Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 2x13 – Happy Endings

2014. február 18. 11:00 - Smokey the bear

Újabb rész, újabb remény a sorozat hamvaiból való feltámadására. A producerek is érezhették, hogy kéne valami hírig így a második évad közepén, ezért ebben a részben Bret Michaels cameózik egyet egészen csendesen. De nézzük csak időrendben! Kezdésnek azzal nyitunk, hogy még mindig tart az ellenszérum-megszerzési hadművelet: Gene haldoklóban, Connor sakkban. Monroe Jr. helyzete gyorsan rendeződik: Miles egy távcsöves puska segítségével leszedi a katonákat, lehet menekülni. Truman a segítségért cserébe nem kap gyógyszert, de őt senki sem sajnálja. A fiúk természetesen pont időben érnek vissza táborba; Gene megmenekül, és még néhány random szerencsés beteg is a szomszédos ágyakon. A lányok a jó dokival szekérre ülnek, és egy közepesen izgalmas kapunyitási pánik (hehe) után kijutnak a táborból. A fiúk is csatlakoznak. Irány Mexikó!- mondhatnánk reflexből, de ez az opció itt azt hiszem, nem játszik. Truman is visszér a táborba, persze későn, de nem ott felejtettek egy szérumot az ágyon a Matheson-lányok? A parancsnok is túl fogja élni. Halleluja.

escape.jpg

Ugrunk Washingtonra. Neville barátunk eléggé lerongyolódott a börtönben. Ám még ott sincs nyugodalma, mert egy őr jön, hogy az elnökhöz kísérje. Davis elnök sem egy kedves ember, a halálán levő őrnagyot hellyel kínálja, feltéve, hogy az nem Reagen kanapéját választja. Hogy is nézne ki, még a végén összevérezné azt a drága bútordarabot! Hihetetlen, de Neville még ebből a helyzetből is megpróbálja kidumálni magát, persze sikertelenül. Az elnök azért hívatta, mert köztudomású, hogy Monroe feltámadt poraiból, mint egy elbaszott főnixmadár, ezért kell valaki, aki jól ismeri, és képes elfogni. Ez lenne az őrnagy feladata, cserébe talán életben hagyják az ijesztően sovány asszonykáját. Neville nem veszti el a hidegvérét, és alkut köt az elnökkel: vállalja, de csak a fiával együtt.

davis.jpg

Öt nappal később vagyunk; Gene gyógyulgat a titkos bunkerben. Kissé távolabb Connor udvarol Charlie-nak, ha még használja valaki ezt a szót mostanában. Aranyosan eldicsekszik, hogy rá hárman is fegyvert fogtak ám a minap, de ő mégis elhozta az életmentő szert, mert egy hős. Charlie le van nyűgözve. Á dehogy, úgy mosolyog Connorra, mint félkegyelműekre szokás, meglapogatja egy kicsit a vállát: jól van kisfiam, ez is valami - azzal otthagyja. Monroe most tudja meg a tífuszos sztorit, és mivel ő messze a legvagányabb az összes szereplő közül, ezért csak annyit reagál: „nem is tudom, hogy kinyírjam őket, vagy rajongói levelet írjak nekik.” A lényeg, hogy több emberre, zsoldosokra van szükség. Véletlenül pont van is egy ismerőse New Vegasban, aki segíthet. Bámulatos, újra elkezdett sereget építeni magának, Miles meg csak asszisztál hozzá!

hero.jpg

A Monroe-fiúk útnak indulnak zsoldosokat szerezni, de lesz egy potyautasuk is. Charlie velük megy, bár ennek igazából senki sem örül, talán az egy, drogkartellbeli neveltetése ellenére meglehetősen naiv Connoron kívül. Miles és Rachel úgy néznek a távolodó szekér után, mint aggódó szülők. Trumanhoz közben látogatók jöttek: Neville őrnagy és Jason. Egész jól kikupálták őket az elmúlt egy hét alatt. Neville nem kér erősítést, kicsit beszólogatnak egymásnak Trumannal, aminek az lesz a vége, hogy a parancsnok megemlíti, hogy ő is tud Julia kényes helyzetéről, szóval, ha Neville egyben vissza akarja kapni az asszonyt, akkor nem árt, ha jól végzi a munkáját. Nagy az arc Truman elvtárs, az őrnagyot én a helyedben nem fenyegetném, még játszásiból sem!

Nevilles.jpg

New Vegas, a hely, ahol Monroe a második évad elején pénzért bunyózott. Körbevezeti a fiatalokat, a kurvák és mindenféle kétes alakok között, majd int egy gitáros fazon felé: ja, ismerem a csávót, Bret Michaels. „Ha vége van a világnak, csak Breat Michaels marad. Ő, meg a patkányok.” Nem vagyok annyira képben a zenész munkásságával, ezért isten bizony nem tudom megállapítani, hogy ez a pluszban odavetett mondat dicséret volt-e a számnára, vagy sem. Ez egy ilyen rocklegendákba belerúgós rész egyébként; egy kicsivel később, egy vásári mutatványos Steven Tyler mumifikálódott maradványait kínálja megtekintésre. Monroe egykori menedzserével, Goulddal is összetalálkozik, aki érthető módon nem boldog a viszontlátástól, elvégre Bass - úgyis, mint Jimmy King- a legjobb bunyósa volt, amíg szó nélkül meg nem lépett. Monroe nem törődik vele, mert egy Duncan Page nevű hadurat keres, aki rendkívül hihető módon egy nő. Charlie keménykedik egy kicsit a játék pisztolyával. Connor elcsábítva. Monroe egyedül marad a Duncannel csevegni, ami nem túl okos húzás, mert magára hagyja tejbetök fiacskáját Charlie-val. A jelenet zárásaként álljon itt egy Bret Michaels kép „Aki zenész akar lenni, pokolra kell annak menni”, avagy „I’m SO on fire” kép alá-, illetve esetünkben feléírással.

michaels.jpg

Aaron és Cynthia Priscilla (hogy egy normális nevű nőt nem tud összeszedni, ez valami hihetetlen) Lubbockba érnek, és egy igen fura közösségbe csöppenek bele, ahol mindenki nagyon boldog. Vagy valami nagyon jó anyagot tolnak, vagy valami más van a háttérben. Nem valami, hanem valaki, egészen pontosan Peter, az a srác, akivel együtt írták a nanók programjait. A srác nem kispályás. Az ő fejében már eldőlt a man of science vs. man of faith örök párharca, totál hívő lett. Sőt apostol! Aaronék legnagyobb döbbenetére Peter a városi művházban megejtett szeánsz keretében a szentjánosbogarak megidézésével frankón meggyógyít egy összeégett, vak nőt. Let it shine, véreim!

heal.jpg

Monroe Duncant győzködi. A régi szép idők emlékére ugyan adjon már néhány embert a hazafiak elleni küzdelemre. Nem jól megy az alkudozás, a tét megáll 30 gyémánt per főnél, ami nagy valószínűséggel pont 30 gyémánttal haladja meg Monroe egy zsoldosra szánt költségvetését. Közben az otthon maradt apa és anya romantikáznak. Miles randira hívja Rachelt egy elhagyatott autósmoziba, és még azt is megengedi neki, hogy ő válasszon filmet. Aranyos, na. Rachel, ahogy kell, meghatódik. Leülnek, iszogatnak, és a nő nem egy nyálas szerelmes filmet választ, hanem a Gonosz Halottak 2-őt. Bámulják egy kicsit az üres vászon helyét, majd egymást, és aztán csók. Végre. Rachel már dobja is le magáról a textilt, elvégre szerinte 20 év bőven elég volt előjátékra. Nem tudjuk hibáztatni.

kiss.jpg

moovie.jpg

Máshol is dúl a szerelem, vagy legalábbis a hormonok. A két idióta is egymásnak esett. Charlie, mint egy vén, kiégett ribanc közli a mellette pihengető Connorral, hogy csak azért szexeltek, mert a fiú cuki, ő meg unatkozott. Remélem hazaér a fater, és jól pofán vágja végre. Charlie bővebben is kifejti a fiúnak: élvezi az életet, mert elég közel ülnek a tűzhöz, ezért bizonyos, hogy előbb-vagy utóbb valaki kinyírja őket. Connor optimista. Szüksége is lesz rá, mert végszóra betoppan az apja, és meglátva a fiatalságot, kezét széttárva csak annyit bír üvölteni, hogy „ugye most csak vicceltek?”

cc.jpg

Miles és Rachel hazaérnek az esti romantikázásból, azonban Gene-nek közben társasága lett: Neville őrnagy és a fia. Kissé fagyos a hangulat. Neville előadja, hogy nagyon egyszerű volt őket megtalálni, miután megtudta, hogy Willoughby-ban végezték ki Monroe-t, és hogy ez a megtisztelő feladat pont Mathesonéknak jutott. Aztán már csak szét kellett néznie a környéken, hogy vajon Miles milyen búvóhelyet választana magának, és bumm, már meg is vannak. Arról persze mélyen hallgat, ki adta a fülest Willoughbyról. Az őrnagy biztosra megy, eljátssza a nagyhalált, hogy bosszút akar állni a hazafiakon, akik ledobták a bombát, ami megölte a feleségét, ezért kell Miles segítsége. A férfi elgondolkodik a dolgon.

goodtosee.jpg

Monroe Jr-t oktatja. Hogy lehet az, hogy szó szerint kurvákkal vannak körülvéve, és mégis Charlie-t választja. Jaj, de szépen bókol a leendő menyének! Connor a kis töketlen, képes azt mondani, hogy ez nem igazán az ő választása volt, Charlie ugrott rá. Connor, én erre nem lennék olyan büszke! A srác nem zavartatja magát, inkább besértődik, vagy partnerként dolgoznak tovább a továbbiakban, vagy sehogy. Charlie érkezik, és érdeklődik, hogy mi van a zsoldosokkal. Monroe bólogat, megvannak, ja, csak ki kell fizetni őket. Charlie jobbra el, Monroe meg baromi vicces, döbbent fejjel bámul utána.

shocked.jpg

Aaronék ördögöt űznek, azaz próbálják észérvekkel meggyőzni Petert, hogy ami a színpadon történt, az nem csoda. A botcsinálta gyógyító hiszi is, meg nem is, mindenesetre nem akarja lerántani a leplet saját magáról. Otthagyja a párost arra hivatkozva, hogy még fel kell dolgoznia a dolgot. Aaronék is visszavonulnak a szobájukba válságértekezletet tartani, vesztükre, mert a fanatikus banda rájuk zárja az ajtót. Nemsokára visszatér hozzájuk Peter, és elmondja, hogy gondolkodott, de szerinte nincs sok különbség az isteni és a nanocsodák között, szóval pofa be! Priscilla nekiugrik, hogy talán csak arról van szó, hogy szereti, ha őt istenítik. Peter a maga részéről lezárja a vitát. Ők most, ha tetszik, ha nem, próféták. A nano hívta ide őket, hát várnak, aztán meglátják mi lesz, talán kiderül, hogy miért.

locked.jpg

Monroe-nak kész a nagyszerű terve. A kaszinóban kétóránként gyűjtik össze, és szállítják el a gyémántokat. Meg kell szerezni a táskát, és már meg is van a lóvé, ami kell. Monroe tudja is, hogyan lehet az őrök figyelmét elterelni. Bekopogtat Gouldhoz, hogy állítsa ki ellene a mostani legjobb emberét. A sunyi fickó belemegy a játékba. Connor és Charlie fölcuccolnak, és indulnak végrehajtani. Monroe a ringbe lép, és van nagy meglepetés, amikor kiderül, hogy az ellenfele, egy nála két fejjel nagyobb hústorony.

gameon.jpg

Megy a bunyó, Monroe vesztésre áll. A sátorban akcióba lendülnek a fiatalok, na nem úgy, hanem rablásügyileg. Connor játszásiból elájul, ezért, vagy jó ég sem tudja miért, az őr magára hagyja a gyémántos táskát a pulton, amit Charlie lenyúl. Az őrök észreveszik, és utána vetik magukat. Egy kerítésig üldözik, amit a lány átugrik hátrahagyva a táskát. Hoppá. Kiderül, hogy csak csel volt az egész, amíg az őrök Connorra figyeltek a lány eldugta az igazi táskát, és egy másikat tett a pultra, amiben csak hagyományos kövek voltak. Amíg az őrök őt üldözték Connor felmarkolta a gyémántos táskát, a hátizsákjába rejtette, majd nyugodtan kisétált. Monroe közben igencsak rosszul áll, de amikor meglátja, hogy Gouldot elhívják a ring mellől, hirtelen erőre kap, és persze simán kiüti az óriást. Sajnos Gould és emberei is felfedezték a csalást, így apa és fia nem örülhet sokáig a közös munka gyümölcsének, mert Monroe-t hirtelen leütik, Connorra pedig a változatosság kedvéért megint fegyvert fognak. Gould megérkezett a gyémántokért.

Címkék: Revolution
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2014.02.11. 12:26:55

A 2x12 (Captain Trips) direkt maradt ki?

Smokey the bear 2014.02.11. 12:42:55

@enzo23: Nem, jön az is, jövő hét hétfőre volt betervezve, de a 13. rész hogyvoltja valahogy beelőzte. Sixx tudja élesíteni a posztokat, szóltam neki, úgyhogy hamarosan helyreáll a rend:)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2014.02.20. 13:49:55

És honnan van mindenkinek gyémántja? Ebben kapják a fizetést, ez az új pénz?

Smokey the bear 2014.02.20. 22:07:31

@Yooha: Jogos a kérdés, mert nagyon úgy néz ki, hogy a legutolsó zugkártyás is gyémánttal fizet, pedig gondolom Amerika nem lesz gyémánt -nagyhatalom az elsötétedés óta.:)

Egyébként nem is nagyon látni, hogy dolgoznának valamit a szereplők, nem is tudom miből élnek. Pedig pl. szántani-vetni áram nélkül is lehet(ne). Grace konkrétan egyedül él egy kihalt városban, a semmi közepén, hogy nem halt még éhen, rejtély...
süti beállítások módosítása