Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 03x16

2014. március 31. 09:00 - Segna

Ez a rész a halak és nők körül forog, és kiderül belőle, hogy milyen fontos a család. Nélkülük magányosak lennénk, és nem kapnánk idegösszeomlást lépten-nyomon. Még szerencse, hogy ott vannak a barátaink. Azokat nyugodt szívvel le lehet ütni, ha már nagyon idegesítőek, vagy beléjük lehet szeretni, ha még idegesítőbbek.

01.jpg

Honolulu Herculesével nyitunk. Nagyon helyes, itt a tavasz, le azokkal a pufi dzsekikkel és garbókkal! A leány-búcsus csajok önfeledt viháncolással szemlélik a fenti idomokat, majd indulnának tovább újabb kocka-hasakat és egyéb csábtájakat kóstolgatni; mielőtt át kell változniuk a felelősségteljes feleség és anya mintaszobrává, apuci privát és különbejáratú cuncijává, hogy a hím teljesen biztos legyen benne, hogy az utódok kizárólag az ő genetikai állományát fogják hordozni. Míg mi a nyugati romantika evolúcióelméleti aspektusain merengünk – talán Carl Sagan újjá élesztett Kozmosz sorozata miatt – fel, illetve megpördülnek az események. Na, ennyit a romantikáról.

02.jpg

A másik kocsiból két fekete csuklyás alak kászálódik elő, majd a saját csomagtartójukba háromszor belelőve elfutnak.

03.jpg

Ha nem is csajokhoz hasonló hangtartományban, de mi is csodálkozunk. …és Főcím!

Lapozunk persze és némi elégedettséggel vesszük tudomásul, hogy kedvenc ninjánk végre nekidurálja magát, és ráuszít kém-anyura egy vérprofi ex-hírszerzőt, aki immár a privát szektorban dolgozik. Ami jól fizet, elnézve a tag házát és tartozékait. Hercules ellensúlyozására itt egy szemrevaló tartozék.

04.jpg

A tag némileg szabódik, és inkább terapeutát javasol az ifjabbik McGarrettnek, de az felhomályosítja a bérencet, hogy anya némileg rendhagyó. De esetre!

A főhadkvártélyos folytatjuk, a csodaasztalnál, bemelegítő összegzéssel; az ütközésben résztvevő másik kocsi lopott volt, a csomagtartóban tartózkodó hulla pedig még élő az ütközéskor. Amúgy halpiac tulajdonos volt éltében. A csapat még nem melegedett bele, találgatni sincs kedvük, tuti hétfő van, egy hosszú hétvége utáni hétfő, ami után fájdalom még a belépő-kártyáját is lehúznia az embernek, nemhogy dolgozni. Széparcú Félkínaink rázza fel a hangulatot, de bár ne tenné, eddig is pocsék volt ez a nap. A pisztolyon van egy részleges ujjlenyomat, ami Lavinakövér fagylalt és garnélaárusunké! Azt hiszem Ehhez Staropramen kell, a sötétebbik fajtából!

A zsír és cukor árus ledöbben, a halas-tag az unokatesója volt, aki anno az első fagyi standjához is adott pénzt. Ő csak nekiadta azt a fegyvert, amivel végül is megölték, mert önvédelemre kérte. Ő meg nem kérdezősködött. Bajban volt, hát segített. Te ezt megérted Steve – jön a szívet tépő kitétel. Hát persze, hogy persze! McGarrett balra el, nyomában hűseges famulusa, mélységes Keleti Parti rendőrmorcival az orcáján. Ebből balhé lesz a kocsiban, akárki meglássa!

04_1.jpg

Tévedtem! Még a kocsiig sem bírják ki. Dannó szemremennyiz, a főnök meg titokzatosan mosolyog; igen tudja, hogy a Garnéla király (by Dannó) tud valamit, de Williams nyomozó bízzon benne. Hmmm, ez sovány, mint a jelenlegi hollywoodi szépség-ideál. Ellenben a főnöknek igaza lesz, a Garnéla király kisvártatva feldúltan a kocsijába cuppan, és kettecskén kedvenc pisztolyával, lóerőhalálával elszáguld. Párosunk óvatost utána. Amúgy felesleges az óvatoskodás, Lavinakövér fagylalt árusunknak szinte füstöl a feje az indulattól, körül sem nézve tép a fekete fenébe.

Mielőtt lerágnánk a körmeinket, váltunk, kém-anyu rém izgalmas bevásárló körútjába nyerhetünk bepillantást. A müzliválasztás rejtelmei következnek, gondolja gondterhelten exhírszerzőnk, úgyis mint Bérenc-anyafigyelő. Csávó épp nem ásít, mertmivel, hogy udvarias. Aztán meg már arcban erősen ideges, mert mire befejezhetné az ásítást, kém-anyu teleportál valahová. Hoppá! A lábon kihordott szívszélhűdés után meglesz az exkém, a boroknál. Ám a nyugalom röpke, kém-anyu borítja a bilit, és konfrontálódik. Mit mondjak, lényegretörő, mint a ruszkik a Krímben. A csávó kínjában megtáltosodik és előadja a szégyenlősen udvarlós figurát. Hát… nekem nem az esetem a csávó, de kém-anyunak még bejöhet.

05.jpg

És igen, ebből hal vacsora lesz! De máris ugrunk, és én hálát adok az égnek, hogy a szagos TV-t még nem találták fel. A hawaii nagybani halpiacra látogatunk. A csapat bennszülött fele faggatja a néhai halpiacos lányát, de egy tavaly megakadályozott rabláson kívül nincs a csávóban semmi gyanús. Közben befutnak a fiúk is, és lekapcsolják az elvakult Garnéla királyt, aki szintén a tavalyi rablás miatt van itt, szerinte is az elzavart és leültetett tettes bosszúja lehetett a kivégzés indítéka. A fiúk szelíden dorgálnak, de a Lavinakövér fagylalt-árus házi-, akarom mondani garnélaáruskocsis-őrizetben marad. Egy egész szigetet kell etetnie!

06_1.jpg

A fiúk a gyanúsított kerti törpével dúsan megszórt kertű kalyibájába igyekeznek. A lakó távol, ellenben egy megfigyelés képei és adatai szana- és szét. Megérkezik a csávó bringával és egy karton sörrel, és mi máris dörzsöljük a kezünket, itten üldözés és pofozkodás lesz! Majdnem. A csávó kezdésnek elhajítja a söreit – egy egész kartont! jajdul fel szívünk hangosan – majd a bringájára kapva menekülésbe fogna. Ninjánk is felháborodhatott a sörök ilyen mérvű pocséklásán, mert egy hevenyészet felkapott mélynövésűvel lecsapja az idiótáját.

06.jpg

Az idióta magyarázata legalább annyira idióta, mint a menekülési produkciója, bár hihető. Ő ki akarta rabolni a halast, mert a halpiacon sok pénz van, a tonhalak hatszámjegyűt érnek! Ha nyernék a lottón, se vennék egy fél halat se, de tiszteletben tartva mások aberrációit, biztos igaza lehet a letörpézettnek.

Közben Széparcú Félkínaink, sikeresen vegzálta a helyszíni kamerákat, és kiderül, hogy a halast este negyed tízkor rabolta el egy férfi és egy nő, pénznek, rablásnak viszont nyoma sem volt a felvételen. Hoppá! Ja, és mi történt a haláláig terjedő 5 órában? Míg tűnődünk a fiúk kocsiba ülnek, és a Bérenc kerül szóba,

07.jpg

Persze váltunk, kém-anyu és Bérenc-anyafigyelő estjébe nyerhetünk bepillantást. Önfeledten hazudoznak egymásnak, egy nyugodt civil életet fantáziálva maguknak. Szinte maguk is elhiszik. Ha ezek rájönnek az igazságra, vagy megölik, vagy megszeretik egymást. Harmadik lehetőség nincs!

Közben az ügy is csordogál, kiderül pl., hogy a halast alaposan megverték a halála előtt, és a lánya meg hazudott arról, hogy mit is csinált kedd esténként. A lány egyébként konokul hallgat, így Chin beviszi a főhadkvártélyra, a félelmetes kihallgató szobába, és bevetik a nehéz tüzérséget. A Garnéla királlyal együtt majd másfél mázsa szánalom és sajnálat is a szobába hömpölyög és elsodorja a lány konok hallgatását. Kiderül, hogy a halas, csak hajnalonta volt piacos, éjjel Lus mester volt, ami megint egy Kapu dolog, vagyis tiszteletreméltó meg ősi meg minden. És ökölharcon alapul. Halas apu meg ebben volt jó. Hát, valaki jobb volt nála, legalábbis Max szerint. Lejárják a Lua tábort de semmi, ellenben Lavinakövér garnéla árusunk szerez egy nevet, a szemcsés megfigyelő kamera képe alapján. Vagyis két nevet, két másik nagyon távol-keleti harci izé ágban bajnok, majd kirúgott pasiről meg nőről, és bingó, a hoteljukban meglelik a felvételt egy illegális párviadalról, amiben a halas nemigen önszántából vett részt. A pasi amúgy brüsszeli. Ismerd meg Európát mozgalom mai részéhez értünk, bár nekem inkább az Erőszakik Colin Farell-féle nettó elmebeteg ifjú bérgyilkosa jut eszembe, valamint figurájának utánozhatatlan undorú kérdése, Brűzsbe baz’meg? Brűzsbe?!

A csapat oszt meg szoroz, a gyilkos csávó a győzelem ellenére nem repült el, és folyamatosak az utalások a számlájára, és ott van még a nő is. Valszeg lesz még egy párviadal, a Lua mester lányával. Még el sem kezdünk izgulni, amikor a csajt máris elrabolják.

08.jpg

A csapat keresi a telefonhívások révén a helyet, a kis Lua-lánynak máris harcolnia kell, és persze kiderül, a mester tanítványa adta el őket, biztos vagyok benne, hogy 12 ezüstnél valamivel több pénzért. Mókás egyébként az amerikaiak azon vágya, hogy legyenek szupernők a világon, akik a bruttó negyven kilójukkal és kicsinyke öklükkel lenyomják a mázsát verő harcedzett pasikat. A Lua-lány hozza is klisét, noha csak egy másfél fejjel nagyobb, jól bemelegített debella csaj ellen. Aztán beszáll Júdás is. Erősen megy az adok-kapok, amikor befut a csapat, de csak ninjánk lép színre, és hívja ki a méltatlan tanítványt. Csávókámnak nem erős oldala a fair plai, így nuncsakut vesz elő. Na, erre ninjánknak is elmegy humorérzéke és pisztolyt ránt, majd laza mosollyal térden lövi. Kétségtelenül imádjuk. Ráadásként még a királylány megmentését is átengedi Chinnek.

09.jpg

Levezetésként kiderül, hogy Lavinakövér Garnélaárusunknak lesz egy lánya, ninjánknak meg néhány csúnya ránca a megrökönyödéstől, amikor kém-anyu és a Bérenc együtt húznak el randi-vacsorázni, körberöhögve őt.

10.jpg

A visszavonult bérgyilkos nők tiszteletére, Nikitát javaslok inni, annál is inkább, mert végre felmelegedett annyira az idő, hogy élvezet immár a fagylaltfogyasztás. Friss ananász darabokat turmixoljunk le, majd gyengéden keverjünk hozzá vanília fagylaltot, és ízlés szerint cukrot, valamint döbbenetes mennyiségű, de legalább 2 deci fehérbort. Legkedvesebb szószátyár gasztronautám Váncsa István, világos sört is ajánl bele, de úgy érzem, ez az a pont, amikor megfontolandó, hogy ne vegyük minden szavát komolyan a öreg mágusnak. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.03.31. 11:58:17

Köszi szépen az írást!
Igazad volt, ez azért jobb rész, mint a múltkori. Már az anyu-szál miatt is, azon jókorát vigyorogtam amiket a megfigyelőjével műveltek.
Ninjánk biztos sok Person of Interestet néz, azért a térdlövés :P
A kedvencemet is idézném (lassan szokás szerint): "Hmmm, ez sovány, mint a jelenlegi hollywoodi szépség-ideál." Hangosan felröhögtem, persze nem csak ezen, de nekem most ez tetszett a legjobban.
süti beállítások módosítása