Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 4x06 - Fractures (Szilánkok)

2014. február 27. 11:00 - Gabba

Randira készülődő Artie-val nyitunk, ebédelni megy Vanessa Calderrel, a jó karban lévő ötvenes dokinénivel. Az ügynökök persze ugratják, szép ez az új zakó, na végre, már épp ideje volt, stb, Claudia egyenesen a Romeo és Júliából idéz: „Ó, Artie-ó! Mért vagy te Artie-ó? …Nap kelte az és napja doktor Vaness-ia. / Kelj, drága nap, s az irígy holdat öld meg…” Pete és Myka egy biciklicsengőt ad át neki, nem ereklye, nem kell pánikolni, csak egyszerű ajándék Vanessának. Artie legalább annyira izgul, mint én, amikor nemrégiben egyszerre három lánykommentelővel vakrandiztam innen a blogról (neveket természetesen nem mondhatok), zavarában azt is bevallja, hogy nem volt barátnője Nixon lemondása óta (azért én ebből a szempontból jobban állok nála). Ráadásul Artie azon van, hogy geográfiai elkötelezettséget ajánljon Vanessának, ez a hétköznapi halandók nyelvén összeköltözést jelent, hajrá. Menj és sokasodj, int Claudia kecsesen Artie felé. Csak akkor hívjatok, ha nagyon fontos, jó hétvégét, búcsúzik a csapattól a főügynök.

Fractures01

Váltunk a kies Dél-Dakota második legnagyobb városára, Rapid Cityre, a helyi ócskásboltba, ahol a tulaj Mitchell atya éppen egyik önkéntes segítőjével, Kristennel beszélget, aki valami tükörfélét keres az adományok között. Az atya hátraküldi a raktárba szétnézni, Kristen talál is egy viszonylag nagyméretű állótükröt, mellette egy régi vakus fényképezőgép. A fotóapparáton felirat: „Kattints el!”, Kristen vagy nem látott elég témába vágó sorozatot, vagy nem olvasta az Alice Csodaországbant, ezért nem tudja, hogy az ilyen feliratokon szereplő utasításokat NEM szabad teljesíteni. Ennek következtében lazán meg is nyomja az exponálógombot, a vaku éleset villan, pár pillanatra elvakítva Kristent. Mikor a látása kitisztul, a tükörben egy vihogó lányt pillant meg, szeme feketére festve: Segíts nekem, kéri a tükörkép, kezét Kristen felé nyújtva. Nem sokkal később Kristen belibeg az előtérbe és flörtölni kezd a megdöbbenten pislogó pappal, sőt még oda is nyúlkál, ahová tisztességes leányzónak nem szabad. Mondd meg szépfiú, hol találom a L’Etoile-t, búgja a pap fülébe, ami akár biztató kezdete is lehetne egy másik randinak, ha a csaj nem egy törött tükördarabbal matatna az atya férficsomagja körül. A szerencsétlen pap csak nyökög valamit, mire Kristen leüti és a férfi furgonjával elhajt. A visszapillantó tükörben a kifestett szemű lányt látjuk, aki vihogva ad mindenféle utasításokat Kristennek, ezzel szerencsésen el is vonja a figyelmét a vezetéstől és a furgonba oldalról beleszáll egy másik autó. Főcím.

Fractures02

Pete és Myka érkezik a kórházba, először az atyát hallgatják ki, aki szerint a mindig szolid Kristent biztosan megszállta valami. Látott-e valami szokatlan tárgyat?, kérdezik az ügynökök, ez most komoly, de hát egy ócskásbolt tele van mindenféle szokatlan dologgal, néz rájuk értetlenül a pap. Majd a lánnyal beszélnek, aki ön- és közveszélyes volta miatt lekötözve fekszik az ágyban. Meglepetésükre név szerint ismeri az ügynököket, Pete szerint olyasmi leletről lehet szó, ami telepatikus képességgel ruházza fel az alanyt. Én is láttam azt a Linda Blair-féle fejhátracsavarodó filmet ám, veti oda Kristennek az Ördögűzőre utalva, majd a két ügynök elmegy, hogy szétnézzen az ócskásboltban. Sorra fújkálják semlegesítővel lefelé a tárgyakat, de semmi reakció. A raktárban viszont megtalálják a „Kattins el!” feliratú fényképezőt, Pete, akiről tudjuk, hogy mindent kényszeresen ki akar próbálni, persze megnyomja a gombot és jól elvakítja magát. Myka velem együtt a „hülye-vagy-fiam-ülj-le-egyes” pillantással méri végig Pete-et, de aztán rátalál a tükörre, amivel kapcsolatban furcsa érzése támad. Alaposan megvizsgálják és rájönnek, hogy ez bizony Lewis Carroll tükre az 1x08 epizódból, amivel akkor Myka szívott alaposan. A földön szétszórva tükörcserepek és vér, az ügynökök hamar rájönnek, hogy a tükörbe zárt Alice Liddell nyilván kiszabadult és jelenleg Kristen testében van.

Fractures03

Ezalatt a kórházban Kristen az egyik férfiápolóval kezd ki és zsibbadtságra panaszkodik, mire a csávó segítőkészen kiszabadítja a lány bal kezét. És azt meg tudod mondani szépfiú, merre van a L’Etoile?, kérdezi csábosan, mire a fickó barlangos teste vérrel telítődik és már mondja is a címet. (Az én verzióm az lett volna, hogy a L’Etoile a Hotel nevű társasjáték egy szállodája, de engem nem kérdezett senki, pedig nekem is van barlangos testem.) Kristen visszakézből leüti az ápolót és elmenekül, Pete és Myka pár perccel később érkezik, de már csak az üres ágyat találják. Lezárni a kijáratokat, adja ki az ukázt Pete sztentori hangon, de már késő. A kórház előtt megtalálják Kristent, de Alice már nincs benne, mert közben testet váltott és mentős sofőrként épp beszáll az egyik mentőautóba, amivel elhajt. A L’Etoile-ba megy, mondja az ügynököknek a leütött ápoló.

Fractures04

Myka Claudiát és Jinksyt hívja, kövessék a mentőautó GPS-jelét és nézzenek utána annak is, mi lett a Sötét Kamrában tárolt Lewis Carroll tükörrel és milyen módon tudnák Alice-t megállítani. Vettük, kapitány, Spock és Uhura kilép, zárja a beszélgetést a vicces Jinks. A Kamrában a tükör helyén csak egy újabb fekete gyémántot találnak, na tessék, Adrian atya keze milyen messzire elér. Clau meglepődve hallgatja Steve-et, hiszen neki Artie eddig semmit sem mesélt erről az egészről. Belép Leena, szerinte a csapdarészlegben kellene szétnézni, ott biztos találnak olyan ereklyét, amit felhasználhatnak Alice ellen. A GPS-t követve eközben Mykaék az egyik benzinkútnál megtalálják a mentőautót, de Alice észreveszi őket és a kezében szorongatott tükördarab segítségével átugrik egy éppen tankoló autósba. Vihogva szétlocsol némi benzint és meggyújtja, így amíg az ügynökök az oltással vannak elfoglalva, szépen elhajt. De legalább már tudjuk, hogyan vált testet, nyugtatják egymást az ügynökök oltás közben.

Fractures05

Ne feledkezzünk el közben szakállas udvarlónkról, aki izgatottan érkezik Vanessa szállodai szobája elé, a tükör előtt állva szépen megfésüli bozontos szemöldökét majd bekopog. Csodásan nézel ki, neked meg milyen jól áll ez az új zakó, bókolnak egymásnak, majd irány az étterem. Gyertyafény, romantika, régi sztorik felelevenítése, Vanessa sokadszorra meséli el kedvenc gyerekkori biciklijének történetét. Artie kicsit bátortalanul közelít a lényeghez, mondván, hogy havonta csak egyszer találkoznak, de ő mindig nagyon jól érzi magát ilyenkor, Vanessa bíztatóan mosolyog: Igen, tehetnénk ezt gyakrabban is. Artie már a következő mondatra készül, ám ekkor becsörög Pete és Myka. Claudiát megszégyenítő tempóban elhadarják, hogy Alice megszökött Tükörországból és ismeretlen testben a L’Etoile-ba tart. Igen, na ne mondjátok, motyogja Artie az étlapot nézegetve, amin nagy betűkkel áll az étterem neve: L’Etoile.

Fractures06

Fiatal pincérnő lép az asztalukhoz és a ház ajándékaként különleges bort tölt a poharakba, a fényes tálcán látszódó tükörkép viszont a feketére sminkelt szemű Alice-t mutatja. Artie egyből kapcsol: Igen, nagyon jó itt a kaja, gyertek ti is ide, mondja a telefonba. Majd előteljes mozdulattal dulván földle löki a pincélnőt, segítsenek ennek a fiatal hölgynek!, kiáltja hangosan, majd bekapcsolja a tűzjelzőt és Vanessát maga után húzva távozik. Megérkeznek a tűzoltók, majd Myka és Pete is, akik a nagy felfordulás ellenére szerencsésen megtalálják Artie-ékat. Alice rám vadászik, közli a megdöbbenten néző ügynökökkel és Vanessával Artie. Nincs nálunk tükör, viszont Mykának van egy fájintos tükrös napszemüvege, azzal meg tudjuk találni, jön elő a mentő ötlettel Pete. Nocsak, neked vannak jó ötleteid is?, mormogja Myka pikírten. Nem lesz ugyan könnyű a környéken tömegelő embereket egyesével végigvizsgálni, de Pete és Myka máris beveti magát.

Fractures07

A raktár csapda részlegében Leena lapozgatja az Alice Csodaországbant és közli, hogy annak idején Carroll több ereklyét is beleírt a könyvbe. A bolond kalapos tökfödője III. György koronájára utal, ami elmebajt okoz, a pipázó hernyó meg egy olyan vízipipára, ami magába szippantja a lelket. A vízipipa a XVI. században Indiában élt orvosé (a szinkronban a physiciant sikerült fizikusnak fordítani, innen gratulálok az illető nyelvvizsgájához), Hakim Abu’l Fath Gilanié volt és most itt van valahol. Sajnos a csapdarészleg nyilvántartása még nem készült el, így egyesével át kell nézni a szó szerint hegyekben álló ládákat. Van pedig itt sok minden, Spartacus hálója, Rube Goldberg drótsövénye, Thorndike homárcsapdája és igen, ott a legmagasabb kupac tetején látható az a bizonyos vízipipa. Claudiát szavazzák meg önkéntes hegymászónak, oké, de akkor magamról Donovan-hegynek nevezem el ezt a
halmot, vicceskedik kedvencünk mászás közben. Már majdnem felér, amikor megcsúszik és meglök egy gerelyt, ami a lent ácsorgó Jinsk lába mellett fúródik a földbe. A gerelyből furcsa fény árad ki és párszor ide-oda pattog Steve és Claudia között. Később Leena négyszemközt elmondja Steve-nek, hogy ilyen auracserét ezidáig csak egyszer látott, és annak nem lett jó vége, legyen óvatos. Köszönjük bongyorhajú barátnőnknek a megnyugtató szavakat, mindenestre Claudia sikeresen lehalássza a kupac tetejéről a vízipipát és Steve-vel elindulnak Rapid Citybe.

Fractures08

Ahol is Myka és Pete még mindig a tömeget vizsgálja és ki is szúrnak egy gyanúsan viselkedő tűzoltót, aki fejszével óvakodik Artie irányába. Myka rálő, Alice testből testbe menekül és végül megállapodik egy kopaszodó üzletemberben, de addigra az ügynökök már nyomát vesztik. Nincs más hátra, csapdába kell csalnunk, szőnek tervet az ügynökök és persze ki lesz a csali? Hát a jó öreg Artie, aki a tervbe bevonja az időközben megérkező Jinksyéket is: Én a szálloda halljában helyezkedem el, ti meg körben a kijáratoknál és a félemeleten, és ha Alice felbukkan, Claudia bezárja a pipába. Vanessa is részt akar venni az akcióban, Artie eleinte tiltakozik, de a nő akarata erősebb, így végül megállapodnak, hogy ő a lifteknél fog figyelni a zsebtükrével. Várakozás közben Myka Pete-nek beszél arról, milyen rossz élmény volt, amikor ő volt bezárva a tükörbe, így némileg megérti Alice-t, aki már több mint száz évet töltött ott. Azt is megtudjuk, hogy Alice Liddell kíváncsi kislány volt, akit Lewis Carrol (eredeti nevén Charles Dodgson) egyszer meghívott hozzájuk teázni, a kis Alice megtalálta Carroll pisztolyát, és azzal véletlenül lelőtte a saját anyját.

Fractures09

Végszóra megérkezik a kopasz üzletember és a boynál Artie Nielsen szobaszáma iránt érdeklődik. A srác nem ad felvilágosítást, erre Alice átugrik a testébe és elindul a liftek felé. Elkapja a gyanútlanul ácsorgó Vanessát és bevonszolja az egyik liftbe, az ügynökök rohannak utánuk. Betörik Vanessa szobájának ajtaját és lesokkolják a boyt, de meglepetésükre a tükördarab nincs nála. Nincs bizony, mert a cseles Alice időközben már átugrott Vanessa testébe, és most a dokinéni szorítja ördögi mosollyal az éles cserepet Artie szakállas nyakához. Bevonszolja a főügynököt a fürdőszobába, ahol Artie közli vele, tudja, hogy Alice-t Adrian atya használja fel bosszúból az asztrolábium használata miatt.

Fractures10

Az ügynökök betörik az ajtót, Artie jól irányzott gyomrossal kiszabadítja magát Vanessa szorításából (egy ilyen ütés minden tartós kapcsolat alapja), Claudia előlép a pipával, de mielőtt használni tudná, Alice átugrik az ő testébe és eltöri a pipa szárát. Nehézség a pipaszár lábadba!, idézi a művelt Myka az öreg Matulát a Tüskevárból, miközben Claudia/Alice lesújtani készül Artie-ra a cserépdarabbal. Artie-ban ismét felidéződik a sokszor látott rémálom a rátámadó Claudiáról, és tehetetlenül nézi a fenyegető arccal közeledő lányt. Az utolsó pillanatban Steve előreveti magát, így az ő vállát éri a szúrás, ami viszont Claudia/Alice-ból vált ki fájdalmas ordítást. Elejti a tükröt, amit Jinks felkap és Claudia/Alice elé tart, közben villant egyet a Teslával. Ezzel sikerült Alice-t ismét a tükörbe zárni, a cserépdarabot gyorsan bedobják a semlegesítő tasakba, izgalom vége.

Fractures11

A mozgalmas jelenet után mindenki fájdalmas arccal tapogatja magát, majd Artie félrevonja Vanessát és mentegetőzni kezd, amiért ilyen veszélynek tette ki szíve hölgyét. A dokinéni nem szívbajos, igaz, hogy nem sorolnám a tíz legjobban sikerült randim közé, de azért nincs nagy baj, nyugtatja Artie-t. Ő azonban most már határozottan kijelenti, hogy szakítaniuk kell, mert mellette Vanessa folyamatosan veszélyben lenne, persze a Barbosa-rend bosszúját nem említi. A dokinéni bedühödik, én ugyan nem mondok le kettőnkről, hívj fel, ha meggondoltad magad, vágja oda és elhúz. Artie kétségbeesetten néz a szeretett nő után, ráadásul az ajándéknak szánt biciklicsengőt sem adta át, kudarc minden vonalon.

Fractures12

Odahaza a panzióban Steve végre elmondja Claudiának a köztük lévő furcsa viszony és az emiatt a csaj által érzett fantomfájdalmak okát. Kedvenc ügynökünk nem veszi a szívére a dolgot, egy kis fájdalmat elviselek, csak találjuk meg a módját, hogy lekapcsolhassunk a metronómról, jelenti ki biztatólag. Majd Mykával és Pete-tel az ellopott ereklyéken és a fekete gyémántokon kezdenek agyalni és arra jutnak, hogy Artie meg akarja védeni őket valami ismeretlen támadástól. Ezalatt Artie a Sötét Kamrában leellenőrzi, megvan-e a tutibiztos helyre rejtett asztrolábium, közben fennhangon szidja Adrian testvért: Nem tudom, hogy tudsz bejutni ide, de gyáva vagy, megtalállak és megállítalak! Feldúltan kimegy a kamrából, így azt már látja, hogy a túlsó sarokból élőlép az addig észrevétlenül ott ácsorgó Leena és elgondolkodva néz Artie után.

Fractures13

Címkék: warehouse 13
62 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.02.27. 11:13:45

Köszönöm, köszönöm, köszönöm, hát ez....... régen nevettem ennyit hangosan egyvégtében :D

A szokásos külön pluszpontok a linkekért, minden másra kitérek majd később, de most várnak a gimisek.

Persze két nagyon fontos megjegyzés nem várhat későbbig: "de engem nem kérdezett senki, pedig nekem is van barlangos testem" Pont ezt valóban nem kérdezték Tőled, de egy csomó más mindent igen, aminek a megválaszolása alól ügyesen kibújtál :)

A másik pedig: mit keresett Leena a kamrában?

Gabba 2014.02.27. 12:02:32

@nughop: egyelőre nem tudjuk Leena szerepét, vagy átállt a sötét oldalra vagy csak véletlenül pont akkor támadt rendezgetnivalója a Sötét Kamrában

Kapitánylány 2014.02.27. 19:52:20

@Gabba: remélem nem belső ember volt, de másképp hogy kerülnek/kerültek ki az ereklyék? Nagyon rejtélyes, de gondolom majd csak kiderül. Én azt hittem, hogy még húzzák Clau meg Steve kapcsolatának kiderülését, kiváncsi vagyok mi lesz a vége. Artie önfeláldozása, hogy nem randizik többé a dokinénivel szerintem tök felesleges volt, mert így is kötődik hozzá, szóval ugyan annyira veszélyben lesz, n de mindegy.

Gabba 2014.02.27. 21:12:30

@Kapitánylány: jól építgetik ezt az évadot is, be van lengetve pár megfejtésre váró szál ismét.

Dokinéni kemény csaj, nem hagyja magát lerázni, mit neki életveszély, de szerintem a fekete gyémántosok még el fogják kapni a sztetoszkópját

Artie meg leakadhatna erről a magányos harcos vonalról, láthatja, hogy barbosáék nem szarral gurigáznak, itt most a teljes csapatnak együtt kell felvenni ellenük a harcot

W.Jack. 2014.02.27. 22:01:47

@Kapitánylány: @Gabba: Nekem is egy belső ember tűnne logikusnak, de Leenat kizárnám, mert nehogy már. De az én fejemben már az is megfordult, hogy Artie-nak is köze lehet hozzá, anélkül, hogy emlékezne rá. Nem tudom ez miért merült fel bennem, tán tényleg túl sokat kombinálok :)

Annak lehet jelentősége, hogy Artie víziójában Claudia kezében egy tőr volt mindig és nem a cserépdarab? Ezek szerint akkor ez a szituáció még megismétlődhet, ez csak főpróba volt?

A magányos farkasságnak tényleg véget kéne vetni, mert egyedül nem sok esélye lett volna ebben a részben sem.

Gabba 2014.02.27. 22:19:55

@nughop: az lesz sztem is, hogy Artie van benne, csak valahogy befolyásolták egy eddig még nem látott ereklyével

W.Jack. 2014.02.27. 22:21:32

@Gabba: Akkor mégsem annyira elvadult ötlet? Pedig már olyan szépen megvitattam magammal, hogy ehh, de hülyeségek fordulnak már meg a fejemben.

Pácsó Ármándó 2014.02.27. 22:37:44

@nughop: Ettől még fordulhatnak :-))

W.Jack. 2014.02.27. 22:41:43

@Pácsó Ármándó: :D
Ez nem volt kihagyható, belátom :)

Pácsó Ármándó 2014.02.27. 22:44:43

@nughop: Csak megfertőzött a raktári hangulat :-)

W.Jack. 2014.02.27. 22:47:25

@Pácsó Ármándó: Pedig a pont, meg a vessző Grimmes hv alatt volt, de lehet, hogy innen cipeltük át oda a hangulatot :)
Lehet valami akkor itt a levegőben :)

Pácsó Ármándó 2014.02.27. 22:50:47

@nughop: Tényleg! Vagyis viszed magaddal mindenhová ahol Gabba van :-))

Pácsó Ármándó 2014.02.27. 22:59:06

@nughop: Egy ekkora raktárban? Tuti ott van valahol :-)

W.Jack. 2014.02.27. 23:00:12

@Pácsó Ármándó: Én arra gondoltam, hogy itt nincsen, ahol én vagyok :)

A raktárban természetesen folyamatosan itt van :)

Pácsó Ármándó 2014.02.27. 23:05:56

@nughop: Most akkor hol van az az itt, tehetném fel a filozófikus kérdést? Vagy mi hol vagyunk itt ahol vagyunk? :-)

W.Jack. 2014.02.27. 23:11:30

@Pácsó Ármándó: Ez annyira filozófikus, hogy nem is ismerhetem rá a választ :)

Pácsó Ármándó 2014.02.27. 23:18:35

@nughop: És egyáltalán! Kik vagyunk Mi? Miért vagyunk?
A megfejtéseket nyílt levelezőlapon Március elsejéig várjuk a szerkesztőségbe!

W.Jack. 2014.02.27. 23:33:15

@Pácsó Ármándó: Majd jól kigondolom, de még a Tanár úrtól kapott hf sincs sehol, mert este még olyanokat kellett (volna) megértenem, hogy mi a különbség a 180 fokos V-motor és a boxer között, és melyiknél milyen csapokon van a hajtórúd.

Pácsó Ármándó 2014.02.27. 23:44:07

@nughop: Mi a házid?
Minek ez a motoros izé? Szerető, izé... szerelő leszel? :-)

Pácsó Ármándó 2014.02.27. 23:46:16

@nughop: Amúgy a boxer egy kutya meg egy alsó meg egy orrbaverő eszköz. A 180 fokos motor meg forró. És helyesen úgy írják, hogy V-Motorock :-))

W.Jack. 2014.02.27. 23:48:01

@Pácsó Ármándó: Hf: A tükör szerepe......
Nem tudom miért jött elő ez a téma, de abból kiindulva, hogy egy pasi este tízkor ilyen relációban beszél nekem boxerről és rúdról nem azt jelzi, hogy szerető lesz belőlem :) Maximum gépészmérnök :)

W.Jack. 2014.02.27. 23:50:02

@Pácsó Ármándó: Látod mennyivel okosabb vagy? :) Meg üdébb, frissebb, fiatalosabb és schlagfertigebb :)

Pácsó Ármándó 2014.02.27. 23:58:22

@nughop: Meg hosszabb a (tigris) farkam :-)

Pácsó Ármándó 2014.02.28. 00:01:27

@nughop: Te kihez is hasonlítottál engem az előbb? :-)

W.Jack. 2014.02.28. 00:02:35

@Pácsó Ármándó: Magamhoz :) És ezek szerint a Te tigrisfarkad hosszabb az én lófarkamnál :)

Pácsó Ármándó 2014.02.28. 00:06:47

@nughop: Hosszabb! Bár a vastagságát ne firtassuk :-)

W.Jack. 2014.02.28. 00:20:31

@Pácsó Ármándó: No akkor :)

Sokáig tanácstalanok voltunk a kérdésben. Mindenféle különös példákról is van tudomásunk. Említhetjük például a hetvennégy esztendőt megélt szlovén Kocbát, akinek születése pillanatától tartott a merevedése, és e keménység nem enyhült élete egyetlen pillanatában sem, legyünk egészen őszinték, még a halála után is napokig tartott.
A legtöbb névvel, összesen hatszázharmincnégy különböző elnevezéssel egy görög vándorkereskedő, Szokratész János hímtagját illették, s e meghökkentő mennyiségben nincsenek számon tartva azok a megegyező nevek – úgymint Tulipánfejű, Korbácsnyom, Mézköpőcske, Aranyvarangy, etc. – melyeket egymásról mit sem tudó zürichi, krakkói vagy bukaresti lányok, özvegyek adtak Szokratész János méltán oly népszerű hímtagjának.
A dán Karl Magnusson az 1626-os dessaui csatában elvesztette hímtagja felét, mégis termékeny maradt.
Ismerjük Janko, az albán kocsmáros történetét, aki egy éjszaka éppen tucatnyi nőt termékenyített meg.
A szlovák Kloska élete legnagyobb merevedése két és fél centimétert taksált, a féltekintetű kassai takácsmester mégis nyolc gyermek büszke édesapja volt.
A német Wilhelm Sorgénak halványkék volt a hímtagja, a lengyel Palaczky ágyékát méhek és darazsak dongták körül, a zsidó Jonathan hímtagja, akár a prófétáké egykoron, megérezte a vihart, a magyar Kiscsakő Árpádé viszont elbírta a parazsat, míg a horvát Emil Draskovicsnak, mint a kutyáknak, csont is nőtt a hímtagjában. Sokaknak mostak aranyat a vizeletéből, volt, aki írni tudott a hímtagjával, mások zenéltek vele, énekeltették…etc,etc.

A végtelenségig sorolhatnánk a különlegességeket, ám a példáknak még sincs köze a hímtag történeti lényegéhez. Köztudomású, hogy az élet alapvetően két összetevőből áll: az életből, valamint a halálból. A jó hímtagban is e két összetevő helyesen arányított egységét kell meglátnunk és kihasználnunk. Következésképpen ha csak élet van a hímtagban, mit sem ér az. Ha csak halál van benne, úgyszintén mit sem ér. Legyen tehát a hímtagban élet és halál is, legyen benne különös és általános is, de kellőképpen elvegyítve, és akkor mindenki megelégedésére szolgál, nemz és gyilkol majd, akár az Idő. (Darvasi László: A hímtag regénye)

Pácsó Ármándó 2014.02.28. 00:26:50

@nughop: Woww! Hiánypótló mű! Többet kellene könyvtárba járnom! :-)

Pácsó Ármándó 2014.02.28. 00:33:44

@nughop: A szlovén Kocbát ismertem is! mondtam is a sógorának, hogy mindenki olyan merev mostanában, Bár Kocbá rejtélyes keménysége elgondolkodtató :-)
Ja, és ismertem valakit aki festeni tudott a péniszével. Én csak rúzsozni :-DD

Pácsó Ármándó 2014.02.28. 00:44:09

Valami ereklye elszabadulhatott itt :-)
Fülledt a levegő, mint a Balcsin, vihar előtt :-))

W.Jack. 2014.02.28. 01:18:22

@Pácsó Ármándó: Majd egyszer cserélhetünk tapasztalatot, hogy milyen a Balcsin, vihar előtt :)

Gabba 2014.02.28. 07:40:52

@nughop: @Pácsó Ármándó:
érdekes témát jártatok körbe, én persze a raktárban molyoltam, mert muszáj volt egyenes adásban megnézni, mivel hatolt be Adrian atya .... raktárba

sőt még azt is megosztom veletek, hogy Darvasi kolléga ellen többször is fociztam anno az egyetem alatt

W.Jack. 2014.02.28. 08:18:50

@Gabba: Elnézést, hogy elszabadult a témaválasztás, de nyilván valami ereklye tehetett róla :)

Nekem marad megint a német változat a raktárból, mivel a gimisek abból kaptak házit :), de mindjárt bepótolom a lemaradást, főleg mert érdekel, hogy mivel történt a behatolás :)

Most még nem tudom eldönteni, hogy melyikőtökre irigykedjek jobban a másik miatt, Darvasira Miattad, vagy Rád Darvasi miatt :)

@Pácsó Ármándó: Darvasit nem könyvtárból kell kölcsönözni (persze az sem rossz), hanem ott sorakoznak a polcon a Trapitis mesekönyvektől (jó, annyira nem is mese) kezdve a Szív Ernő néven írottakon át egészen a Virágzabálókig :)

Gabba 2014.02.28. 10:15:17

@nughop: és a háziddal hogy állsz, hogy így ráérsz? :)

Darvasihoz még egy sor: ő nyilván nem emlékszik rám, bár ha a Tuhacsevszkij - Taügetosz meccseket említeném, biztos derengene neki valami

W.Jack. 2014.02.28. 10:59:19

@Gabba: A házimmal az a helyzet, hogy közben áttettem a székhelyemet a törzskávézóm törzsfoteljébe, ahol is lábakat magam alá húzva, törökülve, a kávémat szakirodalommal és nem annyira szakirodalommal körbebástyázva(Konrad Lorenz: A tükör hátoldala, Karinthy: Görbe tükör, Szív Ernő: Hogyan csábítsuk el a könyvtáros kisasszonyt, Farley Mowat: Víziszonyos vitorlás) éppen házifeladatot írnék :)

De az imént annyira direkt ajánlatot kaptam a szomszédos asztalnál üldögélő jóembertől, hogy rájöttem: be kell zárjam közben a hv-os raktárat, mert kiszökik a szelleme.
Ha meg nem ez volt az oka, hanem ez egy manapság általánosan elfogadott ráutaló magatartás, ha az ember könyveket olvas, és cetliz, meg jegyzetel, akkor el nem merem képzelni mi lehet egy nagyobb könyvtárban :) És ennél a résznél igazat adtam Pácsónak, jó lesz az a Darvasi könyv a könyvtárból is :)

Summa summarum: a házi készül :)

W.Jack. 2014.02.28. 11:15:44

@Gabba: Közben találtam tükröset Darvasinál is:)
És van benne görbe tükör is, pedig nem is Karinthy.
(Azt meg persze úgy se nem hiszem el, hogy Rád valaki nem emlékszik :))

"Mindez Herznek akkor jutott az eszébe, amikor a kastély tágas padlásszobájában egy nápolyi közjogász, Giovanni Francesco Gernelli Carrerinek a levelét olvasgatta, melyet a férfiú egy Pimpella nevű hölgyhöz írt. Az olasz 1686-ban, Buda ostromakor járt Magyarországon, vagyis nem olyan régen, állításai joggal tekinthetők manapság is aktuálisnak. Egy nép alapvetően nem változik meg háromszáz év alatt. Ezt írta az olasz humanista:
„A mai magyarok harcias és vad külsejűek. Kegyetlenek, büszkék, bosszúvágyók, egyenetlenkedők, fösvények és babonásak… Pórjaik durvák és ravaszak, továbbá képmutatók. A főurak viszont méltóságteljesek, ellenben pazarlók, és egyaránt gyűlölik a törököket és a németeket. A magyar nem józan nép….”

Herz megállt a kastély padlásszobájának nagytükre előtt, s aggályos figyelemmel bámulta magát. Jó tisztában lenni a dolgokkal. Ha ő személyesen, mint Herr Herz, azt is gondolta magáról, hogy szerény, nyíltszívű és barátságos, talán jóképű is, ráadásul egyetlen nap alatt a szívébe zárta a kedvesen mosolygó, segítőkész ittenieket, most ama belátással gyarapodott, hogy mindeközben, mint magyar, éppen az ellenkező jellemvonásokat is képviseli, vagyis tehát harcias, torzonborz külsejű, fösvény, ráadásképpen utálja az ittenieket."

Gabba 2014.02.28. 20:25:08

@nughop: sikerült megszabadulni az aszfaltbetyártól?

W.Jack. 2014.03.01. 01:19:07

@Gabba: Bocsánat, bálba kellett menni az este :)

Nem kellett különösebben szabadulni, és ha tipikus aszfaltbetyár lett volna, akkor talán meg sem lep az egész. De mivel utánam érkezett (egy teljesen jónevű nívós kávéházba), és hallottam a kávézó tulajával beszélgetni, egy teljesen korrekt, normális, jóvágású, nem rossz kinézetű, kultúrembernek tűnt (ugye azok az előítéletek:))
Ezért nem is értettem, hogy hogy juthatott az eszébe, hogy megossza velem, hogy éppen mit tudna velem, hol és hogyan.
Persze részben az én hibám is, mert mindig elfelejtem, hogy itt nem szokás valójában, hogy az emberek rámosolyognak egymásra, ha elmennek egymás mellett, vagy összeakad a tekintetük. És itt nem mindig egyértelmű, hogy én pl. nem azért mosolygok, mert van valami mögöttes szándékom, hanem mert nekem ez a természetes. Ettől függetlenül körülnéztem, hogy hol lehet a kandikamera, és vajon jól értelmezem-e az elhangzottakat :)

De nem kellett szabadulni tőle, megértette, hogy nem volt bejövős az ötlete, viszont azért kaptam egy névjegykártyát (gondolom hátha meggondolom magamat:)) meg most már tudom, hogy egy fogorvos szerint is nagyon szép a mosolyom.

A bálozás megakadályozott a házi feladat befejezésében, de majd ma :) Ígérem :)

Gabba 2014.03.01. 06:40:31

@nughop: "kellett menni", persze, mert nem akartál lemaradni a bálkirálynő címről :)

W.Jack. 2014.03.01. 06:47:52

@Gabba: De jól ismersz :)

Ám ha úgy lett volna, akkor maradtam volna reggel hatig táncolni, ahogy szoktam volt máskor :) De úgy nem tudtam volna már napfelkelte előtt folytatni a házi írását :)

Gabba 2014.03.01. 07:45:16

@nughop: majd tedd be avatárnak a széttáncolt báli topánkád!

W.Jack. 2014.03.01. 08:26:21

@Gabba: Folyton ez a behatolás, meg betevés, hogy legyek így komoly? :)

Éjfél előtt távoztam a bálból,hamupipőkésen, így csak fél pár cipőm van :)
Pechedre csak olyan képeket kaptam pár perce éppen, ahol nem a cipőkre koncentrált a fotós :)

Pácsó Ármándó 2014.03.01. 08:39:13

@nughop: Már megint megpironkodtatod Gabba Mestert :-)

W.Jack. 2014.03.01. 09:35:46

@Pácsó Ármándó: Aha, mert Veled és velem együtt (meg nyilván nélkülünk is:)) Gabba is pont az a típus, akit az ilyesmi zavarba hoz. Hát hogyne :)

Pácsó Ármándó 2014.03.01. 13:11:36

@nughop: Miért ne? Én is pironkodom :-)

Gabba 2014.03.01. 19:03:13

@nughop: @Pácsó Ármándó: igen, oly szemérmes vagyok én is, hogy reggeltől mostanáig pirultam

zavaromban megírtam a kövi hv-t

W.Jack. 2014.03.01. 19:05:47

@Gabba: Nekifekszem a házimnak, mert még arra sem volt alkalmam, hogy a két évvel ezelőttihez hozzászóljak, erre Te meg már az új hogyvoltot is megírtad. Ügyi voltál :)

Gabba 2014.03.01. 19:47:18

@nughop: mert nem járok bálokba, hanem keményen (igen, értsd félre) dógzok :)

W.Jack. 2014.03.01. 19:48:47

@Gabba: Elég szomorú, ezért kellett egyedül mennem :) Pedig volt kontyom is!

Jelentem: félreértettem :)

Gabba 2014.03.01. 19:58:37

@nughop: pedig biztos volt ott pár szimpatikus fogorvos :)

W.Jack. 2014.03.01. 20:00:06

@Gabba: Ezt látod nem tudom :)
De: én nem a fogorvosoknak vagyok a rajongója :)

Gabba 2014.03.01. 20:10:13

@nughop: nekem is szimpik a bölcsész végzettségű kontyos, de sminktelen elnyűtt balettcipősök :)

W.Jack. 2014.03.01. 21:28:06

@Gabba: Ez a házi majdnem kifogott most rajtam, nem elég meghitt a kapcsolatom a tükrökkel :)

A tükör szerepe az interperszonális kapcsolatokban, avagy mit rejt a ridikül

Az elmúlt napok tapasztalata egyértelműen azt tűnik alátámasztani, hogy az emberek nagy része érzi, hogy itt a tavasz (az allergiások valószínűleg más módon érzik, de biztosan feltűnt nekik is :))
Egyre több párt látni (még olyanokat is, akik beszélgetnek) és rajtuk egész jól megfigyelhető a tükörjáték.
A tükörjáték ugyebár egy olyan technika, amikor utánozzuk a másik fél testbeszédét. Az ehhez kapcsolódó elmélet szerint, ha ezt diszkréten csináljuk, akkor a másik fél felenged, és pozitív érzéseket kezd táplálni velünk szemben.
Egyes helyzetekben a tükörjáték nagyon természetes, például amikor két szerelmes egymás felé hajol.
Azonban egy beszélgetés során nagyon szembeötlő lehet, ha folyton változtatjuk a testhelyzetünket, ahogy a másik fél megmozdul. Lehet persze finoman is játszani a tükörjátékot, még pedig úgy, hogy nem a másik ember mozdulatait utánozzuk, hanem csak azok általános üzenetét.
Amikor két ember azonos érdeklődési körrel rendelkezve, hasonló humort értve beszélget, akkor nem nagyon lehet gond az azonos hullámhosszra kerülés, és magától működik a testbeszéd letükrözése, anélkül, hogy tudatos lenne a tükörjáték.

A mondat második részét is szerettem volna korrekten megválaszolni, így az összes használatban lévő táskámat feltúrtam, hogy hátha legalább egyikben találok egy tükröt. Vannak visszatérő motívumok, amik a jelek szerint nem hiányozhatnak egyetlen női? vagy nughopos táskából sem, úgymint csavarhúzó, littlebics (azaz bics-ka) kötél, notesz, tollak, aquapac, etc., de tükör nem volt sehol :)

lh3.googleusercontent.com/-poTlGfv7C7w/UxJB_pJEiuI/AAAAAAAAAy4/G8GUH7KZVYs/w901-h676-no/Spiegel.jpg

W.Jack. 2014.03.01. 22:02:53

@Pácsó Ármándó: Vízhatlan tokok, némely esetben felúszóak, amik nagyon praktikusak pl. az okos, ám csak kevéssé sportos, és úszni nem tudó, ellenben könnyen alámerülő telefonok esetén :)

Gabba 2014.03.01. 23:26:59

@nughop: köszönöm, bár kissé rövidebb lett, mint a korábbiak, de megadom az ötöst. A csavarhúzó feltétlenül kell egy ridikülbe, ez igaz lehet, bár eddig nem gondoltam rá.
Mondjuk én meg egész évben biciklipumpát hordok a hátizsákomban.

W.Jack. 2014.03.01. 23:41:01

@Gabba: Én köszönöm az ötöst :) A biciklipumpa az hasznos lehet, sosem lehet tudni :)
süti beállítások módosítása