Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 6x23 - Vesztegzár

2013. november 04. 09:00 - Mogyee

A dupla részes évadzáró első fele, és az első hogyvoltom. Ne kíméljetek! :)

Andalító gitárdallamok mellett Derekkel nyitunk, aki arcán a tejhatalmú uralkodók nyugodt és fensőbbséges mosolyával szemléli lábai alatt elterülő birodalmát. Míg asszonykája az emberek és a kórház kapcsolatán mereng, mi láthatjuk Alex orrbavágós ébresztőjét, a fél éves józanságával büszkélkedő Richardot, a müzli felett zokogó versenyt tartó Christinát és Callie-t, és a főhősnőt, amint kiderül, hogy egy apró Meredith-t vagy Dereket hord a szíve alatt. Nem tudom, melyik a rosszabb. Arcán természetellenes mosollyal suhan a folyosón, mikor is szembe jön vele egy régi kedves ismerős, Gary Clark. Baljós mondatok, sötét tekintetű szereplő… Grace klinika, hatodik évadzáró, hajrá!

pregnantd.jpg

Meglehetősen hülye vágások kíséretében Christina is megtudja a hírt, és még ő sem tudja eldönteni, örülünk, vagy sírunk. Mélyen egyetértek. Nagy összeborulás, néhány szó a Hunt-Altman-Yang háromszögről, majd ugrunk is a sürgősségire, lássuk, kik lesznek a mai hullajelöl… ó, pardon, páciensek. Mr. Clark a dirit keresi, rosszat sejtek. Arizonának van egy vakbeles kislánya, Callie-nak meg Alex szerez egy fincsi szilánkos törést, de kedvenc latinunkat még ez sem dobja fel – ha a szöszke feltűnik, ő el. Owen puhítaná Teddy-t, de a szívistennő kissé zokon vette kollégája „segítségét”, így Hunt két szék között a földre esett. Pech.

Bailey és Percy egy siránkozó beteg felett, aki nem túl boldog, mert a műtétjét elhalasztották, és egy nappal tovább kénytelen a gyomortartalmát az oldalán hordani egy zacsiban – megjegyzem, ezt meg tudom érteni. Éhségét Charles-szal óhajtja csillapítani, de aztán kiegyezik egy pizzával. Férj és Bailey el, a páciens pedig Percy véleményét kéri hites urának hátsóbbik feléről. Szép az élet. Hisztérikus szőke feleség érkezik Owen és Teddy betegéhez, mire a csávó körül annak rendje és módja szerint sípolni kezdenek a gépek. Altman menne a műtőbe, Hunt enged a feleségnek egy rövid búcsút, lehet, hogy az utolsót. Hosszú pillantások, amit a belépő Christina zavar meg.  A légkör nem sikerül olyan feszültre, mint amilyennek szánhatták, de azért Yang beszól Owennek, csak a miheztartás végett. Két katona műtőbe el, de egy utolsó, szenvedő pillantásra mindig van idő.

Gary Clark továbbra is Dereket keresi, de mindenki módszeresen lepattintja. Mondjuk nem teljesen értem, melyik kórház az, ahol egy civil ruhás ember kedvére kolbászolhat minden felé, de ezt most írjuk a sorozat számlájára. Emberünk betéved egy raktárba is, ahol Reedtől érdeklődik. Amikor a doktornő is elhajtja, már megelégedne az irodával is. Adamson válasz helyett kiselőadást tart saját fontosságáról, amit Mr. Clark szakit félbe azzal, hogy fejbe lövi. Én nem kedveltem Reedet, de ettől ugrottam helyből fél métert. A lövés hangjára előkerül Alex is, aki szintén gazdagabb lesz egy golyóval a mellkasában. Gary viszonylagos nyugodtsággal szemléli a pusztítást. Én mondtam, hogy ebből baj lesz.

6x23-3-greys-anatomy-12383132-624-352.jpg

Rövid vágás után Mr. Calrkot a föld nyeli el, Karev pedig nagy nehezen bekúszik egy liftbe, tisztességes vérfoltokat hagyva maga után. Hogy mi volt ezzel a célja, azt mondjuk nem teljesen értem, de mindegy is, mert egy jó erős kontraszttal belecsöppenünk Meredith és Derek romantikus bájcsevejébe átfúródott koponyákról és esti programokról. Meredith távozóban mocskos szexet ígér, ami hites urát mosolyra fakasztja, engem meg kiráz a hideg. Teddy, Owen és Avery nagyban turkál a betegben, Christina meg érkezik, és orvosi nyelven káromkodva minden bizonnyal valami olyasmit mond, miszerint az egyik beteg nincs jól. Altman elküldi életet menteni, Hunt marasztalná, bemosakodhatna, de Yang nem kér belőle. Owen ezen felbuzdulva utána siet, és lezavarnak egy gyors veszekedést, az asztalon fekvő pasi úgy sem haldoklik még eléggé. Chrisitina felteszi a nagy kérdést, ő vagy én? Owen csak kiskutya szemekkel bámul, mire a kínai végleg otthagyja. De legalább is pár részig.

Greys-Anatomy-6x23-Santuary-Owen-Hunt-Cap_mid.jpg

April annyira elmerül a kis noteszében, hogy a raktárban hatalmasat zakózik. Betöri az orrát, de az egész ruhája csupa vér, az kicsit sok lesz. Sokkolva veszi észre az úttorlaszt, melyben halott barátnőjére ismer. Felsiet Derekhez (persze út közben senki nem veszi észre), és remegő hangon azon elmélkedik, mennyi vér fér el egy emberben. Shep egy kicsit nyugtalan, hát még mennyire az lesz, mikor April kinyögi, hogy valaki lepuffantotta Reedet. Ja, és jó eséllyel még itt van. Christina egy liftbe kerül Mr. Clarkkal, és mivel kedvesen elmagyarázza a gyilkosnak, hol az áldozat, ő életben marad.  Gary még kellemes napot is kíván, milyen kedves. Rövid kipillantás a vérben fetrengő Alexre, közben Shep a biztonsági főnökkel, meg egy nagy adag irattal próbálja kisütni, ilyenkor mi a protokoll. Megoldás: senki se ki, se be, kivéve persze őt magát. April aggódik, de Derek megnyugtatja, hogy ő a főnök, nem lesz baja. Szép dolog a hivatástudat, de sajna nem jár hozzá golyóálló mellény.

Greys-Anatomy-6x23-Santuary-Cristina-Yang-Gary-Clark-Cap_mid.jpg

Megnézzük Richardot is, aki a kávézó előtt elhúzó rendőrautókból azonnal tudja, hogy valami gáz lesz, elvégre minden út a kórházba vezet. A gyermekosztályon a lezárás miatt Callie és Arizona is ott ragad. Robbins vérbeli vezető, de Torresnek már ez is kevés lesz, megy a durci ezerrel. Bailey kakizacsis betege éhezik, de töretlenül jó fej, mellé van egy kedves férje… féltem szegénykét, Grace klinika viszonylatban nincs túl sok esélye. Teddyék betege nagyban haldoklik, Derek meg ezt a pillanatot választja, hogy közölje Averyvel, hogy valaki lövöldözik, úgyhogy maradjanak a seggükön, és kuss. Jackson egész hihetően hazudik, de a keze remeg, Owen be is szól. Pedig ha tudná…

Meredith és Christina a lezáráson élcelődik, a baltás gyilkost poénosnak tartanák. Hát, balta helyett pisztoly, de kicsire nem adunk, nevessünk együtt! Békaszáj úgy dönt, itt az ideje közölni élete párjával, hogy hamarosan eggyel több drámakirállyal/királynővel gazdagodik a Föld, Yang is vele tart, mert látni akarja a könnyeket, meg amúgy is kidobta Owent, szóval kell egy kis happiness. A recepciónál Lexi akar Marktól egy aláírást, Sloan valamivel többet, de nincs idő a vallomásra, mert Gary Clark úgy dönt, hogy eddig kevés vér folyt, így lepuffantja random mellékszereplő nővérkét. Kitör a pánik, Sloan orvosi esküjét sutba dobva a betegek helyett Lexit mentené, de a liftben ott van a vérző Karev. Hiába, a szerelmi háromszögek mindig egymásra találnak.

902559_1343121173795_500_281.jpg

A kórház előtt már egész tisztességes csipet-csapat van, Richard meg érdeklődik. A rendőr felvilágosítása után persze rohanna be, de leállítják, így még nem tudja megmenteni a napot. Alex nem néz ki túl jól, Lexi és Mark próbál némi életet lehelni belé. Kis Grey pánikol és menekülne, Sloan viszont vérbeli orvos, ritka egy alkalom, piros betűs ünnepet neki! A gyerekosztályon kezdenek összecsapni a hullámok, de Callie javaslatára mindenkit a játszóházba importálnak. Arizona hálás, Torres durcás, semmi új. Christina nem akar Owenről csevegni, ezért vigasztalásképpen Meredith keresztanyává lépteti elő. Yang már reménykedik, hogy a két hősszerelmes megmurdál, és ő nevelheti a gyereket. Szerintem is úgy járnánk a legjobban. Derek beléjük botlik, közli a lövöldözést, bezárja őket egy raktárba, és felszívódik.

