Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haláli zsaruk 1x08 - Joint Custody

2013. október 02. 13:00 - Gabba

A csoportterápián kezdünk, kedvenc dokinénink szokásos dögös rucijainak egyikében vezeti a beszélgetést, aminek mostani témája a felelősségvállalás. Wes ezt kihasználva fel is veti, hogy Travis mennyire figyelmetlen, nem tud vigyázni semmire, például pár hét alatt már az ötödik tűzőgépet hagyja el az irodában, ezért mindig az övét kéri el. Ő meg persze nem adja neki oda, nevelési célzatból. A többiek arra lyukadnak ki, hogy Wes így próbálja irányítani a társát, ha már a saját életét nem sikerül neki, dr. Ryan meg úgy fogalmaz, West zavarja Travis lazasága. Travis hevesen bólogat, a szőke nyomozó viszont egy emberként tiltakozik.

Joint01

Váltunk, déli órák valami parkban, ahol Wes és Travis irányításával rendőri erők figyelnek meg egy Luis Garza nevű potenciális kábszerdílert. Váratlanul egy csuklyás alak lép oda Garzához és kétszer rálő, ez így nem fasza, a rendőrök minden irányból előzúdulnak, köztük a pilotból megismert csinos Randy Fletcher a kutyájával, Hudsonnal. A német juhász nekiugrik a csuklyásnak, de az lerázza magáról, vállon lövi Randyt, majd kocsiba ugrik és elhajt. Szerencsére Fletcher sérülése nem súlyos, de azért jópár napig kórházban marad, itt látogatja meg két nyomozónk Sutton százados kíséretében. Addig viszont mi legyen a rendkívül okos és megbízható Hudson kutyussal, aki akció közben még a lövöldöző nadrágjából is kiharapott egy darabot? Természetesen Wes és Travis kapja meg Hudson közös felügyeleti jogát (erre utal az epizód címe), meg persze a kutyával követendő napirendet és kedvenc kajáinak listáját. Csak nehogy rá is úgy vigyázz, mint a tűzőgépedre, veti oda Wes Travisnek.

Joint02

Suttonnak a betegágy mellett kell megtudnia, hogy annak idején Travis és Randy járt egymással (randizott Randyval, he-he), alaposan meg is lepődik ezen, szerencsére azonban eltekint attól, hogy utólag töltsék ki az erre vonatkozó hivatalos papírokat. A kapitányságon a százados eligazítást tart: a nyomozást Wes és Travis fogja vezetni, két szálon: vagy egy rivális banda lőtte le Garzát, akikkel üzletelt és valamiért berágtak rá, vagy szerelemféltés van a háttérben, Garza ugyanis ráhajtott egy másik HMCS (helyi menő csávó), bizonyos Barrett nőjére. A parkbeli merénylő balkezes, és a lövedékek alapján ismert a fegyver típusa is, ezüst színű Desert Eagle 357-es. Az eligazítás végén Sutton kiadja az ukázt: mindenki küldjön pozitív energiát a kórházban lábadozó Fletchernek, ezért álljanak körbe, fogják meg egymás kezét és mondják hangosan: „Pozitív ion vagyok az univerzumban!" Ez a csávó kész van teljesen.

Joint03

Lássuk először a rivális banda vonalat, Wes és Travis indul felkeresni a fedőszervként működő Lone Wolves (Magányos Farkasok) lövészklubot. Travis rutinosan West állítja a bejárati ajtó fölötti kamera látóterébe „te árjának nézel ki" felkiáltással. A csel beválik, ajtó nyílik, odabent a keményre gyúrt White Angol Saxon Protestant fiatalok megdöbbent arccal figyelik a Wes mögött beszambázó feketepákót. Itt lehet jelentkezni a lövészklubba?, kérdezi Travis vidáman. Nem, kicsit délebbre, Afrikában, válaszolják röhögve a szimpatikus fiatalok. Pedig hoztam fegyvert is, mondja erre Travis stukkert rántva, példáját Wes is követi. Mexican standoff jelenet, mindenki sakkban tart mindenkit, de mit látunk? Az egyik WASP csávó a bal kezében ezüst színű Desert Eagle 357-est szorongat. Kettős egyezés tehát, a nyomozók a rendőrségi jelvényük felmutatása után már terelik is kifelé a modern Ku Klux Klan tagot.

