Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 2x09 - Party Guessed

2013. október 17. 13:00 - Smiley93

Menőcsajjal kezdünk, éppen fürdik, ebből semmi jó nem sülhet ki, csak hallucináció meg Pszichóalfa. Akad is mindkettőből, bár a zuhanyzós rész mint olyan csak álom volt, de aztán Pszichóalfa tiszteletét teszi Menőcsaj ágyában, csak hogy tisztázza dolgokat: szerdán lesz a telihold, ekkor lenne esedékes Lydia küldetése, ami egyébként a csaj szülinapja és hatalmas szülinapi bulija hagyományosan. Ha nem szeretne vérfürdőt,  jobb, ha követi Pszichóalfa minden szavát, mint a szentírást. Szegény Menőcsajnak nem igen jön be a Kiválasztott szerepkör, miért is övé a nyűg megtiszteltetés? Mert immunis a Pszichóalfaharapásra, azért, ehhez megkapjuk az említett farkasalakját motivációképpen. Főcím.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.26. 120233.bmp.jpg

Vadászéknál ha lehet, még ennél is épp eggyel síribb a hangulat: Vadászapu tisztogatja Vadászanyu sebét, nem is olyan mély ez, ki tudja, talán nem is vedlik négylábúvá teliholdkor. Gerard ekkor látja jónak közbelépni: Vadászapu szalmaszálakba kapaszkodik, Vadászanyut megharapták, innentől kezdve ellenség ő is, ki kell irtani, aztán ennyi, Allison meg Vadászapu lelkivilága meg pont nem érdekel senkit. Scott Főfarkassal tart falkatanácskozást Gonoszgyík-ügyben: a múltkori csúfos kudarc után lekerül a napirendről az élve elfogni, de igazából nem úgy tűnik, hogy akár a kinyiffantás akármilyen módon megvalósítható terv lenne. Főfarkasnak ráadásul bűntudata is van, elvégre ő szabadította rá Beacon Hillsre ezt a rémet egy harapással. Farkasfiú lelkisegélyt nyújt: nem Derek hibája a fiaskó, hiszen Menősrác a múltja miatt lett ártalmatlan (?) béta helyett Gonoszgyík. Nem úgy van az, ez a Főfarkas már megint nem mond el valamit. De elmondás helyett inkább elhajtja Scottot.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.26. 121351.bmp.jpg

Allison hazafurikázza Mattet a jól sikerült randi után, a srác érdeklődik egy sort a csaj meg Farkasfiú viszonyáról, hogy is van ez most, jártok vagy mi? Allison terel, sok lenne ez neked. A srác aztán hogy, hogy nem ott felejti a kocsiban a kameráját, rajta a kompromittáló lesifotók tömkelegével. Mikor aztán a gyerek visszaszalad a cuccért, nemhogy pironkodna a képek miatt, egyenesen behívja Allisont egy szélesvásznú vetítésre. Na, ez az a pont, amikor Allison a villámgyors távozás mellett dönt, Matt meg vészjósló képpel bámul utána, hát egy ilyen arckifejezésnek se szívesen fordítanék hátat.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.26. 121616.bmp.jpg

Mindenki készülődik a nagy telihold estére, Főfarkas mindenféle bilincsekkel, láncokkal és egyéb kínzóeszközökkel látja el falkáját, Allisont pedig Menőcsaj boldogítja a szülinapi bulijára összevásárolt ruhakollekcióval. Barátnője óvatosan próbál rámutatni, hogy idén talán nem ez lesz a város legnépszerűbb partija, tekintve a Menőcsajt körbelengő fura eseményeknek, de szavai süket fülekre találnak. Csakúgy, mint Vadászanyu szavai nála, aki nagyon beszélne a lányával, de az éppen nem ér rá, majd később. Na, abból te már nem eszel.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.27. 220109.bmp.jpg

Stiles eközben legalább az események kibogozásával foglalatoskodik, ám Zsaruapu gyorsan lehűti: nincs mit kideríteni, hiszen Harrist, a kémiatanárt le is tartóztatták már, lévén három gyilkossági helyszínen is ott virított a kocsija az igen feltűnő idézetes matricával, és nem mellesleg ebből integetett ki Csuklyás Rém is Menősrácnak anno (ezt persze hőseink nem tudják). Stiles szerint viszont valami nem stimmel ezzel a sztorival, és tovább lapozgatja az évkönyvet, mire kiderül, hogy az akkori úszócsapatnak az edzője nem más, mint maga Isaac apja volt. Na, ez már valami.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.27. 220700.bmp.jpg

Menőcsajra úgy tűnik, mégis hatással volt Allison szövegelése, hiszen Menősrácnál érdeklődik, hogy tervezik-e megjelenni a buliján, akiből erre előtör Gonoszgyík diszkrétebb kiadása, és némi kézszorítással nyomatékosítva közli, hogy Menőcsaj a saját jól felfogott érdekében nem akarja, hogy ott legyen. Akkor a partin találkozunk.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 223738.bmp.jpg

Na hát ott ugyan nem sokan találkoznak amúgy, csak a kemény mag: befut Stiles egy hatalmas ajándékkal, meg a feszengő Allison és persze Farkasfiú, akivel Stiles gyorsan megbeszéli  a 2006-os úszócsapat felfedezését. És ennyi, a normális emberek bojkottálták a bulit, feltehetően az erdei meztelenkedés is közrejátszhatott ebben. Allisonnak bűntudata támad, ki kéne húzniuk a csajt a bajból, így Farkasfiú gyorsan odacsődíti a lacrosse-csapatot, Stiles meg a melegbárban szerzett rajongóit, aztán mehet, ahogy a csövön kifér. Eközben Derekfalkánál is folyik a készülődés, csak egy kellemetlenebb fajtája: a farkaskomák leláncolása, meg szakmai tanácsok arról, hogyan s miként lehet megőrizni a kétlábú alakot teliholdkor: csak egy fontos dologra kell összpontosítani.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.27. 222100.bmp.jpg

Közben beindult a buli Menőcsajnál, olyannyira, hogy Menősrác is odadugta a képét, ebből tutira baj lesz. Vadászéknál is baj van készülőben, Vadászanyu öngyilkossága avagy halálba segítése, Gerard buzdítja Vadászaput. Ugorjunk a gyászos helyről egy vidámabb színre: Menőcsaj piát osztogat, a szórásba Farkasfiú is belekerül, aki láthatóan fasírtban van Allisonnal, ám a házigazda ma nem akar savanyú arcokat bámulni, tessék inni meg mulatni. Farkasfiú jól meg is húzza az italt, amin farkasölő úszkált az elébb, ki tudhatja, Pszichóalfa milyen receptet adott le a konyhán. Ráadásul Allison is eltűnt, mert Mattel vonult félre. Amaz most magyarázkodna a képek miatt, jobb később, mint soha. Persze miután elhangzik a csúnya „kukkolás” kifejezés, már inkább sohasem magyarázkodna, Allison meg ne legyen olyan beképzelt, hogy számára csak ő létezik. Na, ez nem érdekli a csajt, főleg, hogy egy vadászt is megpillant, gyorsan leszereli az akadékoskodót, aztán már szaladna is, csakhogy kap egy nyilat a hasába - önmagától.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.31. 213739.bmp.jpg

Vagyis hoppá, ez természetesen csak hallucináció volt, körbenézve kiderül, hogy mindenki ilyesféle víziókkal küzd, szóval ez a titkos Pszichóalfa-féle recept. A hatás a többieket sem kerüli el: Stiles részegen betántorgó Zsaruaput hallucinál, aki őt hibáztatja az anyja haláláért meg úgy általában minden rosszért, zárszóként pedig megküldi az üveggel. Farkasfiú látomása más természetű, ebben Allison a lépcsőfordulóban hentereg egyet Menősráccal/Gonoszgyíkkal. A varázsital magára Menősrácra is hatással van, ő az igazi szüleit hallucinálja oda a buliba, akik őt keresik.

ghg.jpg

Vadászéknál viszont szó sincs hallucinációról, Vadászanyu tényleg Allison szobájában szeretné kilehelni a lelkét, ha már egyszer az utolsó beszélgetés ugrott. A másik színen meg Menőcsaj ugrott meg a saját bulijából, a Pszichóalfa-küldetés egy újabb fázisba érkezik vélhetően. Főfarkaséknál is áll a bál, a porontyok már annak-rendje módja szerint ordasmaszkban rázzák láncaikat, az események pedig ezennel hivatalosan is kicsúsztak Főfarkas irányítása alól, amit az mutat, hogy Scotthoz fordul segítségért. Hiába, mert Farkasfiú jelenleg nem elérhető óvóbácsi-szolgálatokra, Derek pedig finoman szólva sem brillírozik e szerepben, a béták egykettőre elszabadulnak, jól meggyepálják alfájukat, sőt Isaac egyenesen meg is lóg a kúriából.

