Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 1x13 - Everything is Broken (Évadzáró)

2014. január 13. 11:00 - Szencsike

Ott hagytuk abba, hogy a Doki megpróbálta kiszedni Irisából a kolovánt, de a lány a kicsi énjét haluzta, így őt követve eltúrázott az erdőbe, ahol Rynnel találkozott. Most a nappali világosságnál Nolan és Tommy keresik a lányt a hátrahagyott nyomok alapján. Sajnos Tommyra most jön rá a lelkizhetnék, Nolant Datak fúrta ki, viszont a hivatalos sztori szerint Nolan maga mondott fel és pont. Szegény srác lelkét még az is nyúzza, hogy a kedvese elhagyja a várost, miután megtalálták. Ugorjunk Defiance-be, választás napja van ma, eldől hogy Amanda vagy Datak irányítja tovább a várost. Rómeónk két zeneszám között az apjáért kampányol, aki a kampánysátorban dühöng látszólag a fia cselekedete miatt, valójában a meghamisított szavazólapok célba érése és a lehetséges vereség miatt dühöng. Stahma jó feleség és nyugtatja, ahogy tudja: először szavakkal, majd tettekkel. Egy jó szeretkezés még a Casti felborzolt idegeit is elsimítja, Datak elámul az asszony örömszerző képességein. A választóponton Amanda és Kenya tudják le állampolgári kötelességeket, megvan a kötelező szavazólap bedobós kép Amandáról és Kenyáról, a fotósok utánuk a betoppanó Datak Tarr-ra és feleségére összpontosítanak. A Casti a feleségét dicséri a sajtónak, Kenya is egyetért vele, ilyen nőre vigyázni kell, amikor a főcastink szeme megvillan. Stahma fülébe suttogja, hogy az utolsó nőnek, aki úgy kényeztette, mint a felesége néhány perce, annak fizetni szokott. Vagyis rájött a Kenya-Stahma párosra és szívesen kibelezné őt, de előbb szavazzon egyet, ne vesszen kárba egy x jel se. Stahma összezuhan a fülkében.

1.png

Doki Irisa kolovános röntgenképét nézi, mikor FKözt katonák foglalják el a rendelőjét, vezetőjük egy roppant ellenszenves alak. Gyors váltás, az Irathi faluban vagyunk, Irisa jól van és Rynn figyelő tekintete mellett imádkozik az istenekhez, hogy Sukar barátunk talpra álljon. Rynn még mindig zabos Nolanre, amiért Sukar kómás, Irisa védi, ahogy tudja, de Nolan fel tud szólalni magáért, ugyanis megérkezett ő is. Megköszöni Rynnek, amiért ellátta a lányát, Irisa pedig azért császkált el, mert ismét látott valamit és remélte valaki megmagyarázza neki. Vissza Dokihoz, Marsh ezredes is felbukkan, a gulanit mellett más is kell neki, valami Kazirit emleget, ami az egyik legerősebb votan hajó. Az Indogene faj már több ezer éve kutat a Kaziri után és az ezredes tud a Nicky-Birch-doki féle triumvirátusról, sőt Irisáról is. Neki kell a lány, mert benne van a tárgy. Dokin lelkiismerete dolgozik, de alkut akar. A korábban említett tiszt bemutatkozik. Jonah Keller, vallatótiszt, amolyan rendkívül gonosz és lelketlen Sayid és Doki felszerelése felcsigázta a fantáziáját. Doki kész tárgyalni.

2.png

Apa és lánya együtt ücsörögnek a fák között, Nolan Doki infóit meséli Irisának, a város alatt van egy lezuhant űrhajó, ami egy fegyvert rejt és embert, votant elpusztíthat. A Daigo vezette szekta Irisába ültette az egyik kulcsot, Doki jóvoltából már mindkét kulcs a lányban van. A látomásai is emiatt voltak, ergo, ha ez nem lett volna, normális gyerekként, fiatalként élhetne. Irisát ez a szekta a Pusztító Anyának, a Rombolónak, a Halál angyalának nevezte, Nolan nem lát ebben semmi természetfelettit, csak egy kislányt, akivel sok rossz dolog történt. Stahma kanosszát jár, Kenyától kér bocsánatot, amiért Datak első számú célpontja lett. Egy megoldás van, el kell tűnniük, minél hamarabb. Kenya hisz is neki, meg nem is, Stahma megmondja a helyet és az időt, ahol találkozhatnak, hogy együtt meneküljenek Datak haragja elől.

