Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 4x08 - Second Chance (Második esély)

2014. március 10. 11:00 - Gabba

Myka és Pete vehemensen kéri számon Artie-tól, mi is ez az Adrian atya-féle hadjárat ellenük, de a főügynök továbbra sem ad nekik felvilágosítást, dolog van, azzal foglalkozzatok, közli emelt hangon. Jelzés érkezett a nyugat-virginiai Daltonból, ahol valami acélgyári munkás, Lenny Bukowski arcán és végtagjain rozsdaszerű kiütések jelentkeztek és vasoxidot köhög. Olyan, mintha élve kezdett volna rozsdásodni, na igen, a nehézipar veszélyes üzem, de ennyire? Nagy nehezen kituszkolja az ügynököket az ajtón, de máris belép Claudia és Steve, na beszéljünk csak erről az Adrian dologról! Már elmondtam, amit lehetett, haggyatok mán, a ti problémátok a metronóm, azzal foglalkozzatok, keménykedik Artie. A metronóm az 1800-as években Robert Schumann tulajdonában volt, aki 1833-ban öngyilkosságot követett el, de Clara, a felsége, a metronómmal sikeresen megmentette és életben tartotta. Tessék, itt van egy feljegyzés a zeneszerzőtől, aki, miután megszabadult a metronómtól, ezt írta a naplójába: „Meg kell lelnünk, ami a miénk, és tisztán kezdeni ott, ahonnan származunk.” Ez valami rejtvény lehet, amit meg kell fejteni, talán az illető születési helyére utal. Az ügynökök máris indulhatnak New Jersey-be, Jinks szülővárosába.

Second01

Artie megpróbáltatásai ezzel azonban nem érnek véget. Alighogy lehuppan a számítógép elé és infókat kezd keresni Adrian atyáról, háta mögött nesztelenül Mrs Frederic materializálódik, ahogy szokott, Artie hiába vált képernyőt, már késő. Helena és Leena is érkezik, a három nő ellen Artie-nak esélye sincs mellédumálni, főleg, hogy Mrs F már tud az asztrolábiumról és a megváltoztatott idővonalról. Artie töredelmesen bevallja, hogy a raktár (és vele Mrs Frederic) pusztulása miatt volt kénytelen ezt meglépni, a robbanástól Pandora szelencéje kinyílt és a világ kezdett káoszba süllyedni. Adrian azt mondta, hogy ezzel olyan gonoszt teremtettem, ami velem marad életem végéig, néz kétségbeesetten a nőkre. Főcím.

Second02 

A daltoni kórházban Pete-ék Lennyvel beszélnek, aki elég ramatyul van, állandóan köhög és le van gyengülve. Fogalma sincs, mi okozza a tüneteit, semmilyen antik tárggyal nem volt dolga mostanában, és igazából csak a főnökére, Hank Siskelre haragszik, aki sorra rugdossa ki a munkásokat költségcsökkentés címén. Irány a gyár, ahol a munkások éppen élőlánccal tiltakoznak a leépítések ellen, hangadójuk Sam Garity, a szakszervezeti vezető. Az ügynökök faggatni kezdik a munkásokat Lenny betegségéről, de nem sokra jutnak. Garity a főnök és tulajdonos Siskelt gyanúsítja, bár bizonyítéka a személyes ellenszenven kívül nincs ellene, viszont mostanában történt egy-két baleset az üzemben. Végszóra egy másik munkás, Tim Watts is köhögni kezd és összeesik, nyomás vele is a kórházba. Hívják Artie-t, aki hosszasan fejtegetni kezdi, hogy Siskel jópár évvel nevet változtatott, korábban Hank Blalocnak hívták, de Mrs Frederic egy idő után megelégeli, és „sok a duma, dolgozzanak egyedül, maguk nagyfiúk már!” felkiáltással kikapja Artie kezéből a távrecsegőt és bontja a vonalat.

Second03 

A félelmetes arcberendezésű főnéni ezután visszatér a gonosz témájára és kijelenti, Claudia nem lehet a gonosz, arról ő tudna, sokkal valószínűbb, hogy Adrian atya lesz az. Sőt, szerinte a pap valami ereklye révén érte el, hogy Artie Claudiát gyanúsítsa. Artie elmondja, hogy az asztrolábium biztos rejtekhelyen van, csak ő tudja, hol, és semmi esetre sem fogja újra használni. (Azt persze nem tudja szegény, hogy a múltkor Leena véletlenül szemtanúja volt, hová rejtette Artie az ereklyét.) Mrs F közli, megbeszéli a teendőket és a Barbosa rend elleni fellépés lehetőségeit a Régensekkel, majd Leenával együtt távozik. Artie még pár szót vált Helenával, csalódtam benned, azt hittem, nem mondod el senkinek, mire Helena azzal védekezik, hogy ő már két társát elvesztette időutazó ereklyék miatt, a harmadikat nem akarja.

Second04 

New Jersey, Jinks szülőháza, a srác enyhén szólva feszült az anyjával küszöbönálló találkozástól, Clau nem érti, miért. Emma, az anya örömmel nyit ajtót, már két éve nem látta a fiát, gyertek be, főzök teát. Kicsit nehezen indul a beszélgetés, még mindig a titkosszolgálatnál vagy?, igen, de nem beszélhetek róla, el is akad a téma gyorsan. Emma felveti, hogy Claudia mennyire hasonlít Oliviára, Steve húgára, Jinsky erre durván leállítja Emmát. (Emlékszünk, a 3x04 részben tudtuk meg, hogy Steve húgát valami utcai lövöldözés közben ölte meg egy kóbor golyó jópár évvel korábban.) Beszélnünk kell, Steve, ez így nem mehet tovább, mondja Emma könnyes szemmel, Claudia a háttérben értetlenül nézi, ahogy Jinksy feldúltan kirohan a szobából. A két nő beszélgetéséből lassacskán kiderül, hogy a bíróság annak idején halálra ítélte Olivia gyilkosát, de Emma, mint anya, úgy érezte, hogy a merénylőnek is joga van élni, és hivatalosan kérte, hogy az ítéletet életfogytiglanra változtassák. Steve viszont úgy érezte, anyja ezzel elárulta Oliviát, hát innen a köztük lévő feszült viszony.

Second05 

Nézzünk vissza a rozsdás vonalra, az üzem területén Myka kolbászol és Siskellel akar beszélni, a biztonsági őr odahívja neki. Na mi volt itten a balesetekkel, meg hogy vagyunk a tömeges elbocsátásokkal, faggatózik Myka, Siskel szerint persze minden az előírásoknak megfelelő és ő legfontosabbnak az üzem folyamatos működését tartja. Ezalatt Pete behatol a főnöki irodába és sorra bezacskózza a különböző tárgyakat, de egyik esetében sem történik reakció. Ráadásul hívást kapnak, miszerint újabb áldozat került kórházba, egy nő, de semmi köze az üzemhez, nem ott dolgozik. Az ügynökök felkeresik Karen Millert a kórházban és kifaggatják, közben Mykának feltűnik a nő sporttáskája, rajta a Tully’s konditerem logoja. Ilyet már láttunk Tim és Lenny pólóján is, néznek össze, na gyerünk oda! A konditerem névadója és vezetője, Tully szerint Siskel sosem járt náluk, maga a hely is tiszta, itt aztán senki nem tol semmilyen szert. Megérkeznek a gyári munkások is kicsit gyúrni meg bunyózni, élükön továbbra is Sam Garityvel, ritka ellenszenves figura, de lehet, hogy csak nekem. Továbbra is Siskelt savazza, azért gyanús, mert nem gyanús, hajtogatja komolyan, mintha Virág elvtárshoz járt volna továbbképzésre. Pete szerint sokkal valószínűbb, hogy Garitynek van köze a dologhoz, ezért vállalja, hogy barátságos boxmeccs közben kikérdez néhány melóst a szakszis főnökről.

Second06 

Ledobja a textilt és félmeztelenül nekiáll öklözni a fiúkkal, közben Myka újra hívja Artie-t. A szakállas már jobban ráér, mint az előbb, és megismétli, hogy Siskelnek korábban valami étterme volt Oaklandben, ahol illegálisan alkalmazott pár pincért és mosogatófiút. Miután lebukott, nevet változtatott és a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának köszönhetően belevágott az acélbizniszbe. Pete eközben Cody Bell-lel kezd öklözni, a srác tengerészgyalogos volt Irakban, Pete meg Afganisztánban, máris megvan a közös téma. Azonban mikor Pete felveti, hogy Garitynek köze lehet a megbetegedésekhez, Cody bedurvul és egy zúzós balcsapottal kiüti a baltaarcú ügynököt. Myka téríti magához, Pete kicsit homályosan lát, menni is darabosan sikerül neki, jó nagyot kapott, ezt kár lenne tagadni. Myka mintha látott volna valamit Cody karja körül, amikor kiütötte Pete-et, de nem tudja, mi lehetett az. Pete odabotorkál Garityhez, hogy kikérdezze, a szakszervezetis arc viszont csak hajtogatja a magáét Siskelről. Viszont végre némi konkrétummal is szolgál, ugyanis a közelmúlt egyik balesetében sérült meg Cody apja is: majdnem lezuhant az egyik rámpáról, amikor az összedőlt, mert Siskel hanyagul építtette meg. Myka lép oda Pete-hez, telefonnal készített felvételt Cody most véget ért meccséről, és a képen látszik, hogy amikor kiütötte ellenfelét, a bal karján mintha valami fémpáncél lett volna.

Second07 

Ezalatt New Jerseyben Emma Claudiával elolvassa a Schumann-féle feljegyzést és úgy találja, ez olyan, mintha egy kisbaba születésére írták volna. Clau elvonul Jinks szobájába, ahol kipróbálják, hogy lehetne leállítani a metronómot, de a kísérlet kudarcba fullad: ahogy az inga lengését megállítják, Steve holtsápadtan a földre zuhan, és vele Claudia is, akinek annyi ereje még marad, hogy újra beindítsa a metronómot. Beszélgetni kezdenek Emmával, aki szerint Steve-nek meg kell szabadulnia a gyűlölettől, ő, Emma is csak úgy tudott továbblépni, hogy megbocsátott Olivia gyilkosának. Steve viszont úgy érzi, ha elengedi a benne lévő haragot, azzal elengedi a húgát is. Emma a kezébe veszi és nézegetni kezdi a metronómot, majd anya és fia átöleli egymást. Claudia ki akarja venni Emma kezéből a szerkezetet, ám az ekkor felfénylik és Emma váratlanul rosszul lesz. Steve dühösen felkapja és a falhoz vágja a metronómot, Claudia döbbenten néz, most mi lesz, mindnyájan meghalunk? De nem, mert kiderül, hogy ez volt az egyetlen lehetséges megoldás, Emma ugyanis rendbejön és Jinksy szívverése is megindul! Azzal, hogy széttörte a saját életbenmaradását biztosító eszközt és ezzel megmentette az anyját, tiszta kezdetet teremtett és beteljesítette a Schumann-féle idézetet. Sikerült leválnia a metronómról, végre ez a nyomasztó gond letudva.

Second08 

Na és mi a helyzet a rozsdatemetőben, kérdezzük fejes endrésen, hát ott az van, hogy Myka és Pete kihallgatja Cody apját, aki elmeséli a balesetet: épp Cody mellett állt a rámpán, amikor a vasszerkezet egyik fele leszakadt, de a fia fél kézzel utánakapott és visszahúzta. Mutat nekik egy régebbi újságcikket, ami szerint Cody két bajtársát megmentette Irakban, amikor robbanás történt a bagdadi nemzeti múzeumban. Na, ezen el lehet indulni, hívják is Artie-t, aki gyorsan utánanéz a hírnek, és ehun van ni: annak idején abban a teremben történt a robbanás, ami a peloponnészoszi félszigeten talált leleteket mutatta be, köztük a thermopülai csatából fennmaradt fegyvereket. Igen, ezt én is vágom, nagyon rákészültem arra a 300 c. filmre, örül meg Pete. Arra jutnak, hogy a robbanás során az egyik vasfegyver repesze bekerült Cody testébe, a srác tud is erről, a mellkasába fúródott egy darab, de az orvosok nem vették ki, mert túl közel van a szívéhez. Amikor Cody apja majdnem lezuhant, az érzelmi túlfűtöttséget okozott a srácnál, és így aktiválódott a repeszdarab. A látogatóba érkező Cody pont meghallja, hogy ő okozta barátai betegségét, és feldúltan elrohan a gyárba.

Second09

Ott éppen Siskelt kezdi agyalni, amikor az ügynökök utolérik. Pete leszedi a főnökről a srácot, Siskel ezt kihasználva elrohan, de nem jut messzire, mert Myka elkapja. Kemény arccal áll fölötte, lábát Siskel nyakán pihentetve és felvilágosítja, tud a régi oaklandi stiklijéről és ha nem hozza helyre a dolgokat itt a gyárban, akkor értesíti a szövetségieket, az adóhatóságot és Simicska Lajost. Siskel megtörik és mindent megígér, na akkor gyorsan hozzuk rendbe a Cody gyereket is. Csak az a kérdés, hogy tudnák semlegesíteni a repeszt? Kivenni nincs idő és nincs is hozzá felszerelés, akkor hát juttassuk be a trutyit a szervezetébe! Ilyet még nem csináltak, izgulhatunk is, amint Myka dr. House-tól ellesett mozdulattal belevágja az injekcióstűt Cody mellkasába. A kísérlet azonban pompásan sikerül, a repeszdarab hatástalanítva, a betegek gyógyultan távozhatnak a kórházból.

Second10 

A záró jelenet ismét a Sötét Kamrában, ahol Mrs Frederic és Helena kiveszi az asztrolábiumot az übertitkos rejtekhelyről. Persze Leenától tudták meg, hová dugta Artie, ezek szerint rosszul tippeltem, a múltkor mégsem Adrian rejtőzött el a kamrában a bongyorhajú alakjában. Vigye el messzire magával, nem hagyhatjuk, hogy Arthur tettét semmissé tegye valaki, utasítja a félelmetes arcberendezésű főnéni Helenát. A fekete démon cserébe átadja a tőrről eddig összegyűjtött anyagot, viszont aggódik, hogy Artie háta mögött cselekednek. Mrs F azonban kemény és kijelenti: Én majd kitalálom, hogyan tudunk egyezkedni a testvériséggel, maga viszont nem kommunikálhat senkivel és nem bízhat senkiben.

Second11

Címkék: warehouse 13
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.03.10. 11:15:41

Köszönet a hogyvoltért, jól indult a hét :) Pirospontok a linkekért, az utalások pedig mindig nagyon jók, kedvelem különböző művek összekötését
"mert nem gyanús, hajtogatja komolyan, mintha Virág elvtárshoz járt volna továbbképzésre." :)

"Miután lebukott, nevet változtatott és a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának köszönhetően belevágott az acélbizniszbe." Ez :D

"Ilyet még nem csináltak, izgulhatunk is, amint Myka dr. House-tól ellesett mozdulattal belevágja az injekcióstűt Cody mellkasába." :) Myka valóban kreatív megoldást talált ki.

Kíváncsi vagyok, hogy Mrs Frederic mire készül, hogyan tervezi a megegyezést a testvériséggel, és vajon igaza lesz-e abban, hogy Adrian atya lesz a gonosz.
Remélem az, hogy Helena nem kommunikálhat senkivel nem azt jelenti, hogy most hosszabb ideig megint nem látjuk.

"übertitkos rejtekhelyről. " AZ übertitkos kifejezés übercool :)

Gabba 2014.03.10. 12:01:14

@nughop: nem gondoltam volna, hogy te leszel az első :)

én is tartok tőle, hogy Helenát megint pihentetni fogják, pedig az ő karakterével mindig valami pörgős történik. Mrs F megoldására kíváncsi vagyok, én nem szívesen lennék vele haragban, az tuti.

amúgy meg überköszi :)

W.Jack. 2014.03.10. 15:43:28

@Gabba: Örülök, hogy übermúltam magamat, és megleptelek az első helyemmel :)

Gabba 2014.03.10. 16:57:01

@nughop: meg, a rakodópart alsó kövén a virgácsokkal, pedig már rég elmúlt a mikulás

W.Jack. 2014.03.10. 17:02:18

@Gabba: Szeretem a regényekre, filmekre, jelen esetben versre történő utalást :)

Gabba 2014.03.10. 20:33:27

@nughop: mint pl. a Karóval jöttél, nem virgáccsal kezdetűt? :)

W.Jack. 2014.03.10. 20:50:28

@Gabba: A költő stimmel, de én a Dunánál jártam gondolatban. Az eszembe sem jutott, hogy karóval jöttél, khmm.

Gabba 2014.03.10. 21:28:58

@nughop: én a Dunánál minden nap járok :)

W.Jack. 2014.03.10. 21:30:15

@Gabba: Én csak állóvíznél szoktam, és némileg irigykedek Rád.

Gabba 2014.03.11. 09:07:01

@nughop: én meg az állóvíz miatt irigykedek rád...

sose az a jó, ami éppen van, ebből is látszik :)

W.Jack. 2014.03.11. 09:48:40

@Gabba: Biztosan vannak átmenetileg rövidebb időszakok, amikor jó az is, ami éppen van :), de nagy általánosságban nem olyan az emberi természet, hogy hosszú távon is így legyen.

Viszont: lh3.googleusercontent.com/-KfePhDh0Xp8/Ux7M1K-Ll6I/AAAAAAAAA0k/WTsYzRfs0_g/w944-h708-no/%25C3%2581ll%25C3%25B3v%25C3%25ADz.jpg
Palackozok hozzá állóvizet is Neked, ha szeretnéd :)
Nyilvánvalóan valamilyen mögöttes szándék vezérel a kedvességben :) Kapok majd házi feladatot?

Gabba 2014.03.11. 11:44:40

@nughop: legyen egy szabad asszociációs esszé, a címe: Tavaszi virgácsok

W.Jack. 2014.03.13. 21:41:42

@Gabba: A magyar nyelv történeti-etimológiai szótára szerint a szó a latin virga ’vessző, vesszőnyaláb’ szó többes számú alakjából, a virgasból származik – felbukkanásakor, a 18. században még ebben a formában használták. A virgász, virgács a magyarban már kifejezetten ’fenyítésre használt vesszőnyaláb’ jelentésben került, de előfordult ’megvesszőzés’ jelentésben is. A latin virga ’vessző, friss hajtás’ minden bizonnyal azonos a virgo ’szűz(lány); friss, használatlan’ szóval. Tréfásan nevezik virgácsnak a lábat.

A tavaszi virgácsok körében tett - nem reprezentatív - közvélemény-kutatás a következő eredményre vezetett: nem csak azóta vannak hatással a férfinépre, amióta divatba jött a miniszoknya és a magas sarkú cipő. A szép lábak mindig is aduászt jelentettek a nemek játékában, időtlen idők óta inspirálják a művészeket és felébresztik a képzeletet. De vajon miért van ilyen hatásuk? Mindegy, hogy meztelen napbarnította vagy harisnyába bújtatott lábakról beszélünk, amelyeket egy helyben ücsörögve bájosan kereszteznek egymáson, vagy pedig éppen mozgásban vannak, a nők képesek olyan jeleket küldeni velük, hogy kibillentsék a férfiakat az egyensúlyukból.

Nem csak a mi nyitott, miniszoknyát, tangabugyit elfogadó társadalmunkra jellemző ez, hanem teljesen független a kultúrától, a szexualitás terén elfogadott morális elvárásoktól, vagy a divattól, a szép női lábak mindig is megdobogtatták a férfiak szívét, és mozgásba hozták a fantáziájukat meg a hormonháztartásukat.

Ha szigorúan vesszük, akkor a női lábak is arra alkalmasak, hogy azon stabilan megálljunk, meg persze jól megformált haladást segítő eszközök (nem ranglétrán történő előrehaladásra kell gondolni, hanem hogy eljussunk A pontból B pontba:)) Még a legkecsesebb női lábak is csontokból, inakból, izmokból, és ízületekből állnak.

Akkor mégis miért van ilyen hatásuk? Mi lehet a titok? A legkézenfekvőbb válasz az lehet talán, hogy ettől függetlenül másképpen néznek ki, mint a férfiak lábai. A térdek finomabbak, teljes egészét tekintve gömbölydedebbek, ideális esetben selymesen simák.
Ami különösen izgatja a fiúk fantáziáját, hogy mi található ott, ahol a két comb találkozik, akkor is, ha ez a mindennapokban láthatatlan marad, egymás számára ismeretlen férfiak- nők esetében. Állítólag teljesen spontán és tudattalan dolog, hogy a férfiak fejében a női combok látványa magával vonja ezt a gondolatmenetet. Ilyen esetekben fordulhat elő az, hogy a férfiak megfeledkezve a jólneveltségükről, alaposan és leplezetlenül nézik végig a miniszoknyás, vagy esetleg rövid sortba bújtatott combokat. Persze önmagában nem csak a combok megpillantása indítja be a fantáziát, hanem a mozdulatok is. A szétnyíló majd összezáródó combok látványa, hogy esetleg egy rövidke pillanatra többet is lehet látni, arra inspirálják a férfiakat, hogy akaratlanul is erotikus gondolatok forduljanak meg a fejükben. Valószínűleg ismerte ezt a gondolatmenetet a híres Sharon Stone jelenet megálmodója is (és itt tekintsünk el attól, hogy a nők általában vesznek fehérneműt a szoknya alá is) Maga a mozdulat jutott nekem most eszembe, nem más párhuzam.

Persze vannak más pózok is, amik legalább ilyen vonzók lehetnek (bár hallottam a napokban olyat is, hogy szép lábakkal tök mindegy hogyan ül / mozdul egy nő, az mindenképpen figyelemfelkeltő) Sokan mondták azt, hogy az is nagyon nőies, amikor a nők szorosan összefonják a lábukat, egyik lábukat a másikon keresztbevetve, majd a vádlihoz szorítva átkulcsolják szinte egyik lábukkal a másikat, esetleg a vádlijuk mögé feszítve a lábfejüket.

Vannak, akikre a nagyon jólnevelt üldögélés van vágyakat ébresztő hatással, amikor a lábak szorosan összezárva vannak egymás mellett.

W.Jack. 2014.03.13. 21:43:49

@Gabba: @nughop: Éppen a női lábak, combok erotikus hatása miatt nagyon sokáig volt divat a földig érő ruha, a hosszú alsó, hogy eltakarják a combokat, lábakat; a 19, században még a bokákat is el illett rejteni szorosra fűzött kis csizmákba. Évszázadodon keresztül még csak említeni sem volt illendő a lábakat. 1649-ben amikor IV. Fülöp spanyol király feleségül vette a 15 éves Maria Anna osztrák főhercegnőt, a nászajándékok között voltak harisnyák is. Ezeket az ajándékokat az egyik követ sértetten utasította vissza a következő szavak kíséretében: „ A spanyol királynőnek nincsen lábai” Igaz szegény menyasszony rémült zokogásban tört ki, amikor meghallotta ezt, ugyanis azt hitte, hogy a spanyolok amputálni akarják majd a lábait. Pedig nem, csak nem volt illendő még csak harisnyák ajándékozásával sem utalni arra, hogy a királynőnek esetleg lábai vannak.

A viktoriánus Angliában még a székek lábait is felöltöztették, nehogy holmi kósza gondolatok ébredjenek a férfiemberek fejében. De még a beszéd is cenzúrázva volt, különösen a „jobb körökben”. Nem nevezték nevén a csirkecombot, inkább sötét húsnak hívták A II. Vilmos korabeli Poroszországban a nőknek virágnyelven „ki nem mondható dolgok”-ként kellett emlegetni a harisnyákat.

Éppen ilyen szigorú előírások vonatkoztak a mozgásra, a járásmódra, és a járás tempójára is. Még dédanyáinknak sem illett keresztbe tenni egymáson a lábukat, ne adja ég, szétnyitott combokkal ülni. Többek között ezért nem tartották illendő dolognak egészen a huszadik század kezdetéig, hogy a nők csellón játszanak, lovagolni is csak női nyeregben volt társadalmilag elfogadható. Aki próbált már ugyanarra az oldalra lógó lábakkal, normális sebességgel lovagolni, az teljesen megérti, hogy Sissy hercegnő, aki jó lovasként sikerekre vágyott, fittyet hányt ezekre az elvárásokra.

Valójában a különféle szabályok, erkölcsi és társadalmi elvárások soha nem akadályozták meg abban a férfiembereket, hogy meglássák azt, amit meg lehetett látni. Akkoriban nagy valószínűséggel több minden volt a fantáziára bízva, hiszen már annak is örültek, ha meglátták valakinek a bokáját, és a hosszú szoknyán át kirajzolódó formák álltak csak rendelkezésre az álmodozáshoz. Ettől függetlenül ezek is ugyanolyan katalizátorként viselkedhettek az adott korszakban, mint ahogy a tavaszi napsütésben lábukat megmutató fiatal lányok látványa napjainkban.

Ha már szóba került a Duna-part a napokban, akkor apró kiegészítés magához a tavaszhoz:

Tavasz a Duna-parton

Dödörészve fura, butuska dalt
sétálgatok. Zümmög a Duna-part.

A huncutkodó, játszi délután
licseg-locsog, hempereg a Dunán.

Leányok jönnek, Arcukon mosoly.
Csahos kis hullám elébük lohol.

Trécselnek. Vágyam köztük ácsorog.
Észrevesznek: nevetnek, boldogok.

S mint karcsú fa a hetyke zöld rügyet,
felém döfik hegyes kis mellüket.
(Kiss Kálmán)

Köszönet törzskávézóm hímnemű vendégeinek, és a Pannon Egyetem diákjainak, hogy elmondták mi jut eszükbe a tavaszi virgácsokról.

Az elmaradhatatlan képanyag: www.youtube.com/watch?v=0ZByp-7IutQ&feature=youtu.be

Gabba 2014.03.14. 00:58:53

@nughop: elsőrangú! pont jókor tetted fel, mert így a mai rész totálisan kiakasztó végétől segített kicsit lenyugodni

W.Jack. 2014.03.14. 09:47:18

@Gabba: Húha, kaptam egy felkiáltójeles elsőrangú jelzőt, most nagyon büszke vagyok ám! :)

Nem akarom már most kitárgyalni a tegnap esti részt, mert majd az új poszt alatt, hátha valaki még nem látta, de amennyire izgalmas volt, jól indult, és tetszett ez az epizód, annyira leforrázva vettem tudomásul a záróképet. Bár bízok abban, hogy csak úgy tűnik mintha végleges lenne, közben pedig nem az.
süti beállítások módosítása