltésével kell szembenézni, de Kennex csak legyint, egy kicsit szaporítottam az ócskavasat, na és, most még több fémet lehet beolvasztani fegyvergyártáshoz, különben meg örülj, hogy nem Grumpy Pault lőttem le az idegesítő robot helyett. Grumply Paul napja irgalmatlanul el lett cseszve, robottárs nélkül elveszettnek éri magát, és retorzióként két dolgot helyez kilátásba. Az egyik, hogy cserébe ő is szétlövi Robotzsaru fejét, másik meg, hogy jobb ha Kennex mostantól nagyon vigyáz a seggére, de hogy miért, azt nem részletezi, amitől Kennex egy kicsit összeszarja magát. Abban azért megegyeznek, hogy Robotzsaru közelébe Paul nem megy, ha szeretné a fejét továbbra is a nyakán tudni.

you03.png

Közben Robotzsaru hasznossá tette magát, nyomozott kicsit az áldozat után, lehívta az adatbázisából a munkahelyét,meg a Facebbok profilját, így kiderült, hogy volt neki egy barátnője, akivel együtt is dolgoztak. Most majd elmennek a melóhelyre kérdezősködni kicsit. Útközben egy kisebb bromance hangulatú beszélgetés van napirenden, Robotzsaru elégedetten nyugtázza, hogy Kennex megkedvelte, ami jó, mert ő is csípi. Szerencsére a helyszínre érnek, mielőtt ebbe jobban belemennének. Valamit Geek Rudy is jelent, hogy megvizsgálta golyót, valami buherált okos kütyü az, követőrendszer van benne, képes az áldozatara rátapadni és mindenhova utána menni.

you04.png

Előkerül az áldozat barátnője is, aki gyorsan szemlélteti, hogy a divat mit sem változott az eltelt 24 év alatt, ami azért szomorú. Tőle annyi hasznosat tudnak meg, hogy az utolsó üzeneten, amit az áldozat (Anton) küldött neki, kicsit dekoncentrált volt, de barátnő szerint ez nem szokatlan, valami Natalie nevű fejvadásszal találkozgatott, attól idegeskedett eddig. Eközben Robotzsaru körülnéz kicsit az irodában, mivel foglalkoznak ezek, amikor egyszer csak egy bazi nagy ledfallal találja szemben magát, ami név szerint üdvözli, és azonnal célzott reklámokkal bombázza. Ez konkrétan ijesztőbb, mint bármi, amit eddig láttam ebben a sorozatban.

you05.png

Kennexék számára ez azért fontos infó, mert ezt a programot Anton, az áldozat fejlesztette ki. Lényegében egy minden kommunikációs csatornát felügyelni és használni képes követőrendszerről van szó, ami telefonok, kamerák, retinaszkenner és DNS felismerés segítségével azonosítja és követi a fogyasztót, és mondja meg neki a másodperc törtrésze alatt, hogy hol akciós a párizsi, hol van a legközelebbi dizájner cipő outlet, vagy éppen hol lehet a hivatalos árusítás kezdete előtt koncertjegyeket kapni. Gyorsan felismerik, hogy ez a szuperság nem csak a fogyasztói társadalmat reformálja meg, hanem arra is könnyen használható, hogy egy embert nyomon kövessenek, akkor pedig már csak egy lépés a nyomkövetős lövedék, helyben vagyunk. Emberünket nagyon úgy néz ki, hogy az általa kifejlesztett technológia segítségével ölték meg, ez de szar.

you06.png

Közben Geek Rudy is kiokoskodta, hogy a lövedék, amibe a nyomkövetőt beültették, orosz haditechnika, ami jelenleg nagy népszerűségnek örvend a feketepiacon. Talán Anton is beszállt a bizniszbe a szuper kis szoftverje felajánlásával. Ezek után már meg is nézhetjük, amint egy nagyon rideg tekintetű szőkenő üzletel valami rosszarcúval. A legtutibb golyót ígéri, amit csak el lehet képzelni, tehát a dolog tényleg piacra került, de rosszarcú termékbemutatót követel. Szőkenőnek ez nem akadály, Anton barátnőjét úgyis el akarta tenni láb alól, majd ő lesz az áldozat, így két legyet üt egy csapásra.

