Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doctor Who (Ki vagy, Doki?) NS02E00 – The Christmas Invasion – Karácsonyi támadás

2014. február 05. 11:00 - Kapitánylány

A Földön vagyunk, Jackie épp egy fehér színű műkarácsonyfát díszít az otthonában, Mickey pedig egy autószerviz műhelyben dolgozik, mindketten meghallják a landoló TARDIS hangját. Futni kezdenek a hang irányába, de sehol se látják, ekkor zuhan le közéjük az űrjármű, az új Doktor lép ki belőle. Furcsán viselkedik, majd „Boldog karácsonyt!" kívánva elájul, kilépve a hajóból Rose közli, hogy ez az ember a Doktor, Jackie nem ért semmit.

01.jpg

A Doki pizsamában fekszik az ágyban, Rose hallgatja meg mindkét szívét, Jackie kórházba vinné a férfit, de a lány szerint csak felboncolnák. Egyedül hagyják, ekkor látjuk meg, hogy az Idő Lord szájából regenerációs energia szabadul fel, ami elillan az űrbe. Jackie a konyhában tovább faggatja a lányát a regenerációról, de ő nem tud semmit erről és ez igen csak frusztrálja, kicsit kiborul. Rose ekkor hallja meg Harriet Jones miniszter asszony hangját a tévében, Guinivere One szondáról kérdezik, amit a Marsra indított el egy Llewellyn nevű tudós. Ekkor már láthatjuk is azt a bizonyos szondát, ami nem a bolygón száll le, hanem egy sziklaszerű űrhajóban végzi.

02.jpg

Rose és Mickey sétálgat a karácsonyi tömegben, a fiú igényelné a lány figyelmét, de egy műanyagszerű, Mikulásnak öltözött zenekar támad rájuk, egy taxival sikerül haza menekülniük. A lakásban Rose próbálja rávenni az anyját a szökésre, de ekkor egy zöld színű műkarácsonyfát vesz észre a sarokban, amiről nem tudják, hogy került oda, Jackie azt hitte, hogy Rose vette. Mire észbe kapnának, a fa támadásba lendül, Jackie, Mickey és Rose a Doktorral csapdába kerülnek a szobában. A lány próbálja a Dokit felébreszteni, a kezébe adja a szónikus csavarhúzót, de csak Rose esdeklő segítség kérése ébreszti fel az Idő Lordot. A karácsonyfa gyilkolni készülne, de a férfi a szónikussal elpusztítja azt. Kivonulva a lakásból az utcán a rezes banda tagjai várakoznak, ám a Doktor láttán felteleportálnak az űrhajójukba. A Doki elmagyarázza, hogy ez egy előőrs volt, kiszagolták a regenerációs energiát, ekkor összeesik, túl korán ébresztették fel, még nem sikerült teljesen regenerálódnia. Figyelmeztet, hogy ha van előőrs, akkor valami más is közeledik, majd megint elájul.

03.jpg

Rose ápolja az Idő Lordot, rosszabbul van, már csak az egyik szíve ver. A tévében a Guinivere One szondáról szól minden, hamarosan felvételeket kaphatunk az eszköztől, nagy az izgalom, de ekkor az adás megszakad, egy gyíkszerű idegen jelenik meg a képernyőn. UNIT központban gyűlik a nép, a fedő sztori szerint az adás egy kalózműsor volt. Sally jelent Harriet-nek, hogy a Hubble fogta az idegen hajó jelét, közeledik felénk. Közben Mickey bejut a katonai adatbázisba, így ők is látják a közeledő járművet, majd azt is, hogy az idegenek üzennek valamit, de Rose nem érti, a TARDIS nem fordítja le. Harriet érdeklődik, hogy sikerült-e már elérni a Doktort, de a keresés sikertelen volt, be kell vetni a Torchwood csapatát. Alex, a miniszter asszisztense jön a fordítással, kiderül, hogy az idegenek a sycorax-ok, akik el akarják foglalni a Földet, ha nem adjuk meg magunkat, akkor meghalnak mind, hogy kik az nem derül ki. Harriet visszaüzen, nálunk ez a béke ünnepe, de ha kell, akkor vannak fegyvereink, nem adjuk meg magunkat.

04.jpg

Már jön is a válasz, a fő sycorax művel valamit a kezével, majd a Földön különböző emberek elindulnak a magas épületek széle felé, a fejük körül ugyanaz a fény jelenik meg, mint a sycorax keze körül. A UNIT-nál megállapítják, hogy csak az A+ vércsoportú emberek érintettek, közel 2 milliárd ember, a szondában elhelyezett fiolából nyerték a mintát. Harriet beszéde szakítja meg az adást, a Doktornak üzen, a segítségét kéri. Rose közben összeomlik, régi barátját siratja, de a baj sokkal nagyobb, megérkezik a sycorax hajó. Rose a szökés mellett dönt, irány a TARDIS.

05.jpg

UNIT-hoz újabb üzenet érkezik, a Föld vezetőjét keresik, a miniszter önként jelentkezik, felteleportálják őket a hajóra. Llewellyn próbálja meggyőzni a sycorax-okat, de megölik cserébe, majd az őrnagyot is, aki fellázad a tudós felesleges meggyilkolása miatt. A fő sycorax teljes megadást követel vagy megöli a népesség egyharmadát. Főhőseink közben odaérnek a TARDIS-hoz, Jackie kirohan még valamiért, Mickey látni szeretné, hogy mi történik odakint, ezért Rose benyom pár gombot a konzolon. Ezt a sycorax hajón érzékelik, felhozzák a hajóra a TARDIS-t Jackie szeme láttára. Rose aggódni kezd az anyjáért, kilép a hajóból egyenesen a sycorax-ok közé, Mickey eldobva a teás termoszt a lány után szalad, a Doktor egyedül marad a hajóban a csöpögő teával együtt.

