Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 2x11 - Battlefield

2013. november 15. 09:00 - Smiley93

Stilesszal kezdünk, aki Menőcsaj pszichológusának alias Állatdoki ismerősének beszéli ki magából az előző epizódot meg az azt követő eseményeket, így kiderül, hogy Zsaruapu a Matt-féle ügy felgöngyölítésnek köszönhetően ismét zsaru, Scottnak viszont rosszul áll a szénája Farkasanyunál, aki a szobájába zárkózik a szörnyfia elől. Hasonlóan szerencsétlenül áll Allisonnal, aki szintén kerüli, mint a pestist, és inkább Vadászapu társaságát részesíti előnyben. Menősrác mostanság már csak elvétve ölt teljes emberalakot, jobbára valahányrészben Gyíkként lézeng, Menőcsaj viszont meglepően normális. Végülis ő már teljesítette a rá eső részt, de ezt Stiles nem tudhatja.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.12. 232246.bmp.jpg

Mint ahogy azt sem, hová tűnt a Derekfalka, akik a cenzúrázott verzió szerint szökevény státuszban vannak. Ami Stilest illeti, ő a maga részéről pánikrohamokkal küzd, ami aligha meglepő a történtek fényében. A pszichológus tanácsa: továbblépni. Tessék példát venni Vadásznagypapiról, aki Farkasanyu Gonoszgyík általi fogságba ejtésével lépett közelebb Scott sarokba szorításához. Főcím.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.12. 232805.bmp.jpg

Főcím után Vadásznagyapó kifejti óhaját Farkasfiúnak: neki nem kell más, csak a Derekfalka, akiket mondjuk Scott előcsalogathatna onnan, ahol meghúzzák magukat. Hiszen ő csak Kate néniért akar bosszút állni, ezért is lehet Gonoszgyík az új ölebe. (Valaki világosítsa már fel, hogy Kate-et Pszichóalfa iktatta ki anno az élők sorából). Ezzel Gerard meg a kutyusa lelépnek a színről, Farkasanyu meg csak annyit mond, hogy Scott tegye, amit Gerard mond, bár Farkasfiú számára léteznek még morális határok, amiket nem óhajt átlépni.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.12. 233426.bmp.jpg

Emlegetett szamarak közül kettő, Erica meg Boyd az erdőben császkál, mikor farkasüvöltés üti meg a fülüket, nem is egy, hanem mindjárt egy falkányi. Ez annyira bejön nekik, hogy beugranak Főfarkashoz közölni vele, hogy távoznának az ő Süllyedő Hajó névre keresztelt kis falkájából egy Még holnap is élek nevűbe. Erre Főfarkas persze bepöccen, mit menekülnek el az ő bétái, de ennyi erővel a falnak is beszélhetett volna, farkasai elhagyják. Azonban még egy könnycseppet elmorzsolni sincs ideje, már érkezik is a váltás, Pszichóalfa képében, így legyen ötöse Állatdokinak a lottón.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.12. 234007.bmp.jpg

Ha már a világ legjobbfej munkaadójánál tartottunk, ő nagyon jól elvan a kis rendelőjében Farkasfiúval, én is itt akarok dolgozni, kész. Lehet, hogy Isaac is, mert csatlakozik a duóhoz, és fájdalom-átvállalást meg szagdiagnózist les el a Mesterektől. Igazából persze nem ezért jött, hanem tanácsért, hogy bétatársaihoz hasonlóan elhúzzon-e melegebb és szőrmentesebb éghajlatra, vagy inkább maradjon az esti sorsdöntő meccsen harcolni, amin egyébként Menősrác is részt vesz halleluja. Farkasfiú kiábrándítja, hogy ő sosem tudja, mit csinál, csak úgy csinálja, ebben van valami. Most mondjuk marad, mert mindenkinek rá van szüksége. Isaacnek nincsenek ilyen gondjai, akkor elhúz inkább.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.12. 234324.bmp.jpg

A mindent eldöntő mérkőzés előtt lázas készülődés zajlik az öltözőben: a kissé zavart Menősrác azt tanácsolja az aggódó Meleg Dannynek, hogy húzza meg magát a kapuban és az opcionálisan felé rohanó Jackson láttán kezdjen haladéktalan menekülésbe, a tanácsot Farkasfiú kapja el fülheggyel. Farkasanyu is betéved az öltözőbe, meg hogy teljes legyen az öröm, Vadásznagypapi is, hogy utolsó vérig tartó küzdelemre buzdítsa kis csapatát, szerintem ő tutira szó szerint érti az ilyeneket. Ja meg hogy elejtse, hogy Farkasfiú ma csak partvonalról figyelhet. Okos húzás.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.18. 211633.bmp.jpg

