Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 3x06 - Mors Praematura

2014. augusztus 06. 15:00 - AaannnaaA

Na kérem, előre jelezném, hogy az elkövetkező részekben annyi cselekmény sűrűsödik össze, hogy elnézést kell kérnem a hogyvótok várható hossza miatt. Szóval. John érkezik Shaw lakására - Rico bármennyire is emberkerülő, Főncsi mégis lenyomozta, és ez most jól jön, legalább van hol keresni. Merthogy már nyolc órája nem vette fel a kapcsolatot hőseinkkel, tuti valami gáz van, John szíveskedjék kideríteni.

Főncsi addig sem az irodában ügyködik, hanem terepre ment önállóan a lelkem, ugyanis attól, hogy John Shawt keresi, az új célszeméllyel még foglalkozni kell – jelen esetben Főncsinek. És hogy ki ő? Timothy Sloan, akinek meglehetősen érdekes foglalkozása van: ha egy illető végrendelet és ismert rokonok nélkül halálozott el, neki kell az elhunyt személyes tárgyai között (jelenleg pl. a lakásában) addig kutatnia, míg olyan személy nyomára nem bukkan, akit az örökség megillet. Harold jobb híján társául szegődött, most épp egy trágyadombra emlékeztető lakást túrnak át információk után. Sikerrel járnak, Főncsi talál az elhunyt hűtőszekrényében (!) egy dobozt, amiben diafilmek vannak, rajta családi fotók – a halottnak ikertestvére van. Ezzel végeztünk, mondja Sloan. Közben John jelenti, hogy ő is végzett, mert rájött, Shawt sokkolóval kiütötték – szóval szar van a palacsintában, ideje intézkedni.

1.jpg

Mi pedig exügynökünkre váltunk, autóban tér magához, keze a kormányhoz kötve, mellette Forrás vigyorog. Elnézést kér, de sajna csak így tudta megoldani, hogy a nő meghallgassa, márpedig a gépnek most szüksége van rá – társulniuk kell. Shaw beint: a gép Főncsinek és a kormánynak ad számokat, relevánsokat és irrelevánsokat, mégis miért állna szóba Forrással? A nő szerint azért, mert most már van egy harmadik kategória is (???). De most inkább barátkozzunk – azzal kiszabadítja Shaw összekötözött kezét, amit az persze rögtön arra használ, hogy Forrás kését a nő ellen fordítsa. Neki viszont a szeme sem rebben, és adatokat kezd sorolni Ricoról, ami meggyőzi a nőt, hogy Forrás tényleg extra információk birtokában van – azaz kommunikál a géppel. Szerinte ha Shaw most nem segít, valaki még kárt tesz a gépben, és akkor nem jön új szám, nem lesz kit megmenteni – ideje hát együttműködni. Exügynökünk kényszeredetten igent mond.

Estére John már okosabb egy fokkal – Shaw lakásának épületében ugyan nincs kamera, de a szemben lévőben igen. Hozzá is jutott a felvételekhez (a biztonsági őr egy jól irányzott érzéstelenítést követő eszméletvesztés után legalábbis nem tiltakozott), így végre hőseink is tudják: Forrás rabolta el Ricot. Főncsi morcos, és nem csak emiatt – célszemélyünk ugyanis az egyik ügy iránt (ami ráadásul nem az övé, hanem a kollégájáé) túlzott érdeklődést mutat. Mennyire túlzottat? Nos, késő este lopakodik be éppen az áldozat lakásába, akit Jason Greenfieldnek hívtak, és két hete halt meg kábszer túladagolásban. Ukáz kiadva: John keresse Shawt, ő pedig Sloan után lopózik az említett lakásba.

