Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

American Horror Story 2x07 – Dark Cousin

2013. október 14. 15:00 - foxglove (törölt)

Ha valaki elfelejtette volna, Grace-t néhány nappal/résszel ezelőtt elrabolták az UFO-k, akik nagy valószínűséggel egy orvosi karra jártak dr. Ardennel, mert a sebészi stílusuk egészen hasonló. Szerencsétlen lány már a végét járja, és delíriumos állapotában azt hallucinálja, hogy Frances Conroy vendégszerepel a sorozatban. Ja nem, ez tényleg igaz. Moira visszatér, nem is akárhogy, csak így lazán a Halál Angyalaként. (Most jöttem rá, hogy itt semmi sem véletlen, ilyen névvel, mint Moira, mi más is lehetne?). Impozáns jelenség, Vivienne Westwood stílusú kosztűm, tüll fejdísz, Ravish me Red rúzs és óriási fekete szárnyak, van stílusa. Ennél jobb már csak az lehetne, ha mondjuk Ian McShane lenne a következő részben a Mikulás, de miket is beszélek, nonszensz.

kép01_resize.jpg

Éppen zajlik a halál csókja ceremónia, amikor egy okvetlenkedő apáca megmenti Grace életét, így szegénynek még 40 percig élnie kell. Ez viszont újabb problémákat vet fel, még a végén igazi kórházba kell vinni, az pedig a Démon nővér számára nem opció. Hát miféle kókler maga, kedves doktor úr, vonja kérdőre Démon nővér a dokit az elfuserált sterilizáció miatt. Olyan, aki pofán veri az ilyen tiszteletlen nőcskéket. És tényleg. Csakhogy Démon nővér semmi esetre sem tartozik a nőcske kategóriába. Ha még egyszer hozzám nyúlsz, megöllek (…te seggfej, fejezem be a mondatot lelkesen), jelenti be drámaian Démon nővér, de nem éri el a kellő hatást, mert a doki már lendíti is megint a kezét. Démon nővér ekkor idejét látja, hogy használja a szupererejét (mert bármennyire is fáj kimondanom, de azért a pimaszkodás és a táncikálás a kereszt előtt nem számított idáig annak) és áthajítja Ardent a szoba egyik végéből a másikba. Azt javaslom, nézzük meg ezt még egyszer. És még egyszer.

kép02.gif

Ismeretlen pácienssel folytatjuk a konyhában, aki szendvicskészítés közben hangot hall a fejében, nanáhogy. A hang egyre erőszakosabb, azt követeli, hogy legyen már végre tökös, és vessen véget ennek az egésznek. A páciens ennek következtében vészjóslóan egy szendvicsért nyúl. Véletlenül sem szeretném elkomolytalankodni, Murphynél sosem lehet tudni, egy sajtos szendvics bármikor, bármilyen körülmények között halálos fegyver is lehet akár. De nem, az ápolt csak azt akarja illusztrálni az egyik apácának, hogy a szeletelőgép nem működik megfelelően, majd ő vet rá egy pillantást. Hát… működött.

kép03_resize.jpg

De ez a kis baleset nem akadályozta meg a beteget abban, hogy felírjon valamit a saját vérével a falra. Démon nővér a helyszínen teljes extázisba esik (mint általában mindentől), ez arámiul van,’ sszameg. Te megidézted Őőőt? Én, dehogy, úgy nézek ki, mint aki tud arámiul, válaszol a haldokló páciens Démon Nővérnek. Pedig mégiscsak megidézte, a Halál Angyala nem sokkal később megjelenik előtte is, kiterjeszti a szép szárnyait, és szájon csókolja.

kép04_resize.jpg

Démon nővér most már nem kerüli el a találkozást a Halál Angyalával, de a fogadtatás elég hűvösre sikerül részéről, kösz, hogy beugrottál, de most már hess innen. De nem, mondja a Halál Angyala, nekem itt még itt még dolgom van, és különben is ki vagy te, hogy megmondod, mit csináljak? Én a Halál Angyala vagyok, te meg csak…  hoppá, most látom, hogy mi rokonok vagyunk, kedves kuzin. Fenét, tagad Démon Nővér. Pedig de, erősködik a Halál Angyala, és a benned élő lélek szólít engem. És tényleg, a kis együgyű Mary Eunice nővér pár pillanat erejéig átveszi az uralmat, és segítségért könyörög neki. De ez csak múló gyengeség volt Démon nővér részéről, jó helyen van itt velem ez a lélek, mondja. Hmm, hát jó, de még talizunk, ígéri a Halál Angyala és elrepül (gondolom).