Pszichóalfa valószínűleg már elgondolkodott azon, okos húzás volt-e felkeresni Főfarkast, aki beszélgetés meg jótanácsok helyett jól meggyepálja a hívatlan rokont, aki így pár nappal az újjászületése után nincs élete csúcsformájában, és ismét közelebb kerül a halálhoz, mint szeretné. Mázli, hogy a szája jártatásához nincs szüksége jó fizikumra, így ledumálja Dereket a verekedésről.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.12. 235931.bmp.jpg

A meccs előtt Scott meg Stiles dobják össze, hogy mijük van infó téren, és rájönnek, hogy ez kábé semmi. Én nem aggódnék, az ő legtöbb tervük így indul. Ráadásul kiderül, hogy Stiles játszani fog a pályán, hát ilyenre se volt még példa. Zsaruapu már erre úgy ugrál a nézőtéren, mintha nyertek volna, hiába, kinek mi. Vadásznagypapi pedig felhívja Scott figyelmét arra, hogy ha a végső síp előtti 30 másodpercig leszállítja Főfarkast, akkor még jó, ezután azonban Derek hiányában Menősrác kinyír valakit.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.18. 211920.bmp.jpg

A Hale-lakban családi kupaktanács zajlik: Pszichóalfa kifejti, hogy újjászületve szüksége lenne egy támogató alfára, mondjuk Derekre, akinek egész véletlenül szüksége lenne rá a nagy kulimászból való kievickéléshez, amiben most úgy nagyjából állszirtig süllyedt. Főfarkas nem örül kifejezetten ennek a családegyesítésnek, meg aztán ha emlékszünk, Deaton doki épp valami ilyen fordulatról makogott a múltkori epizódban. A lacrosse-meccs eközben nagyon beindult: mindenki azért szorít, hogy Stiles végre valami értékelhető helyzetben találkozzon a labdával, de erre a pillanatra még láthatóan sokáig kell várni. Meg arra is, hogy Farkasfiú beállhasson megnyerni a meccset. Viszont legalább az a pillanat elérkezik, hogy segítséget kapnak, Isaac képében, ő legalább pályára léphet. És ott jól elagyabugyálva mindenkit, vagy legalábbis csak a saját csapattársait elérje, hogy az edzőnek muszáj legyen Farkasfiút is felküldenie játszani. Micsoda király ötlet.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.18. 212201.bmp.jpg

A Beacon Hills-i peremerdőben eközben nem kevéssé izgalmas quados üldözés zajlik, Vadászék vs. Ex-Derekfalka-tagok. A négykerekűek igazából kínosan hamar beérik a négylábúakat (mondjuk ők kétlábon nyomulnak), aztán Allison előkapja a nyilait és meg is lövi Ericát, aki gyorsan elhajtja Boydot, a halál nem lesz szebb hely attól, ha ketten mennek. Allisont ez kábé annyira hatja meg, mint egy légy, amit leüt, úgy három méterről megint meglőné Ericát, de a nyilat elkapja Boyd, aki önfeláldozó hangulatban van ma. Jutalma néhány nyíl.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.18. 223000.bmp.jpg

Úgy tűnik, ma a jócselekedetekért csak ilyesféle jutalmak járnak, a Jófiúknak jó szolgálatot tevő Isaacet Menősrác ökleli fel, mellékesen egy kis méreggel is megcsapatja. Isaac hordágyon le, Vadásznagypapi szabadon rendelkezhet vele, Scott viszont mehet lacrosse-mezben fel, mert legalább a tartalékok elfogytak. Az események alakulása láttán Farkasanyu ingerenciát érez arra, hogy befusson a pálya közepére, és ott visszavonja reggeli elhamarkodott szavait, tedd, ami helyes, fiam. Allisont eközben már totál elkapta a gépszíj, úgy két méterről teletűzdeli Boydot a nyilaival, mintha sündisznót akarna belőle faragni, és szerintem simán meg is tenné, ha Vadászapu nem lőné ki a kezéből az íjat. A meccsen is kezd eldurvulni a helyzet, Farkasfiú meg Stiles csak esnek-kelnek, ráadásul Vadásznagypapi tovább húzza Scott idegeit az alkudozással: ha ő megkapja Dereket, Scott viheti Allisont.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.18. 223252.bmp.jpg

