Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 2x07 - Restraint

2013. október 01. 11:00 - Smiley93

A nyitóképeken éjszakai erdő kellős közepén lakókocsiban veszekedő pár, az ilyen jelenetek szoktak erőszakba fulladni, és ezúttal sem kell csalódnunk: Gonoszgyík keze nyomán a pasi hamar jobblétre szenderül, ám a csaj csak egy fenyegető arcbasziszegést kap, talán mert terhes, ki tudja? Véletlen viszont egész biztosan nem lehet, azért, mert most már Gyíkunk mestere is tiszteletét tette a helyszínen, sőt mi több váltott is pár szót a későbbi áldozattal, nofene. Főcím.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.19. 232548.bmp.jpg

Scotték még mindig az őrsön vannak, itt vitatják meg a fejleményeket az Allison-féle infó fényében: így már egészen világos, hogy csakis Menősrác Yodája lehetett az, aki gondoskodott róla, hogy a videónak lába keljen. Már csak meg kéne értetni Menősráccal, hogy ő Gonoszgyík, így elvezethetné őket az irányítójához. Hangsúly a „csak" szócskán. Ez egyhamar viszont nem fog megtörténni, tekintve, hogy Menősrác apja távoltartási végzést eszközölt ki hőseink ellen, így még a vécében sem környékezhetik meg Jacksont.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.19. 232848.bmp.jpg

Ráadásul ez már olyan fokú elkanászodás, hogy a szülők is hallatják a hangjukat: Zsaruapu próbálja rendszabályozni Stilest, akinek igazán nem kellett volna beégetnie a távoltartás ismertetése közben, kap is még ezért Menősrác apjától. Vadászanyu viszont egészen bekeményít, szobafogság, tv- és kocsibojkott, van itt minden, mi szem-szájnak ingere, de ami abszolút kiveri a biztosítékot: Stiles-megvonás, ez se működne egy percnél tovább. A végén már annyira kiakad, hogy Farkasfiú kis híján kitálal neki az összes eddigi epizódról, de szerencsére Stiles a háttérben úgy rázza a fejét, hogy majd leszakad, nem most kéne őszinteségi rohamokat produkálni, inkább vállalják a Beacon Hills Legrosszabb Fiai megosztott címet. Örökösen mármint. Mindeközben Menősrác röhög a markába, nagyon testreszabott neki a Gonoszgyík szerep egyébként.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.19. 233418.bmp.jpg

Főfarkas eközben a falkájának ad feladatot: Farkasfiú és/vagy Stiles bizalmi körébe kéne bekerülni, hogy elhintsenek nekik egy-két szaftos infót a Gonoszgyík & Mestere témakörben. A béták azonban nem képesek nyugton maradni, mindjárt itt a telihold és még az átváltozást sem tudják kontrollálni, így Főfarkas mehet egyedül Vadászékkal karmoskodni, miért is nem cuppannak le a gyíkbizniszről és fókuszálnak mondjuk az alap farkasképességek elsajátítására? Hát azért, mert Főfarkas – Vadászapuhoz hasonlóan – lemeózta Gerard furcsa viselkedését, mintha tudna valamit Gonoszgyíkról, amit ő nem, jobb lesz a körmére nézni. Téma lezárva.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.19. 234037.bmp.jpg

Eközben a Vadásznagypapi által felszereltetett kameraarzenált kicselezendő Allison a könyvtárban álcázva adja át Farkasfiúéknak a Menőcsaj által lefordított infók rendezői változatát. Eszerint a Kanima a bosszú eszköze, bár nem kizárt, hogy a mestere egyéb élőlények gyilkolására is ráveheti. Gonoszgyík meg nem más, mint egy félresikerült farkas, aki csak akkor válthatja a pikkelyeket szőrre, ha a múltjában lévő probléma, ami a keletkezését kiváltotta, megoldódik. Stiles a Bestiárium nélkül is megmondta volna, hogy Menősrácra ráférne úgy ezer óra terápia, milyen igaza van. Allison azonban az empatikusabb végén fogja meg a dolgot: Menősrác igazi szülei lehetnek érintettek, Stiles Menőcsajtól, Allison pedig magától Menősráctól próbálja megtudakozni róluk az igazságot. Scott is szeretne bezsebelni valami hősies farkas feladatot, de neki mára csak a kémia pótdoga jutott. Ki mint veti, ugye.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.19. 234702.bmp.jpg

Menősrác eközben már közeli rokonával, egy kígyóval haverkodik a suli kisállatszertárában vagy nem tudom, minek nevezzem ezt a helyet, nálunk tutira nem voltak hüllők a suliban, de hát ez Beacon Hills, más kategória. Szóval, csak úgy lenyel egy kígyót, remélem, ez csak valami értelmezhetetlen hallucináció volt, bár Menősrác szájából már nyúlt ki farkasmancs is, biztos a gének miatt. Mindenestre a nagy megrázkódtatásra megy zuhanyozni, Allison settenkedik utána a fiúöltözőbe, ahol titkos csodálójába, a kamerás srácba botlik. Az diszkréten rányomul, pont van két jegyem egy bulira, Allison lányos zavarában rá is bólint a dologra, na ezt magyarázza ki Farkasfiúnál.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.19. 235412.bmp.jpg

Egyelőre azonban küldetés van, Menősrác múltjának kutatására kell összpontosítani. Így tesz Stiles is, aki Menőcsajból próbálja kiszedni azt, amit tud, de nem mond el, pedig el akar. Na, ezzel nem jutottunk előbbre, viszont Erica megelégeli Stiles szerencsétlenkedését, és Gerard egyik kamerájának premier plánjában karmos kézzel falhoz keni a srácot, ordas hiba. Meg az is, hogy nem őt kérdezték először Menősrác szüleiről, akik nem messze innen fekszenek, egy temetőben. Többet persze csak akkor árul el, ha Stiles elmondja, miért érdekli ennyire a dolog. Sajnos azonban erre magától is rájön a csaj, így Menősrác lelepleződik, Stiles meg nem lesz okosabb, most őszintén, kinek jó ez?

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.20. 00048.bmp.jpg

Allison faggatózása, ha lehet, még katasztrofálisabbra sikerül: a csaj még a kérdezősködésig sem jut el, mert Menősrác sürgető szükségét érzi, hogy kioktassa meg a falhoz szorítsa, némi karom-villantással megspékelve. Aztán kiesik a transzból és nem érti, mit keres ott a halálra vált Allison. De ekkor már késő, a pótdogával szenvedő Farkasfiú meghallja/érzi, hogy a csaj bajban van, innentől kezdve borítékolható a verekedés, csak amolyan felturbózott természetfeletti kiadásban. Stiles Ericát győzködi, hogy ne köpje be Menősrácot az alfájánál, de a csajt annyit szívatták emberkorában, hogy nem bánja, ha valamennyit visszaadhat ebből, még maga Stiles is tojt rá egy nagyot, holott bele volt esve anno.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 214059.bmp.jpg

Itt szakad félbe az eszmecsere, Farkasfiút és Menősrácot kell leszedni egymásról, aztán már meg is jelenik egy tanár, sőt a nagy csődületben nem más, mint a kamerás srác is előkerül valahonnét. Hogy, hogy nem, kezébe kerül hőseink tabletje a Bestiáriummal, amit gondosan elpostáz magának, mielőtt visszaadná a cuccost, akinek eddig nem volt gyanús ez a gyerek, hát az most már egészen konkrétan a képébe kapta a dolgot. A tanár meg egész egyszerűen intézi a dolgot: elzárást mindenkinek, aki itt a képernyőn él és mozog, de jó móka lesz.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 214311.bmp.jpg

Farkasanyu eközben bevetette magát Scott szobájába, hogy rendet tegyen, mire óvszerekbe botlik, hát magára vessen. Mindazonáltal úgy érzi, szükséges Vadászanyuval megvitatni ezt a fejleményt, nevezetesen, hogy Farkasfiú meg Allison nagyon is együtt vannak mindenféle elképzelhető értelemben. Menőcsajt a pszichológusnál megismert srác hívja találkára, a nagy csapat meg mehet könyvtárazni. Scott és Stiles kihasználják az időt a Ki a Kanima mestere?- kérdéskör fejtegetésére, Stiles bedobja Matt nevét is, ám Farkasfiú elhessegeti, hiszen éppen ő fedezte fel a hiányos videót, ami akár azonban elterelés is lehetne. Menősrác nyafog egy sort, énnekem ezzel a két hülyével egy légtérben sem lenne szabad tartózkodnom. Kétlem, hogy a két hülye szeretne, de aztán rátör megint a rosszullét, és a mosdóban kijön a szeméből a kígyó, kész, én már meg sem próbálok értelmet keresni ebben.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.19. 235504.bmp.jpg

Scotték viszont Menősrác szüleinek sztorijában igen, Erica lesz a segítség: az ő apja volt a biztosítási ügynök az esetnél, Jackson szülei autóbalesetben haltak meg, a srác születése előtti napon. Tovább nem tudják fejtegetni a dolgot, mert Farkasfiút az igazgatóiba szólítják, vagyishogy Vadászanyu kihallgatására, aki egy ceruzafaragó illusztrálása mellett faggatja hősünket az elzárásról, de sokkal inkább Allisonról, ugye nem fekszel te le a lányommal? Á dehogy, tagadja Scott buzgón, de hát Vadászanyu már úgyis tudja a tutit, hősünk nem is sejti, mekkora bajban van. Nagyobban, mint azok a ceruzák.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 214706.bmp.jpg

Menőcsaj eközben a randira készülődik, elő kéne kerítenie a virágot, amit a múltkor erőltetett rá a gyerek, persze nincs meg. Ezután késztetést érez arra, hogy meglátogasson egy elhagyott házat, de hódolója itt is rátalál, sőt mi több ő egyenesen itt lakott ő nemrég, sztori előtt smárolnak. Egyszóval jól megy a dolog, amíg a tükörben meg nem látja magukat Menőcsaj, és rá nem döbben, hogy nem mással, mint Pszichóalfával smárol a Hale-lakban, atyaég.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 214933.bmp.jpg

A könyvtárban is kezdenek elmérgesedni a dolgok: habár a tanár hazamegy, méghozzá abban a kocsiban, amiben anno a Kanima felfedezte kis haverját, gyanús, a büntiseknek könyveket kell pakolniuk késő estig. És ez még csak nem is a legnagyobb megpróbáltatás: Menősrácra megint rátör a Gonoszgyíkság, megbénítja Mattet, Ericát és közvetíti irányítója kedves üzenetét: maradjatok a feneketeken vagy game over, aztán elhúz. Hőseink megint nagy pácban vannak, lehet nagytakarítani Gonoszgyík nyomán, ráadásképpen Ericára rátör egy roham, csak Főfarkas segíthet. Scott inkább Allisonra vigyázva hősködne egy sort, de végül Stilesszal tart Derekhez, a csaj meg intézi Mattet, mindezt persze a Vadásznagypapi-féle kandikamerák óvó felügyelete mellett.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.21. 230149.bmp.jpg

Főfarkas persze nem egy Állatdoki, olyan alpári módszerekkel dolgozik, mint öngyógyítás beindítása kareltörés által meg méreg kitisztítása a szervezetből vér lecsapolásával, ehhez elkél egy-két segítő kéz, például Stilesé, aki egész jó Batman, mint kiderül. Farkasfiú az események eldurvulása nyomán úgy dönt, beszáll a Derekfalkába, meg a Menősrác-kiiktatási projektbe, persze vannak feltételei: Menősrácot csak elfogják, nem kinyírják, és az ő módszerével dolgoznak. Főfarkas belemegy a dologba, bár kicsit szívja a fogát.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.25. 230103.bmp.jpg

A Beacon Hills Kórházban is gyógyítás zajlik, bár kicsit másképp: Farkasanyu pátyolgatja az epizód eleji Gonoszgyík-támadás túlélőjét: a nő már megszült, de nincs túl jó bőrben, így még gyorsan meg akarja osztani ápolójával, hogy a pasiját bizony nem ember nyiffantotta ki, tanú van rá, ő. Ez nyilvánvaló okokból problémát jelent Gonoszgyík irányítójának alias a Csuklyás Rémnek: ezúttal a saját két kezével gondoskodik a fenyegetés kiiktatásáról, elegánsan megfojtja a nőt.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.24. 215225.bmp.jpg

A lepusztult Hale rezidencián Menőcsaj Pszichóalfával folytat egy síri hangulatú csevejt, pontosabban Pszichóalfa beszél csak. Elnézést kér a kellemetlenségekért, amiket a megharapottnak okozott, de Menőcsaj legalább most már tudhatja, hogy nem (teljesen) őrült, csak az ő B-terve. Mert hát az első évadban hiába eszelt ki furmányos tervet, azért nagy bölcsen felkészült a bukásra is, tartalékként előkészítette az immunis Menőcsajt, akit most előhúzhat a kalapból, hogy megtegyen neki valamit. Ezért kísértette egészen eddig az ismeretlen srác képében a pszichológustól, mert hát az ifjú Pszichóalfa volt az, akinek öregebb verziója a kúria padlója alatt hever kinyúlva. Egyelőre.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.01. 18:00:21

"Vadászanyu viszont egészen bekeményít, szobafogság, tv- és kocsibojkott" Te! Farkasanyu lesz az, Vadászanyu ennél komolyabb és burkoltabb büntetésekkel operál :)
Nekem még mindig zavaros kicsit a pszichoalfa feléledése szál, mármint hogy hogyan tudja ezt elérni.
A verekedős jelenet alatt nagyon zene szólt, ki is fogom keresni (kivéve, ha valaki tudja és megosztja velem) :D
A hv-ért pedig külön jár egy meleg ölelés :)

Smiley93 2013.10.02. 22:58:40

@aggyistenbiri: Umm, igazad van, köszi:)Belezavarodtam a sok anyuba.. Hát igen, Vadászanyu más ligában játszik:P
Örülök, hogy nem csak én nem értem a feltámadó-farkas szálat... és SPOILER a későbbiekben sem magyarázzák el SPOILER VÉGE

klassz, hogy megtaláltad a számot, bevallom nem tudtam volna segíteni:P

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.02. 23:13:38

@Smiley93: És akkor tényleg nem magyarázzák el, nem én vagyok helikopter. Ezt a részt is úgy néztem vissza, hogy már láttam a végét, és olyan bukfencek és kérdőjelek vannak benne! Hacsak. Majd a következő évadban tudjuk meg az igazat. Itt megint van egy kérdőjel.
(farkasanyu ebben a részben jó volt, kis rásegítéssel, de csak ráébredt a fia gyenge pontjára - Stiles.)
süti beállítások módosítása