Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x12 – Deep Cover

2014. január 22. 11:00 - Zenóbia

Fiatal srác hullája ruhástól a kádban, emberünk, aki vagy a gyilkos vagy nem, ereszti rá a zuhanyt ezerrel. Szép kád. Mindenesetre a 911-et azért felhívja, hátha a gyereknek nincsenek barátai, és amúgy a kutya sem keresné. Castle és Beckett az esküvő időpontján küzdenek, vagy az időjárás nem jó, vagy Beckett apja nem ér rá, vagy Castle megy bemutató körútra, vagy-vagy-vagy. Martha jó tanáccsal szolgál, és milyen igaza van, mi a fenére vártok, ne csak dumáljatok róla, csináljátok most és kész! Áh, ezek reménytelenek, a végén még tényleg elhúzzák jövő tavaszig! A tisztára zuhanyozott hulla Ted Rollins, a srác egy lemezboltban dolgozott, két mellkaslövés, meg egy olyan lakás, amit tuti nem a használt lemezek eladásából tartott fent. A hívás éjfélkor futott be, addigra ő már eléggé halott volt, ráadásul nem is itt ölték meg, csak utána hozták ide. A fürdetéssel nyilván az volt a cél, hogy eltűntesse a gyilkos az összes nyomot, ez nem sikerült tökéletesen, mert Ted ruháin maradt valami zsíros anyag. Ráadásul a cipőfűzői sem ugyanúgy vannak bekötve, de ez lényegtelenné válik hamar, amikor Castle megtalálja a padló alá rejtett laptopot.

6x12_castle1.jpg

Amit még a csudaokos csodálkozó szemű IT-s lány sem képes feltörni, hiába mondja neki Espo, hogy te vagy a legjobb, Bébi. Ted apja és öccse elárulja, hogy Ted egy hacker zseni volt, már a középiskolában személyazonosságokat lopott, bankszámlákat tört fel, össze is szedett több mint egy millát, de elkapták, és eltiltották a nettől. Hát, ez nem annyira sikerült, mégis mit gondoltak? Juhú, az ifjú apuka is visszatért a szabiról, de nekünk nem mutatják meg Sarah Grace-t a mobilján, kár. Ted ruháján talált nyomokból ítélve egy autósboltban ölhették meg, addig is, míg keresik, Tory (TORY baszki, TORY, hátha egyszer képes leszek megjegyezni végre már) talált valamit azon a laptopon. A srác utoljára este negyed nyolckor használta, akkor kapcsolódott az Universal Banking Solutions hálózatára. A cég stratégiai és taktikai beszerzéseket végez nemzetközi ügyfelei számára, ami csak a jó ég tudja, mit jelent. A manhattani irodát Anderson Cross vezeti, hátha majd ő megmondja, mit is csinálnak pontosan. Vagy nem. Hát ez állati! Amikor odaérnek, csörög Castle telefonja, és valaki csak annyit mond neki, hogy ne reagáljon, mert életek forognak kockán, majd megjelenik Mr. Anderson Cross, aki egyben Richard Castle apja. Szemüvegben.

6x12_castle2.jpg

Ez a beszélgetés nem a megszokott mederben folyik, mert Castle kb. semmire nem képes azon kívül, hogy meredten nézi az apját. Aki simán előáll a sztorival, hogy ja-ja, az informatikusok szóltak, hogy valaki próbálkozott, nyilván a több milliós átutalásokból próbált lenyúlni, amit mindenféle cégeknek intéznek. De hát nem jött össze neki. Nagyon nem. Van-e Richard Castle apjának olyan szép barna bőrkesztyűje, mint annak, aki telefonált a hulla mellől, ez a heti kérdésünk. Beckettnek olyan ismerős Mr. Cross, de hát hogy a fenébe ne lenne az, ugyanezt az arcot nézi minden nap reggeltől estig, csak pár évvel fiatalabb verzióban. Lanie rájött, hogy a cipőfűzők azért kötődtek be másképp, mert a gyilkos keresett valamit, még pedig egy érmét, aminek a lenyomata ott maradt Ted fehér zokniján. Az érme egy iráni riál, és Castle nem jön elő semmiféle összeesküvés elmélettel, meg eleve tök bamba, Beckett nem is érti, hogy mi van. Nem baj, mi sem, de majdcsak. Viszont a halála előtt Ted kagylót, meg tölcsértortát evett, bármi is legyen az a tölcsértorta. Ilyet meg csak egy helyen lehet kapni, a vidámparkban, Coney Islandon.

6x12_castle3.jpg

Ahol simán rákerülhetett az olaj meg a piros festék is a ruhájára, úgyhogy meg is van a bűntény helyszíne. Castle kap egy sms-t a papától, fél óra múlva a parkban, úgyhogy lelép valami hülye indokkal, Kate meg néz utána, és semmit sem ért, csak azt, hogy valami stikli van itt. Vidámparkban meghalni, azért ez mekkora szar már, bár még mindig jobb a mellkaslövés, mint az, amikor fejjel lefelé vagy, és épp akkor romlik el a hullámvasút, és úgy kapsz szívrohamot a rettegéstől. Na ugye, minden nézőpont kérdése. Szóval, mi a francért vonszolta végig a hullát az egész városon, amikor egyszerűbb lett volna itt hagyni, ahol megölte. Mert nem akarta, hogy rájöjjenek a helyszínre, most erre mondhatnánk, hogy aki profi, az nem követ el ilyen alap hibát, hogy aztán mégis rajta hagyja a srácon a festék meg a zsírnyomokat, de nem mondjuk. Castle és az apja egymásnak háttal ülnek a parkban, és Castle már meg is kapja, hogy ne legyen felháborodva azon, hogy csak Tedre kíváncsi, mert ha rá is kíváncsi lenne, annak rossz vége is lehetne, lásd Párizs.

6x12_castle4.jpg

Meg különben is, emberéletek forognak kockán, meg a globális felmelegedés, káosz, világvége, úgyhogy ne érzelgősködjünk itt. Oké, az emberéletek hatnak, úgyhogy Castle elárulja, amit tudni akar, cserébe ő meg nem mond semmit, nyilván. Csak annyit, hogy okosan, mert mindketten meghalhatnak. Az  mondjuk nem lenne jó, de hogy hogyan fogja nem elmondani Beckettnek, azt nem tudom. Főleg, hogy a vidámpark kameráján egyértelműen ott figyel Anderson Cross, amint követi Tedet. Castle világcsúcs érvelése a védelmére az, hogy de hát nincs is gyilkos feje a pasasnak. Na ja, hát akkor biztos is, hogy nem ő volt! Mindenki úgy néz rá, mint valami kreténre, mondjuk nem csoda. Be kéne hozni Crosst, de eltűnt a vállalat a netről, meg minden egyéb nyom is, hogy valaha egyáltalán létezett, de Beckett nem hiába Beckett. Beugrott neki, hogy Alexis párizsi elrablásánál is látták ezt a fickót, és akkor is maradtak utána hullák, úgyhogy már ki is derítette, hogy Castle apja, egy volt CIA ügynök. Egy engedély nélküli merénylet miatt életfogytiglant kapott, ahonnan megszökött, közben kinyírt három őrt.

6x12_castle5.jpg

Jelenleg bérgyilkosként dolgozik, a kormány körözi, szóval ha megvan, jelezni kell az államügyészi hivatalnak, akik egyből ráuszítanak egy egész csapatot. Vagy kettőt. Castle-nak le kell ülnie. Amikor magához tér, már írja is az sms-t az apjának, hogy irány a park, Beckettnek meg tagad, de hát sok választása nincs. Kate is látja, hogy teljesen meg van zakkanva, de egyelőre nem állított rá követőket. Még. Hiába is tette volna, mert a parkban senki sincs Castle-on kívül, hiába várja az apját. A hogyan találjunk meg valakit, aki negyven évig kém volt játékot úgy játsszák, hogy Tedből indulnak ki. Aki az elmúlt két hétben sűrűn látogatott egy bizonyos metróállomást, vajh miért? Martha az, akinek Castle kiönti a szívét, mert az, hogy az apja nem volt ott a parkban, számára azt bizonyítja, hogy minden igaz, amit Beckettől hallott. Jó, hát oké, de az Alexisos történet után én azért megbíznék benne, bár én naiv vagyok, mint a szar. De most ez bejön, mert apu kopog az ajtóban, hasában egy golyóval, be is invitálják gyorsan. Még golyóval a hasában is képes udvarolni, majd mindjárt nem fog, ha Castle megműti.

6x12_castle6.jpg

Irtó cukik egyébként, Marthaval leforráztak mindent, felhúzták a sárga gumikesztyűt, aztán meghúzták a vodkásüveget, ide a szikével, de most. Oké, én is befeszültem meg felszisszentem, és ráadásul pont most kezdtem el reggelizni, ezt most akkor elegánsan félbehagyom. Elsőre nem jön ki a golyó, bár szerencsére más sem, ez is valami. Martha töröl, az mondjuk apára is ráférne, de csak nem jön el neki a jótékony ájulás, bár lehet, hogy egy kémnek ilyet ki kell bírnia összeszorított fogakkal. Ezt nem hiszem el baszki, összevarrja saját magát, kész Bear Grylls a pasas. Közben megérkezik Kate is, mert miért is ne, úgyhogy megismerheti jövendőbeli apósát, ideálisak a körülmények hozzá. Egy pár perc néma tátogás után azért magához tér, és egyből vinné letartóztatni, mert ez az ember nem az apád, ha negyven évig nem volt az, akkor most sem az, csak egy szökevény, te meg rejtegeted. Kemény. Neoprimitív gondolom most már veri a fejét az asztalba, amikor a tíz perce megműtött, majd saját magát összevarrt szuperapu megjelenik az ajtóban, mindjárt nekiáll dzsiggelni is.

6x12_castle7.jpg

Oké, ettől még egyébként nekem bejön, és az is biztos, hogy Castle nem ilyen sármosra fog öregedni, de hát ő nem is volt kém negyven évig. Bár még beletanulhat. A kíváncsiság végül erősebb, mert ha beviszi, akkor lenyúlja az ügyet az FBI, és sosem tudja meg, mi is történt valójában Teddel pl. Szóval, valaki betört a CIA rendszerébe, és ellopta az összes adatot a beépített embereikről. Mivel ezt valaki odabentről tette, vagy rendelte el, ezért kellett nekik külső ember, lásd Castle apu. Tedet bérelte fel, hogy találja meg Geminit, ami a tégla fedőneve. Úgy tűnik, Ted megtalálta. Nos, a tégla el akarja adni a file-okat, aminek szörnyűrettenetesvilágégés meg a többi következményei lennének. Szóval Gemini kinyírta Tedet, mielőtt az elárulhatta volna, hogy ki a vevő, viszont az érméből Castle apja rájött, hogy most már az irániak is képben vannak. Követte is Ted nyomát egy lakáshoz az iráni nagykövetséggel szemben, de egy környező tetőről Gemini kilőtte, majd üldözőbe vette, és csak úgy tudta lerázni, hogy belevezette a folyóba.

6x12_castle8.jpg

Kész James Bond sztori, amit Beckett is így érez, és meg is mondja, hogy szép-szép történet, de attól még csak egy nagy kamu. Az sem győzi meg, hogy a tévé is bemondja ugyanezt, csak akkor kezd meginogni, amikor Espoék hívják abból a lakásból, amit Ted bérelt a követséggel szemben. Jó, tudom-tudom, de azért én Castle helyében eléggé vérig sértődnék, azért mégiscsak az apja! Nos, Ted gépéből valaki lenyúlta a merevlemezt, az a valaki meg most épp Beckettel szemben áll, ez talán már csak elég bizonyíték neki is. Lássuk, mit talált Ted. Az iráni követség levelezéséből egyet megjelölt, Izad Larjani, az iráni CIA tagja küldte azzal, hogy a pénzt megkapta. A listát ma küldi át, a Központi Könyvtárban, ötkor. Van addig még fél óra. Ez bőven elég nekik arra, hogy a konyhaasztal körül kidolgozzák a tervet, amivel megakadályozzák az átadást, James Bond nélkül, mert ő nem annyira van most szuperhős állapotban. Segítséget nem kap, mert ő nem létezik, a küldetés sem létezik, létezik viszont a fia, meg a rendőr menyasszonya, ez csak a sors keze lehet, én mondom!

6x12_castle9.jpg

Szóval, amint a megadott hálózat aktív lesz, Castle lesz az első aki bejelentkezik, mert ha nem ő lesz az első, akkor cseszhetik az egészet, és letölti a listát. Amíg tölti, Kate a telefonjával  lenyomozza a jelet, és már meg is lesz Gemini. Addig is Martha őrzi majd aput, hogy le ne lépjen, meg hogy ki tudja lökni az emeletről, ha a kölyköknek bármi bajuk lesz. A kölykök várják, hogy online legyen a hálózat, és már épp megint kételkedni kezdene Castle is az apjában, Kate még abba sem hagyta, amikor pittyen. Gyerünk, tölts! Marthaék addig felelevenítik azt az egy csodálatos éjszakát, amit együtt töltöttek, volt benne zongora is, csak hogy tudjátok. Castle tölt, Kate bóklászik a telefonjával a könyvtárban, és játsszák a hideg-meleg-langyos-forró-forrót. Persze Castle apja meglép, mert ez ilyen, a lista csak egy telefonkönyv, és Castle-t elrabolja egy szakállas fickó pisztollyal, aki vélhetően Gemini, és felismeri, hogy a parkban is ott volt, hajléktalannak öltözve. Szuper.  Gemini a telefonkönyvvel csak oda akarta csalogatni Castle apját, akinek volt annyi esze, hogy valaki olyat küldjön, akiért nem kár, khmm.

6x12_castle10.jpg

Amikor eljutnak odáig, hogy Castle lassan avagy gyorsan akar-e meghalni, befut az apja is, hogy hasba szúrja, majd fejbelője Geminit, ez utóbbit Castle nem érti, meg azt sem, hogy miért használta az apja csalinak, és hogyan lehetett biztos benne, hogy meg tudja őket védeni. Majd megérted valamikor egyszer a jövőben, de utálom, amikor valaki ezt mondja. Amíg Castle elmegy Kate-ért, addig persze meglép a hullával, de legalább a fegyverét ott hagyja, mármint a hulláét. Úgyhogy kiderül, hogy azzal ölték meg Tedet is, és hogy Gemini=Tony Blaine, a lakásán megtalálták a véres ruháit is, miért is tüntetné el egy CIA-s a véres ruhákat, ugye.  És hogy miért is vitte vissza Ted hulláját a lakására Mr. Anderson Cross? Mert azt akarta, hogy ők kapják az ügyet, és ezáltal információt kaphasson Castle-től. Vagy mert a maga sajátos módján így akart vele újra kapcsolatba kerülni. Castle megint csalódott, de ha valamit nagyon akarunk, akkor azt elhisszük, nincs mit tenni. De legalább megvan az időpont, szeptemberben esküvő, le van szarva a könyvbemutató, Kate tök cukin örül. Most milyen hónap van vajon? Martha megkapta a lezárást, ami ennyi év után kész ajándék, Castle még nem kapta meg, és nem is fogja, az apja meg odalent sokkal kevesebbet kap, mint szeretne.     

6x12_castle11.jpg

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2014.01.22. 11:45:18

A funnel cake egy forgácsfánkhoz hasonló kaja. Azért "tölcsér", mert abból csorgatják a tésztát a forró olajba.

Az epizód többi részét inkább borítsa feledés. Tudom, hogy reménytelen, de olyan izgi lenne, ha egyszer, csak véletlenül, legalább egy iciri-piciri logika is maradna a történetekben. Mert azt a tíz másodperc örömködést, amit Beckett mutatott a végén kár negyven percnyi (tetszőleges csúnya szó)val köríteni.

Ha összeadjuk az évad eddigi nézhető jeleneteit, akkor szerintem bőven a 30 perc alatt vagyunk. Mennyivel egyszerűbb és olcsóbb lenne csinálni egy egy órás "Castle és Beckett cukik" összeállítást, random szkecsekből (most is ezek vannak) és azt leadni minden hétfőn.
süti beállítások módosítása