Mondjuk szerintem a mostani Vadász-Allison nem venné szívesen, ha Scott alkalmasint vinni akarná: Vadászapu kezd komolyan aggódni a lánya enyhén szólva fanatikus viselkedése miatt, ők csak farkasokat fognak el, a gyilkolás az más tészta. Allison csak legyint, aztán dob egy üzenetet Nagypapinak, hogy elkapták a két tékozló farkast, ej, de összemelegedtek ezek ketten. Vadászapu is ezen csodálkozik, nem hittem volna, hogy valaha ezt mondom, de jelenleg ő képviseli Vadászék legkevésbé radikális irányzatát. Eközben a legradikálisabb tag, Vadásznagypapi a félbénán kúszva menekülő Isaacet kívánja kivonni a forgalomból a már ismert és kedvelt felezős módszerrel. De amivel/akivel nem számolt, természetesen irgalmas szamaritánus Farkasfiú, Minden Ártatlanok Beacon Hills-i Védőangyala. Szóval mire kibontakozna a harc, Gerard valahogy már le is lépett, kérdés, hogy miben mesterkedik az öreg.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.18. 224108.bmp.jpg

A Hale-kúriában mesedélutánt tart Pszichóalfa alias Peter bácsi, a béta, amihez hosszasan ecseteli Főfarkas közelmúltbeli baklövéseit és a problémahalmazt, amiben épp elmerülni készül, majd elhinti, hogy ő tud egy tutibiztos módszert Menősrác megölésére megmentésére. El is kezdi mesélni, valahonnan Ádámtól-Évától vezetve le a dolgot, láthatóan imádja hallgatni a saját hangját. Nem úgy Főfarkas, ő főleg a saját baklövéseit nem szeretné hallani, de az a hajó már elment. A pályán jobb híján Stiles próbál helytállni, és mit ad isten, csak a lábához gurul a labda, amit sikerül iszonyatos szerencsétlenkedések közepette a kapuba szuszakolni. És igen, innentől kezdve nincs megállás, Stiles csak úgy ontja a találatokat, túlzás nélkül a meccs újdonsült hőse. Csakhogy az óra közben tovább pörgött, már az utolsó harmincon belül vagyunk, mikor Scott visszaér a pályára, és ott várja meg a 0:00-t aztán jöhet az égszakadás-földindulás.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.18. 211718.bmp.jpg

És valóban, Menősrác már gyíkosodik is, miközben Főfarkasnak Pszichóalfa magyarázza, hogy lehet megmenteni: a szívén keresztül, ami Derek szerint Menősrácnál hiánycikk, de Peter bácsi, az emberi lélek ismerője tudja, hogy egyvalaki mégiscsak visszahozhatná őt a gyíktestből: Menőcsaj, az egyetlen, akit igazán szeret.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.18. 225319.bmp.jpg

A meccs véget ért, mindenki örül, hiszen Beacon Hills nyert, kivéve Farkasfiút, aki nem érti, hol marad a beígért égszakadás-földindulás. Épp mire hiányolná a dolgot, elsötétül a pálya és kitör a pánik. Scott gyorsan csekkolja Farkasanyut, aki rendben van, viszont valakinek a pálya közepén szottyant kedve lepihenni, vélhetően nem örömében. És bár a gyilkosság be volt harangozva, az azért okoz némi meglepetést, hogy az áldozat maga Menősrác, aki saját karmai általi halált hal a pálya közepén. Farkasanyu kísérletet tesz az újjáélesztésre, méghozzá Menőcsaj közreműködésével, aki Pszichóalfa elméletét igazolandó eléggé meg van rázva. Zsaruapu pedig észreveszi, hogy a fiának nyoma veszett. Innen folytatjuk, az évadzáróval.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.17. 11:37:42

Allison felbosszantott, de megbocsátottam a viselkedését, mert Gerard miatt olyan, amilyen.
Az évadzárót nagyon várom, nem is merek addig semmit írogatni, majd ott.

Vadászaput nagyon bírom, lassan már szerelmes is vagyok belé :) (sajnos kevés róla a kép, ha érted a célzást) :D:D

Smiley93 2013.11.21. 20:31:39

@aggyistenbiri: Háát az évadzáró már élesítve van, de ha jól emlékszem, jutott bele Vadászapus kép is ;)aztán nehogy megverj, ha tévedtem:P
süti beállítások módosítása