2.jpg

3.jpg

Hamar bukta van, Sloan kiszúrta, hogy követik; még jó, hogy Medve Főncsivel van; két kaffantás, és a férfi rögtön beszédesebb. Nem tolvajként jött ide, Jason Greenfield és ő ugyanis mostohatestvérek voltak, Sloan pedig megpróbál rájönni, hogyan halt meg. Elmeséli, hogy Jason szülei kábszeresek voltak, leégett a házuk metamfetamin készítés közben, ekkor a fiút magához vették a Sloan szülők. Jason idősebb korára hekker lett, állandóan hasonszőrűekkel lógott, aztán egyszer csak eltűnt. Célszemélyünk két hete botlott bele az aktájába a kollégája asztalán, és teljesen kiborult testvére halálának okán: a fiú ugyanis kábszer túladagolásban halt meg, pedig letette a nagyesküt, hogy sosem lép vér szerinti szülei nyomdokaiba. Sloan szerint azonban ez a halálok ordas nagy kamu. Főncsi szíveskedjék jól körülnézni a lakásban, ő is látni fogja, mi minden van itt: lapos tv, hifi, aranyóra – márpedig ha valaki kábszerfüggő, az bizony ezeket már rég eladogatta volna a napi betevőért. Logikus, mondja Főncsi, de miért ölték volna meg?

Sloan folytatja: a testvére hekker volt, Főncsi lát itt valahol laptopot, vagy bármilyen adathordozót? Hm, itt lesz az eb elásva. Szerencsére célszemélyünk a mikróban talált egy kinyiffantott pendrive-ot, Harold pedig a saját laptopjáért nyúl – hátha le tud szedni róla némi infót. Így is történik, bár most csupán egy mail egyetlen mondatát sikerül rekonstruálni, ami így hangzik „ha otthagyom őket, megölnek". Oké, de mégis kiktől félt? Sloan eközben fecnit talál testvére kabátjában, rajta egy raktár címével. Ez már csak azért is furcsa, mert ő átnézte a nyilvántartást, és aszerint nem volt raktára. Hm.

4.jpg

Másnap reggel Mike egy üzletből távozik, Carter távolról hallgatja és kamerázza. Az üzlet tulaja, Morozov, oroszul beszél a kis genyához. Amikor végeznek, Mike beszáll társa mellé a kocsiba, és átadja neki a dobozt, amit átvett a tulajtól: valag lóvé van benne. Carter nyugtázza, aztán visszaadja: juttasd el annak, akinek kell, utána derítsd ki, onnan hova kerül. A faszkalap először tiltakozna, de némi fenyítés után rááll a dologra. Oké, és mit mondott Morozov? Semmit, nem beszélek oroszul – így Mike. Lófaszt, kontráz a nő, láttam, hogy érted. Hát jó, de semmi extra, csak biznisz – fizet a HR-nek és hűséges hozzájuk. Exnyomozónk rávágja, hogy nemsokára megtudod majd, milyen a HR-hez hűségesnek lenni. Ebben maradnak.

Fuszkó és John találkoznak, előbbinek információja van: megtalálták Forrás kocsiját, és szemtanúk vannak arra is, hogy a két nő másik kocsit kerített magának – tehát összedolgoznak. John továbbítja az infót Főncsinek, aki meglehetősen morcos lesz tőle, sőt a célszemély ügyében is gondok vannak. Gondolom a sérült pendrive-ból facsart ki még némi extra infót, és rájött, hogy Jasont valamiféle titokzatos csoport ölhette meg, és talán Sloanra is veszélyt jelentenek. John felajánlja, hogy besegít, de Harold nem kér belőle, most Ricot kell előkeríteni, punktum.

5.jpg

Főncsi és Sloan megbeszélik az eddigieket: célszemélyünk a raktár tulajától megtudta, hogy azt a testvére bérelte, bár John Glover álnéven, de a személyleírásból ráismertek. Egy évre előre fizetett kápéban. Viszont nem egyedül járt oda, és amikor Jason meghalt, másnap a többiek visszamentek, koppra kipucolták és kimázolták a helyet. Főncsi feltúr még némi nyilvántartást, és rájön, hogy Samuel Miles álnéven szintén bérelt valaki egy raktárt, ugyanazon a napon, mint Glover néven, ugyanúgy egy évre előre készpénzben fizetett. Ez még édeskevés bizonyítéknak, de Főncsinek leesik: John Glover és Samuel Miles mindketten az amcsi függetlenségi háború tábornokai voltak – így már elég valószínű, hogy a másik raktár is Jason társaságáé lehet. Nyomás kideríteni.

Shaw és Forrás utcán vannak, elsétálnak egy szobor mellett – Forrás szól új társának, jól jegyezze meg ezt a helyet. Azzal leül egy padra, alá borítékot ragaszt, mint mondja biztosítéknak. Ezután kicsit odébb ügetnek, felnyitnak egy csatornafedelet, irány a föld alá. Odalent házi készítésű lángvágót eszkábálnak, mert át kell vágni egy rácsot, ami elzárja a föld alatti alagutat. Rico persze inkább Forrás ellen használná a lángvágót információszerzésre, de semmi lényegeset nem tud meg: a nő csak az utolsó pillanatban kapja a géptől az utasításokat, előre nem tudja, mi lesz a küldetés, mi a gép célja. Hát jó, akkor munkára, irány a rácsvágás.

6.jpg

7.jpg

Kora este Főncsi és Sloan ideér feltörni a kérdéses raktárt. Sajnálattal kell rájönniük, ez is töküres. A hátsó fal előtt azonban finom por van a földön, Harold rögtön kapcsol – jó lenne keríteni valami alkalmatosságot, amivel sötétben meg tudnak világítani speciális folyadékot. Még jó, hogy egy hagyatéki nyomozónak UV lámpa is akad a kocsijában.

Shaw és Forrás megérkeztek következő állomásukra, egy épület folyosóján ügetnek, betörnek az egyik lakásba, amiben alig van bútor – ekkor ismeretlen férfi lép elő a mosdóból, akivel Rico összeverekszik, de végül Forrás ártalmatlanítja sokkolóval. Shaw átgondolja a helyzetüket, és már tudja hol vannak: ez egy CIA átadóhely. Új társa utasítást kaphatott a géptől, mert a szobában lévő telefonról tárcsáz egy számot, azonosítja magát (persze csak kódokkal), mire azt a választ kapja, hogy holnap reggel nyolckor lesz az átadás. Mégis minek az átadása, kérdi Shaw? Az enyém – jön a válasz, és már kerül is elő a fiókból zsák a buksijára, és madzag a kézkötözéshez (persze csak reggelre, bár gondolom Rico szívesen elnézné fél éjszaka megkötözve, fején a zsákkal.)

8.jpg

9.jpg

A raktárban Főncsi lekapcsolja a villanyt, az UV lámpával megvilágítja a falat – és láss csodát, az padlótól plafonig tele van írva. Ez tehát egy üzenet átadó hely, ezt tutira nem lehet lehallgatni, és a szöveg is kódolt. Főncsi előkapja a mobilt, fényképez – megfejteni ráérnek később. Illetve csak ráérnének, mert Sloan felfedezi, hogy furcsa locsolócsövek vannak a fejük felett, Főncsi pedig kiszúrja, hogy kamera is van, amin át figyelik őket, kurva gyorsan tiplizni kell!! Nem jön össze, a raktár ajtaja lecsapódik, a férfiak benn, Medve kinn. A locsolócsövekből pedig benzin kezd ömleni, bárkié is a raktár, fel akarja őket robbantani, bazmeg! Rázzák a raktárrácsot, mint majom a ketrecet, amivel persze nem mennek semmire, de végre itt a felmentő sereg – pár jól irányzott csapás odakintről egy baltával, az ajtó kinyílik – naná, hogy John az. Gyors sprintet vágnak, még épp időben, mielőtt a raktár felrobban. Huhh, a seggemig leizzadtam!

10.jpg

11.jpg

Másnap reggel Főncsit, Johnt és Sloant a biztonságos lakásban látjuk viszont, szuperhekkerünk pedig már ki is derítette, ki akart belőlük tegnap brikettet csinálni. A raktár falán talált kódhoz hasonlót ugyanis már látott Peter Colliertől (emlékszünk jelen évad 2. rész), visszatért tehát a csoport, aki elég erőszakosan védelmezi az emberek magánéletét. Főncsi a talált bizonyítékok alapján úgy véli Jason hekkerként kormányzati adatbázisokat tört fel, ami megtetszhetett Collieréknek, bevették a csoportjukba, amikor azonban rájött a módszereikre, ki akart szállni – ezért megölték. Hőseink szerint most Sloan következik, mert túl közel került a csoporthoz. Rá kell jönni, mit terveznek, hogy megelőzzék őket célszemélyünk védelme érdekében. A raktárfalon talált kódok megfejtőkulcsa kellene, az sokat segítene. Valószínűleg Jason lakásában is van egy példány, John indul megkeresni. Sloan is jönni akar, végülis ez a szakmája, elrejtett dolgok felkutatása – némi hezitálás után rábólintanak.

Eközben a CIA megjött a küldeményért, ami jelen esetben Forrás, ugye. Shaw fejére húzza a zsákot, előtte a nő még mond egy öt számjegyű kódot. Amikor exügynökünk ajtót nyit, rögtön megértjük az okát: a két CIA-s azonosító kódot kér, hogy tudja, jó emberrel állt szóba. Shaw elismétli a kódot, amit az előbb hallott – minden stimmel, indulhatnak.

12.jpg

13.jpg

Kora délután Mike Simmons utasítására ismét Morozov boltjához megy, ott azonban csak zárt ajtót, és Simmonst találja. Kiderül, hogy Mike nem számolta át a lóvét, amit a boltos adott, márpedig kevesebb volt, mint kellett volna. Mike bólint, értem a leckét, ezentúl nem bízok senkiben, megszámolom. Simmons kontráz: a lecke nem ez volt, hanem az lesz, ami (aki) a csomagtartóban vár, ásd jó mélyre. A kis genya ledermed, Carter messziről fényképez és hallgatózik, én meg csendben szentségelek.

Nagyjából ugyanekkor Shaw és Forrás megérkeznek a CIA telepére, ahol utóbbit egy nagyjából méterszer méteres ketrecbe zárják; eközben egy pillanatra még kettesben maradnak, Shaw kiszedi társa füléből a fülest, amin a géppel kommunikál, de a nő még gyorsan elsuttog egy kódot, ezúttal nemcsak számokat, hanem szavakat is. Rico már tudja, hogy nemsokára szüksége lesz rá, és tényleg. Férfi érkezik, a vezető kihallgató, aki elmondja, hogy a foglyokat 72 óránként áthelyezik, nemsokára indulnak is – de előtte kellene még némi infó Shawtól. Így már van értelme a Forrás által elsuttogott szavaknak. Illetve majdnem, mert az egyik kódot nem tudja, ezért a vezető nem ad hozzáférést exügynökünknek, hogy a szállítmánnyal tartson. Ekkor a férfi rádiója berezonál, ő meg a fülsiketítő hangot próbálja túlüvölteni: tudja valaki, mégis hogyan kell ezt a sípoló szart kikapcsolni? Mire Shaw nyugodt arccal rávágja a Forrástól kapott kód utolsó pár szavát (jobb, bal, egy, kettő stb), a férfi végrehajtja az utasítást – és tényleg, a rádió elhallgat. A tag megenyhül, Shaw mégis az átszállított foglyokkal tarthat. Na, ez egy pillanatra azért meredek volt.

14.jpg

15.jpg

John és Sloan még órák múlva is Jason lakását túrják, eddig nem találtak semmi használhatót. Célszemélyünknek ekkor mentő ötlete támad: testvére gyerekkorukban játék közben mindent a szellőzőbe rejtett – kinyitják, és egy könyvet találnak (igen, a függetlenségi háborúról, hogy minden szép kerek legyen). Persze, hogy ez a könyv a titkos kód kulcsa, Főncsi máris kezdi a feltörést. Ekkor azonban váratlan dolog történik, az ablakon valaki villanó gránátot (így hívják?) hajít be, John egy pillanatra süket és félig vak lesz, aztán felfegyverzett, bukósisakos férfiak tületnek a lakásba, és elrángatják Sloant a tehetetlen John mellől. Hősünk kínlódva talpra küzdi magát, az emberrablók után vánszorog, és még látja, hogy a célszemélyt furgonba lapátolják, és igen, Collier velük van.

Főncsi jelenti, hogy a gáz még ennél is nagyobb, ugyanis ahogy a kód értelmet nyer, már látszik a csoport terve is – ma este akarják Jasont megölni. Johnnak elkerekedik a szeme – hiszen Sloan testvére halott!! Hát rohadtul nem az, de ha nem igyekszünk, nemsokára most már tényleg az lesz.

16.jpg

Mi pedig már látjuk is, Jason Greenfield valóban él, épp most taszigálják be a CIA titkos telepén a Forrás melletti cellába! Valaki segítsen megkeresni az államat, helló! Elkezdenek beszélgetni (még jó, hogy olyanok a „falak", hogy lehet), illetve inkább Forrás beszél, sorolja a tudnivalókat: Jason hekker volt egy titokzatos csoport megbízásából, de nem bírta elnézni az általuk alkalmazott erőszakot, így alkut kötött a CIA-val, akik segítettek megrendezni a halálát, de új személyazonosság helyett ebbe a likba dugták. Mégis ki maga, kérdi Jason, Forrás pedig felel: szintén hekker. A férfi elmondja, hogy a csoport, aki „Éberség"-nek nevezi magát, megölt egy adatbrókert (jelen évad második részének célszemélyét, ha jól tippelek), akire ő maga hívta fel a csoport figyelmét – azt hitte, csak megleckéztetik, de a gyilkosság már sok volt a gyomrának. Ekkor megszakad a megbeszélésük, mert indul az átszállítás. Jason még gyorsan kérdez egyet a nőtől: ő miért van itt? Miattad, jön a válasz. Aztán már azt látjuk, ahogy a foglyokat teherautó platójára lapátolják, Shaw a vezető melletti ülést foglalja el. Amint elindulnak, Forrás veszi is elő, amit a cella faláról leszedett: egy darab drótot, amivel pont el lehet vágni a kezét rögzítő kötelet.

Főncsi elmondja Johnnak, hogy a megfejtett kódból kiderült, Jason (és nyilván Sloan) megölése egy óra múlva várható, megvan a helyszín is, hősünk oda indul. Collierék furgonnal a leendő gyilkosság helyszínére tartanak, a raktérben viszik Sloant, hogy addig is faggathassák. Ő azonban nem hajlandó semmit sem mondani, nincsenek érdemi információi, különben sem áll szóba azokkal, akik megölték a testvérét. Collier pontosít: akik téged is meg fognak öni, és Jasont is. Merthogy ő még él, de épp most nyiffantjuk ki, te pedig végignézheted. Milyen előzékeny. De addig egy jól irányzott jobbegyenessel kiüti célszemélyünket.

17.jpg

18.jpg

John megérkezett a helyszínre, ahol az események várhatóak, Collier furgonját felismeri, ők tehát már itt vannak. Látjuk, hogy a foglyokat szállító jármű rakterében Forrás kiszabadítja magát, aztán Jasont is, végül jelzi neki, hogy 10 másodperc múlva indul az akció – tehát már ők is a helyszín közelében vannak. És tényleg, Collier utasítására egy csöves kinézetű tag bevásárlókocsit tol a fogolyszállító útjába, ami szépen neki is ütközik, hatalmas adag vörös festéket robbantva saját szélvédőjére (előtte az anyósülésen ülő Shaw és a kocsiban John észreveszik egymást), a fogolyszállító irányíthatatlanná válik, és egy út mentén parkoló autónak csapódva megáll.

John kiszáll a kocsijából, és az előlépő Collier embereivel keveredik tűzharcba, a többiek azonban a fogolyszállító felé indulnak. A raktérben Forrás magához tér (az ütközéstől elvesztette az eszméletét pár pillanatra), kiszáll a járműből, és igen, pár lépésre vagyunk attól a helytől, ahol a rész elején a pad alatt elrejtette a borítékot. Ezt most előveszi, fülhallgató van benne (így újra hallja a gépet), meg egy stukker, azzal ő is beszáll Collier emberei kiiktatásába – közben azért Jasonnal együtt haladnak a céljuk felé. Sloan magához tér, kilép a furgonból, épp jókor, még egy másodpercre megpillantja mostohatestvérét, mielőtt azt Forrás elrángatná, őt pedig Collier elcsípné. Shaw végre kiszabadul a fogolyszállítóból (az ablakot kell kirúgnia, máshogy nem megy), lazán elsétál John mellett, aztán mindketten mennek a saját emberük után.

19.jpg

Forrás lehozta Jasont a föld alatti alagútba, ahol a rész elején Ricoval már jártak, és szabaddá tették az utat – most csak annyi a dolga, hogy a lángvágóval korábban átvágott rácsot elmozdítsa, majd a férfi kezébe adjon egy pendrive-ot az új személyazonosságával és hozzáféréssel egy szépen kibélelt bankszámlához. Eligazítja kihez forduljon segítségért, és már küldi is tovább. A férfi még visszakérdez, hogy miért segít, de a nő csak annyit felel – utasítást teljesít. Hozzáteszi, szerinte Jasonra szükség van (a többit mindenki gondolja tovább maga). A férfi elmenekül, pont mielőtt üldözői ideérnek. Forrás fegyvert emel rájuk, de a stukker már üres – ezzel most nincs kisegítve. Ekkor érkezik Rico, és térdnél érzésteleníti a két rosszfiút. Forrás boldogan üdvözli, közli, hogy küldetés teljesítve, ezután ugyanezzel a boldog mosollyal veszti el az eszméletét Shaw jobbegyenesétől.

Odakint tart a küzdelem, Collier még talpon, és fegyvert szorít Sloan mellkasához – Johnon a feladat, hogy megmentse a célszemélyt. Rövid szájkaraté után Collier egyszerűen Sloan lábába durrant, így míg hősünk őt menti, a rosszfiú a furgonjába pattan, és elszelel. Hm, az Éberség csoport ezek szerint továbbra is terítéken marad.

20.jpg

Másnap reggel Mike remegő kézzel száll be a járőrkocsijukba, az éjszakája némi ásással telt. Mikor Carter kis rosszindulattal rákérdez hogy aludt, a fiú elmondja, hogy igazából orosz, a neve Mihail, és 12-en vannak ők oroszok a rendőrségen, akik a HR-nek dolgoznak. Oké, kérdi Carter, és mi van a pénzzel, amit Morozovtól elhoztál? Nemtom, mondja Mike, a HR gyűjti, pedig már milliói vannak. Hm. Carter szerint ezután csak rosszabb lesz, mire társa visszakérdez: ugyan mi rosszabb egy barát eltemetésénél? Majd megtudod, gondolom én.

Főncsi és John eljött meglátogatni a kórházból már kikerült Sloant. Örömködnek kicsit, amikor a férfinak megszólal a telefonja – a vonal végén Jason van. Csak röviden tudnak beszélni, de testvére elmondja, hogy jó helyen van (ahogy látom valamiféle tengerparton), minden rendben, és reméli, hogy találkoznak még az életben.

Hőseink továbbállnak, közben John arról beszél, hogy résen kell lenniük, mert az Éberség még komoly gondot jelenthet. Főncsi amiatt jobban aggódik, hogy a gép mostani küldetésükre tőlük függetlenül ráállította Forrást is. Mi lehet a célja, és miért titkolta el ezt a megalkotója elől?

21.jpg

22.jpg

Kora este Főncsi tér vissza az irodába, és igen, Forrás itt van, persze fogságban. Könyv van, ágy van, elektromos kütyü viszont csak egy – a lábán, hogy ne tudjon elmenni. Körülötte zárható ketrec, mégis mire jó mindez, kérdi Haroldtól? Ezzel szembeszáll a gép akaratával, feldühíti, és az bizony nagyon veszélyes dolog. Főncsi kontráz: honnan tudja, hogy nem a gép akarja, hogy itt tartsam?

23.jpg

 

... és végül egy szerény Medve-fotó-gyűjtemény ...

Bear1.jpg

Bear2.jpg

Bear3.jpg

15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.11.25. 09:39:20

Hű, nagyon komoly volt! Köszönöm, hogy olvashattam!

AaannnaaA 2013.11.25. 09:49:50

@Is: Szívesen! Mindig eszembe jutsz, amikor írom: remélhetőleg így is érthető, hogy csak olvasod. Ha kérdés merül fel, ki vele! :)

Neoprimitív 2013.11.25. 10:41:39

Ahhoz képest, hogy ezt nem egy "könnyed" epizódnak szánták, volt pár rész, amelyeken hangosan felröhögtem.
- Az elején a két hűtőszekrény egymás után
- Shaw "igazolása" teljesen a Piszkos Fredből való volt
- A végén a találkozás:
- Shaw?
- Reese?
- I've got to save somebody.
- I know the feeling.

AaannnaaA 2013.11.25. 10:50:18

@Neoprimitív: Igen, az a baj, hogy ha mindent bele akarnék venni, még hosszabb lenne a hogyvót. Épp azon agyalok, miket hagytam ki a részből, de hát ez mindig így van.
Viszont Shaw hűtőjén én is felvihogtam :)

Is 2013.11.25. 11:28:09

@AaannnaaA: De édes vagy! :) Köszönöm!
Érthető volt, totálisan.

Flankerr 2013.11.26. 14:44:01

Na igen, az a hűtő..:D
Nagyon jó rész volt, tetszett, még mindig meg tudnak (kisebb-nagyobb módon) az írók, és ez tetszik, sőt. A karakterek nagyon jók, a szálak érdekes, jó lesz ez, sőt..:)

"villanó gránátot (így hívják?)" Nem így hívják..:) Fénygránát a neve, bár szokták fény és hanggránát néven emlegetni ,mert a két hatás általában szándékosan egy időben következik be.

AaannnaaA 2013.11.26. 15:11:58

@Flankerr: Na igen, ez a hátránya, hogy nőként írok akciósorozatot, és otthon egyedül nincs kitől megkérdezzem, hogy akkor ez most mi.

De hétfőn reggel megkérdeztem a kollégám, úgyhogy most már nem kell "madzag"-ot írnom ha megkötözik valakinek a kezét (mint pl. a részben Root-ét), hanem már tudom, hogy "gyorskötöző"-nek hívják :)

Neoprimitív 2013.11.26. 16:32:26

Bocs, még annyi (tudom, terjedelmi korlát, de ez nem csak poén), hogy Root nem egy szimpla ketrecben csücsül - Finch egy pöpec Faraday-kalitkát eszkábált neki, hogy kizárólag papír alapú információkkal foglalkozhasson.

AaannnaaA 2013.11.26. 16:51:08

@Neoprimitív: Igen, azt levágtam, hogy nem csak szimpla ketrec, de nem ástam bele magam a Faraday-kalitka mibenlétébe (suliban gondolom tanultuk, de az régen volt, a gugli meg nem barátom most, hogy időre írok). Elnézést, ha a minőség rovására megy, hogy sietve megpróbálom utolérni az Amcsi vetítést (a sietségnek is megvan az oka, ugye).
Külön köszönöm, hogy jöttök, és kiegészítitek azzal, ami kimaradt és lényeges.

Flankerr 2013.11.26. 17:36:51

@AaannnaaA: Bármikor katonai, vagy hasonló jellegű kérdésed van, keress nyugodtan..:) De tényleg.

AaannnaaA 2013.11.26. 19:24:15

@Flankerr: Uhh, ezt köszönöm, mert most hétvégén bizony kellett morfondíroznom pár dolgon, hogy deríthetném ki. A gránátot látod el is toltam.
Ilyen ismeretek nem voltak benne az anyatejben :))
Ahogy elnézem annyian kisegítettetek az elmúlt részeknél, ha bakiztam, kénytelen leszek a sörözésnél egy kört én állni :) Már annak, aki megjelenik, ugye.

Neoprimitív 2013.11.26. 20:05:16

@AaannnaaA: Katonaival engem is nyugodtan macerálhatsz, meg úgy általában bármivel, legfeljebb kiderül, hogy én sem tudom. (A junkien a kapcsolatok menüpont alatt is van mailem vagy itt is tudsz küldeni.)

Nem megy a minőség rovására és még véletlenül sem kritikának írtam, egyszerűen egy gazdag résznél nálam is voltak mindig pontok, amelyeken vagy véletlenül átsiklottam vagy nem éreztem fontosnak. Sőt, szégyenkezve bevallom, nálam olyan is volt, hogy azért maradt ki valami, mert egyszerűen nem tudtam összepasszítani az előző/következő jelenethez kitalált, hihetetlenül frappáns mondattal. :)

AaannnaaA 2013.11.26. 20:21:57

@Neoprimitív: Köszi, nagyon rendesek vagytok, hogy így segítetek. Ha van valami, feltétlenül kérdezek!

Holnap reggel jön a 7. rész hogyvótja, mindenkit szeretettel várok :)
Most azon balettozok, hogy a 8. meglegyen péntekre. Nem biztos, hogy sikerül, de igyekszem.

Neoprimitív 2013.11.27. 06:52:31

@AaannnaaA: Nem akarlak elvonni az írástól, de ... szóval a mai részt (6x10) ne halogasd sokáig. :)

AaannnaaA 2013.11.27. 07:17:06

@Neoprimitív: Köszi, hogy szólsz, de muszáj folytatnom a struccosdit az írás érdekében - megnézi, rácsodálkozik, megírja. Már így sem tudok úgy hozzáállni a korábbiakhoz 3x09 fényében, mint kellene (az csak nagyobb időtávból menne), ezért az olvasók érdekében nem nézek előre. Kb. egy, másfél hetet kell kibírnom, menni fog :)
Remélem jól szórakoztál!
süti beállítások módosítása