you07.png

Most jön az a jelenet, amikor tanult rendőreink összefoglalják mindazt, amit eddig megtudtunk, hátha valahol túl hosszú volt a reklámszünet. Robotzsaru inkább lenyomozza a fejvadász véget, amit a barátnő mondott nekik, de ott semmiféle Natalie nevű dolgozó nincs, úgyhogy ezzel sem kerültünk közelebb a geciemberek megtalálásához. Közben Főnökasszony felvezet egy szálat, ami sokkal érdekesebb ehet, mint az epizód többi része összevetve, de egyelőre keveset kapunk belőle. Van nekik ugye egy elfogott Szindikátus tagjuk, ez a nagyon fontos geciemberek nagyon veszélyes szövetsége, akikkel még nagyon sok bajuk lesz a rend őreinek. Most azon megy feszültség, hogy szükség van valami információra, mert valami veszélyess dolog van a rendőrségen a bizonyítéktárban, de ezt a Szindikátus embere nem hajlandó elmondani, hacsak nem engedik szabadon. Mivel Főnökasszony erről hallani sem akar, ezért a geciember az éppem érkező Kennexet találja be. Helló, én tudok ám a te kis excsajodról, Annáról, tudod, aki ki akart nyírni, szarban hagyott, megölte a kollégáidat, beállt az ellenséghez, és ráadásul minden orgazmust megjátszott. Azt is tudom, hogy nem Annának hívják, akarod tudni a valódi nevét? Ez a baszogatás eltart még egy darabig, a várakozásokkal ellentétben Kennex nem lövi szét az ellen fejét, Főnökasszony meg kimondja, hogy ő kezd hajlani az alkura, mert az a valami, ami ott van, NAGYON veszélyes.

you08.png

Kennex és Robotzsaru ezek után azzal mennek vissza az áldozat barátnőjéhez, Kirához, hogy Natalie nem létezik a cégnyilvántartásban, adjon inkább személyleírást arról a nőről, akivel a pasiját látta bizniszelni, hátha azzal többre mennek. Szőkenő szláv akcentussal, kb. ennyit tudnak meg tőle, ez nem sok. Mindezt egy szép nagy téren kell megvitatni, ami elég nagy baj, mert Szőkenő közben már programozza és indítja a golyót, egyenesen Kira felé, vevő látni akarja, hogy működik. Robotzsaru valami zavart észlel az Erőben, és hirtelen TUDJA, hogy programozott lövedék tart feléjük, így az utolsó pillanatban félrerántja a lányt, és ő kapja az oldalába a golyót. Szőkenő vevője elégedetlen, azt mondtad, tévedhetetlen ez a cucc, erre egy kiszuperált bádogember meg tudja akadályozni, hogy célba érjen? Robotzsaru egyébként egy gyors szerviz után rendben van, csak a nyelvszoftvere hibásodott meg, és jelenleg egy mindenki számára érthetetlen nyelven beszél.

you09.png

Kirát közben berakták egy titánium járműbe, ott nem tudja elérni a golyó, ennek ellenére ő képtelen nyugton maradni, mert van egy kislánya is, érte kéne menni hirtelen. Akkor teszünk egy kis kitérőt, és felszedjük a kislányt is, mondja Kennex, és hamarosan ott is vannak a biztos helyen mindannyian. Most érdemes lesz újra elbeszélgetni, téged miért akartak megölni, mi az, amit tudsz? Kirának fogalma sincs, de csak kinyögi, hogy azért voltak ennek az Antonnak gyanús pillanatai, amikor nem tudta, hova tűnik és mit csinál, de ez minden. A lányát viszont annyira félti, hogy emléktörlést akar csináltatni, mert 2048-ban már ilyet is lehet, vannak erre szakosodott szakemberek, akik kitörlik a rosszul sikerült BL döntő vagy a How I Met Your Mother finálé emlékét az ember agyából, ha az kell. Kennex az emléktörlést maximálisan elítéli, de a lány úgy okoskodik, hogy tud valamit Antonról, ami ezeket a geciembereket nem hagyja nyugodni, akkor majd minden Antonnal kapcsolatos emléket kitöröltet a fejéből, és akkor mindenki lenyugodhat. Na persze.