Bailey a betegével van, de még a vak is látja, mennyire ideges. Pókerarcból egyes. Beteg kérdez, dokinő próbál diplomatikusan válaszolni, de hiába vesződik, mert Percy beront, és a fegyveresről magyaráz. Gary tovább gyilkol, mire Miranda a betegből (továbbiakban Marie) átmeneti hullát gyárt, Charlest a klotyóba dugja, ő maga meg az ágy alá bújik. Láss csodát, Mr. Clark valóban betéved hozzájuk. Az ál-halott Marie-t látva pityereg egy keveset, de a mosdóból kiszűrődő zajra beront, kirángatja Percyt, és lelövi. Majd előhúzza Bailey-t az ágy alól, aki nővérnek hazudja magát, így megússza.

maxresdefault.jpg

Mark elég szegényes körülmények között műti Alexet, akit Lexi próbál csitítani, gyakorlatilag hiába – lássuk be, a szike ébren nem kellemes. Arizona tovább közeledne, de minden próbálkozása visszapattan, kellemes kis veszekedésbe is kezdenek, de egy beteg kislány miatt felfüggesztik a hajtépést. Bailey Marie-vel próbálja menteni Charlest, de szegény lány még mindig sokkos, ami megnehezíti a dolgot. Miranda is pityereg, de lassan azért egész jó csapat lesznek. Teddyék befejezték a műtétet, de a beteg hipotermiás, intenzívre kéne vinni. Averyből kibukik a titok, Owen jól le is hordja, hogy eddig nem beszélt. Végül Altmannal édes kettesben viszik a beteget, hiszen miért is hallgatna ebben a kórházban bárki a főnökre? Arizona nem tud bízni Callie-ben, fél, hogy a nő a szerelembe szerelmes, és nem belé. Sajnos a kislány vakbele nincs tekintettel a párkapcsolati viharokra, menni kell életet menteni. Meredith a raktárban hányáshoz készülődik, Christina kivinné, de Gary Clark pont az ajtó előtt megy el. Yang felismeri liftbeli partnerét, és össze is áll a kép: a lövöldözős Dereket keresi. Meredith a hírre kidobja a taccsot.

greys-anatomy-6x23-santuary-jackson-avery-cap.jpg

És elérkezünk a nagy pillanathoz, a kék sarokban Derek Shepherd, akinek nagy kék szemei vannak, a piros sarokban a gyászoló Gary Clark, akinek meg pisztolya. Hát, ide a sárm kevés lesz. Mr. Clark elégtételt akar, Derek meg az arcából ítélve kezd rájönni, hogy nagy szarban van. Alex Darth Vadert megszégyenítően hörög, transzfúzió kellene. Lexi elmegy, Alex meg arra kéri Sloan-t, ha egy mód van rá, ne ölje már meg. A korábbi féltékenységi rohamok alapján a feltételezés jogos. Meredith és Christina újra akcióban, hogy premierplánból láthassák a Derekre fegyvert szegező Clarkot. A két férfi beállása a régi cowboy filmeket idézi, ez a kórház túl kicsi lesz kettejüknek. Charles elég rossz bőrben van, Bailey nyugtatgatná, de a srác is sebész, nem veszi be a rizsát. Miranda viszont kemény, mint a menzás zsömle, itt még lehet valami.

Mr. Clark a pisztollyal az „orvosok nem istenek” témakört feszegeti, mire Derek előhúzza a tarsolyából a meggyilkolt apuci sztoriját, ő nem isten akar lenni, hanem életeket menteni. Már meg is győzné a pasast, de hirtelen April rohan elő, hogy nem bír a fenekén maradni a hülyéje. Innentől lassított felvételben a kötelező kommentárral lekísérve láthatjuk a pisztolyát emelő Garyt, az ordító Meredith-t, és a vérző mellkassal földre eső Dereket. Most kiderül, a túléléshez elegendő-e a főszereplő pasija státusz.

Címkék: grace klinika
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása