Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 2x08 - Raving

2013. október 11. 11:00 - Smiley93

Menősráccal nyitjuk az epizódot, aki jegyet megy venni arra a bizonyos elit bulira, amire a múltkor Matt invitálta Allisont. Végig transzban van a srác, vélhetően a Csuklyás Rém irányítása alatt cselekszik. Farkasfiú persze rajta tartja a szemét, így mindjárt rájön, hogy élet-halál kérdése jegyet szerezni erre a bulira, csak hát nagyon húzós az ár és Matt nem, nem tud kölcsönadni egy kisebb vagyont.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 215807.bmp.jpg

Eközben Stiles és Zsaruapu (utóbbi némi húzódozása után) végre-valahára közös nyomozásba fog, és egykettőre feltűnik nekik, hogy A) Gonoszgyík minden eddigi áldozata egykorú volt, akikkel B) véletlenül Isaac balesetben meghalt bátyja is épp egyidős lenne és C) mind Harrishez jártak órára, aki a múlt epizódban a matricás kocsijával amúgy is gyanúba keveredett ugye. Ez nem mást, mint egy osztályt jelent, felütik az évkönyvet, hogy is néznek ki a potenciális hullajelöltek, az egyikük jé, pont az elit bulira jegyeket áruló csajszi, megvan a hetihulla. Főcím.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.25. 232023.bmp.jpg

Vadászéknál családi program van, azaz Vadászapu viszi hullanézőbe a lányát. Elmondja, amit a család kifundált, azazhogy adott a Gonoszgyík meg a Csuklyás Rém, és ezek ketten gyilkolásznak Beacon Hillsben és randalíroznak a suli könyvtárában, amit ugye Vadásznagyapó okos kamerái rögzítettek, de nem egészen. Szóval jó lenne, ha Allison elmondana mindent bármit, amit tud. Például, hogy ki irányítja Gonoszgyíkot.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 220039.bmp.jpg

Eközben a farkaskomák a világ legjobb fej munkaadójánál gyülekeznek: Főfarkas magával hozza első bétáját is, ez nem tetszik Farkasfiúnak, az meg a Dokinak nem, hogy Főfarkas még mindig inkább kinyírná Menősrácot, mint megmentené, úgy tűnik, valahogy elment a füle mellett Farkasfiú múlt epizódbeli ultimátuma. Na de egyelőre félreteszik az ellentéteket, lehet ötletelni, hogyan s miként rendezzék le Gonoszgyíkot meg Csuklyás Rémet. A bénító méreg ellenszere nincs a birtokukban, már ha létezik egyáltalán, meg a hüllő kvázi halhatatlannak látszik. Egyetlen gyenge pontja a víz, pedig Menősrác remekül úszik, egyenesen az úszócsapat kapitánya. Ergo Csuklyás Rém küzdhet vízfóbiával, tehát két gyilkost keresnek. Hát ezt már Vadászapu elmagyarázta egy jelenettel előbb. A lényeg: Dokinak van valami pora, amivel Gonoszgyíkon keresztül a mesterét is becserkészhetik, klasszikus két legyet egy csapásra.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.25. 233607.bmp.jpg

Másnap suliba menet Scotték a lehetséges jegyszerzésről értekeznek, mikor Matt akadékoskodik egy sort a könyvtáras incidens okán, miért nem került senki büntibe, mikor ő komolyan megsérült? Mert az ezredrangú ügy, azért, közli vele Stiles (az igazságot). Farkasfiú próbál udvariasabb lenni, már csak azért is, mert kéne jegy, Matt meg neten szerzett kettőt, a mázlista. Hőseink már kevésbé azok, a lacrosse-öltözőben Meleg Dannynél kuncsorognak belépőkért, de még így sem kapnak, ráadásul Menősrác is sikeresen kikerült a radarjukból. Isaac megelégeli a szerencsétlenkedésüket, és némi farkasszupererőt bevetve hipp-hopp kierőszakol két szerencsétlenből két jegyet, mi köszönjük.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.25. 234700.bmp.jpg