you10.png

Robotzsarut csak elvitték Geek Rudyhoz, hogy hozza már helyre a nyelvszoftvert, mert már koreai dalocskákat énekel, ami olyan szinten idegesítő, hogy Kennex lelövi, ha nem javul meg rögtön. Ezt a fenyegetést Rudy valami miatt véresen komolyan veszi, és már kész is a robotember. Kiderül közben, hogy Kennex a lányt csalinak akarja használni, hogy elcsalogassa a gaciembereket, de még végig sem mondhatja a tervet, amikor Rudy máris önként jelentkezik. Ha kell egy beépített ügynök, csak szóljon, főleg akkor, ha esetleg drogkeveréssel és szexrobotokkal kapcsolatos a dolog. Ekkor szerencsére telefonál Jócsaj, és Kennex egy pillanatra azt hiszi, csak flörtölni és/vagy telefonszexelni akar, de nem, csak megint szorgoskodott, és megtalálta, hogy Anton álnéven nyitott egy számlát, és tartott fenn egy értékmegőrzőt is. Utóbbiban érdemes lenne körülnézni.

you11.png

Ott csak néhány cetlire írt számot, pár jelentéktelen személyes tárgyat találnak, meg egy video chipet, rajta egy fenyegetéssel. Ebből szépen kiderül, hogy Anton nem jókedvéből üzletelt ezekkel a geciemberekkel, hanem megfenyegették, hogy ha nem adja nekik a szoftvert, Kirát és a kislányát fogják nagyon csúnyán bántani, nahát. Ezt a hírt most meg kéne osztani Kirával is, aki viszont nem bírt a seggén megmaradni, és megszökött a biztonságos helyről, éppen egy Authorized Personell Only feliratú alagútból jön elő, amire szeretném azt hinni, hogy Alias utalás, van némi köze JJ Abramsnek ehhez a sorozathoz is végül is.

you12.png

Közben ráakadtak a dark neten egy videóra Anton futásáról, ami gyakorlatilag egy csecsen nyelvű fegyverreklámként fut, ahogy azt Robotzsaru szinkrontolmácsolásából megtudjuk. Közben Kirát nem találják, de mi látjuk, hogy annyi esze volt legalább, hogy a föld alatt maradt, így a golyó nem éri el. Egy emléktörlőhöz ment, ahol be tudják mérni, lehet is menni utána., Most feszült jelenetek következnek, Kennexék jönnek, és a geciemberek is jönnek, mert ők is rátaláltak, de tudják, hogy oda a golyó nem ér el, így majd Szőkenő személyesen lövi fejbe. Na azt majd meglátjuk. Mire Kennexék odaérnek, az emléktörlés folyamata már megkezdődött, de egy rövid és hatásos rábeszélés után lekapják a gépről, értsd már meg, hogy ez nem old meg semmit, itt meg különben sem maradhatunk, mert az súlyosan káros lenne az egészségünkre. És lőn, az ellen már meg is érkezett,Kira sikolt, de rajta kívül mindenki lő ész nélkül, aminek az eredménye az, hogy Robotszaru nem megöli, csak épp annyira megsebesíti a szőke gecinőt, hogy vád alá lehessen helyezni. A társát meg Kennex lőtte agyon, mert neki nincsenek ilyen kifinomult módszerei az ellenség ártalmatlanítására.

you14.png

Most már meg lehet nyugodni, és megmutatják Kirának a zsarolós videót, látod milyen jó gyerek volt ez az Anton, csak téged akart védeni, azért engedett a zsarolásnak. Kira meg a számos papírcetliket azonosítja be, az Anton telefonszáma volt egy papírra felírva, amit ő az első találkozásuk után csak úgy játékból eltépett, azzal a megjegyzéssel, hogy ha Anton akar tőle valamit, akkor megtartja, és megtartotta. És ennek az embernek az emlékét akartad töröltetni az agyadból te nő, ezen Kira kicsit elszégyelli magát. Még azt is elmeséli, hogy ő meg Anton azzal akarták megőrizni kapcsolatuk romantikáját, hogy papírlapokra írt üzeneteket küldözgettek egymásnak, ami olyan szinten retro 2048-ban, hogy csakis komoly szándékra utalhat. A tollat, amivel írogattak egymásnak, meg Kennexnek adja, használd, amire jónak látod, és elképesztő módon Kennex veszi a lapot. Egy papírcetlire felírja,hogy „tetszik a cicid ebben a blúzban”, és Jócsaj kezébe nyomja. Na jó, azt nem tudjuk meg, mit írt, de Jócsaj úgy vigyorog, mint akit dugni visznek, úgyhogy én erre tippeltem. Végszóra befut még Főnökasszony is, aki szintén vigyorog, mert Kennex ma még egyetlen MX robotot sem lőtt szét, de hosszú még a nap, jegyzi meg hősünk, és balra el.

you15.png

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szinkrobi · http://iszdb.hu 2014.05.22. 19:34:44

"Itt vagy?" mondta Bozai mester :-)
süti beállítások módosítása