Joint04

A csávó tiltakozik, ő ugyan nem lőtt le senkit, alibije is van: előző nap délben egy Ramszesz nevű bárban karaokézott. Igen, és az milyen bár, aranyapám? Hát olyan izé..., másféle..., egy bizonyos közönség jár oda, dadogja a fickó. Persze melegbárról van szó, na tessék, a marcona külső milyen gyengéd belsőt takar. Wes már hívja is a kollégákat, hogy ellenőrizzék le a csávó alibijét, aki eközben meleg szavakkal (he-he) dicséri Travis zöld szemét. Kék a szemem, hárítja el Travis a nem kívánt bókot. Hudson körbeszaglássza a fickót, de nem ad jelet, majd befut a telefon is, rendben van az alibi, mehetünk vissza az őrsre.

Joint05

A kapitányságon Travis közli, hogy neki este randija lesz egy bizonyos Kellyvel, aki a múltkor továbbképzésen a trénere volt, Wes arcára kiül a már sokszor látott „hát-ezt-nem-hiszem-el-ez-a-csákó-minden-szembejövő-nőt-megdug" kifejezés. És már itt is a várva várt este, Travis lakásán a párocska hamar a lényegre tér, továbbképzés szemből, hátulról és oldalról, Hudson kutyus azonban féltékeny, hiszen ő még anno úgy ismerte Travist, mint aki Randyval intimtornázik. Nemtetszésének hangot is ad erőteljes ugatás formájában, ilyen zajban bizony nem lehet akciózni, Travis ezért jobb híján West tárcsázza, hogy vigye el a kutyát, megtesz mindent, csak vigye már. Oké, akkor holnap a terápián valld be, hogy igenis elhagytad a tűzőgépeidet, mondja diadalmasan Wes, a merevedéssel küzdő Travis persze mindenbe beleegyezik. A szállodai szobában Wes hiába próbálja Hudsont a sarokban lefektetni, a kutya mindenáron az ágyon akar aludni, nyilván ezt szokta meg. Persze Hudson a kitartóbb, így a két jószág nemsokára egymás mellett hortyog a takaró alatt.

Joint06

Travis másnap a terápián nagy nyökögve beismeri, hogy egy randi miatt nem tudta teljesíteni, amit elvállalt, de szerencsére Wes segített, amiért igen hálás. A szőke nyomozó elégedetten vigyorog, majd figyelmeztetően emel egyet a szemöldökén, mire Travis folytatja: És valóban elvesztettem a tűzőgépeket. Dr. Ryan kedvesen megkérdezi, milyen érzés volt bevallani ennyi mindent, mire Travis: Mint a gyökérkezelés. A duó ennek örömére gyorsan össze is szólalkozik megint, mert Wes szerint kiderült, hogy Travis nem tud vigyázni a kutyára, a hajtépést a dokinéni akadályozza meg, aki kompromisszumot javasol: nappal Travis legyen a kutyuval, éjjel Wes.

Joint07

Ennek értelmében az őrsön a nappali szolgálatos Travis sajtos pufival tömi Hudsont, a konyhába lépő Wes egyből tiltakozik: Ne adj neki ilyen szemetet, olvasd el a zacskón, milyen összetevőkből készül! Ugyan már, a kutya nem tud olvasni, viszont szereti a sajtos pufit, igaz-e, Hudson-budson, hárítja el Travis az illetéktelen beavatkozást. Belép Sutton, aki először szintén kutyuli-mutyulizik, majd közli, hogy az anonim bejelentővonalon jelentkezett valaki és megadta Barrett címét. Ne már, a bejelentővonalat csak az elmebetegek használják, tiltakozik a páros. Negatív felhő helyett tessék pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, és meglesz az eredmény, na menjenek, búcsúzik a százados, én meg röhögök magamban, mert erről beugrik a Kelly hőseiből Csodabogár, a félbolond tankparancsnok és az ő negatív hullámai.

Joint08

Megérkeznek Barrett házához, lepukkant környék, a ház is elhagyatottnak tűnik, viszont a szemeteszsák tartalma friss. És mit találnak a zsák mellett nem is nagyon eldugva? Egy ezüst színű Desert Eagle 357-est, bár a hozzá tartozó bal kéz hiányzik. Bentről motoszkálás, majd Barrett kiugrik, Wes üldözni kezdi, Travis a másik irányból keríti, és a sarkon túl sikeresen földreviszi a menekülőt. Nincs is pisztolyom, nem lőttem le senkit, hajtogatja a csávó a földön fekve, majd ügyvédet kér. Az őrsön kihallgatják, de Hudson nála sem fog szagot, így el kell engedniük, bár közben a fegyverszakértők jelentéséből kiderül, hogy a megtalált pisztollyal lőtték le Garzát. Úgy tűnik, valaki Barrettre akarja terelni a gyanút.

Joint09

Este a szállodában a főállásban drogkereső Hudson folyamatosan ugat, mert az emeleten valaki füvet szív. A vendégek panasza nyomán az igazgató kénytelen eltávolíttatni az ebet, Wes először Travist hívja segítségért. Ő azonban a sokadik menetet gyűri Kellyvel és „te vagy az éjszakai bébiszitter" felkiáltással elhajtja West. Így életbe lép a B verzió, Wes Alexet hívja, aki persze nem tud nemet mondani, így Wes az éjszaka közepén kutyástól beállít exnejéhez, aki addigra már elő is készítette a kanapét a nappaliban. Hudson azonban sehogy sem találja a helyét, rohangál fel-alá, így a két újdonsült gazdi a kanapén ücsörögve simogatja, közben andalító jazzt dúdolnak neki. Kenny G be is válik altatónak, olyannyira, hogy közben Alex is elszenderül, így idilli hármasban szundikálva hagyjuk őket magukra.

Joint10

Másnap reggel Travis azzal fogadja West, hogy sikerült kinyomozni, honnan érkezett az ismeretlen hívás előző nap: egy benzinkút melletti nyilvános telefonról, a biztonsági kamera felvételén látszik is a csuklyás alak és a közelben parkoló spécileg turbózott Fordja. Beszélgetésüket váratlan hír szakítja félbe, a konyhában öntudatlanul fekszik Hudson, mellette nyitott mosószeres flakon, lehet, hogy abból ivott? Rohanás az állatkórházba, ahol kimossák a kutya gyomrát és újabb meglepetés: mosószer nyomát nem találják, viszont előkerül három sztrichnin tabletta, tehát valaki meg akarta mérgezni a kutyát! És itt a kapitányságon, tehát az illető rendőr! Szerencsére Hudson hamar lábra áll és kiengedik, nyomozóink pedig titkosan egyeztetnek Suttonnal.

Joint11

A parancsnok összehívja az állományt és emlékbeszédet tart a szolgálat közben elhunyt kutyáról, őt ismerve ez legalább fél óra, Weséknek tehát elegendő idejük van, hogy a néhai kutyával végigszagoltassák a rendőrségi öltözőt. Hudson végre szagot fog, és erőteljes hangjelzéssel kaparni kezdi Jim Hawkes nyomozó szekrényét. Hawkes kocsija spécileg turbózott Ford, nocsak, és a GPS szerint a fazon minden pénteken reggel 6-kor a kikötőben kezd, de nyilván nem Onedin kapitány érkezését várja. A hajnali napsugár így hát a kikötőben találja hőseinket, ki is szúrják Hawkesot, aki gyanús fickók gyanús csomagjait segít kipakolni éppen valami hajóból. Travis hangosanbeszélőt kap elő (ez pár részel ezelőtt is nagyon jól állt neki) és bejelenti, hogy a rendőrség körbevette a dokkot. Érkezik az erősítés, a gyanús fickók menekülnének, de nincs esélyük, Hudson hangos ugatással veti magát Hawkesra. Egy újabb korrupt zsaru mehet a börtönbe, yeah.

Joint12

Az izgalmas nap végén Alex érkezik Weshez, visszahozta Hudson gumijátékát, ami a múltkor nála maradt. Jót tenne neked egy saját kutya, akkor végre vennél saját lakást és gyakrabban mozdulnál ki, meg aztán ki is nyílnál, ad tanácsot az ex, majd némileg tétovázva lelép. Másnap nyomozóink meglátogatják a kórházat elhagyni készülő Randyt, lassan vissza kell adniuk Hudsont, de azért még délután kicsit levinnék a parkba gyakorlatozni. Randy mosolyogva beleegyezik, a nyomozók is távoznak, de a folyosóra kilépve máris összevesznek a helyes kutyasétáltatási technikákon, csak úgy zeng az épület.

Csendet kérünk, itt most kutyamód ordibálós terápia zajlik.

Joint13

Címkék: haláli zsaruk
84 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyauuuuu 2013.10.02. 20:18:37

Remek lett a hogyvolt! Még a végén megnézek akár egy részt is belőle :). Kutya tündéri, pacákok épp annyira sültbolondok, hogy jól álljon nekik, érdekes a cselekmény... Jó ez, na. A negatív hullámokért meg külön pirospont, imádom azt a filmet. Az Onedinhez hogyhogy nem tettél be linket? :)

higeona 2013.10.02. 21:27:02

@nyauuuuu: Mert az Odenint mindenki ismeri. :) Tényleg jó a hogyvolt, és mivel Biri még nem jelentkezett, ezennel kijelentem, hogy néha jól lecsapnám Travist. Bár Wes sem volt semmi, az enyhén anyukás aggódásával.

Gabba 2013.10.02. 22:14:08

@nyauuuuu: igenigen, hagyd csak magad elcsábulni, félre a negatív hullámokkal, egy sorozattal több már nem számít :)
Onedint azért nem linkeltem, mert kissé elhanyagoltam őkelmét mostanában, de persze nem véglegesen

@higeona: mindenki csak bántani akarja Travist, így ne csodálkozzatok, ha időnként megvédem :)

higeona 2013.10.02. 22:19:20

@Gabba: Nem csodálkozok. Nem értek egyet. :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.03. 20:40:02

@higeona: @Gabba: nem mindenki, egyelőre ketten vagyunk Higivel hivatásosak. (emiatt nagyon bírlak, hiegona:D)
Ahogy megígértem az elején, hogy minden poszt alá beírom, most is: Travist úgy kupán csapnám.
A 09/27-i rész viszont kicsavarta a kezemből a kalapácsot, amikor is (majdnem) mindent megtudunk mindenkiről. Majd a vonatkozó hv alatt már nem fogom kupán csapni, de egy tockos még járni fog neki.
És hát ellenben Wes. Odáig vagyok érte.

nyauuuuu 2013.10.03. 20:56:29

Na jó, és mikor jön az offolás része a dolognak? :)

higeona 2013.10.03. 23:30:36

@aggyistenbiri: Meg minden más miatt is nagyon bírsz, ugye? :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.03. 23:37:26

@higeona: Még nem tudom addig, amíg fel nem sorold a 'minden mást' :)

Gabba 2013.10.04. 10:17:59

@aggyistenbiri: @higeona:
na ugye...
igyekszem mielőbb eljutni odáig, de az egy poszt / hét fölé nem tudok menni momentán

Gabba 2013.10.04. 10:21:55

@aggyistenbiri: higi pl. csinos, okos és szereti a császármorzsát :)

Pácsó Ármándó 2013.10.04. 11:12:46

@Gabba: És a zsíros kenyeret? Ezen sok múlik! :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.06. 12:45:58

@Gabba: Tuti szereti! @higeona: naná, minden más miatt is :D Szeretem a csinos okos csajokat!:D (a császármorzsát nagyon nem)

higeona 2013.10.07. 07:50:38

@Pácsó Ármándó: @Gabba: Igen, szeretem a zsíroskenyeret (aggyistenbiri, eltaláltad), sőt a szalonnát meg a töpörtyűt is. Már ha ez jelent valamit.
@aggyistenbiri: Felsorolom egyszer a "minden más" listámat, nem kell előtte döntened. :D

Gabba 2013.10.07. 10:23:41

@higeona: ezt a választ vártuk :)

akkor a kövi posztba becsempészek némi töpörtyűt is

higeona 2013.10.07. 12:06:24

@Gabba: A töpörtyű akár a mostani poszban is szerepelhetett volna, mert egy nagyon hasonló (kutyás) eset kapcsán már szerepel az irodalomtörténetben (nem túl pozitív kontextusban ugyan, de kicsire nem adunk) Aki kitalálja, hogy melyik történetre gondolok, annak nem kell szerda éjfélig előállnia egy 10 000 karakteres érvelő esszével, aminek a címe: 'Ki kapja idén az irodalmi Nobel-díjat, és miért?'.

higeona 2013.10.07. 14:32:37

@nyauuuuu: @aggyistenbiri: @Pácsó Ármándó: @Dogla: Gyerünk, gyerünk, Nektek is szól! Lássam, hogy gondolkodtok!

