Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doctor Who classic - 7x03 Spearhead from Space/3

2013. november 24. 10:00 - Arkhia

Bocs a hosszú kihagyásért, zajlik az élet. Ott tartottunk, hogy pirosnyakkendős fontosemberünkből mindjárt fasírtot csinál egy borzalmasan öltöztetett próbababa. Itt is folytatjuk jó szokás szerint, nyakkendős menekülőre fogja, és egész jól is megy neki, de még így is átlyuggatva végezné, ha nem arra vezetnék épp Scoobie-t (ha valaki nem emlékezne, ő épp ott van a másolat ügyében), így megússza. A telefonos szúrósan ránéz a próbababára, ami szégyenkezve lehajtja a fejét (tényleg olyan) és visszahátrál a helyére, nyakkendős meg meglóg. Gyárigazgató létére egész életképes. Közben kiderül, hogy a Scoobie-másolat a Madame Tussaud számára készül (elméletileg), na ezért szeretem én a klasszikus autonokat, nem csak hentelés, fantázia! Őszintén, ilyen előzményekkel a 9.nek minimum kisujjal kellett volna lerendeznie őket, de persze abban mi a poén. Mindegy, most nem arról írok hogyvoltot, hálistennek.

p0160vd0.jpg

Hentelésre kész... lenne...

Pirosnyakkendősnek bealkonyul, az agymintája alapján beazonosították, és kiküldenek utána egy autont (mármint próbababát), az őt védeni próbáló üzlettársát meg úgy néz ki, hipnotizálják. Ő maga nagyon gyorsan futhatott, vagy nagyon közel van az a műanyaggyár, mert szépen összetalálkozik a UNITosokkal. Elkezd nekik emberszerű, gyárban gyártott lényekről hadoválni, és mintha leesne nekik a dolog, mert azonnal a főhadiszállásra küldik. Nem úgy volt, hogy ezek csak robbantgatni tudnak?

Amatőr UFO szakértőnknek az asszony szállítja a legfrissebb pletykákat, úgy néz ki, az egész falu tud a „tűzgolyókról” meg az autóbalesetről, utóbbiról részletekbe menően, a titoktartást még gyakorolni kell, kedves UNIT.

A főhadiszálláson a Doktor és Liz vesződnek a műanyaggal, nem sok sikerrel, egy szál elemet nem sikerül azonosítani. Liz dühöng és nem érti, a Doktor a berendezés primitívségét emlegeti, és egy laterális molekula rektifikálót hiányol, ebből a molekulát értettem. Szerencsére nem én vagyok a hülye, Liz is furán néz, és lefordíthatatlan szójáték következik: What on Earth that? – Not on Earth, unfortunately. A kütyü elvileg van a TARDISban, innen egyenes út a benn-nagyobb-mint-kinn dolog, amin Liz remekül szórakozik, és most kivételesen a Doktort nézi teljesen hülyének, nem a tábornokot, kell a változatosság. Szerintem már biztos benne, hogy a UNIT valójában egy diliház. Így vagy úgy, a megoldhatatlan kísérlet a transzdimenzionális rendőrségi fülkénél is jobban zavarja, úgyhogy egyelőre napolja a kérdést, és a műszerek hatékonyságáról kezd érdeklődni. Az egyetlen probléma, hogy a Brig elvitte a kulcsot, biztosítandó a Doktor segítségét.

UFO szakértő úgy tűnik, beijedt, most a UNITosoknál próbálja kipuhatolni, jár-e jutalom a megtalálónak, de mikor nem kap egyenes választ, megint mismásolni kezd, hányszor akarja még ezt eljátszani?

Telefonosék beszélnek, pirosnyakkendős próbababa-hatósugáron kívül került. Ők is nagyon tudnak mindent a UNITról, főigazgató ijedezik, mi van, ha idejönnek? Akkor majd ő gondoskodik róluk. Kösz.

Dr-Who-Spearhead-from-Space-1.png

Így néz ki, ha egy TARDIS lefullad

Pirosnyakkendős meséli hisztérikusan a Brignek, mit látott, mikor befut Liz, és beszélni akar vele (a tábornokkal, természetesen). Ő lerázza, hiba volt, a kulcs ott van az asztalon, úgyhogy Liz további vacakolás helyett simán lenyúlja. Így kell ezt csinálni. A Brig tovább faggatja pirosnyakkendőst gyárügyben, aztán mikor visszaül az asztala mögé rájön, hogy itt valami hiányzik… És azt a valamit Liz épp a Doktor kezébe nyomja, aki eltűnik a TARDISban. Befut a Brig, és ezt a jelenetet nem tudom nem hangosan végigvihogni: a tábornok Liz szemére veti, hogy simán átvágták (mintha nem fél perce vitték volna el az orra elől a kulcsot), aztán a TARDIS lefulladásának lehetünk tanúi, majd a Doktor próbál kevés sikerrel magyarázkodni, de csak egy halálos hangsúllyal előadott „Doctor, you tricked me!”-t kap érte. Még szidja egy kicsit a Time Lordokat, akik kirakták ide (egy idő és egy tér, nem rémes?), aztán közli, hogy ehhez a balhéhoz akkor is több kapaszkodó kell. Nem baj, kap, meghallgathatja pirosnyakkendőst. Én meg remélem, hogy ez tényleg két szál összevonása, úgy sokkal könnyebb érthetően hogyvoltozni.

43038551-jpeg_preview_large.jpg

A Doktor kihallgat

UFO szakértőt faggatják (valaki üsse már le!), közben meg a felesége kinyitja az energiaegységes ládát, amit azonnal észre is vesznek a gyárban, csak nekem kicsit Pandora-utánérzés ez? De úgy tűnik, mégsem pirosnyakkendős a hosszútávfutó, itt minden mindenhez közel van. Meg is indul az aktuális erdei próbababa, közben meg UFO szakértő már bevallott mindent. Ideérkezik a Brig összes tartozékával (pirosnyakkendős, Doktor, Liz) együtt, elmennek azért a vacakért, de közben a próbababa is befutott, és elkezdett törni-zúzni. Szakértőné azért nem egy gyáva alak, sikít ugyan, de megtölti a puskát, lő is, kár, hogy ez nem nagyon segít rajta, max a műanyag lesz kicsit lyukas. De az auton végül mégse viszi el a rajparancsnokot (telefonos szerint az van az utolsó gömbben), mert megjönnek a tábornokék, és telefonos visszahívja a próbababáját, még túl korai egy nagyobb UNIT-ütközethez.

sfs3.jpg

Nem rossz...

Liz pátyolgatja szakértőnét (nem gondoltam volna, hogy megúszta élve), a Doktor meg a rajparancsnokot vizsgálgatja, ami (aki?) nagyon villog. Liz azért nincs oda az ötletért, hogy az auton még visszajöhet érte. De nem most, jobb dolga akadt: olyan tökéletesen megsemmisíti pirosnyakkendőst, hogy egy fél cipőfűző sem marad utána. UNITék persze azt hiszik, lelépett, a Doktor helyesbít, de még ő is úgy gondolja, hogy elvitték a műanyaggyárba. Komolyan, nem rossz cucc ez a teljes megsemmisítés, ha az általános összezavarás a cél.

image-FB59_51E5DF4A.jpg

Erre a kontyra még mindig nem találtam elfogadható magyarázatot

 El is mennek a gyárba, hivatalos minőségben, de elhajtják őket az elbocsátott bajkeverő-mesével, azt meg nem hozzák fel érvként, hogy ők is látták a rohangászó próbababát, okos. A Brig felismeri a telefonost, amióta kóricál itt mindenfelé, épp ideje volt. A Doktor felfedezi, hogy a gömbben egy intelligencia van, Liz a kezdeti szkeptikusságához képest most nem nagyon akad fenn a dolgon, úgy tűnik, neki csak bizonyíték kell, és már semmi probléma. Rugalmas, az biztos.

A tábornok támogatást kér Scoobie-tól, meg is kapja (!), de aztán szerencsétlen hadi összekötőhöz a saját műanyag mása jön látogatóba, nesze neked Madame Tussaud. És itt vége is az aktuális résznek.

Doctor Who - Spearhead From Space.jpg

A két Scoobie

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása