Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x11 – Under Fire

2014. január 14. 11:00 - Zenóbia

Na BUÉK meg minden mindenkinek, az új évi ajándékot a rész végén kapjátok meg, lehet izgulni. Momentán azon, hogy Ryan mennyire tűzálló, mert úgy tűnik bent ragadt egy égő épületben, amit ráadásul még el is kéne mondani a mindenórás terhes Jenny-nek, nem ez a világ leghálásabb feladata, attól tartok. Nézzük, hogyan jutottunk ide. Az év első hullája egy leégett épületben van, Castle boldog, mert ilyet még úgysem látott, Ryan alig várja, hogy apa legyen már végre, Beckett meg egyszerűen csak Beckett. Egy fejlámpás fickó megérdeklődi tőlük, hogy biztosan itt akarnak-e kolbászolni addig is, míg ő kideríti, hogy rögtön a fejükre omlik-e az épület, vagy majd csak fél óra múlva. Hát persze, és még Lanie is, bár sokra még nem jutott, mert csak annyit sikerült megállapítani, hogy az áldozat valaha egy fickó volt, és hogy fejbelőtték. A tűz sem volt véletlen – mondja Delia Burton, tűzoltó-nyomozó, meg azt is, hogy nem a hullát akarták felgyújtani, mert egy emelettel alatta volt a gócpont, szóval lehet, hogy csak rosszkor volt rossz helyen. Az épület nem túl biztató hangokat ad, úgyhogy Castle a bátor, részéről kint megvárja őket.

6x11_castle1.jpg

A tulajdonos Mr. Turino, roppant mód fel van háborodva, hogy azt feltételezik, hogy a biztosítási lóvé miatt gyújtatta fel az épületet, pedig hát. Előélete mondjuk van hozzá, mert a Marino család tagjaként elítélték majdnem mindenért, amiért el lehet valakit, de már megtért, óh. Delia hadnagy még mindig a helyszínen nézelődik, talál is egy x-et a padlón, amitől gondterhelten néz. Lanie közben kiderített annyit, hogy a pasi már a tűz előtt halott volt, és hogy fémlapokkal rögzítették a törött lábát. A balt, lép be Delia hadnagy, mert ő már tudja, hogy a halott pasi a társa, Blake McCann. A gyújtogató direkt rajzolta nekik a pluszt a padlóra, mert ez a hobbija, már tíz alkalommal hagyott ilyen jelet, nosza, sorozatgyújtogatónk még nem volt eddig. Most már van, Blake megszállottan el akarta kapni évek óta, most is azért vett ki szabit, hogy ezen az ügyön dolgozzon, csodás ötlet volt tőle, meg a pasinak adott fantáziadús név is, Fantom, mi más.

6x11_castle2.jpg

Vélhetően most a nyomára akadt a fickónak, és ezért kellett meghalnia, vagy esetleg rájött, hogy skizofrén és a másik énje egy piromániás gyújtogató, és inkább fejbe lőtte magát. Blake-nek nem voltak ellenségei, már a Fantomon kívül, hál Istennek Kate szerint is tök hülye név, bár ez nem változtat azon, hogy továbbra is így fogjuk hívni. Eddig nem gyilkolt, csak üres épületeket gyújtott fel mindig, nyilván valami rendszer szerint, amit a saját bomlott agya sugallt neki. Castle talál Blake jegyzetei között egy nevet kérdőjellel, Adam Ferguson. Ryan és Espo meg egy felforgatott lakást találnak, a gyújtogató kereste az aktáit, de úgy tűnik nem találta, mert Blake magával vitte őket a kocsijában, a helyszínre. Ferguson öt éve szabadult, anno Blake kapta el, többszörös gyújtogatásért, és mit ad Isten, épp öt éve kezdett a Fantom is. A pasas totál beteg, de nem ő a Fantom, viszont hozzá fordult segítségért Blake, amikor már nagyon nem volt használható ötlete.

6x11_castle3.jpg

Ferguson elmondja, amit neki is elmondott (meg is halt), hogy a Fantom ismeri a tüzet, tudja, merre fog terjedni, mi az épületek gyenge pontja, úgyhogy olyasvalakit kell keresnie, aki nagyon alapos, többször megfordul az épületben, és mellesleg olyan valakit, aki ott van, amikor megtörténik, mert a művésznek látnia kell műve kiteljesedését. Eddig azt érték el ezzel a résszel, hogy rohadtul szeretnék rágyújtani. Blake kocsijában vannak anyagok arról az épületről, amiben meghalt, illetve egy régi cipőgyárról, valószínűleg a vélt következő célpontjai a gyújtogatónak. Espoék megirányozzák a cipőgyárat, ami elsőre elhagyatottnak tűnik, másodjára meg már nem annyira, mert Ryan felfedez egy vadiúj lakatot, amit két másodpercig tart leverni, volt értelme odarakni. A redőny mögött rendezte be a gyújtogató a műhelyét, és biztosra ment, mert a fiúk azzal, hogy bementek, beindítottak egy időzítőt, három másodpercük maradt kimenekülni, a nagyon kevés agyúak is sejthetik, hogy ez viszonylag kevés lesz.

6x11_castle4.jpg

E közben Castle kivételesen dolgozik a munkahelyén, talál is egy videót a neten a tűzről, amiről hamar kiderül, hogy maga a gyújtogató készítette, most már csak meg kell találni, ki töltötte fel, és meg is van. Nyilván, mert a pasi ennyire hülye. Na, hát nyilván nem, amit a csodálkozó szemű IT-s lány meg is világít, de azért hamarosan megvan, hogy hova került fel először a felvétel. Pyrolicious.com. A tűzfetisiszták oldalát Milo Pavlik működteti, 19 évesen felgyújtotta a családi házat, ígéretesen hangzik. Hát, így élőben mégsem, így csak perverz lúzer feje van, az anyagot egy pendrivon kapta, és kapott már mást is tőle, ide a látogatási statisztikákat az oldalról, mondja Beckett, Milo meg azt, hogy tűz van Brooklynban a cipőgyárban. Annyira nagy tűz, hogy a tűzoltóparancsnok nem tud beküldeni embereket Ryanék keresésére, míg kisebb nem lesz, mert csak ők is meghalnának. Mint ahogy az ő tippje már most is az, hogy Espo és Ryan nem jön ki többé onnan. És ebben a pillanatban telefonál Jenny, baszki!

6x11_castle5.jpg

Az őrsön a Vaslady-t mindenkit ráfeszít az ügyre, a tűz meg csak tombol, de végre megmutatják nekünk, hogy mi folyik odabent. A srácok még életben, viszont kettőjük közül csak Espo mozgóképes, mert Ryan lábára ráesett egy rohadt nagy gerenda, amit nem lehet csak úgy egyedül odébb pöckölni. Viszont mivel egy kicsit meleg van odabent, ezért gyorsan kell cselekedniük, elő a vascsövet. A srácok zuhantak két emeletet a robbanás miatt, ezért nem áll még lángokban a zoknijuk is. Odakint megkezdték a visszavonulást, mert az épület már menthetetlen. Castle még hisz, mert ő már csak ilyen, Kate meg gondolkodik, hogy ha Blake rájött a gyújtogató mintájára, akkor ők is rá tudnak jönni. Lanie is befutott. A vascső nem volt elég, de Espo rásegít, mert hiába mondja neki Ryan, hogy fuss-menekülj, nem teszi. Nem is baj, mert végre sikerül kimenteni azokat a lábakat, amik mindjárt apukák lesznek, csak kérdés, hogy rájuk tud-e állni Ryan.

shot0039.jpg

Rájuk tud, de a dolog még mindig kilátástalan, mert kijárat az sehol, mindenhol tűz veszi őket körbe, a telefonok nem működnek, és a kiabálás nem hallatszik át a tűzön, azért ez eléggé torokszorítós. Elkezdik ütni a csöveket a falon, hogy majd annak a hangja hátha eljut akikhez el kell, de mi odafent halljuk, hogy semmi nem jut el egyáltalán sehova. Most akkor mi lesz? Az oxigén fogy, kéne valami jó ötlet, és Ryannek támad is egy, a számítógép meg a telefon láttán, ami szintén lezuhant velük. Megérkezik Jenny is, öt perces összehúzódásokkal, de nem hajlandó kórházba menni, mert itt kell lennie, amikor Ryan kijön. Csörög Beckett telefonja, és a vonal másik végén a fiúk, na tessék, én meg itt teljesen elérzékenyültem, nem tehetek róla. A dolog innentől sem olyan egyszerű, mert rá kell jönni, hogy hol is vannak pontosan, és a tűz nem annyira áll meg a kedvükért.

6x11_castle7.jpg

A terveken természetesen semmiféle pince nem szerepel, Castle szerint az ember meghamisította őket, hogy neki maradjon menekülési útvonala, ha rajta ütnének a búvóhelyén, mindenki más számára viszont úgy tűnjön, mintha meghalt volna. A fiúkat tehát senki más nem tudja onnan kijuttatni, csak maga a gyújtogató ismeri a titkos kijáratot. Affene. Nem baj, mert az IT-s lány, akinek már megint nem tudom a nevét, mindegy is, megtalálja a piromán honlapon a gyújtogatónkat. Firebug447, most már csak arra kell rájönni, hogy ki rejtőzik mögötte. Majd Milo megmondja, mert néha csetelnek Firebuggal, arról, hogy a pasi azért gyújtja fel szegény, szerencsétlen, szenvedő épületeket, hogy megmeneküljenek végre a nyomorúságtól, amiben kénytelenek létezni. Ó, hát így, már mindjárt más. Kretén. Ryan búcsúzik, mert fogy az oxigén, és még mindig nem jutottak semmire, de elsősorban Jenny az, akitől el kell búcsúznia. Na tessék, ez egy sírós rész. Ha fiú lesz, Javier lesz, óóh.

6x11_castle9.jpg

Szeretlek-szeretlek, de a vonal megszakad, és Ryan ugyan új erőre kap, mert nem hagyja magára Jenny-t, de Espo szép lassan elalszik, hiába rázza, mint az eszement. Jenny eközben Lanie-vel szül a mentőautóban, már két percesek a fájások, jó lesz ha sietnek a fiúk odabent. Ezt elősegítendő odakint már megvan az emberünk, Mark Kimball, építési ellenőr, ő volt az, aki az elején figyelmeztette őket, hogy ne tanulmányozzák túl soká azt a hullát, mert már akkor is olyan figyelmes volt. Most is épp veszi a telefonjával a tüzet, míg rá nem fogják a fegyvert Kate és Delia hadnagy is. Az életet választja és elárulja, hol a kijárat, mert különben Kate lelőné, és látva az arcát, Mark elhiszi neki, hogy meg is tenné. A fiúk némi segítséggel a saját lábukon jönnek ki, úgyhogy lehet megint könnybe lábadni kicsit, pedig még csak most jön a java, mert megmutatják nekünk és Ryannek is persze, Sarah Grace-t, aki irtó cuki, még jó.

6x11_castle11.jpg

6x11_castle10.jpg

Címkék: castle
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.01.14. 12:02:17

Köszi szépen a hogyvótot!! Eltekintve az apróbb bugyutaságoktól (akad minden részben, de ha nem kapitális ökörség, én simán elnézem), szerintem tök jó rész volt.
Sőt - köveket ide - én konkrétan bőgtem is :)

És BUÉK a kedves hogyvótírónak és a többi olvasónak is!!

Neoprimitív 2014.01.14. 13:30:06

@Dogla: Azért arra kíváncsi lennék ezek után, nálad mi számít "nagyobb" bugyutaságnak... :)

2014.01.14. 13:36:31

@Neoprimitív: A mentőautóban kettesben szülés pölö szerintem hülyeség volt, meg hát az, hogy élve megúszták a robbanást az is szimpla f@szság volt, de összeszorított foggal kibírtam :)

Neoprimitív 2014.01.14. 14:34:52

Ja, ha az apróbb bugyutaságoktól eltekintek, a szimpla f@szaságokat meg nem veszem figyelembe, akkor a fennmaradó 72 másodperc tényleg jó volt... :P

2014.01.14. 14:41:45

@Neoprimitív: Elszámoltad, volt az 82 is. Tudom, mert ennyi a könnycsatornáim megnyílásának minimális ideje :P

Zenóbia 2014.01.14. 15:06:30

@Dogla: @Neoprimitív: jól van na, hát én is itt potyogtattam a könnyeimet a monitor előtt, attól függetlenül, hogy persze én is látom, hogy na ez azért durva volt. :)) De én is túllépek rajta, mert attól még a szereplőket szeretem, és ha nem tudnék rajta túllépni, már rég nem is írnám, gondolom. :)

2014.01.14. 15:15:31

@Zenóbia: Akkor üdv a klubban :) Én simán elvoltam a résszel, és mint említettem, egerek is jól laktak.
Nem egy Person of Interest, de attól még 40 percnyi önfeledt szórakozás - hétről hétre (mert igyekszem szinten maradni a jópár egyéb mellett, amit nézek).

Neoprimitív 2014.01.14. 15:30:55

@Zenóbia: a színészeket én is szeretem. A szereplőket... hát az már kérdéses. Pl. Castle-t, amikor egy "dögölj meg nélkülem, szívem" nélkül otthagyja az imádottját, akkor nagyon nem. Amikor pedig erre csak annyi a reakció, amit láttunk, akkor Beckett-et sem. Az írókat meg, akik ezt a tömény borzalmat a szájukba adják, na őket soha sem. És még csak nem is a PoI-hoz mérem őket, hanem más kommersz sorozatokhoz.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.01.14. 19:54:16

Nagyon szerizem ezt a sorit, köszi, köszí <3
süti beállítások módosítása