Allison meg Farkasfiú egy üres osztályteremben találkoznak titokban: a csaj megosztja Scottal a hullaházas látogatáson szerzett infókat, azazhogy Vadászék igencsak képben vannak Gonoszgyík-ügyben, cserébe Farkasfiú a Vadászanyu-féle ceruzahegyezős beszélgetést panaszolja be, szóval az a jelenet csak kívülállóként volt vicces. Scott olyannyira beijedt tőle igazából, hogy felveti, talán másokkal kéne a nyilvánosság előtt mutatkozniuk, alkalmasint tovább is menni ennél, az tutira elaltatná a gyanakvást. Na, micsoda mázli, hogy ez az Allison-mániás Matt gyerek épp az előző részben állt elő azzal a flancos bulival. Farkasfiú lelkesen bólogat, ez kell nekünk, meg pár csók Vadászanyu előtt. Mármint nem olyan igazi, na. A pár igen elégedett magával, most jól átverik Vadászszülőket, csak hát az egész megbeszélést Vadászanyu sasolta, bukta van, és még csak nem is tudják.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 220644.bmp.jpg

A világ legjobb fej munkaadója Farkasfiúval meg Stilesszal ismerteti az esti tervet: kapnak egy nagy adag kutyaaltatót, attól Gonoszgyík egy kicsit lomhább lesz majd a szokásosnál, a kulcsszerep pedig Stilesé, azaz a vörösberkenyepor szétszórása az épület körül, amivel Gonoszgyík és Csuklyás Rém csapdába esnek, juhé! De csak ha Stiles hisz benne, persze. Vadászék is estére terveznek nagy akciót, minekután Allison elejtette az infót, hogy Menősrác az ominózus bulin fog portyázni. A csaj feladata, hogy Menősrácot egy néptelen szegletbe csalja, aztán jelezzen Vadászéknak, hogy a préda előállt. Miután Allisont elküldik a szobájába, Vadásznagyapó azért tisztázza a dolgot: természetesen a préda elfogása után annak kinyírása történik, de erről Vadászapu jobbnak látta a lányát nem értesíteni.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.26. 00345.bmp.jpg

Este Stiles épp elindulna a küldetésre, mikor hazaérkezik Zsaruapu, aki azonban már nem is zsaru többé: tekintve, hogy a fia ellopott egy rabszállítót, aztán meg távoltartási végzést is kapott a nyakába, a felsőbb hatalom úgy döntött, Zsaruapu nem áll az erkölcsi feddhetetlenség csúcsán. A hír érthető módon tönkrevágja Stiles kedvét is, ráadásul Farkasfiú is magára hagyja egy rakat kiszórásra váró csodaporral, miután felfedezi a két régebbi Derekbétát a buliban.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 220942.bmp.jpg

Pedig még nem is sejti, hogy a legnagyobb problémát nem ők okozzák, hanem Vadászék. Ezt Allisontól tudja meg, aki Mattel randizna itt, csak Farkasfiú félrehívta, hogy felhívja a figyelmét a veszélyre, ekkor derül ki, hogy Vadászék is itt akcióznak ma, támadt egy kis kommunikációs zavar, azt hiszem. Allison persze bármit megtenne, csak hogy helyrehozza a fiaskót, de Scott nem kér belőle, majd ő intézkedik.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 221124.bmp.jpg

Ez az intézkedés azt jelenti, hogy Isaacet megbízza Menősrác benyugtatózásával, odakint meg Főfarkas tartja a frontot Boyddal Vadászék ellen. Egyik sem megy zökkenőmentesen, de hát csak sikerül befecskendezni a szert Menősrácba, hogy némi pozitívum is legyen az estében. Amúgy viszont gáz van, mert Stilesnál idő előtt kifogyott a por, Farkasfiút meg Vadászanyu gázolja el, és gondolom, ez még csak az este könnyebbik része volt.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.26. 02002.bmp.jpg

Stiles szerencsére visszaemlékszik Állatdoki javaslatára, megpróbál hinni benne, hogy a por elég lesz, és lőn csoda: elég lett, tapsot neki! Vadászanyu nem vár tapsot Farkasfiútól, bár határozottan büszkének tűnik magára, amiért zseniális tervet eszelt ki, és farkasölőpárologtatóval nyírja ki Scottot. Bájos anyós.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 221735.bmp.jpg