Gabba 2013.10.07. 14:38:45

@higeona: pár éve hogyvoltoztam a Kántort, akkor az egész könyvet újraolvastam, de töpörtyűre nem emlékszem.

tippelnék még a Kutyaszívre, de azt meg annyira rég olvastam, hogy jóformán csak a címére emlékszem

higeona 2013.10.07. 15:03:31

@Gabba: Nem, tényleg nem Kántorról van szó, én is olvastam és vele kapcsolatban nem kerül szóba töpörtyű. A Kutyaszívet nem ismerem, szóval tutira nem arra gondoltam. :) De ismered szerintem.

higeona 2013.10.07. 15:14:19

Mármint azt, amire gondoltam.

Gabba 2013.10.07. 15:23:07

@higeona: annyit segítesz, hogy magyar vagy világirodalom?

Gabba 2013.10.07. 16:10:43

@higeona: akkor megvan, pont most hétvégén olvastam újra az illető szerző egy másik könyvét, abban is van kutya :)

de még nem írom le a megfejtést, hátha más is dolgozik még rajta

higeona 2013.10.07. 16:22:02

@Gabba: Jól van, lássuk, mire jutnak! De súgni nem ér!

Gabba 2013.10.07. 16:25:57

@higeona: hát úgy ismersz? :)

önző állat vagyok

higeona 2013.10.07. 17:00:59

@Gabba: Amúgy mit keresne nemzetközi irodalomban töpörtyű? Ha mondasz egy ilyen művet, még egy piros pontot is beírok.

Gabba 2013.10.07. 17:42:21

@higeona: jogos felvetés...

amúgy a Kutyaszívet nagyon ajánlom, elő is keresem otthon, ha már így kedvet csináltam vele magamnak

nyauuuuu 2013.10.07. 21:40:15

@higeona: Bocs, én passzolnám a kérdést. Ami nem sci-fi, esetleg fantasy, azt én nem olvastam. Ergo a 10000 karakteres esszét sem tudnám elkészíteni, mert sültparasztbunkó vagyok, és nem olvasok szépirodalmat. Bocsánat. Ha gondolod, szívesen írok ennyi karakterben összehasonlító elemzést Asimov és Pohl világképéről, esetleg a Végjáték jövőképének hasonlóságairól, vagy bármi olyanról, amit olvastam, de a töpörtyű és a kutya tuti nem az én műfajom.

higeona 2013.10.07. 22:15:47

@nyauuuuu: Szegénykém, nem volt gyerekkorod? Vagy csak akkor még semmit sem olvastál? Halmozottan hátrányos helyzet esetén nyújthatsz be kérvényt, hogy ne kelljen esszét írnod.

Gabba 2013.10.08. 09:18:46

jaj, egész éjjel nem aludtam, megfejti-e más, de ha nem, akkor most én: Fekete István: Bogáncs, amikor a rabolók tepertővel etetik meg Bodrit.

higeona 2013.10.08. 12:10:32

@Gabba: nyertél! sztrichnines töpörtyűvel ráadásul! de ez a többieket nemigen hozza lázba, ahogy nézem...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.08. 12:52:37

@higeona: A Caputzni-gate óta nem veszek részt találós kérdésekben. És rajzolni sem rajzolok :)

higeona 2013.10.08. 12:57:30

@aggyistenbiri: Áhááá! Ez mindent megmagyaráz! (nem)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.08. 15:49:04

@higeona: Gabba tett fel egy kérdést, hogyan nevezik Onedin kapitány vízhatlan főkötőjét hivatalosan. Tippeltem, nem nyertem, és utána még bele is dörgölték az orromat Pácsóval párszor. Ez a Kaputznie-gate. Azóta nem veszek részt kitalálósdiban, és rajzos pályázatban sem. (azért szeretsz még?) :DDDD

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.08. 16:13:30

@nyauuuuu: Ha kifogysz majd a néznivalókból: Real Humans.

nyauuuuu 2013.10.08. 16:46:18

@higeona: Volt gyerekkorom, szerintem nem is akármilyen. Öttől nyolc éves koromig faltam az indián regényeket, már amit akkoriban annak hívtak. Aztán nyolc évesen kezembe került egy Galaktika, és beleszerettem a műfajba. Mivel apukám gyűjtötte a sci-fit, bőségesen volt miből olvasnom, onnantól nem is kellett más. Valóban kimaradtak nálam (a kötelezőkön kívül) a klasszikus ifjúsági irodalmak, de én egy percig sem sajnálom. Tizenegy voltam, mikor először elolvastam a Gyűrűk Urát, ami elsodort a fantasy felé. Ez a két szenvedélyem vagyon, és tényleg nem olvasok igazán mást. Bocsánat. A gyerekemmel igyekszem más műfajokat is megismertetni, ígérem, tanár néni kérem! :)
@aggyistenbiri: Majd szólok, ha kifogyok, egyelőre még mindig Elementary, kb. hat rész van még az évadból hátra. Aztán még egyszer nekiveselkedem a Firefly-nak, mert ennyi ember nem tévedhet, szóval kap még egy esélyt. Aztán Doctor Who-t kellene néznem, egy-két részen kívül semmit sem láttam belőle. Na, ha ezeken túl leszek (cirka egy-két év :D), akkor majd szólok :D.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.08. 16:59:41

@nyauuuuu: Légyszives! Reagáltam arra, hogy szereted a scifit, és ajánlottam valamit. Semmit nem akartam erőszakkal letolni a torkodon. A többit ne rajtam verd le, ha kérhetném.

Gabba 2013.10.08. 17:18:08

@aggyistenbiri: caputznie gate, már bocs Margit, de azon a megfejtésen pont hogy nagyon röhögtem és meg is szavaztam neked egy különdíjat érte!

Onedin 2x07 alatt utána lehet nézni

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.08. 17:22:26

@Gabba: Jöhettél volna hamarabb is, Pista. Talán kisebb szarvasmarha lehettem volna. @higeona: Hát így történt. Egész pontosan.

nyauuuuu 2013.10.08. 17:41:33

@aggyistenbiri: Dehogy verem! Tettem egy csomó ilyen kis izét (:D), amiből tudhatod, hogy csak próbálkozom a tényváladék ismertetésével. És cuki vagy, köszönöm. :) Egyébként a sci-fi témájú filmek nekem valamiért nem szoknak bejönni. Írásban rajongok, látva meg fanyalgok rajtuk. Nem tom, mért. De más rajongók azért megmondhatnák, hogy ők is így vannak-e vele, vagy csak én működöm ilyen rosszul?

Gabba 2013.10.08. 17:44:35

@aggyistenbiri: a tények makacs dolgok :)

@nyauuuuu: kicsit feljebb arra utaltam, hogy a hétvégén olvastam újra a Kelét, benne Nyauval, aki egy évben kétszer tart lakodalmat, és meg akartam kérdezni, hogy FI könyve bejátszott-e a nicked választásánál. de így akkor nem valószínű

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.08. 17:56:55

@nyauuuuu: Akkor elnézést kérek. Magamból indultam ki. Időnként olyankor is használok ilyet meg olyat, mikor nagyon nem akarom pedig, csak rászoktattak. És mostanában nem használtam volna az ilyet meg az olyat. Pont itt. :D

Pácsó Ármándó 2013.10.08. 18:03:39

@aggyistenbiri: De a rajzban mérnem? Nem muszáj Kapucínert rajzolni!

@nyauuuuu: A fantasyt én is imádom, meg a másikat is.

@Gabba: @higeona: Sajnos csak most olvastam a kérdést. Gabba nyert volna úgyis, mert én nem a Bogáncsot tippeltem volna, hanem a Carduusra :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.08. 18:30:03

@nyauuuuu: @Gabba: Vannak olyan könyvek, amiket nem vagyok hajlandó elolvasni. És nem fogom szégyellni magam.

nyauuuuu 2013.10.08. 18:44:53

@Gabba: Mivel nem kérdezted, elmesélem :). Eredetileg meow voltam (ez egy filmből van, lehet ez is körkérdés, ki tudja, hogy szerepel meow egy számítógép képernyőjén, fekete alapon), az volt az eredeti nickem, de aztán kellett gmail-es postafiók. Na, ott a meow semmilyen kombinációjával nem boldogultam, minden foglalt volt. A nagyon sokadik sikertelen próbálkozás után úgy döntöttem, hogy akkor én magyarul fogok nyávogni, és mivel a sima nyau szintén foglalt volt, dühömben odanyomtam neki még egy pár u-t, csak úgy találomra. Na, az nem volt foglalt :). Aztán kaptam meghívást szerzőként a kmk-ba, de ott nem akartam az eredeti, énblogos nickemet használni, és ha már volt ilyen e-mailfiókom, akkor lett ilyen nickem is. A Kelét, bár a címét ismerem, sosem olvastam, sajnálom. Tulajdonképpen a Tüskevár és a Téli berek az, amit olvastam tőle (igen, kötelező volt :D).

nyauuuuu 2013.10.08. 18:47:03

@aggyistenbiri: Ne használj, drága, tőled az a szokatlan, ha használsz. Mindenképpen imádunk.

Gabba 2013.10.08. 19:06:18

@nyauuuuu: a Tüskevárról találsz itt a blogon jó hogyvoltot...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.08. 19:10:53

@nyauuuuu: Az jobban érdekelne, hogy mostanában miért vagy dühös.

nyauuuuu 2013.10.08. 23:08:00

@aggyistenbiri: Nem érzem magam dühösnek. Miből gondolod, hogy dühös vagyok?
@Gabba: Tudom :). A könyvre már egyáltalán nem emlékszem, a filmre is csak halványan, úgyhogy lehet, hogy időszerű lenne elolvasni a hogyvoltot :).
@Pácsó Ármándó: Ez rémesen undorító volt, már bocsánat, egészen felkavarodott tőle a gyomrom. És nem, én természetesen nem erre a filmre gondoltam. Abban két meredt izmú hím (na jó, az egyiknek egészen figyelemre méltó tekintete van időnként) és egy vörös nőci szerepel. Ez utóbbihoz kapcsolódik a meow.

Pácsó Ármándó 2013.10.09. 01:16:50

@nyauuuuu: Nem volt elég fekete az alap? :-)
Ugye nem valami manga volt? Ott szoktak helyes fülű macskanők lenni.
Szerintem is néha olyan érdes vagy mostanában

Gabba 2013.10.09. 09:33:00

@nyauuuuu: amúgy érdekes ez Fekete Istvánnal, ifjúkoromban képtelen voltam végigolvasni, kivétel a Bogáncs és a Tüskevár, bár ez utóbbit is inkább SP barátom nógatására, aki nagy horgász.

Manapság meg bármelyik könyve úgy beszippant, mint a Harry Potter. A Kele meg ráadásul csak a felszínen állatregény, mert kicsit mélyebbre ásva

Gabba 2013.10.09. 09:35:29

... komoly rendszerkritika van benne.

(franc a mobileszközökbe)

higeona 2013.10.09. 13:32:41

@nyauuuuu: Ne haragudj, nem akartam megbántani a gyerekkorod. Az indián regények, meg a Galactikát gyűjtő apuka nálam is adott volt, de valahogy mégsem lettem sci-fi rajongó. De én meg ezt nem sajnálom. Várjál csak, küldök egy ilyet, hogy elvegye mindennek az élet. :)
@Gabba: franc, bizony! én is úúúúútálom!

higeona 2013.10.09. 13:35:05

@Gabba: Fekete István és az ifjúkor: nekem apa kb ötéves koromban a Lutrát olvasta esti mesének.
A Harry Potter beszippant? Tök jó! Te vagy az első felnőtt, aki beismeri.

Gabba 2013.10.09. 14:05:31

@higeona: a Lutra lesz a következő tőle

amúgy persze, hogy beismerem HP-t, őszinte vagyok, ez nem derült ki eddig? :)

Gabba 2013.10.09. 14:59:34

@higeona: @nyauuuuu: Galaktikát az unokatesóm gyűjtött, minden évben náluk nyaraltam és elolvastam az előző egy év termését

Pácsó Ármándó 2013.10.09. 15:11:06

@nyauuuuu: @higeona: @Gabba: Ha jól emlékszem velem egy másik galaktikabeli fekete indián ismertette meg a Heli Koptert. De lehet, hogy Kele István volt a szippantós, aki az unokatesóm apja.
De nem biztos.

Pácsó Ármándó 2013.10.09. 15:23:05

Ja, és volt egy vörös macskánk (már öt évesen felnőtt!) aki sötétben nyávogott a számítógép képernyőjére ezért a sci-fisek nem hívták meg Közveszélyes Munka Kerülőnek, viszont szerette a Higiéniát meg a császármorzsát töpörtyűvel. Bár ez lutri, mint hogy terem-e évente a bogáncs a tüskevárban. Őszintén.

Gabba 2013.10.09. 15:37:25

@Pácsó Ármándó: van valami film, amiben a huttokkal kötözködőket a sarlacc szájába vetik... :)

higeona 2013.10.09. 15:41:05

@Pácsó Ármándó: Nem vagyok eléggé hozzádszokva még. 17 perce röhög egyfolytában. A többiek már rezisztensek? Vagy van erre valami gyógyszer?

Pácsó Ármándó 2013.10.09. 15:53:26

@Gabba: Asszem az a címe, hogy "Aki másnak sarlacc ás, maga hu(p)ttan bele" :-)

@higeona: Csak a Zsíros Gombba

nautilus64 2013.10.09. 18:52:14

@higeona: én is bevallom bátran, hogy Harry Potter világa beszippant, a könyveket majdnem minden évben újra olvasom, sőt most jártunk Londonban a Harry Potter stúdióban is...

higeona 2013.10.09. 19:16:08

@nautilus64: Most azt akarod, hogy irigy legyek? Hát, tudod mit?! Csakazér' se!
@Pácsó Ármándó: Ajjaj, mi lesz így velem?

nautilus64 2013.10.09. 21:21:42

@higeona: nem is azért írtam :-( csak gondoltam beállok a sorba...

Pácsó Ármándó 2013.10.09. 21:54:35

@nautilus64: Lehet, hogy én kezdtem ma hogy nem raktam ki a vigyor jeleket és ezért nem rakta ki Higeona se, de biztosan nem mérgesen mondta.

Engem nem szippantott be a HP :-)

nautilus64 2013.10.09. 21:59:17

@Pácsó Ármándó: @higeona: sőt, mindjárt átkùldöm a képekről a linket a HP kirándulásról... :-)

higeona 2013.10.10. 08:20:28

@nautilus64: egy pillanatra megijedtem, hogy komolyan vettél. :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 10:18:32

@nautilus64: A HP-t én is nagyon szeretem, vállalom névvel-arccal.

nautilus64 2013.10.10. 11:10:35

@aggyistenbiri: most jöttem rá, hogy a HP kétértelmű... :D szóval Harry Potter-t szereted vagy a Házi Pálinkát? :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 11:21:01

@nautilus64: Nem iszom töményet, soha. A család férfi tagjai világbajnok hp főzők, de akkor sem. Valóban Harry Potterékra gondoltam, és kedvencem 'Ermioni, ő az agyas a csapatban, Harry meg egy fajankó, aki mindenkit bajba sodor a meggondolatlan tetteivel.

nautilus64 2013.10.10. 11:30:49

@Pácsó Ármándó: nagyon jó, erre nem is gondoltam :)

@aggyistenbiri: egyetértek, Harry az aminek leírtad :) viszont a Hülye p... se rossz :D

Gabba 2013.10.10. 12:18:17

na még kicsit témázhattok itt, de nemsoká jön az új poszt

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 12:21:23

@Gabba: Klassz. Ez most az a rész lesz, amikor kiderül, hogy miért lettek ilyen tüskebökik a szereplők? mert azt bírtam.

Pácsó Ármándó 2013.10.10. 13:01:09

@aggyistenbiri: Ööö... szereted a Hülye P-t és vállalod névvel-arccal? Mégse vagy akkora nyuszi McFly!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 15:11:31

@nyauuuuu: Gyere a következő hv alá. Van dr who is :)
süti beállítások módosítása