06-01.jpg

06-02.jpg

A sycorax-ok Rose-t nevezik ki a Föld képviselőjének, a lány vállalja, időnyerés miatt sok össze nem illő idegen szavakat, fajokat sző egy mondatba, távozásra próbálja bírni őket, de a sycorax-ok kinevetik a lányt. A sycorax vezér Rose halála mellett dönt, kiselőadást kezd el tartani, Alex mindent fordít, de egy idő után már értik a sycorax beszédét, a TARDIS fordítani kezdett, a Doktor lép ki a hajójából, lefegyverezi a fő sycorax-ot. Doki kis szünetet kér, lepacsizik minden emberrel, Harriet nem ért semmit, nem látta még ezt az embert, de az Idő Lord hamar meggyőzi. A sycorax vezér szakítja félbe őket, arról érdeklődik, hogy kicsoda a Doktor. Az Idő Lord még nem tudja pontosan, de arra kíváncsi lenne, hogy mit tesz, ha meglát egy nagy piros gombot. Kiderül, hogy az irányítja az A+ embereket, a Doki simán megnyomja, ezzel az emberek kikerülnek az állapotukból, újra önmaguk, hiszen a vérvezérlés olyan mint a vudu, csak megijeszti az embert, de senkit se öl meg.

07.jpg

A fő sycorax nem hatódik meg a lebukástól, inkább hívja a többi hajót, de a Doktor kihívja párbajra a bolygóért. A sycorax hajó belsejében kezdenek el küzdeni, majd a Doki friss levegőre vágyik, kint folytatják a harcot, ahol a fő sycorax levágja az Idő Lord kezét, ami a mélybe zuhan. Szerencsére a férfi még a regenerációs ciklusában van, így újra növeszti a kezét, folytatódhat a párbaj. A harc végén a Doktor legyőzi ellenfelét, megígérteti vele, hogy elhagyják a bolygót, majd elindul a hajó belseje felé, de a sycorax rátámad, a Doki egy gomb használatával a mélybe ejti a sycorax-ot. Az Idő Lord előadást tart a többi idegennek, soha többet ne térjenek vissza a Földre, majd leteleportálnak a felszínre, ahol láthatják a hajó távozását.

08.jpg

Harriet érdeklődik, hogy mennyi ilyen lény van még odakint, a Doktor szerint több száz, ezer, az emberek felhívták magukra a figyelmet a sok szondával, rádióhullámmal. A miniszter asszony aggódó arccal fordul Alex felé, aki közli, hogy Torchwood készen áll, a nő kiadja a parancsot a tüzelésre. A Doktor nem érti miért tette ezt Harriet, a nő szerint nem volt más választása, nem mindig lesz ott nekik a Doktor, hogy megvédje őket. Az Idő Lord csak annyit mond, hogy hat szóval meg tudja buktatni, majd oda megy Alex-hez és ezt mondja neki: „Nem gondolja, hogy kiégett a főnök?" A kis csapat elvonul, Harriet pedig idegesen kérdezi az asszisztensét, hogy mit mondott neki a Doktor.

09.jpg

A Doktor a TARDIS-ban a ruhatárban válogat, közben Rose, Jackie és Mickey az ünnepi asztalnál készülődik a vacsorához, a megfelelő outfit kiválasztása után a Doktor is beugrik hozzájuk. A tévében Harriet-re lesznek figyelmesek, aki ellen bizalmatlansági indítványt nyújtottak be, illetve olyan pletykák terjednek róla, hogy megrendült az egészsége. Jackie kap telefonhívást, ki kell menniük, mert kint esik a hó, a Doktor azonban hamar letöri mindenki jókedvét, ez csak hamu, az elégett maradványok hullnak a felszínre. Rose érdeklődik, hogy mi lesz most a férfival, vele mehet-e, a Doktor persze örülne neki, Mickey szomorúan veszi tudomásul, hogy Rose sose marad már mellette a Földön. A lány izgatottan kérdezi, hogy hova mennek most, az Idő Lord a messzi távolba mutat.

10.jpg

Címkék: doctor who
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.02.06. 12:39:32

Tennant belépője nem volt rossz. És hogy elintézte Harrietet 6 szóval! :)

Arkhia 2014.02.07. 01:25:42

Harrietet azért sajnáltam, valahol igaza volt, bár pont most nem volt sok értelme lövöldözni, az tény.

A 10. bemutatkozó pár mondata mindent vitt, "az biztos, hogy nagydumás vagyok!" :D

Kapitánylány 2014.02.10. 18:19:11

@Is: az tényleg nem volt rossz, itt nem csíptem Harriet-et

@Arkhia: jó, jó, igaza volt, mert tényleg nem lesz mindig ott a Doki és valahogy üzenni kell ki az űrbe, de nem egy egész hajónyi idegennel kellett volna kezdenie

Ten-nek tényleg jó volt a dumája, amikor kilépett a pizsijében a TARDIS-ból és elkezdett szövegelni :D
süti beállítások módosítása