2x09mégegy.jpg

Scott eközben Stilesba próbálja visszapofozni az életet, végül egy csaj segítségével belenyomja a fejét a medencébe, ettől rögvest kijózanul. Főfarkasnak félig-meddig sikerül megzaboláznia a csapatot, mondjuk ebben nagy segítségére van a visszatérő Isaac, aki már tud uralkodni magán, éljen. Vadászanyu az ágyon ücsörög Vadászapuval teliholdat nézve, akár romantikus is lehetne a jelenet, ha nem szorítana épen tőrt a hasához. Mikor megérzi, hogy kezd hegyesedni a füle és szőrösödni az arca, már szúrna, de azért még nem. Gyorsan átveszik Vadászapuval még egyszer a fedősztorit: depressziós Vadászanyu, aki az öngyilkosságba menekül sötét hétköznapjaiból, tessék a történetet betanítani majd Allisonnak is, persze ő azért megtudhatja az igazságot. Vagy valami olyasmit. Ekkor aztán besüt a hold az ablakon, és Vadászanyu Vadászapu segítségével, már sárgálló szemmel a saját kardjába dől.

hghg.jpg

Derek végre fellélegezhet egy kicsit, lévén Isaac most már megkötést sem igényel, megtalálta azt, amire koncentrálva önmaga maradhat a teliholdas éjjeleken: az apja, aki fagyasztóba zárta a régi szép időkben büntetésként meg ilyesmik. Főfarkas épp ellazulna egy csöppet, mikor megjelenik a bulijáról elkolbászolt Menőcsaj, és ráfúj egy kis lila tündérport, Derek ettől mély álomba szenderül.

Névtelen.png

Allison a kórházban Vadászaputól tudja meg, hogy az anyja meghalt, eközben a bulin is kezd elszabadulni a pokol, Menőcsaj sehol, mindenki be van szívva a körbekínált löttytől, ráadásul Allison-mániás Matt a medencében landol, holott nem tud úszni. Megmentője nem más, mint Menősrác, aki nem éppen a humánus énjéről híres, farkasberkekben egyenesen a Gonoszgyík-énjéről az, Mestere pedig a vízfóbiájáról, isteni szikra: csak nem az ő duójuk a Csuklyás-Gyík kettős? Hát dehogynem, mikor a bulit szétcsapják az érkező rendőrök, már Matt lába körül tekergőzik Gonoszgyík farka, mekkora páros.

úúúúj.jpg

Főfarkast Menőcsaj vonszolja át a saját leégett házán, ez sem lehet mókás. Szépen berendezi a Pszichóalfa feltámad című konstellációt: Pszichóalfa hullája fogja Dereket, Menőcsaj meg tükrökkel befogja a holdfényt, ami így éppen a feltámadni készülőre koncentrálódik, aztán félreáll, és megcsodálhatja művét működés közben: Pszichóalfa kikel, mint kel, egyenesen szökell a padlódeszkák alól, piszkosan, de önelégülten, az igazi buli még csak most kezdődik. A közönség visszafogott lelkesedéssel lesi a produkciót, innen folytatjuk.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.19. 18:49:34

Klassz ez az utolsó kép! A hv-t meg annyira összeraktad, hogy nincs is mit hozzáfűznöm azon kívül, hogy BRÜHÜHÜHÜ Vadászanyu!
Bírom ebben a 2. évadban, hogy egyik-másik részt akár kétszer is meg kell nézni, és még úgyse mindig kerül képbe az ember lánya.

Smiley93 2013.10.29. 21:22:48

@aggyistenbiri: Hát igen, ezt a képet nem hagyhattam ki:D Nekem is volt pár dolog amit csak így hv-írás közben vettem észre..:)
süti beállítások módosítása