kép05_resize.jpg

Egyenesen a Sylar-rezidenciára, ahol dr. Sylar „motherfucker” Thredson éppen Lanát döngeti. Lehet ennél rosszabb, kérdezi magában utána Lana (spoiler: lehet), és a Halált szólítja. Ebben a pillanatban Sylar tér vissza és külön szeretném kiemelni, hogy mielőtt belép az ajtón, udvariasan megkérdezi, hogy fogadóképes-e Lana. Bazdmeg. Szóval, kezd bele gondterhelten Sylar a mondókájába, gondolkodtam a dolgokon, és félre ne értsd, nem arra akarok célozni, hogy szar volt veled a szex (de igen), és ne gondold, hogy a te hibád (pedig a te hibád, csak feküdtél ott, mint egy fadarab), de mivel kedvellek, mint embert, felajánlom neked, hogy választhatsz: fojtsalak meg, vagy vágjam át a torkod: rád bízom. De semmi fegyver, az nem az én stílusom.

kép06_resize.jpg

Jelölném az év szakítós szövege díjra. Lana nem elégedett az opciókkal, ezért fejbevágja Sylart a leszbibarátnő bekeretezett fotójával, belenyom egy adag nyugtatót és kicsit megfojtogatja a láncával, de nem, nem öli meg, ami kicsit khm butus, de én még nem akarom, hogy kiírják Sylart a sorozatból, még akkor sem, ha fullba nyomja a kretént, úgyhogy nekem oké így. Ellenben, ami nagyon butus, az beszállni az éjszaka kellős közepén, egy szál hálóingben a Lostos Ethan autójába. Lana bazdmeg. Ethan. A Lostból. Nooormális??? Ha valaki elkezdett röhögni a jelenet alatt, nem hibáztatom.

kép07_resize.jpg

Minden nő kurva, kezd barátkozni Ethan, mire Lana szomorúan konstatálja, hogy MÁR MEGINT megszívta. Te is egy kurva vagy, folytatja Ethan, látom a hálóinged állásából, gondolom, jól kibasztál a fasziddal most meg lelépnél tőle, mi? Hát nem, a feleségem is egy ilyen kurva volt, 10 év házasság után rajtakaptam amint éppen megcsalt, a saját ágyamba, basszameg. És Ethan már elő is kapott valahonnan egy fegyvert, és még a Halál Angyala is megjelenik a hátsó ülésen. Ez most komoly, kérdezi Lana a Halál Angyalától. Igen, halálkomoly, de hé, jó hír, hogy Ethan saját magával végez inkább. A rossz hír, hogy ennek következtében Lana autóbalesetet szenved el és visszakerül Briarcliffbe. Ez most komoly, kérdezem én.

kép08_resize.jpg

Ahh. Mindeközben Jude nővér még mindig a nácivadász lakásán van, és éppen hívná a rendőrséget, amikor, meglepetés! egy üveg whiskyt pillant meg a telefon mellett, plusz a Halál Angyalát, amint az éppen az örök (náci)vadászmezőkre bocsátja az öreget, itt valami felettébb gyanús. Ó igen, és a tévéképernyőre ragaszott újsághirdetés az elgázolt kislányról, alatta pedig a vérrel mázolt GYILKOS felirat sem tűnik túl biztatónak, de térjünk csak vissza az előző gondolathoz, szóval van whisky?

kép09_resize.jpg

Jude nővér visszatekeri a szalagot 1949-be, alkesz múltjának egyik szomorú fejezetéhez, amikor is arra ébredt, hogy kirúgják a melóból és még a rendőrség is ki akarja hallgatni az elgázolt kislány ügyében. Nem is marad más megoldás, mint isteni sugallatra (nevezzük annak, hogy részegen pont egy apácazárda előtt kötött ki) beállni apácának.

kép10_resize.jpg

Vissza 1964-be, az isteni sugallat most eléggé hiányzik, viszont van helyette whisky. És egy borotva, amit Démon nővér hagyott hátra Jude nővérnek. Mi lesz ebből?? Semmi, egy Jude nővér nem lesz öngyilkos. Egy olcsó kis étterem koszos mosdójában legalábbis tutira nem.  A Halál Angyala viszont erről egészen más véleményen van, szerinte Jude nővér most sokkal szomorúbban hívta őt, mint eddig bármikor. Még annál is, mikor elhagyott a vőlegényem az esküvő előtti nap, amikor közöltem vele, hogy a szifilisz miatt, amivel ő fertőzött meg, soha nem lehet gyerekem, kérdezi a Golden Globe-jelölt (csak mondom) Jessica Lange. Vagy amikor elgázoltam azt a kislányt? Na, tudod mit, még egy apróságot el kell intéznem, aztán térjünk csak vissza erre a borotvapengére, zárja le a beszélgetést Jude nővér, az étteremben dolgozó pincérnők legnagyobb örömére, akik szerencsétlen magában beszélgető alkesz hajléktalant már éppen Briarcliffbe akarták küldeni. Jaj. Tudom ám, hogy ez nem csak poén volt.

kép11_resize.jpg

Az a bizonyos apróság pedig az lenne, hogy bevallja az elgázolt kislány családjának, hogy 15 évvel ezelőtt ő ölte meg a lányukat, a kis Missyt. Abban a pillanatban azonban, ahogy belekezd a vallomásba, na kivel találja szembe magát? A kis Missyvel, aki persze már felnőtt nő, sőt anya, nagyon is él is virul. Hoppácsak. Jude nővér megkönnyebbülten elnapolja a vallomást, annál is inkább, mert a családfőről meg kiderül, hogy vendettát hirdetett a gázoló ellen. Mindenesetre a vallási krízis úgymond megoldódott, Jude nővér újult erővel térhetne vissza Briarcliffbe, de…

kép12_resize.jpg

… kicsit későn, mert már új seriff van a városban, Démon nővér. Lúzer Lana éppen tőle kér segítséget Thredsonnal szemben, nem is sejtve, hogy Démon nővér elkötelezetett rajongója Bloody Face munkásságának.

kép13_resize.jpg

Már-már teljes a reunion, csak Jude nővér hiányzik, mert időközben Kit is visszatért az intézménybe (megszökött az őrizetből), és szinte semmi sem választhatja el, hogy Grace-t megmentve együtt elsétáljanak a naplementében… csak egy apáca. És egy zombi. És egy őr, aki véletlenül lelövi Grace-t. Ezt leszámítva jó volt a terv. De hát, ahogy Grace mondaná, ilyen a szeláví. Kitet visszaviszik a régi cellájába, Grace-t pedig…

kép14_resize.jpg

… hogy hova, azt csak az UFÓ-k a Halál Angyala tudja.

Címkék: ahs
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.12.17. 12:26:15

Hát..... komolyan kíváncsi leszek, mit és hogyan akarnak kihozni ebből az egész katyvaszból az évad végére.
Lily Rabe -ugye, ő Démon Nővér?- nagyon jön fel nálam, ami a színészi képességeit illeti. Valami elképesztően bájos, ahogy csitri módjára évődik.
Na spoiler OFF.

Az epizód egyértelműen Jessica Lange jutalomjátéka. Önmagában is, de mikor ott van mellette Frances Conroy, na onnantól.... félelmetes az összhang kettőjük között. Bárkinek is tűnt fel legelőször, kitüntetést neki. Mesterien sziporkáznak. Utoljára tán K.Sutherland bérgyilkosos-gyóntatós remekénél voltam így megbűvölve egy egyszerű kétszereplős dialógustól. Tetszik az egész. Tetszik, hogy a második évadra teljesen az ellentettjére cseréltek fel mindent, és míg ott Jessica volt fölényben, addig itt ő játssza a szabódó, tépelődő, nyugalmat áhító, megtört lelket. És hát.... picivel több méltóság jutott az egyenlet másik szereplőjének is, a korábbi "félszemű, végletekig kétségbeesett, perverz, halott szobalány" szerep után.

Ó, jaj, fényképezést ki csinálta? Itt toporzékolok, hogy én is olyan szép akarok lenni majdanában, mint Lange nagyasszony. Utoljára tán Brad Pitt láttatta a kamera mögül ilyen csodának a "kisfeleségét" (+gyerekek) a Daniel Pearl-filmben.

