Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A törvény nevében 1x07 - After You've Gone

2014. március 19. 13:00 - sajó d.

Már csak az évadzáró van hátra, de addig is eléggé felpörögtek az események a hetedik epizódra. Rust és Marty összefognak, előbbi komoly bizonyítékokra bukkant a szektával kapcsolatban. Egy korábbi kolléga is belekeveredik az ügybe. Már csak pár lépésre vagyunk a megoldástól, vajon mi állhat az okkult gyilkosságok hátterében? Az előző résszel megszűnt az időugrálás a sorozatban, szóval innentől kezdve maradunk a Rust és Marty megszólításnál.

0700.jpg

Rust és Marty egy kocsmában söröznek és Rust hamar rátér a lényegre. Be akarja fejezni, amit annak idején elkezdtek, de Marty teljesen kattantnak nézi. Mondjuk Rust be is vallja, hogy az utóbbi 10 évben nonstop részeg volt és be volt tépve. Ragaszkodik hozzá, hogy nyomozzanak tovább, de Marty semmiképpen sem akar ennek a részese lenni. Rust viszont megemlíti, hogy ha talán nem lövi szét Reggie Ledoux agyát, akkor nem lennének itt. Marty ennek ellenére sem hajlandó segíteni és már lépne is le, de Rust figyelmezteti, hogy van felé egy adóssága, ezzel utalva Reggie Ledoux lepuffantására 1995-ben. Végül Rust elviszi megmutatni Martynak a kis nyomozási szentélyét.

0701.jpg

Rust elmondja Martynak, hogy Dora Lange-et nem az erdei viskóban ölték meg és hogy a nők illetve a gyermekek mind a Tuttle-iskolák 10 mérföldes körzetében tűntek el. Felhozza azt is, hogy Tuttle nem véletlenül kezdett érdeklődni a Lange-gyilkosság iránt illetve megemlíti, amit Charlie mondott a börtönben a szektáról. Ja, és ugye nem véletlenül kaptak anno egy különleges egységet is a nyakukba. '88-ban gyerekmolesztálással vádolták az egyik Tuttle-óvodát, amit később pont ott nyitottal meg újra, ahol Rienne Olivier, a vízbefúlt lány is lakott illetve iskolába járt. Az egyik diákot meg is kereste Rust 2010-ben, hogy kikérdezze.

0702.jpg

Johnny Joanie - mint látható - egy crossdress férfinő lett azóta. Rustot az érdekelte, hogy látta-e Billy Lee Tuttle-t az iskola környékén, de a férfi arról bészél, hogy szándékosan szétkúrták a memóriájukat. Furcsa álmaik voltak és férfiak fotókat készítettek a gyerekekről. Állat álarcban molesztálták őket, a gyerekek pedig azt hitték csak álmodnak. Az egyik kislány azonban kérdezősködni kezdett, Rust szerint Marie Fontenot lehetett az, a szőke kislány, aki még 1985-ben tűnt el. Joanie emlékezett egy sebhelyes arcú férfire is, aki nem hordott maszkot. Marty még mindig nincs meggyőzve. Erre Rust a spagettiszörnyre mutogat és arról beszél, hogy hárman is beszéltek a sebhelyesarcú férfiről a nyomozás alatt. Ráadásul a spagettiszörnyet Erath városban látták, ahonnan a Tuttle-ök is származnak.

0703.jpg

Erath környékén volt egy Courir de Mardi Gras nevű karnevál, ahol emberek különböző maszkokban szórakoztak illetve egy Saturnalia nevű téi fesztivál is, ahol bekötött szemű, maszkos és agancsos emberek is voltak. Csak úgy, mint Dora Lange holtteste. Egy fotós rengeteg ördögcsapdát is talált a környéken a Katrina hurrikán után, ami tökéletes fedősztori lehet az emberek eltűnésére. Rust nem akarja azonban a rendőrökhöz vinni az ügyet a Tuttle-ök befolyása miatt. Marty próbálja Rust önpusztítására fogni az egészet, de Rust láthatóan felkészült erre az opcióra. Martyt viszont az érdekli, hogy mi történt Billy Lee Tuttle-lel. Válasz helyett Rust mutatni akar neki valamit.

0704.jpg

Marty ellátogat a volt feleségéhez, ahol a két kikérdezőtisztről kérdezi. Abban mindketten egyetértenek, hogy nem Rust a bűnös, hiába próbálják a nyakába varrni. Marty elmondja a feleségének, hogy segíteni fog Rustnak egy nyomozásban, de érthető módon Maggie kicsit kételkedik. Vissza is ugrunk a raktárba, ahol Rust elmondja, hogy imádott Billy Lee Tuttle szemébe nézni és neki köszönhető, hogy felfüggesztették. Rust megvárta, amíg Tuttle elmegy turnézni és egyenként betört mind a három házába. Rust nem csak jó harcos, nyomozó, profi szociopata, de már nindzsa is. Az egyik házában talált egy széfet, tele fotókkal. A képeken pedig a bekötött szemű, agancsos Marie Fontenot szerepel. Még nincs vége, van egy VHS-kazetta is. Mielőtt megmutatja Martynak, a kezébe nyomja a viszkis flaskát.

0705.jpg

A felvételen is a kislány látható egy csomó maszkos ember között. A kislány zokog miközben egy asztalhoz kötözik, majd szép lassan közelít felé egy maszkos ember. Rust iszonyatosan kikészül a látottaktól és dührohamot kap. Marty még percekig nem tér magához és vedeli a viszkit. Azonban nem Rust ölte meg Tuttle-t, valószínűleg a szekta nyírta ki a zsarolástól félve és megelőzve a lebukást. Marty természetesen innentől kezdve segít Rustnak. Közben Marty megint Maggie-nél van. Megköszön neki mindent és búcsút int. Rusttal beköltöznek Marty irodájába, ugyanis közben magánnyomozó lett belőle. Történelmi pillanat, Rust megkérdezi Martyval, hogy AMÚGY MIÚJSÁG VELED? Marty ilyen-olyan nőkről kezd beszélni, közben azt látjuk, hogy egyedül él, mikrós kaját eszik a dekoráció nélküli lakásában és online társkeresőben kattintgat.

0706.jpg

Rust élete sem volt jobb az utóbbi időben. Ivott, cigizett és magányosan horgászott. Rustot érdekli, hogy miért mondott fel Marty annak idején annak ellenére, hogy sokra vihette volna. Elkezdenek arról beszélni, hogy mi lehetett volna belőlük, de elég nyomorúságosnak hangzanak. Marty elmegy a rendőrkapitányhoz és arra kéri, hogy had férjen hozzá régi nyomozati aktákhoz, mert bűnügyi író szeretne lenni. Arra kéri a főnököt, hogy a két kikérdezőt hagyják ki ebből és átad egy szép üveg viszkit. Marty jól megszívja, mert a 2005 előtti ügyeket nem találja meg az adatbázisban, szépen át kell nyálaznia magát a papírokon. Végül csak sikerül valamit kiderítenie Martynak és talált egy Ledoux-rokont, de a Marie Fontenot-vonal felejtős. A kocsmában megismerkedik Roberttel, a tulajjal, akinek 1985-ben tűnt el a fia.

0707.jpg

A Ledoux rokon tisztességes ember és szívből gyűlöli a Ledoux-kat illetve Reggie-t és Dewallt. Kiderül, hogy a férfi ismeri a sebhelyesarcú férfit, aki Reggie és Dewall haverja volt. Vadászni volt velük gyerekként és folyamatosan őt bámulta. Marty egy nőt is talált, aki a Tuttle-öknél dolgozott cselédként, épp felé tartanak kocsival. A nő egy öregotthonban lakik és elég ramaty állapotban van. A gondozónak azt hazudják, hogy családfakutatás miatt jöttek. A fiatal nő elmondja, hogy soha semmi jót nem hallott a Tuttle-ökről. Az idős nő 19 évig dolgozott Erath-ban és Shreveportban Sam Tuttle-nél és ismeri az egész famíliát. Ami elég nagy dolog, mert rögtön arról beszél, hogy rengeteg rokon volt, mindenhol gyerekek és távoli hozzátartozók voltak. Sam Tuttle-nek rengeteg házasságon kívüli gyereke volt. A nők nem kellettek neki csak egy dugásig. Rust egy sebhelyesarcú kisgyerekről kérdez, akiről kiderül, hogy Sam Tuttle unokája volt. A sebhelyet az apjának köszönheti, akit Childressnek hívtak. A sok kérdés közben megijed a nő és nem igazán akar többet elárulni, láthatóan fél.

0708.jpg

Rust mutat neki egy rajzot az ördögcsapdákról. Emlékezhetünk, hogy korábban a fekete pap a templomban arról mesélt, hogy a nagyanyjától ismeri ezeket, onnan tudjuk, hogy ezek ördögcsapdák. Az idős nő halálra vált arccal annyit kérdez Rustról, hogy ismeri-e Carcosát, majd elmondja, hogy ez az, ami felfalja az időt. A köntöse láthatatlan hangok suttogása. A gondozónak leesik, hogy ezek nem családfakutatók, közben az idős nő annyit felel, hogy örvendjenek, a halál nem a vég és Carcosa nevét kezdi ismételgetni egy kisebb roham közepette. A gondozó legombolja Martyt jó pár dollárral és elmondja, hogy az idős nővel már rég nem beszél a családja és valószínűleg teljesen megőrült. Később egy kricsmiben Marty meséli, hogy kiderítette, Marie Fontenot eltűnésének bejelentését eltussolták a rendőrségnél.

0709.jpg

Nem más tussolta el, mint Steve Geraci, aki akkoriban pont Erath-ban szolgált. Ő az a bajszos rendőr, akit pár résszel korábban Rust felpofozott. Azóta Geraciből seriff lett, egy seriffet pedig csak a kormányzó tartóztathat le. Rust megkéri Martyt, hogy találkozzon Geracivel. Ebből egy laza golfozás lesz, miközben Marie Fontenot-ról kérdezgeti Marty Geracit. Elmondja, hogy a lány anyja egyedül élt és drogos volt, a kislány pedig elszökött az apjával. De nem emlékszik teljesen, mert akkoriban sokat ivott. Az ügyben egy bizonyos Ted Chidress intézkedett. Búcsúzás előtt Geraci felajánlja, hogy a Fontenot lány után érdeklődő ügyfelét Marty nyugodtan irányítsa hozzá. Egyébként Geraci egy méregdrága autóval furikázik, amit állítólag egy gazdag hülyegyerektől foglalt le, miután egy zacskó füvet talált nála. A köcsög. Martyt persze nem verte át, szól is Rustnak, hogy készítse a bikakábelt.

0710.jpg

Maggie meglátogatja Rustot a kocsmában, de Rust nem túl barátkozó, semmit nem mond el magáról. Maggie megkéri Rustot, hogy vigyázzon Martyra. Megint kettesben van a két nyomozó és egymásról kérdezgetik a másikat. Marty elmeséli, hogy azután mondott fel, hogy egy drogos megsütötte a mikróban a saját gyerekét. Csak megakarta szárítani. Ekkor telt be nála a pohár. Rust visszatérése ennél jóval prózaibb, tényleg be akarja fejezni ezt az ügyet, addig nem nyugszik. Új életet akar kezdeni, de először ezt el kell intéznie. Úgy köszön el, hogy a hajón találkoznak, majd Martyt és Geracit látjuk egy hajón horgászni. Nyomják a szokásos alfahím dumát a sörözésről és horgászásról, majd Marty megint felhozza a Fontenot-ügyet. Arra kíváncsi, hogy mit tudott az ügyről, de Geraci mindent Ted Chilressre hárít és gyanakodni kezd a találkozó miértjével kapcsolatban. Aztán Rust előbukkant egy pisztollyal.

0711.jpg

Mivel nem a seriff körzetében vannak, így Martyéknál van az előny, de mielőtt bármi történne a két kikérdezőhöz kapcsolunk. Épp kocsival keresnek valamit, amikor egy temető mellett füvet nyíró csávóval találkoznak. Tőle kérnek eligazítást és mintha ez ugyanaz a pali lenne, akivel a lepusztult Tuttle-iskola előtt beszélgetett egyszer Rust. A férfi Stm Martinban lakik és templomokat és állami iskolákat tart rendben. Ugyebár Tuttle iskolaprogramja is állami iskolákhoz kapcsolódott. Útbaigazítja a nyomozókat miközben arról beszélt, hogy az egész partvidéket - ahol Rust jegyzetei alapján sokkal magasabb az eltűnések száma - ismeri és a családjáról is hadoválna valamit, ha nem szakítanák félbe. A rendőrök elhajtanak, a fűnyírós csávó pedig leszáll a gépről és látszik, hogy csupa sebhely az arca jobb oldala, az álla és a szája széle. Végül annyit mond magában, hogy a családja nagyon régóta a környéken él.

0712.jpg

Minden, amit a sorozatról tudni akarsz itt elolvasható.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása