Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doctor Who (Ki vagy, Doki?) NS01E11 – Boom Town – A nagy durranás

2013. december 31. 10:00 - Kapitánylány

A részt rövid emlékeztetővel kezdjük, 4. és 5. részből kapunk kis ízelítőt, amikor is bemutatkozott a slitheen faj. Hat hónappal a történtek után folytatjuk, egy öltönyös szakértő férfi kéri, hogy állítsanak le egy tervet, mert ha megvalósul, akkor akár fél Európa is elpusztulhat. Margaret Blaine-t mutatják, - slitheen faj egy tagja - aki ígéri, hogy leállítja a tervet, hisz nincs is szentebb számára, mint az emberi élet. A nő megkérdezi, hogy ugye csak ketten tudnak a jelentésről, a férfi igennel válaszol, megpecsételve az életét, Margaret (Cardiff polgármestere!) kicipzárolja magát, majd megöli az öltönyöst.

01.jpg

Mickey érkezik meg vonattal Cardiff-ba, majd a TARDIS-ba bekopogva Jack-kel találja szemben magát, aki házalónak nézi Rose fiúját és elküldi. Dühösen ront be a hajóba, ahol a lány szerető karjaiba ugrik, hozta Rose útlevelét is, aki szerint jól fog jönni, ha esetleg mondjuk Brazíliában kötnének ki. Kiderül, hogy tankolni álltak meg, majd pár nap múlva folytatják az útjukat. Indulnának körülnézni a városban, de Mickey azon aggódik, hogy a TARDIS feltűnő a tér közepén, a Doktor ekkor kiselőadást tart a kaméleon rendszerről, amely a 60-as években ragadt be, majd arról, hogy az emberek úgy is elmennek mellette, senkinek se fog feltűnni egy nagy kék rendőrségi bódé.

02.jpg

Margaret tart előadást a tervről, amely nem más, mint a város központjában felépítendő nukleáris erőmű. A polgármesternő maga szavatolja, hogy nem lesz semmi gond addig, amíg ő a bolygón él, a jövőnk pedig fényesen ragyogni fog, nagy durranás lesz ez a terv már látom. Egy riporternő próbál interjút készíteni Margaret-tel, de ő nem szereti ha fényképezik, és azt sem ha öntömjénezik a sajtóban. Cathy az elátkozott tervről szeretne beszélni, sok a furcsa haláleset körülötte. A polgármester próbál az újságírótól megszabadulni, de az megy utána, majd kiböki, hogy az utolsó áldozat (a szakértő) feltette a netre a kétségeit az atomerőművel kapcsolatban. Margaret veszélyforrásnak bélyegzi a lányt, kiszalad vele a mosdóba. A kis fülkében elbújva tovább faggatja a lányt (miközben cipzárkodik kifele), aki nem ért sokat az atomfizikához, de azt felfogta, hogy a szakértő a csernobili katasztrófát kismiskának tartja a mostani lehetséges veszélyhez képest. A slitheen érdeklődik, hogy ezt megakarja-e jelentetni, a lány igennel felel, igaz a vőlegénye szerint elment az esze. Elkezd mesélni a leendő esküvőről, meg arról, hogy három hónapos terhes. A polgármester elérzékenyül, meghagyja a lány életét.

03.jpg

Egy kikötői étteremben Jack sztorizgat, amikor is a Doktor észreveszi egy újság címlapján Margaretet, irány a polgármesteri hivatal. Odaérve Jack kiselőadást tart a slitheen család utolsó tagjáról, aki a Raxacoricofallapatorious bolygóról származik, majd kiadja az utasításokat, ki melyik kijárathoz menjen. A Doktor elindul a polgármester irodájához, a titkárt kéri meg, hogy jelentse be őt. A szobából egy csörrenést hallunk, majd a titkár közli, hogy a nő nem tudja fogadni, esetleg jöjjön vissza jövő héten. Az Idő Lord betör a szobába, ahonnan Margaret az ablakon keresztül meglépett a férfi elől. A Doktor riadóztatja a többieket, de a nő teleporttal meglép az üldözői elől, azonban nem sokáig, mert a férfi a szónikus csavarhúzóval vissza tudja hozni a nőt.

04.jpg

04-1.jpg

A polgármester szobájába érve a tervet kezdik el kivesézni, nem csak a Föld elpusztítása volt a cél, hanem a robbanás és egy tribofizikális makró-kinetikai hullám-extrapolátor segítségével tudott volna Margaret meglógni a bolygóról. A Doktornak a terv neve válik furcsává, anagramma, Gonosz Farkas szavak jönnek belőle ki. A férfi most nem akar ezzel foglalkozni, viszik vissza a Raxacoricofallapatorious bolygóra Margaretet, ahol a nőre halálbüntetés vár, az Idő Lord szerint ez nem az ő gondja.

05.jpg

A TARDIS-ban vagyunk, 12 óra kell még a teljes feltöltődésig, addig össze lesznek zárva, a slitheen és az ő hóhérjai, hiszen a vesztőhelyére viszik, vidám éjszaka lesz ez. Mickey és Rose kilóg a hajóból, neki indulnak az éjszakának kettesben, Jack látja a Doktor arcán, hogy ez nem tetszik neki. Margaret belekezd a bűntudatkeltésbe, a Doktor múltkor milyen gyorsan lelépett, miután lemészárolta a családját, de most számolnia kell a tettei következményeivel, de lenne egy utolsó kívánsága, egy utolsó vacsora. Jack karpereceket javasol, a Doktor így már teljesíti a nő óhaját.

06.jpg

Jack a hajóban marad szerelgetni, a szerelmes párunk kéz a kézben andalog, a Doktorék pedig beülnek vacsorázni egy étterembe, ahol Margaret elkezdi újra a bűntudatkeltést. A nő pillanatra eltereli a Doktor figyelmét, majd valami port önt a poharába, de a férfi nem dől be, kicseréli a poharakat. Margaret próbálja a Doktor likvidálni, de a próbálkozásai mind sikertelenek maradnak. Rose lelkesen mesél egyik kalandjáról Mickey-nek, közben a fiúból hirtelen kibukik egy vallomás, másik lánnyal jár, kicsit taccsra vágja a hangulatot. Margaret még mindig a kivégzésén vekeng, elmeséli pontosan mi fog történni vele. Kéri, hogy a Doktor vigye el valamelyik családtagjához, meg fog változni, ígéri, de a férfi már rég nem hisz neki.

07-2.jpg

07-3.jpg

07-1.jpg

Mickey próbálja a hangulatot újra feldobni, de Rose-ból végre kitör a düh, veszekedni kezdenek. A fiú Rose arcába vágja, hogy az a lány legalább ott van neki, nem tűnik el hosszú időre. Margaret előadja, hogy képes megváltozni, múltkor is életben hagyott egy lányt (a riporternőt), a Doktor hisz neki, de ez nem változtat semmin. Mickey kéri, hogy Rose ígérje meg, visszajön hozzá az utazásaiból, de a lány erre csak azt válaszolja, hogy mennydörgést hall. Doktor is figyelmes lesz a zajra, majd hirtelen kitörik az étterem egyik ablaka, az utcákon a villanypóznák burái. Rose egyedül, a Doktor a slitheen-nel futni kezdenek a TARDIS felé. A törésvonal felhasadt, az okozza a robbanásokat, mennydörgéseket, a főtér lassan kezd széttörni. Az extrapolátor a hibás, Jack hiába kapcsolta szét, továbbra is tölti a TARDIS-t, ha nem sikerül megoldani a helyzetet, akkor nem csak Cardiff, de az egész bolygó elpusztul.

08.jpg

Margaret ezt a helyzetet kihasználva túszul ejti a megérkező Rose-t, a nőnek egész végig ez volt a B terve. Az eszközre ráállva már csak meg kell várnia a robbanást, amelynek hullámain itt tudja hagyni ezt a vakondtúrást. Az irányítópult azonban megnyílik, a TARDIS fénye megbéklyózza a nőt, Rose kiszabadul a karmai közül, majd Margaret egy köszönöm kíséretébe eltűnik. Főhőseink gyorsan kikapcsolnak mindent, Rose érdeklődik, hogy mi történt. A Doktor elmondja, hogy a slitheen belenézett a TARDIS szívébe, amelynek a hatalmát még ő sem ismeri, de a levedlett emberbőrben találnak egy tojást, Margaret tiszta lappal indulhat egy jobb családnál. Rose-nak hirtelen eszébe jut Mickey, rohanni kezd a találkahelyre, a fiú látja a megérkező lányt, de nem megy oda hozzá, inkább elgyalogol az ellenkező irányba. Rose pityeregve érkezik vissza a hajóhoz, indulhatnak is a következő cél felé, a Raxacoricofallapatorious bolygóra.

09.jpg

Címkék: doctor who
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.12.31. 18:29:46

Nagyon viccesek voltak a szlitín (így könnyebb :) ) gyilkossági kísérletei a Doktor ellen :)

Kapitánylány 2013.12.31. 19:43:07

@Is: ha leírtam volna mindegyik próbálkozást két részben írhattam volna meg a hogyvoltot, de egyébként tényleg jó rész volt! :-)

Kívánok minden kedves olvasómnak hogyvoltban és sikerekben gazdag, boldog új évet! :-)

Is 2014.01.02. 10:14:31

A karácsonyi különszámról nem lesz hasonló hogyvolt, mint a jubileumiról? Kíváncsi lennék a véleményekre :)

Kapitánylány 2014.01.02. 17:27:16

@Is: de-de, a hétvégén fekszek neki, ha kihevertem a hosszú szabadságot :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.02. 20:02:35

@Kapitánylány: Annyi karácsonyi különszám van, melyikről lesz hv?

Kapitánylány 2014.01.03. 09:15:54

@aggyistenbiri: a mostaniból :) amit ha jól emlékszem 25-én adtak le
süti beállítások módosítása