Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 7x04 - A természet törvénye

2014. március 20. 11:00 - Hoppancs

Meredith és Derek fürdőszobájának indokolatlan zsúfoltsága az epizód legvéresebb jelenetéhez vezet, April ugyanis véletlenül meglöki Lexie-t lábborotválás közben. Owen és Cristina lakást keres, bár utóbbi csak annyira lelkes, mintha egy tehenek inszeminációjáról szóló előadáson venne részt. Meredith méhe a vizsgálatok szerint „ellenséges”, a porontyok fejvesztve menekülnek belőle. Úgy tűnik, ezért volt a vetélés is, az elborult pisztolyos bácsi és a vérbe fagyott férj csupán kellemes adalékot szolgáltatott. Az álompár jelenleg a megtermékenyülésig sem tud eljutni, Shep azonban optimista.

gr.jpg

A Denny-Izzie-történet nyugtalanító mementójaként álló, amúgy ritkán emlegetett klinika veszélyben van, mert a Főnök szívesebben látna a helyén egy bariatrikus központot. Bailey nem ért egyet, vitatkozni viszont nincs kedve, mert aznap hozzá van beosztva Cristina, és az előtte álló munkaórák jellemzéséhez a „lehangoló” szó túl kevés szinonimával rendelkezik. Lexie épp annyira szimpatizál Aprillel, amennyire a legtöbb jó érzésű ember, tehát egy tízes skálán valahol a nulla és az egy között. Ezen a reggeli incidens sem javított, ezért érdekelné, meddig marad a csaj a Grey-házban. Mer a halott legjobb barátnőre, valamint April végtelen magányára hivatkozik, és tesója megértését kéri. Az emlegetett személy baleset hírét hozza, mire mindenki elrohan, kivéve Yangot, aki inkább szeretne még egy kicsit a kávéspoharába bámulni.

bbb.jpg

Arizona rá akarja sózni Markot Teddyre, mert a férfi napi rendszerességgel mászik bele a Torresszel közös intim szférájába. Teddy nem vállalja a bébiszitter nemes feladatát, elég neki, hogy Avery az agyára megy. Az Amerikai horror sztori Myrtle Snow-ja itt most éppen Eleanor, aki nem emlékszik, hogyan hajtott bele a mosodába, és a folyamat során elgázolt férjét keresi. Hopp, a jó öreg Larry elő is kerül, defibrillátor-pozitív állapotban. Eleanor sápítozik. Meredith páciense, Lila reméli, hogy nem sérült meg túlzottan a brazíliai nyaralásához, ahol megint nagyon sokat szeretne majd bulizni és szexelni. Közli azt is, hogy nem ribanc, csak Huntington-kórja van. Mernek elborul a tekintete, ebből tudjuk, hogy ő is nézte a Dr. House-t. Arizona és Alex Jake Fishert, a balett-táncos fiút kezeli, akinek oszteoszarkóma van a lábában, és szüleivel együtt nagyon kíváncsi, mikor nyomathatja újra a Hattyúk tavát. Mindenki pozitív és vidám, a levegőben amputációszag terjeng.

bscap0000 (2).jpg

Ivan Fink kicsit rosszul lett, amikor épp az asztma gyógymódját készült feltalálni, a kórházi hányótálba pedig belerókázik egy gilisztaszerű izét. Ettől egy pillanatra mintha Yang is kijönne az éber kómából. Miranda úgy méregeti a kis állatot (vagy mit), mint a gyerek, aki paleo tortát kapott a szülinapjára. Ivan kifejti, hogy a férgek által termelt enzimek megszüntetik az allergiát, ezért ő megeszi őket, hagyja, hogy nőjenek benne egy darabig, aztán jöhet a féreghajtó. A jelenlegi rosszullétében érintett egyedek egy éve tanyáztak benne, aminek köszönhetően hat hónapja nem volt rohama. Totál megérte, még akkor is, ha durva bélelzáródása lett. Mivel a műtétet elutasítja a kísérlet sikere érdekében, Cristina ledug a gyomrába egy szondát. Ivan nem parázik, remekül érzi magát a bőrében, szinte már irigyeljük.

bscap00.jpg

A levakarhatatlan Sloan szusivacsorát szervez Callie-val és Arizonával, de utóbbi egy átlátszó kifogással elutasítja a lehetőséget. Mint várható volt, Jake beteg csontja aggasztóan fest. Lilának sem volt szerencséje, a rekeszizom-sérülését operálni kell, amiben Avery bénázásának köszönhetően Mer segédkezhet. Lila flörtöl egyet Jacksonnal, mert valamiért ebben a részben hangsúlyozni kell, hogy ő egy szépfiú. Még nyomatékosabbá teszi-e tényt, hogy Altmant viszonylag rövid idő alatt sikerül elbájolnia, úgyhogy mégis bemosakodhat. Lila Mer gyenge pontjára tapint, arról érdeklődve, van-e gyereke. Niiincs, de szeretnénk, hangzik a kényszeredett válasz.

bscap11.jpg

April annyira otthon érzi magát mások lakásában, hogy már házirendet is csinálna, amire Mer - Lexie meglepetésére - igent mond. A kis Grey nem örül, hogy a nővére láthatóan lecserélte. Jake esetére pont azt a megoldást javasolják, amit sejtettünk, Karev már magyarázza is, milyen jó dolgokat lehet csinálni műlábbal. A fiú leállítja, majd tart egy rendkívül ciki balettbemutatót. Az átszellemült arcáról készült közelik, a büszke szülők és a nyálas zene hatására szipogva kellene követelnünk, hogy mentsék meg a gyerek lábát, de valahogy csak egy fáradt sóhaj csúszik ki. Az orvosok viszont meghatódtak, és éppen a megoldáson brainstormingolnak, amikor Torres hirtelen megvilágosodik. Na, nem Jake-kel kapcsolatban, csupán rájön, hogy a csaja nem bírja az expasiját. Alex viszont April sugallatának köszönhetően rájön, mit kell tenni.

bscap00000000.jpg

Ivan nem tudja elkerülni a beavatkozást, ezért monológban könyörög Yangnak, hogy vigyázzon élete értelmeire, vagyis a férgekre. Lila is előadja a magáét Mernek, nem akar orvosokkal beszélni a Huntington tüneteiről, mert látta, hogy az anyjának sem tudtak segíteni, és csak Brazília érdekli. Erről persze Greynek eszébe jut a saját anyja betegsége, és megkérdezi Richardot, vajon a nő megpróbált-e erről beszélni vele annak idején. Ha már ott van, elveti a Főnök óriásplakátos pr-ötletét. Karev megadja a végső lökést Jake-nek a kockázatos operációhoz, aminek a lényege, hogy kiveszik az érintett csontdarabot, besugarazzák, aztán rákmentesen visszateszik. Utána meg lehet imádkozni, hogy a daganat ne újuljon ki.

gr2.jpg

Eleanor, a rettegett mosodai gázoló látszólag egészséges, de Lexie azért stressztesztet végezne rajta, hátha mégis elájult a baleset pillanatában. Bár végül senki sem halt meg, a bíróságon nem jönne rosszul egy ilyen eredmény. April akadékoskodni kezd, de hiába, mert Lexie utálja, és tesz a véleményére. Avery Lila műtétje közben is bűvöli Teddyt, de sajnos mégsem javíthatja meg a diaframmát. Kár, pedig tök jól hangzik. Ivan perforál, Yangben pedig feléled a féregmentő ösztön. Jake csontjainak darabolása közben kiderül, hogy Arizona nem szereti, ha Mark a mellét bámulja, mert azt csak Callie-nak szabad. Ennél egy fokkal izgibb fejlemény, hogy Eleanort három hónapja elhagyta a férje egy hamvas kóristalányért, ami összefüggésben áll a ténnyel, hogy mégsem véletlenül ment át rajta a kocsival. A részletes beismerő vallomás után Aprilék felvilágosítják, hogy az orvosi titoktartás csak a kezelésre vonatkozik, úgyhogy ezt benézte.

bs.jpg

Jackson hiába ingerli kockás hasával Teddy retináját, a nő rájött, mire megy ki a játék, és orvosi kérdéseket kezd feszegetni. Avery jól vizsgázik, de Teddy azért nyomatékosítja, hogy amennyiben még egyszer kijátssza a csinipofi-kártyát, kirúgatja a fenébe. Mer megkéri a férgeket válogató Yangot, hogy tesztelje le Alzheimerre, mert most már ideje tudni, mit hoz a jövő. Ha már ilyen bátor volt, Lilát is arra ösztönzi, hogy a nyaralás után kezeltesse magát. Hiába küzdött Cristina, a férgek elpusztultak, úgyhogy Ivan pityereg egy sort, majd a nap legjelentősebb beszédét adja elő Yangnak arról, hogy mindenképpen folytatja a kísérletet, mert szereti  a munkáját, és ha valamit ennyire szeret az ember, azt nem engedi el. Értjük az üzenetet, ugye?

b.jpg

„Mindannyian változunk, tanulunk a hibáinkból, blablabla” szólnak a Meredith-bölcsességek, miközben Karev Sloan mellett kampányol Arizonánál. Kit érdekel, ha csöcsöt stíröl, amikor olyan jó ember, és különben is, Robbins leszbikus didkói mindenkinek bejönnek. Ez annyira meghatja a szőkét, hogy el is megy Markkal vacsorázni. Lexie is érzi, hogy közel az epizód vége, ezért muszáj szavakba öntenie azt, amit eddig is láttunk rajta. Dühös, mert Sloan az idegsebész húgát kapta el helyette, Meredith meg Aprilt pátyolgatja, ezért megérti Eleanor érzéseit. (Mert a páciensek eseteit mindig ilyen szemérmetlen egyértelműséggel kell összekapcsolni a dokik lelkivilágával.) Mer egy időre lecsillapítja tesóját, nehogy April is golyóval a fejében végezze. Shep rövidre zárja az Alzheimer- és a gyerektémát is, lesz, ami lesz, csak a szerelem számít. Erre Yang is rájön, ezért pezsgővel és a tőle telhető legbizakodóbb arccal várja urát az új lakásban.

Címkék: grace klinika
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása