Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 2x14 – Fear and Loathing

2014. március 03. 11:00 - Smokey the bear

Újra itt vagyunk a téli olimpiát követő Nagy Sorozatínség után, se meg nem törve, se meg nem fogyva. Legalábbis remélem. Meg azt is, hogy érdemes volt várni a folytatásra. Ott hagytuk abba, hogy a Monroe fiúk bukták a zsoldos beszerzést, és lehet, hogy az életüket is. Charlie szexelt egyet, és ügyesen meglépett az üldözők elől, szóval ő lehet az ex-elnök és kicsi fiacskája utolsó reménye a menekülésre. Ha már az élvezeteknél tartunk Milesnak és Rachelnek is kijutott belőle, de jobb, ha elteszik az emléket ínségesebb időkre, mert megjöttek Nevillék, és a Julia-kiszabadítási hadműveletben bevetik minden színészi tehetségüket. Ja, Aaron meg a neje Messiásosat játszik délen. Megvolt mindenki? Akkor folytassuk!

teacher.jpg

New Vegas. Ketrecharc lesz. A piros sarokban Bass, a kékben Connor. A majdnem-kirabolt Gould már csak ilyen vicces ember. Amiért át akarták verni, az egyiküknek halnia kell, mégpedig a másik keze által. Nagyon sajnálja, hogy a Köztársaság elnöke ilyen mélyre süllyedt, de híres emberrel könnyebb lesz eladni a vigasságot, tódulnak majd a népek, mint az iPhone- vásárló az új Apple üzlet nyitásakor. Monroe szabadulni próbál, egy üvegdarabbal hirtelen elkapja Gould nyakát, de mivel annak több fegyverese van, mint Monroe-nak fia, ezért egy kisebb vágással megússza a rosszember. Gould el. Connor Charlie-ban, a mini- Milesban (© Monroe) bízik, az apja inkább a legrosszabbra készül, és egy gyorstalpaló keretében akarja megtanítani a fiát, hogy ölje meg. Itt, kérem, farkastörvények uralkodnak.

gould.jpg

Willoughby. Ez egy ilyen rész, tele városnevekkel. A Nevillékkel kiegészült Miles és Rachel a korábbi orvosi karantént figyeli, ami az elmúlt pár nap alatt jelentős változásokon esett át. Ketreceket építenek, titokzatos hordókat görgetnek szanaszét, és Doyle is feltűnik a színen. Jason nyel egy nagyot, ő már pontosan tudja, miről van itt szó. Rachel afelől érdeklődik, vajon ki lehet az öltönyös ember. Neville lapul, ezért Miles úgy dönt, hogy gyűjtsék be a tagot, és beszélgessenek el vele. De szép is lesz a Doyle-Neville családi találkozó!

meeting.jpg

Vissza a sivatagba. Charlie Duncan Page táborába tart, hogy segítséget szerezzen, mielőtt a Monroe-k egymást ölik halomra. Két samesz elfogja és a hadúrnő - vagy ki is ő hivatalosan- elő vezetik. Duncan értesül a nagyszerű gyémántlopási terv befuccsolásáról, de eszében sincs megsegíteni a nyomorultakat. Charlie jó taktikai érzékkel beveti, hogy de hát ti dugtatok, vagy nem? A pasid meghal, ha nem segítesz! Duncant nem hatja meg a dolog, neki más ötletei vannak. Kezdetnek elfogatja Charlie-t.

caught.jpg

Nevilléknél családi kupaktanács van. Jason elmondja az apjának, hogy szerinte átnevelő központot építgetnek a szorgos munkáskezek a völgyben. A hordók pedig üresek. Engedetlen kadétokkal fogják megtölteni, alkalmanként 17-18 órára. A fiú ki van akadva, szerinte meg kéne állítani Doyle-t, amíg lehet. Az őrnagy nyugalomra inti. Óvatosan kell cselekedniük, különben Julia látja kárát. A távolból Miles és Rachel lesi őket gyanakodva. Egyikük sem bízik a jövevényekben, de megbeszélik, hogy együtt dolgoznak velük, mert ha mégis igazat mondanak, azzal növelhetik a hazafiak elleni esélyeiket. Miles a hősszerelmes a háttérbe parancsolja Rachelt, nehogy baja essen. Most a nőn a sor, hogy kiakadjon, nem kell őt félteni! Miles visszavesz egy kicsit a tyúkanyó stílusból, de a Doyle-féle akcióra továbbra sem akarja a nőt magával vinni. Miles, Miles, édes öcsém, gondolod, hogy érnek valamit a szavaid?

worry.jpg

Aaron és Priscilla még mindig Peter vendégszeretetét élvezi egy szállodai szobába zárva. Aaron kimegy a fürdőbe, megmosakszik, és amikor újra belenéz a tükörbe, saját képmása mellett Cynthiáét pillantja meg. Ez egyrészt jó, mert így biztosak lehetünk benne, hogy a geek nem vámpír, másrészt meg jaj, de nagyon megijedtünk, ezt a filmes klisét sem láttuk már vagy ötvenhatezerszer. Cynthia a „ments meg minket, mert haldoklunk” parancsot mantrázza egyre, amitől Aaron frászt kap, de érdemben nem nagyon tud mit kezdeni vele. A hálóban Priscilla is felriad. Ő a halott fatert hallucinálta, és hasonló eredményre jutott, mint Aaron. Tanácstalanság, az van. Meg bamba fejek, de ez a Revolution, nem is vártunk mást.

mirror.jpg

A Monroe-k nagyon szenvednek. Szegény Connornak már a haja is teljesen lelapult, de az istennek sem akarja rendesen eltángálni az apját. Bass közelebb húzza magához, és elárulja, hogy egy túl közel felrobbant gránát miatt sérült a bal szeme periférikus látása, ezért ha jót akar magának, akkor balról támad. Connornak esze ágában sincs kihasználni ezt az előnyt, szerinte inkább valami más szabadulási tervet kellene kieszelniük. Bass realista, ebből a ketrecből, csak harc árán szabadulhat, és csak az egyikük, ráadásul elég valósághűen kell csinálniuk, különben Gould mindkettejükkel végez. Hogy egy kicsit feltüzelje széplelkű fiacskáját, elmondja, hogyan halt meg az anyja, és bevallja, hogy ebben neki is komoly szerepe volt. Egészen váratlan módon ez hat. Connor agyba-főbe veri az apját.

fight.jpg

Régóta méltatlanul hanyagolt Miles-Neville szópárbaj következik. Egyszerűen remek, ahogy ezek ketten oltják egymást. Doyle elfogását tervezik a tábor felé vezető úton, és közben a bizalomra terelődik a szó. Neville szerint remek kis csapatot alkotnak. Milesnak nem kenyere az alakoskodás, ezért szemtől-szemben megmondja, hogy ki nem állhatja az őrnagyot, és tudja, hogy bármit is állít a másik, ez az érzés kölcsönös. Bár kit tudja, lehet, hogy Julia halála megváltoztatta. Neville elkomorul, és nagyon ügyesen úgy fogalmaz, hogy bármit megtenne, hogy újra láthassa a felesége arcát. Ja, és mellesleg gratulál Milesnak, hogy összejött a sógornőjével, ez tök normális, feltéve, ha az ember egy perverz állat. Miles szerint Neville egy kis pöcs.

sicko.jpg

Peter látogatóba érkezik hitetlen barátaihoz. Valahogy ő is tudomást szerzett a nano üzenetéről, és teljesen fel van dobva attól, hogy ők pont itt, és pont most együtt vannak, hogy megmenthessék ezt a nagyszerű lényt. Aaron próbálja lehűteni akut Messiás-komplexusban szenvedő haverját: ez csak egy gép, nem Isten. De az - jön a válasz-, sőt, jobb is, mint az Isten. Priscilla agya elborul, ő ugyan ennek a hibbantnak nem fog segíteni, a kódot úgy hagyják, ahogy van, túl hatalmas ez az izé, jobb, ha megpusztul, és lehetőleg minél előbb. A szentember bekeményít: a Pittman család is beáll programot javítani….úgy, úgy, bizony, pontosan azért, mert…NINCS MÁS VÁLASZTÁSUK!

pete.jpg

Újabb szentbeszéd jön, ezúttal Monroe az elkövető. Connor durcás, enni sem akar. Erre az öregje elkezdi nyomatni a rizsát, hogy sok szörnyűséget tett az életében, hogy hatalomra jusson. Nem csak Emma halála szárad a lelkén, és mégis mit ért el vele? Felért a csúcsra, de tök egyedül volt, így meg az egésznek nincs értelme. Ezért kell most a fiának megölnie őt, hogy szabad legyen, feleségül vegyen egy lányt (ne Charlie-t, az ég szerelmére!), csináljon sok gyereket, és sose legyen egyedül. Connor, mint a jó kisgyerek megtörik, vagy már csak unja a sódert, és enni kezd. Hurrá!

talk.jpg

Duncan átadja Charlie-t Gouldnak a béke jegyében. A férfi cserébe meghívja az esti apa-fia viadalra. Visszamennek a táborba, ahol két dolog derül ki: A, Gould nem csipázza Duncant, és az meccs alatt meg akarja öletni, illetve B, Charlie-t kurvaként kívánja hasznosítani. Vissza délre. Priscilla renitenskedik, ő bizony senkitől sem fél, nem hagyja magát fenyegetni, a kódot juszt se fogja kijavítani. Aaron parázik, szerinte együtt kéne működniük, mert ő is csak egyszer fordított hátat a nanónak, és tessék mi lett belőle, Cynthia odaveszett. Nem akarja ezt a volt feleségével is végigcsinálni. Priscilla nyugtatja, passzív ellenállás, az kell nekünk, nem csinálunk semmit, és ez az izé magától megmurdel. Odakint hatalmas villámlás a válasz. Aaron csüggedten kémleli az eget, nincs más választásuk, segíteniük kell. Komolyan mondom, ez lehetne a sorozat alcíme: Revolution- Cause We Have No Other Choice.

nochoice.jpg

Elérkezett végre a meccs éjszakája. A bemondótól megtudjuk, hogy Timberlake vs.Fatone harcon is túl vagyunk már (vajon ki nyert?), és a Baldwin család tagjai is aprították már egymást a ringben. Hiába, no, szép új világ! Elkezdődik a meccs. Az ágyhoz bilincselt Charlie-hoz erőszakos kliens érkezik, vesztére, mert a csaj néhány jól irányzott rúgással és némi fojtogatással ártalmatlanná teszi, és az ágyvéget összetörve kiszabadítja magát, mert persze a jólelkű fogva tartói pont ott hagyták a kulcsot a lakókocsiban. A harc közben nagy hévvel folyik, Dunan felé pedig már közelít a bérgyilkos. A hadúrnő végül megússza élve, mert Charlie hallotta Gould tervét, és most épp jókor van jó helyen, hogy leszúrja a támadót. Duncan tehet neki egy szívességet! Még épp időben, mert Connor már nyerésre áll az apja ellen. Nem lesz családi dráma, mert Duncan emberei lövöldözni kezdenek, a hadúrnő lelövi Gouldot, Charlie pedig kiszabadítja a Monroe-fiúkat.

charlie.jpg

venue.jpg

Doyle-akció. Mileszék a bokorban lapulnak. Az egész azonban csak átverés, mert a lovaskocsiban a ponyva alatt nemcsak Doyle ül, hanem még jó pár katona is. Miles sem most jött a hathúszassal, ezért kiszúrja, hogy túl nehéz a kocsi ahhoz, hogy csak egy ember üljön rajta, ezért fegyverét Neville ellen fordítja. Jason is becsatlakozik a buliba, majd ahogy azt sejthettük, az önfejű Rachel is megérkezik. Patthelyzet. Neville bevallja, hogy mi a jövetelének az igazi oka, és kéri Milest, hogy adja a kezére Monroe-t. Miles ellenáll. Az őrnagy ideges és értetlen: miért védik Monroe seggét, elvégre megölte Danny-t, és majdnem Milest is; az nem lehet igaz, hogy ezek után meg tudnak benne bízni. Van benne valami. Miles és Rachel elgondolkozik a dolgon.

standoff.jpg

Monroe eközben élvezi a szabadságot, és flörtölget egy kicsit Duncannel. A nő útjára bocsájtja a kis csapatot, és a szolgálataik fejében öt embert ad melléjük ingyen és bérmentve. Monroe még alkudozna egy kicsit, de Duncan csírájában elfojtja a dolgot. A közgazdaságtan szelleme lepi be a tábort, az ebéd nem lesz ingyen, ugyanis az emberek csak Charlie parancsainak engedelmeskednek. Monroe még elereszt egy poént (Charlie lett a Village People úgy frontembere), de érezzük, hogy ez azért eléggé megalázó. És azt hiszem, nem csak neki. Bár ezek az emberek Duncannek is engedelmeskedtek, szóval ne várjunk tőlük túl sok önérzetet.

village people.jpg

Aaron és Priscilla döntöttek: segítenek megtalálni a hibát. Peter boldog, a nano is, mert rögtön életre kelt egy számítógépet. Ugye milyen jó, hogy a helyiek ilyen szépen megőrizték a hasznavehetetlen masinát éveken keresztül? Aaron hosszas számolgatás után persze megtalálja a hibát. Ugrik is a számítógéphez, és eszeveszett ütemben elkezdi püfölni a billentyűzetet. De valami nem stimmel. Megjelenik Cynthia, vérezni kezd, és kifejezéstelen tekintettel kérdezi Aaront, miért akarja őket megölni? Hoppá, Aaron vírust ír, a nano meg ahelyett, hogy lekapcsolná az áramot a picsába, hagyja, hogy megtegye. A másik furcsaság, hogy Cynthiát a többiek is látják. Peter ugrik is, hogy megállítsa Aaront, de a geek leüti. Még egy kis gépelés, és a következő pillanatban Aaron lakásában vagyunk. Van áram, és a reggeli hírműsor szerint 2014. március 5-ét írunk. Másfél évadot kellett erre várnunk, de végre történik valami izgalmas is ebben a sorozatban!

Címkék: Revolution
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása