Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 1x05 - Silent Kill

2013. szeptember 30. 13:00 - Szencsike

Az esti járőrözés végét láthatjuk, Hal és Maggie érkeztek vissza a sulihoz, az utak tiszták és van a közelben egy friss víztározó. Zsákmányt is hoztak, Maggie érdeme a gyűjtés: ismeri a környék egyik dílerének a lakóhelyét, így kokaint is hozhattak. Dokinéni bőséggel válogathat a gyógyszerkészlet számára hivatalos és nem hivatalos anyagokból. Tom egyre csak Benen agyal, tudják hol van, megmenthetik az életét, ha Anne le tudja szedni róla a béklyót, de tisztában van vele, hogy nem mehet minden az elképzelései szerint. Főcím.

1.png

A reggelt Tom Morcos parancsnoknál kezdi, kész a Save Ben (és persze a többi gyerek)! haditerv: elsőre jól hangzik, hogy folyamatos hátvéd tűz mellett ide-oda csalogatják a Fürgéket és a Mechákat, közben kimentik a kölyköket de Morcos látja a terv buktatóit. Olyan csendben kell intézni az akciót, amilyen csendben csak lehetséges, terv átgondolásra visszaküldve. Orvosiban Anne vizet ad a Fürgének, Csodadoktor szerint fordítva ez sosem történne meg, nem kell elkényeztetni. Ne feledje, a dögök sem bántak kesztyűs kézzel Rickkel. Az ebédlőben Maggie összehaverkodik egy terhes nővel, aki a bezárt Fürge miatt parázik. A technikateremben Scott bácsi Tomnak jelent, a Fürgék rádióhullámokkal kommunikálnak, de ha egyedül vannak, nem használják a rádiófrekvenciákat. Eközben a sulirádióból egy szerelmes szám szól, Morcos parancsnok berobog Scott bácsiékhoz és elviszi a lemezt, tiltó listán van ez a szám. Mi jutott eszébe, parancsnok?

2.png

Tom és Hal az udvaron nyílpuskával gyakorolnak, csendes módszer a gyilkolásra, de a felrajzolt céltáblán a mellément találatok dominálnak. Maggie érkezik, segít Halnek a helyes technika kitapasztalásában és ez egy jó alkalom arra, hogy közel kerüljenek egymáshoz. A lövés bőven mellé megy, Maggie másfajta segítséget ajánl. Mivel ismeri a kórházat, ahol Bent fogva tartják, a kiszabadítókkal fog menni. Dokinénit Scott bácsi kapja el egy gyors beszélgetésre, nem is sejti egyikük sem, mi lesz ennek a következménye. Az orvosiban Csodadoktor egy injekciót készít elő a Fürgének, aki behódoló jeleket mutat, így a doki kinyitja a kisajtót. Kint Scott bácsi egy megemlékezésre hívja Anne-t, mikor meghallják Csodadoktor üvöltését. Berohannak az orvosiba, a Fürge a kisajtón keresztül fojtogatja Csodadoktort, Anne egy elektrosokkolóval szedi le a Fürgét a férfiról, aki meghalt.

pic3.png

Weawer parancsnok azonnal lelövetné a dögöt, miután szembesül az orvos halálával. Anne kibulizik még egy esélyt a Fürgének, 24 órája van, hogy valami használhatót megtudjon róla, utána a dögre azonnali halál vár. A kertben Hal próbál meg néhány használható infót kihúzni Rickből, a néger srác ugyanolyan katatón, mint béklyós korában, csak most a tudatánál van és emlékszik néhány infóra, milyen volt az élet béklyósként. Bármi is lesz Ben megmentéséből, Halék meg fognak halni, jósolja a gyerek. Lourdes Maggie-t invitálná a terhes lány, Sarah babapartijára, de Maggie a nem az a tipikus közösségi alkat, inkább megy háborúsdit játszani. Tom a hirdetőtábla előtt gondolkodik, a szomorkodó Anne lép mellé, Csodadoktor halála borzasztó dolog, de Tom mindig is Anne-t akarta Ben sebészének a béklyóügyben. Anne nem is a doki halála miatt levert, hanem a családja eltűnésén nem tette túl magát. Tom tapasztalatból beszél, sokkal könnyebb, ha a gyerektől valami kint van a táblán, mert erőt ad.

4.png

Tom Weawerhöz érkezik, Hal alternatív tervvel áll elő: csak ő fog bemenni, Rick béklyójával a hátán. Tom válasza egy hatalmas nem, Weawer benne van, legalább van egy tervük. Négyszemközt Hal kitart az ötlete mellett, a Fürgék nem ellenőrzik a srácokat bent, csak ha kommunikálni akarnak velük. A figyelő szemektől távolabb, a derék parancsok bevesz két élénkítő pirulát, nohát, problémái vannak? Tom továbbra sincsen elragadtatva fia ötletétől, de az is túl veszélyes lenne ha Tom menne be, ám Halnek több esélye van kijutni. Tom Weawerre passzolja a döntést, aki engedélyezi az akciót, így a srácok a Dokinénihez mennek. A nő beszámol Mick KO-járól, és leteszteli ő is a szájpadlásban lévő idegközpont érzékenységét. Kiönt egy tálba vizet, elrejt egy pengét a kezében és belép a cellába. A lény, még ha sejti is, hogy valami készül, túl lassan reagál, mert Anne kiütötte őt egy sokkolóval, majd a pengével belevág abba az idegközpontba és a Fürge eszméletlenül terül el. Hal, ezt kell majd csinálni, ezután a Dokinéni véres kézzel kiviharzik a táblához. Egyáltalán nem bánta meg, hogy elintézte a dögöt, mert a családja emléke erőt adott neki. Azért nem tud kitenni semmit, mert nem maradt semmi emléktárgy a családjáról, így a véres kezét az egyik újságcikkre nyomja, ami a lények békés szándékairól ír.

5.png

Beesteledett, a csapat megérkezett a kórházhoz, egy darab Mecha járőrözik kint, pont, ahogy várták. Tom gyorsan elismételteti a tervet fiával, majd jön néhány atyai jó tanács és az utolsó ölelés. Hal 15 percet kap, ezután Tomék indulnak. Ez lesz Tom legnehezebb 15 perce. Hal rendben bejut az épületbe, a kihalt folyosókon barangolva keresi Ben körletét, mikor meglát egy visszatérő gyerekcsapatot, köztük ott van az öccse is, így elvegyülhet közöttük. A gyerekek egy alagsori szobába mennek aludni, a Fürgéjük atyáskodva simogatja a fejüket lefekvés után és ő is elszenderül. A kintiek már majdnem 20 perce várnak, hűha, Tom hajlandó volt még tovább is várni, mint kellett volna, de a várakozásnak itt a vége, irány befelé. Dai és Anthony maradnak kint, Maggie és Tom mennek egy kerülő úton befelé. Bent Hal csak a megfelelő pillanatra vár, hogy ledöfje a Fürgét, de pont a tesója lesz az aki felébred, és Fürge reagálni tud, kezdődhet az ember-Fürge bokszmeccs. Tomék pont időben érkeznek, de addigra Hal a tanult módszerrel kiüti a dögöt. A gyerekek az eszméletlen Fürge mellett térdelnek, Tomék leadják a jelet a kintieknek, kezdődhet a srácok megmentése.

6.png

Minden gyereket hazahoztak a suliba, Dokinéni kezdheti a műtét-sorozatot, Ben lesz az első, szerencsére megússza az eltávolító műtétet. Közben a többi gyerek reakciója is rosszra fordul, mintha a hátukon lévő lény tudná, hogy itt a vége. Sajnos egy fiúhoz túl későn jutottak el, ami megviseli Anne-t, még akkor is, ha 5 gyerek megmenekült. Kint Hal várakozik, Maggie jön egy kicsit beszélgetni, kiderül, azért ismeri ilyen jól a kórházat és a dílereket, mert 16 évesen rákos volt, a kemo tüneteinek enyhítésére az orvosa füvet javasolt kezelésnek. Maggie el, Tom jön az orvosiból, ismét családi pillanatok következnek, apu nagyon büszke a legidősebb fiára, amiért ilyen hőstettet vitt véghez, a gyerekből felnőtt lett. Az előadóteremben babaparti van, mindenki jókívánságokat mond Sarah-nak, Anne és Lourdes ellenőrzik a kicsi szívhangját, a pici jól van. Az orvosiban a család az alvó Ben körül szorgoskodik, Morcos parancsnok az ajtóból figyeli őket, és bólint Tomnak, majd távozik. A parancsnok, egyedül hallgatja meg a technikateremben a lemezt, amit még délelőtt vett el, nagyon nyomja a szívét valami. Az orvosiba Dokinéni tér vissza, még letört egy kissé, de Tom jó barátként megvigasztalja őt, de a pillanat nem tart soká, mert Ben felébred.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóparti látomás 2013.09.30. 15:04:28

Imádom ezt a sorozatot, köszi :)

Szencsike 2013.09.30. 15:07:44

Szívesen :) nagyon jó sorozat szerintem is :)
süti beállítások módosítása