Jelzem, ha rajongói klubot kell választani, én az ufókkal vagyok. Itt már csak ők segíthetnek. (mint az Ördög Moszkvában Bulgakovnál, haha)

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.12.17. 14:43:49

Majdnem jöttem a strandpapuccsal. Olvasáshiányra volt szükségem.

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.12.17. 14:56:20

elszédültem a giftől
és nyulas szendvicsnek olvastam
de egyébként olvasáshiányom orvosoltad :D

foxglove (törölt) 2012.12.17. 15:57:27

@neccharisnyás útonálló: igen, Lily Rabe:)
már az előző évadban is felfigyeltem rá, olyan különleges kisugárzása volt. akkor is az ő jelenetei voltak a kedvenceim (tudod, a csecsemőszörny-vonal:))
és teljesen mást alakít most, mint akkor és mégis mindkettő hiteles nekem.
szóval nagy rajongója lettem:)
a többivel (is) egyetértek:)

foxglove (törölt) 2012.12.17. 16:03:04

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat:
:)

nyulas szendvicsekre biztos azért gondolsz, mert az avidra pillantottál. nagyon cuki ez a kis nyuszi rajta. bár én a macskákat jobban kedvelem.

de ne mondd h nem volt ijesztő már akkor is? (Ethan)

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.12.17. 17:53:50

@foxglove: vigyen el a szen-TJ-ánosbogár... majd keresek macskát is :P
ó én imádtam a Lostban Ethant, kis genyó :D de sokat elmond h a kedvencem Ben Linus volt de ez nem az a fórum :D

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.12.17. 19:45:44

@foxglove: nem lep meg
8-kor dolog van a kuzinéknál ok?

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.12.17. 20:34:44

Még mindig szeretem ezt a posztíró Hölgyet olvasni. Minden tiszteletem az Övé. ( És nem nyaltam:D)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.12.18. 06:47:55

@foxglove:
Te jó ég! Ő játszotta az elsőben.....?!!!!
Hol az úristenbe rejtőzködött eddig ez a nagy halom tehetség? Eszem megáll az alkotó gárdától.

Connie Brittont meg, köszönöm szépen max. BF maszkjaként akarom viszontlátni. Vagy úgy se. Elvan ő abban a country sorozatban. Jó messzire tőlem. :-)

foxglove (törölt) 2012.12.18. 09:51:15

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: :)

@neccharisnyás útonálló: igen-igen, az orvos feleségét! Döbbenetes szerintem.
C.B. pedig csúnya dolog vagy sem, de nekem sem hiányzik. Egyszerűen nem illene bele a mostaniak közé, másrészt meg én úgy látom, hogy a horror-vonal, főleg amit Murphy csinál, nagyon nem az ő stílusa.
Érdekes, hogy Jessica Lange-ről meg ki gondolta volna, hogy ez ennyire jól fog állni neki? Nagyon nagy mákja van vele Murphynek:)

9Kitti2 2012.12.19. 13:24:32

áááá megérte érlelni a posztot, mert jó hosszú lett és nagyon szuper! :))

foxglove (törölt) 2012.12.20. 13:28:08

@neccharisnyás útonálló: aztak*va, köszi, ezt most meg kell mutatnom valakinek:D

ő-szinte 2013.02.01. 22:46:12

@foxglove: NA MI VAN ÖCCCCCCCCCCSSSSSÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉM ? ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

foxglove (törölt) 2013.02.01. 22:47:41

@ő-szinte: sírok:DDD
te bekollagéneztél:D

ő-szinte 2013.02.01. 22:58:39

@foxglove: áááááá, csak sok SVEPSZT ittam ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
de üt ;-) :-DDDDDDDDDDDD

jamesz 2013.02.05. 09:40:41

Kicsit felturbózva, de ezen jót röhögtem:-)))

www.youtube.com/watch?v=HGXkt_1Bw_4

foxwithoutgloves (törölt) 2013.02.05. 16:37:52

@jamesz: köszi, jó volt:)

Jövő héttől vszínű jön folyt., ha vkit még érdekel, jó lenne befejezni:)

foxglove (törölt) 2013.02.05. 16:39:22

'ssszameg, rossz nicken írtam:D
süti beállítások módosítása