3.png

Vissza Nolanékhez, keresnek egy rendes orvost, aki kiszedi a tárgyat a lányból és vissza sem nézve kezdenek új életet. A tervezgetés közben jön Keller és csapata a foglyul ejtett Dokival az Irathi faluba. Nolan felismeri Kellert, nem az Fköztnek dolgozik, ő és a csapata zsoldosok. Keller Irisát keresi a faluban, de senki nem mond semmit, Nolanék nem tesznek semmit, viszont Tommy a faluban van és nem örül a látogatóknak. Keller sejti, hogy Irisa a közelben bujkál, és elkezdi a rábeszélést: sorra lövi le az Irathiakat és Tommyt is, amíg elő nem bújik, egy Irathi férfi az első halott a sorban, közben Sukar mintha reagálna a történésekre, a második célpont Tommy. Irisa ezt nem hagyja, feladják magukat, együtt élnek, együtt halnak.

4.png

A városban elérkezett a vég, lezárták az urnákat és megszámolták a szavazatokat. Néhány száz szavazatnyi különbséggel nyert Datak Tarr. Szoros lett a vége, de legalább nem feltűnően nagy különbséggel nyert, hogy még gyanúsabbá váljon. Marsh ezredesék már mennek is a bányákhoz, nem várnak senkire. A faluban Keller lopás vádjával elhurcolja Irisát, Nolan szívesen lerendezné a maga módján de leütik, és miközben ájuldozik, Keller is megtudja, hogy a bányáknál már buliznak a kollégák, nekik is csatlakozni kéne, egy katonát hátrahagy intézze el Nolant.  Nolan nem is olyan ájult, és kitöri a katona nyakát. A városban Amanda nyalogatja a sebeit egy itallal és Kenyával. A kistesó olyan kedves dolgokat mond, ami felér egy búcsúval is, mire készül a lány?

5.png

Bizony, Kenya a megbeszélt helyen és időben találkozik Stahmával, egy kocsi várja őket a domb túloldalán, ami elviszi őket egy távolsági buszhoz, azzal Chicago felé mennek tovább. Stahma ad egy kis flaskát a barinőjének, igyon egy kicsit, de Kenya nem iszik, talán mérgezett a pia. A Casti nagyasszony kikéri magának, de ha nem mérgezett, akkor igyon belőle ő, Kenya erre egy fegyverrel kényszeríti. Hát persze, hogy nem iszik semmit, csak fogja a kesztyűs kezével és a menekülésből túszejtés lesz. Kenya elrabolja Stahmát, ha Dataknek élve kell a felesége, menjen el Defianceből. Megbeszélik az érzelmeiket is, Stahmának sokkal többet jelentett a kis kapcsolatuk, mint Kenyának, hisz más kapcsolata is volt a világgal, nem csak a családja. Sajnos Kenya a monológot egyre felhősödő szemekkel hallgatja, majd elájul. A méreg a flaskán volt és Kenya csupasz kézzel fogta meg. Reménykedjünk, hogy csak altató.

6.png

A bányáknál Marsh ezredes egy emberi orvost bíz meg a tárgy kiszedésére, Doki sorra ellenez minden megoldást, amit az emberi Doki javasol. Datak Tarr eközben elfoglalja az irodáját a városházán, remélem elégedett vagy magaddal albínó. Marsh ezredes toppan be hozzá gratulálni, ám az örömbe ürüm vegyül. Az FKözt Datak győzelmi bulija alatt foglalta el a bányákat, gyorsabb a tempó, mint amit megbeszéltek, ki is a főnök? Datak végre rájön, hogy nemcsak a gulanitot akarják, hanem mást is, de nagyon dühös, mert szégyenbe hozták a városa előtt. Marsh kimutatja a foga fehérjét, Datak az FKözt bábuja, semmi több. A bányáknál felállított orvosi sátorba Irisa fekszik lekötözve és reszketve, Doki súgja a fülébe, csinálja a lány azt, amit a rendelőjében tett vele, de jönnek Kellerék, neki úgy tűnik, Doki csak a lány állapotát szemléli. Keller nem hisz a szemének, milyen jóságos lett a doktornő, hisz az embereket régen élve boncolta a kísérleteihez. Yewll doki bizton állítja, azóta megváltozott és betolja Irisát a sugárgép alá. A pm-irodába besétál Stahma, megtette amit férje kért, de kénytelen szembenézni Marsh ezredes hullájával, az ura bizony dühös volt, most szomorúan álldogál az ablaknál. Hát, Datak nem így tervezte a kiskirálykodást, ám az előtérből FKözt katonák kiabálását lehet hallani és Marsh ezredes után kutatva berontanak az irodába.

7.png

A bányáknál Rafe McCawley igyekszik kiszabadítani magát, miközben a felmentő sereg is megjön: Nolan, Tommy és Rynn. Eljutnak Rafe-hez, aki már a FKözt elleni bosszút tervezi, de rábeszélik, hogy Irisát mentsék előbb. Bentről a lány kiáltását hallják, a sugárgép működik a kolovánok kezdenek előbújni a lány testéből, kint fegyverek tüze hallatszik. Nolan bejut Irisához, a felügyelő orvosok kiütve, köztök Doki is, mert a tárgyak előbújtak, megtámadták őket majd visszatértek a lány testébe. Nolan kiszabadítja őt, berohannak a többiek is, Rafe-et meglövik a karján, Irisa készen áll a harcra. Kimennek és egy kocsit keresnek maguknak és a bentieknek, szerencsére ők előbb lövik le a zsoldosokat, mint azok őket. Ám felbukkan Keller és célba veszi őket, Nolan Irisa elé veti magát és egyszerre lőnek Kellerrel. Keller meghal, Nolan haldoklik. Utolsó szavaival arra kéri a lányt, hogy meneküljön, de Irisa nélküle sehova nem megy, ám Nolan élete véget ért.

8.png

Irisa sírva rohan a bányákhoz, egy jó barát várja a Kisfarkasát, Sukar épen és egészségesen áll előtte és a sorsa beteljesítésére kéri: a bánya mélyén a gonosz lapul. Irisa attól fél, hogy szabadon fogja engedni, de Sukar csak mosolyog és a lány egyedül sétál le a bánya mélyére. Egy kislány tűnik fel, Irisa üldözőbe veszi és egy szakadék mellett talál rá. A kislány Irzu, vagyis az istenük és nem a kislány Irisa. Irzu belelát a szívébe, Irisának Nolan kell, nem veszítheti el őt, viszont Irzu is kér valamit cserébe. Tegye ezt meg a Pusztító Anya és megkapja azt, amire igazán vágyik. Nincs más hátra, mint előre, Irisa a barlangrajzos sziklafal előtt találja magát, a kolovánok szálanként előbújnak a testéből és a kezében felveszik az alakjukat. A barlangfal kinyílik, a túloldalon egy sziklás szakadék található, Irisa a mélybe dobja a tárgyakat, azok egy óriási gömbszerűséggé egyesülnek, az égbolton feltűnik a Kaziri. Közben Irisa és Nolan közös emlékeit látjuk, majd Nolan nevének elsuttogása után a lány a mélybe veti magát és valami robbanásféle történik. Kint Nolan feléled és Irisát keresi, egy dombtetőre érve ordítja a lány nevét, de azt kell látnia, ahogy az FKözt megszállja a várost. Pár hónap és Amerikában elkezdődik a második évad, én tűkön ülök már most, mi lesz. Köszönöm mindenkinek a figyelmet, várok mindenkit a második évaddal!

Ahogy ígértem jöjjenek a zenék :)

1. A Pilot legelső dala, amikor Nolan és Irisa a rádióval énekelgeti ezt: Johnny és June Cash: Jackson. Záródal a főcím volt.

2. Down in the ground.... endsong: Civil Twilight: Come as you are

3. Devil in the Dark: Raya YarbroughOoh Child

4.A Well respected man: Bob Dylan: Scarlet town

5.The serpent's egg: Itt kettő is lesz, Ride Captian Ride Rómeó rádiós bemutatkozása a sorozatban és az endsong The Cure Lovesong 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2014.01.13. 12:31:10

"The poison was ON the flask."
Ez volt a kedvenc csavarom a részben. Nyáron 2.évad!

Szencsike 2014.01.13. 14:03:21

Stahma nagyon adta az ártatlant, nagy kedvencem a sorozatban pont ezért. Sose tudni mire számítson tőle az ember :) Várom nagyon én is :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.13. 20:13:37

Nagyon ütős évadzáró rész volt, majd belezakkantam, úgy izgultam.
A Földköztösök és Keller tisztára a nácikokra emlékeztettek, mind a habitusuk, mind az egyenruhájuk.
És most mi lesz Stahma-Datak házaspárommal? Jujj.
Amúgy az annyira papírforma filmekben, sorozatokban: ne kezdj el lelkizni, mert tuti meghalsz, de sosem tanulnak ebből szereplők :(

Nagyon köszi az eddigi hv-kat, meg a zenelinkeléseket, egy élmény volt olvasni/hallgatni. Mielőbbi viszlát!

A végjáték aláfestő zenéje is nagyon tetszett nekem.

Szencsike 2014.01.14. 10:37:06

@aggyistenbiri: De hosszú még ez a pár hónap, a második évadig... :)
El tudnám képzelni, hogy a FKözt katonák után Olfin barátnéd berobog és megdicséri Datakot, h eltette láb alól az öreg katonát :)
Kenya nem hallhat meg, ezt nem akarom :( Lehet elrejtette valahova és majd keresni kezdik...
Köszönöm én is :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.14. 17:10:43

@Szencsike: Kenya...nem hiányolnám, ha mégis elásta volna az erdőben, sose bírtam a fejét. Ne hari :) Vedd úgy hogy Olfinért egyenlítettünk ;)
Naigen, a hosszú várakozás egy olyannak, aki alapból türelmetlen (igen, ez én vagyok), nagyon kaki lesz.
Túl mindezen, itt a blogon minden sorim HV-ja nagyjából egyszerre ért véget, de majd néha beugrom, hátha...
Most annyira sajnálom magam. Birinek most rossz lenni.

Szencsike 2014.01.15. 15:52:30

@aggyistenbiri: Legyen, elfogadom :)Stahma, Irisa, Amanda, Kenya a kedvenc női sorrendem. Aztán meglátjuk, hogy alakul később:)
Gondolom néha elcsepegtetnek egykét előzetest, ami újra borzolja majd az idegeket, és lesz min agyalni.
Én most rápihenek a következő sorozatomra :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.15. 18:18:35

@Szencsike: Melyik lesz az a sorozat, vagy titok? (csak érdekelne, hogy jövök vagy nemjövök) :)

Gabba 2014.01.15. 20:17:30

@Szencsike: kösz az egész évadot, jó sorihoz jó hv-t kaptunk :)
what's next?

@aggyistenbiri: csütörtökön indul a 13-as raktár új évada a Defiance helyén

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.15. 20:23:58

@Gabba: De azt nem nézem, mert az első pár (1-2-3-4-5) rész nem rántott be magához, és emiatt szakítottam vele.

Szencsike 2014.01.16. 09:59:09

@aggyistenbiri: @Gabba: @St. Pácsó Ármándó: A következő a Sleepy Hollow lesz. Többön is gondolkodtam, aztán ráböktem erre :) Meglepetés lesz nekem is, mert eddig csak kritikákat olvastam, de ez a természetfeletti dolog elsőre jólhangzik :)
13-as raktár: néhány részt láttam belőle, de nem folyamatában, hanem csak egy-egy épp a tévenél vagyok és nézem epizód volt. Itt HV-n olvasgatom rendszeresen :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.16. 13:30:15

@Szencsike: Sleepy Hollow-ra jövök, naná! Jó döntés.

Szencsike 2014.01.16. 13:33:06

@aggyistenbiri: Oksa, ott is lesznek majd zenék :)

Gabba 2014.01.17. 08:22:15

@aggyistenbiri: nem nézed, ez nem jó :(
@Szencsike: olvasod, ez jó :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.02.04. 21:10:44

@Szencsike: Már itt van a kertek alatt a S.H, és irtóra várom a hv-t.

Pácsó Ármándó 2014.02.04. 21:19:29

@Szencsike: Kíváncsivá tettél! Van benne vörös hajú hölgyszereplő?

Szencsike 2014.02.05. 09:29:08

@ExBiri Árnyékmacska: @Pácsó Ármándó:
Ma délután 3óra és éles lesz:) Vörös van :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.01. 20:14:08

@Szencsike: 06/19 jön!jön!jön! a 2. évad! Fel van írva, már előre csattogtatom a fogsoromat rá, és ülök a tűkön (marhára kényelmetlen ám, senki ne csinálja utánam)

Szencsike 2014.04.02. 15:49:39

@aggyistenbiri: @Pácsó Ármándó: Messze, de már van időpont és az jó :) A magyar vetítés lesz egy kicsit messzebb...

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.02. 19:39:45

@Szencsike: Bizakodom, hogy nem sokat késlekednek, és szorosan fognak loholni a külföldi nyomában. (Már csak a tűk miatt is, mert nagyon szúrnak már.)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.10. 19:21:03

@Szencsike: Nem még, mostanában nem jártam azon a csatornán. Időpontot gondolom nem adtak meg, mert akkor biztos ideírtad volna :)

enzo23 2014.04.10. 23:17:37

Június 19.-én jön a 2.évad :)
(Yay, anyukámat is rászoktattam a sorozatra :D )

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.09.22. 09:21:22

@Szencsike: 09/30-tól adják a 2. évadot itthon is :)

Szencsike 2014.09.22. 09:52:29

@aggyistenbrittudós: Köszi az infót :) Meg is néztem mikor lesz, hát jó későre rakták. Pont tegnap kezdtem el nézni a második évadot, be is fejezem majd a héten és írom a hogyvoltokat :)
süti beállítások módosítása