Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doctor Who (Ki vagy, Doki?) NS01E09 – The Empty Child – Bomba meglepetés

2013. november 25. 13:00 - Kapitánylány

A Doktor és Rose lila veszélyességi fokú valamit üldöznek, ami alig fél percre van London belvárosától. A TARDIS materializálódik a Földön, mivel az üldözött jármű az időhatárokon is átugrált, ezért ők később értek oda, irány megkeresni, biztos látta valaki lezuhanni. Rose egy gyerekhangot hall, aki a mamiját hívja, a lány elindul megkeresni a fiút. A Doktor nem figyel rá, mert éppen sikerül neki bejutni egy bezárt ajtón. Egy eldugott klubban köt ki, az énekesnő dala után rögtön magához ragadja a mikrofont, a nézőktől kérdezi, hogy nem láttak-e esetleg lezuhanni valamit az égből. A közönség kineveti, de a légvédelmi riasztók hangja félbeszakítja a mulatságot, a Doktor pedig fancsali képpel veszi tudomásul, hogy mégse lesz könnyű megtalálni az üldözött járműt. Rose meglátja a gázálarcos fiút egy épület tetején, egy kötélen keresztül próbál felmászni hozzá. A kötél hirtelen emelkedni kezd, egy léghajó tartozéka, Rose pedig felszáll a bombázó gépek közé egy angol zászlós pólóban.

01.jpg

A Doktor rohan vissza a TARDIS-hoz, ekkor csörren meg a hajó telefonja, nem is érti miért szólalt meg. Egy lány jelenik meg a semmiből, arra kéri a Doktort, hogy ne vegye fel. Persze az nem hallgat rá, beleszól a telefonba, ugyanannak a fiúnak a hangját halljuk, a mamiját keresi. A Doktor leteszi a kagylót, keresni kezdi Rose-t, de csak egy zsörtölődő párt talál, akik épp elbújnak az óvóhelyükön. A semmiből az előbbi lány bukkan elő, a pár lakásába surran be ételt lopni.

02.jpg

Rose közben próbál nem leesni a kötélről a támadó repülők között, egy katona szúrja ki egy épület erkélyéről, el is indul megmenteni a bajba jutott hölgyet. A tolvaj lány megtalálja a terített az asztalt, hangos füttyel hívja a többi gyereket enni. Rose végül nem bírja tovább tartani magát, de egy fénysugár elkapja zuhanás közben, majd a katona űrhajójában köt ki egyenesen a férfi karjaiba esve. A terített asztalnál a Doktor is megjelenik, a gyerekek elrohannának, Nancy állítja meg őket, a férfinak sincs annyi joga ott lennie, mint nekik. Kérdezi a srácokat, hogy láttak-e egy szőke lányt, valamint egy hónapja lezuhant tárgyat, le is rajzolja nekik. Nancy zavartan néz félre, de ekkor kopognak az ajtón, a mamiját kereső fiú érkezett meg. A gyerekek elmenekülnek a hátsó ajtón, a Doktor nem érti miért, Nancy magyarázza el, hogy ha a fiúhoz érnek, akkor ők is átváltoznak olyanná mint a srác.

03.jpg

Rose magához tér Jack Harkness kapitány űrhajóján, lefutják a szokásos ismerkedési kört, majd a nanogének segítségével meggyógyítja Rose felhorzsolt kezeit, akit egyébként a férfi időügynöknek tart. A barátkozást már a hajó tetején folytatják egy üveg pezsgő társaságában, ami a Big Ben-hez van kikötve. Nancy egy elhagyatott vagonban rejti el a zsákmányát, a Doktor itt is rátalál. A lány tudja hol van az, amit a Doktor keres, de azt lehetetlen megközelíteni, szigorúan őrzött területen van, de ha tudni akarja mi folyik itt, akkor inkább a doktorral kellene beszélnie.

04.jpg

Jack rá is térne az üzletre, van valami a birtokában, ami kellhet az Időügynökségnek. Rose mielőtt kifizetné az összeget beszélni szeretne a társával, Jack erre rámozdul a lányra, táncolni kezdenek a hajó tetején a kivilágított Big Ben előtt. A férfi igazán nem sürgetné az üzletet, de két óra múlva egy bomba esik a keresett hajóra, addig kellene lezárni a bizniszt. Rose nem dönthet a társa nélkül, Jack segít neki megkeresni, van egy földönkívüli technikát letapogató eszköze.

05.jpg

Nancy elvezeti a Doktort a kért helyre, de erősködik, hogy tényleg előbb a doktorral beszéljen, mert akkor lehet, hogy nem akarná látni a lezuhant bombát. A férfi rákérdez, hogy a lány kit veszített el, megtudjuk, hogy Nancy öccse meghalt egy légitámadás során, akkor amikor lezuhant a keresett jármű is. A Doktor immáron egyedül a kórházban ténfereg, minden kórteremben gázálarcos emberek fekszenek az ágyukban. Megjelenik Dr. Constantine, elmondja, hogy több százan vannak, és mindenkinek ugyanaz a sérülése. Csak egy sérült volt a bomba lezuhanásánál, de aki csak hozzáért, annak ugyanolyan sérülése keletkezett, egy héten belül pedig az egész kórházat megfertőzte. A doki is átváltozik, de előtte elmondja, hogy az első beteget a 802-es szobába vitték, aki nem más mint Nancy öccse, Jamie.

06.jpg

Jack és Rose érkezik meg a kórházba, a lány rögtön figyelmezteti a Doktort, hogy ők időügynökök, társa neve pedig Mr. Spock! Doktor érdeklődik, hogy hol mászkált eddig, Rose visszaszól, hogy ő nem mászkál, hanem légvédelmi léggömbön közlekedik, de egyébként is, mit tud az Idő Lord a Chula hadihajóról?

07.jpg

Jack is megvizsgálja az embereket, nem hiszi el, amit lát. A Doktor a hadihajóra kérdez rá, a katona nem érti mi köze van ehhez az ő üzletéhez, csak annyi, mondja a Doktor, hogy onnan indult el ez az egész. Jack nem érti, hiszen egy teljesen üres mentőhajó volt, amiről ő hitette el, hogy értékes, rá akarta szedni az álidőügynökeinket. Persze most már rájött, hogy Rose és a Doktor nem ügynökök, ő pedig egy piti csaló, de ezt az egészet akkor sem az ő hajója okozza. Doktor szerint egy vírus a hibás, ami átírja az ember DNS állományát, csak nem érti miért.

08.jpg

Nancy visszaért a korábbi házba a maradékért, Jamie jelenik meg a mamiját keresve, a lány az asztal alatt bújik el. Egy alkalmasnak tűnő pillanatban próbál megszökni, de a fiú bezárja az ajtót. Közben a kórházban fekvő betegek felülnek, mindenki az anyukáját kezdi el szólítgatni körbezárva a főhőseinket. Bajban vannak...

Címkék: doctor who
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.25. 19:33:50

Azért ebben a részben voltak rendesen olyan jelenetek, amikor összecsináltam magam. Gyengék az idegeim, igen, én tudom.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.25. 19:41:02

@St. Pácsó Ármándó: Korrigálnám magam, mert valójában így akartam volna írni: én IS tudom. (Már megint az a hülye csapongásom, az. Francba!)

Pácsó Ármándó 2013.11.25. 19:48:59

@aggyistenbiri: Azért van, mert cserfes csitri vagy, de majd kinövöd.
süti beállítások módosítása