Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 2x06 - Frenemy

2013. szeptember 27. 11:00 - Smiley93

Az előző részben fény derült Gonoszgyík kilétére, Menősrác a kiválasztott, mostantól lehet koncentrálni a likvidálásra, nem nehéz kitalálni, hogy ebben megint egymásnak feszül majd a Derek-falka meg a Scott & Co. De előbb vessünk egy pillantást Menősrác teliholdas éjszakájának mindeddig cenzúrázott részleteibe, amelyeket Meleg Danny ásott elő, de ígéretéhez híven nem tekintett meg, Jackson fellélegezhet. Nem úgy Allison, akinek Menőcsajt kéne megszelídítenie, hogy ne is mondjon semmit, amit tud, meg ne is kérdezzen semmit, amit nem tud. A legfontosabb persze, hogy Farkasfiú meg Allison kapcsolatáról hallgasson, amit a csaj úgy próbál elérni, hogy a nagy szerelem mindent elsöprő érzésére emlékezteti Lydiát, csakhogy neki még nem volt szerencséje a nagy Őhöz. Főfarkasnak viszont szerencséje van Gonoszgyíkhoz, akivel meg is küzd, aztán megjelennek Vadászék is, akiket Jackson majdnem lemos a színről, Farkasfiú menti a helyzetet, mint már oly sokszor. Főcím.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.14. 214937.bmp.jpg

A kis csatát követően Farkasfiú Gonoszgyík nyomába ered, ám egy bárnál nyomát veszti, mert hát nincs szaga. Itt csatlakozik hozzá Stiles, akivel éppen azt fontolgatják, hogyan tovább, mikor is Stiles megpillantja a tetőn ólálkodó Kanima farka végét, éppen besurran a szórakozóhelyre. Farkasfiú ebből rögvest összerakja, ki a következő áldozat: az éppen becsekkoló Danny. Ezek után naná, hogy hőseinknek is be kell jutniuk valahogy, csak nincs személyijük a megfelelő korral, így a mellékbejáraton óvakodnak be. Amikor benn vannak, döbbenek csak rá, hogy egy melegbárba törtek be, mondjuk ezt már abból lehetett volna sejteni, hogy Danny idejött, mindegy. Mázli, hogy ők a pasiknak (is) bejönnek, ráadásul Dannyt is meg Jacksont is látják, előbbit Stiles, utóbbit Farkasfiú intézi.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.14. 222725.bmp.jpg

Az elmélet példás, a gyakorlati megvalósítás viszont nem sikerül valami fényesen: Gonoszgyík tömeges bénítást hajt végre, a merítésbe Danny is belekerül, a végén meg még Főfarkas is beszállna a buliba, méghozzá ordasmaszkban, ezt nehéz lesz a kismillió szemtanú előtt kimagyarázni. Ráadásul Gonoszgyík kereket old, mondjuk csak a parkolóig jut, ahol eszméletlen Menősrácként talál rá Scott meg Stiles, adódik a kérdés, hogy mihez is kezdjenek vele. Menőcsajnak eközben elszökik a Pradája, mármint az ölebét hívják így. Mázli, hogy a pszichológusnál megismert srác éppen szemben lakik és éppen arra járt és éppen összeszedte. Kicsit sok ez így a véletlenekből. Menőcsaj is inkább szabadulna a gyerektől, az meg csak nem akarja érteni a célzást, addig nyomul Lydiára, amíg rá nem tukmál egy virágot a csaj saját kertjéből, micsoda lovag.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.14. 223753.bmp.jpg

Eközben Farkasfiú Dannynél puhatolódzik, hátha tud valami hasznosat, de nem. Már épp húznának el Stilesszal meg az ájult Menősráccal a helyszínről, mikor befut Zsaruapu, lesz itt nemulass. Scott már küldi is Stilest, eredj, rázd le az öreget, nem kis kérés, tekintve, hogy ő most hivatalos minőségében jelent meg. Ráadásul Zsaruapu láthatólag kifogyott a türelméből, már megint egy bűntény helyszínén fut össze a fiával, akitől örülne végre pár őszinte sztorinak, mert nem, azt nem veszi be, hogy a srác meleg. Stiles végül improvizál egy történetet, mely szerint búval bélelt Dannyt vigasztalni érkeztek ide Scott-tal, hát nem ilyenek az igaz barátok? De-de, hőseink ezúttal megúszták a dolgot. Megint.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.14. 224831.bmp.jpg

Természetesen a hatóságokkal együtt Vadászék is megérkeztek, hogy körbeszimatoljanak egy kicsit. Vadászapu Gerarddal osztja meg értesüléseit: heten estek áldozatul Gonoszgyík mérgének, a hivatalos, nem természetfeletti magyarázat szerint hallucinogén drognak, a tanúk ezért képzelték oda a Kanimát meg farkasfejű Dereket. Vadászaput azonban ezeknél jobban érdekli, hogy nagyapó egyáltalán nem izgult, mikor Gonoszgyíkkal összenéztek, ergo tudja, hogy micsoda. Vagy csak sejti. Ami viszont holtbiztos, hogy Főfarkassal le kéne számolni, most, hogy végre előmászott a leégett kúriából, soha vissza nem térő alkalom. Gerard, aki a kényelem híve, természetesen mással végeztetné el a melót.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.14. 225627.bmp.jpg

Scotték persze nincsenek olyan helyzetben, hogy mással végeztessék el a piszkos munkát, jelesül Menősrác külvilágtól való elzárását, holott az ő lehetőségeik aztán tényleg igen korlátozottak e téren. Kénytelenek megszegni pár törvényt, de a cél szentesíti az eszközt, belecsapnak Stiles ötletének megvalósításába. Ennek alapköve az, hogy az erdő közepén bezárják-leláncolják Menősrácot egy rabszállítóban, aztán... Na, de legalább idáig megvagyunk. Menősrác persze cseppet sem elégedett a helyzetével, amint magához tér, máris észveszejtő ordítozásba kezd, Stilesnak jut a nemes feladat, hogy pesztrálja a klienst. Megpróbálja elmagyarázni neki, hogy az egész emberrablás az ő jól felfogott érdekében történik, ám Menősrác tovább dobálózik olyan durva szavakkal mint emberrablás, arról nem is beszélve, hogy alighanem a szüleinek is feltűnt már a hiánya. Nem úgy van az, a ravasz Stiles erre is gondolt, összedobott Menősrác mobiljáról egy sms-t a szülőknek.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.14. 225819.bmp.jpg

Pont ezt az üzenetet nyomja Menősrác nevelőapja is Zsaruapu orra alá, aki nem érti, mi nem stimmel az sms-sel. Hát az, hogy szerepel benne az a bizonyos „sz" betűs szó, amit Menősrác következetesen ignorál, mióta megtudta, hogy a szülei örökbe fogadták. Gerard az igazgatóiban cseverészik Allisonnal, amit persze helyesebb lenne kihallgatásnak nevezni, a Gonoszgyík-Menősrác eltűnése-Farkasfiú összefüggési körről érdeklődik burkoltan, amit megtold egy pulzuskitapintásos hazugságvizsgálattal is, ezen Allison (félig) elhasal. Az irodát elhagyva pedig Vadásznagypapi legújabb találmányára lesz figyelmes: kandikamerákat a suliba, avagy a Nagy Testvér ezentúl mindent lát.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.14. 231016.bmp.jpg

De abban az esetben, ha valamit mégis figyelmen kívül hagyna, a következő órát maga Vadászanyu tartja, nehéz eldönteni, hogy Allison vagy Farkasfiú boldogabb-e a ténytől. Menősrác viszont egyik gyík formájáról felhozott ténytől sem boldogabb, amelyeket Stiles vázol neki lelkesen, ez a barátság sem itt a rabszállítóban fog szárba szökkenni. Vadászanyu pedig egy lightos fenyegetéssel gondoskodna róla, hogy a lánya meg Farkasfiú szerelme ne szökkenjen szárba az érettségiig. Meg utána se, soha.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.14. 231421.bmp.jpg

Az anyjával folytatott kedves csevejt követően Allison Stilesnak adja le a drótot az erdőben, hogy Menősrác szülei tisztában vannak fiuk eltűnésével. Na, Menősrác mobilja pontosan ettől a pillanattól kezdve nem előny, hanem púp háton, szóval repül ki a fák közé, és hőseink menekülésbe kezdenek. Scott eközben Dannyt faggatja a kórházban, nem pipa rád Menősrác véletlen? Nem akar kinyírni vagy ilyesmi? Danny nem érti a dolgot, senki se hibáztatja ezért, de annyit csak kibök, hogy van egy top secret videó Menősrácról, meg egy hiányzó hamis személyi, egykettőre megkötik az üzletet Farkasfiúval. Scott rohan is Meleg Danny kocsiját feltúrni a videós tablet után, de előbb még meghallgathatja Farkasanyu szülői ötpercét a Scottot fenyegető bukásveszélyröl, Gerard volt olyan kedves felhívni erre a figyelmet. A Menősrác-féle videó meg más figyelmét is felkelthette, mert időközben meglovasították Danny kocsijából, pech.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.19. 221047.bmp.jpg

Az eredményeket az erdei tanácskozáson összesítik, hát egyelőre nem sokra jutottak. Lehet, hogy az törölte a videót, aki védeni akarja Menősrácot, vagy maga Menősrác, sőt az sem kizárt, hogy Gonoszgyík nem is gonosz igazából, hiszen a legenda szerint csak gyilkosokat öl, ők meg most éppen nem nyírtak kis senkit. Végülis még mindig túlélték a vele való találkozást, szóval ez csak jelent valamit. Stilesnak nem tetszik Farkasfiú érvelése, ő személy szerint már kétszer is komoly életveszélyben érezte magát Gonoszgyíkkal egy légtérben tartózkodva, a legtisztább út Menősrác kinyírása lenne. Ugyan, még csak az évad felénél járunk, meg aztán Farkasfiú együtt érez Jacksonnal, akinek ugye nincs senkije, mint neki anno Allison vagy Stiles például. A derűlátó beszélgetést Menősrác kagylózza a kocsiból, nyilvánvaló okokból nem dobja fel, amit magáról hall, és lám, már pikkelyesedik is.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.19. 221429.bmp.jpg

Ugrunk, legalábbis időben: beesteledett az erdőben, Stiles elment Menőcsajt engesztelni, így Farkasfiú Allisonnal kettesben őrköd a kocsiban. Miközben ők Vadászék mindent behálózó kémtevékenységéről beszélgetnek, meg a jövőjüket tervezgetik Mi lenne, ha...?-kitérőkkel teletűzdelve, Menősrác nagyban folytatja a pikkelyesedést. Ez persze nem tűnik fel az őrszemeknek, lévén hogy a jövőjük párkapcsolati aspektusához érve gyorsan a tettek mezejére lépnek.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.19. 223729.bmp.jpg

A nagy buzgóságban még azt sem veszik észre, hogy Menősrác alias Gonoszgyík lelécelt, így a rossz hír hozója Stiles lesz. Erre már belátják, hogy nincs más hátra, mint riadóztatni a szülői seregletet: Vadászaput, no meg Zsaruaput sem ártana beavatni a természetfeletti dolgokba úgy általában, Farkasfiú ajánlkozik a kissé hihetetlen sztori vizuális prezentációjának, szétszéled a csapat. Hazatérve Allisonra Menőcsaj hozza rá a frászt, a szobájában várt rá, beszélgetni szeretne vele. Ebből se lesz semmi, mert véletlen kiderül, hogy Lydia az ólatint is keni-vágja, így Allison ráállítja a kanimás Bestiárium-részletre. Scottot meg Stilest egy kevésbé kellemes meglepetés várja az őrsön: Menősrác meg az apja, kivételesen az utóbbi bizonyul a meglepetés kellemtlenebb részének, hiszen jogász és Jackson annyira vigyorog a sarokban, hogy ebből tutira valami szívás lesz a srácoknak. Hál' istennek legalább Menőcsaj közreműködése eredményt hoz: kiderül, hogy a pszichológus a múltkor benézett egy szót, és Gonoszgyíknak igazából nem barátja van, hanem mestere, nos, ez így mindjárt más fénybe helyezi a dolgokat.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.27. 17:59:03

Nagyon vártam már, ez volt eddig a legkedvencebb részem. A melegbáros rész nagyon jó volt, és a Stiles+zsaru apu párbeszéd :DDDDD És végre Vadászanyu barátosném is több szerepet kapott.
De jó volt, tetszett, köszi! :)

Smiley93 2013.09.30. 21:37:01

@aggyistenbiri: Igen, azok a jelenetek mindent vittek:P Meg a Stiles-Menősrác eszmecsere is a rabszállítóban:D
süti beállítások módosítása