Menősrác is pont csak annyira bájos eszméletlenül, mint Vadászanyu vagy éppenséggel önmaga legjobb formája: még így is simán kettétöri Isaac kezét, aztán a Csuklyás Rém üzen nekik. Elárulja, hogy ők most ketten vannak Menősrácban, és hogy mindenki, akit kinyírt, megérdemelte a dolgot, elvégre gyilkosok voltak. Vagyis nem biztos. De azért megölték őt. A hallgatóság ezen pöttyet fennakad, nem értik a dolgot, most Csuklyás Rém halott vagy nem, de az meg begőzöl, és máris kezd Gonoszgyík formát ölteni. Hőseink menekülnek hanyatt-homlok, el kéne torlaszolni az ajtót, erre Gonoszgyík a falon át távozik, mehet kinyírni a jegykiadó csajt.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.26. 113451.bmp.jpg

Vadászanyu is hasonlóan jól áll a gyilkolással. Elégedetten ecseteli Farkasfiúnak, hogy majd mindenki azt hiszi, asztmás rohamot kapott aztán annyi, nem ez lenne az első eset a történelemben, hogy valaki ilyesmibe belehal. Scott eközben már farkasalakban kínlódik tovább, de mit sem ér vele, mert hát még csak falkája sincs, egy omegát meg senki se ment mg. Na, itt téved Vadászanyu: Scott egyáltalán nincs egyedül, vonyítását Főfarkas hallja meg. Rá is parancsol Stilesra, hogy semmisítse meg nagy művét, a védvonalat, amivel annyit szenvedett szegény, mert különben a farkaskomáknak se ki, se be, aztán így nem menthet haldokló Scottot.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 221955.bmp.jpg

Porkör megszakítva, Főfarkas szalad. Gyorsan lerendezi Vadászanyut és kimenekíti Farkasfiút, mégiscsak jó az alfa a háznál. Allisonra Vadásznagypapi hozza rá a frászt (megint), az akciónak vége, ideje hazamenni. A csaj szerint tiszta katasztrófa az egész, ám Gerard igencsak elégedett, felteszem, nem az optimista életszemlélete okán. Zsaruapu szolgálaton kívül csekkolja a legújabb hullát, sajnos nincs rajta a rész elején összedobott listán, eszerint az elmélet bukta.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.26. 114948.bmp.jpg

Állatdokinál nagy forgalom van ma: egyrészt Főfarkas ide hozta kikúrálni Farkasfiút, a végén még egy köszönömöt is kiprésel magából a Doki szolgálataiért, történelmi mérföldkő. Másrészt meg itt eszi a fene a pszichológus-franciatanár Miss Morrellt is, aki többet tud, mint hinnénk, igazából annyit, mint a világ legjobb fej munkaadója, legalábbis valami nagy közelgő veszélyről, de ez egyelőre maradjon titok sok bajtól sújtott hőseink előtt (is). A záróképeken Vadászanyu botorkál oda a férjéhez, egy tenyérnyi Derekharapással a vállán, na, most kiderül, mit javasol a Vadászkódex ilyen esetekre.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.12. 17:40:29

De vajon micsodácska vajon az Állatdoki, és Ms Morrell? Szétizgulom magam.
Azt meséltem már, imádom VadászAput?*
(ne már, megint pasizok. Fúj, Biri, köpöd ki!)

*Odáig vagyok érte, shhshhss

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.12. 18:54:16

Vadászanyu túl keveset szerepel, pedig olyan sokat ki lehetne bányászni a szerepéből.

Smiley93 2013.10.16. 20:20:47

@aggyistenbiri: Ó mennyi rejtély :D
Te elég Vadász-párti vagy :P A Vadászanyus megállapítással pedig egyetértek:) (az első évadban méltatlanul keveset szerepelt... szinte észre sem lehetett venni, hogy létezik szegény:O)
süti beállítások módosítása