Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Survivor 27x01 - Blood Is Thicker Than Anything

2013. szeptember 24. 09:00 - kardigan

Hosszúhosszú szünet után itt vagyok megint, a vadiúj 27. évaddal (és bepótlom a 26-ot is tökre!), Blood versus Water, régi játékosok és rokonaik. Ehhez nem csináltam kikicsodát, mert az alapsztorin kívül minden kiszivárgott hírtől elég bánatos voltam (ehhez képest tök biztató az első rész); és azért sem, mert mindenkinek láttam az évadát, és az emberek feléről nincs mondanivalóm. Vagy emlékem. De így az első rész után klassznak tűnik a dolog, szóval jöjjön a 90 perces premier, ahogy a nővérem mondotta volt, Survivor: Amazing Race edition. Itt van például Gervase, aki az első évadban volt, és hát történelem ide vagy oda, én azt rettenetesen untam, Richard Hatch persze menő, és dereng, hogy ez a csávó ott volt, de ennyi. Van neki egy Marissa nevű unokahúga. Laura, aki a 22-ben volt Russel Hantz törzsében, és valami ködlik, hogy mintha okos lett volna, de az is lehet, hogy nem.

01.png

Na végre valaki, akit felismerek, Kat és a pasija, Hayden. Katet meglátva melegség önti el a kis szívem, pedig tudom, hogy egy hisztis négyéves volt az évadában. Hayden Big Brother-győztes, és el is kezdtem nézni az évadát, de még csak az elején járok, úgyhogy nincsenek izgalmas tidbitjeim, se szimpatikus nem volt, se érdekes. Itt se az különben, akkora az arca, mint a bécsikapu. Rupert bazmeg, Rupert, annyira gyűlölöm Rupertet, hogy arra nincsenek szavak, a nagy merő Amerika odavan érte valamiért, nyilván ezért rángatták vissza negyedszerre, pedig egy rémesen szar játékos. Van new and improved Colton is, ezt nem állítom, hogy elhiszem neki, de talán akkora segg nem lesz, mint elsőre.

Candice és Monica férjekkel, mindkettő vanília. Tina, a második évad győztese, őt az All Starsban az első adandó alkalommal penderítették ki, ennél csak ügyesebb lesz. Tyson, a pucér mormon! Imádom ezt a csávót, pedig egyáltalán nem jófej, viszont rettentő szórakoztató - legalábbis a 18. évadban, a 20. kicsit dicstelen volt neki. Aras, na ez az igazi vanília, nála érdektelenebb győztes tényleg a világon nincs, ezt asszem Probst is szokta mondani enszájával, pedig az évadja klassz volt abszolút. Vytasnak hívják a tesóját és exheronista.

02.png

Mielőtt összetörzseződnek, párosával eltöltenek egy éjszakát a dzsungelben, ez tényleg Amazing Race egy az egyben. A régiek egy része nagyöregben adja elő, Colton üldögél egy farönkön, Rupert meg ordít bele az óceánba, én úgy utálom Rupertet, különösen a végtelenül undorító batikolt családi pólóit, mindig ebben van az egész pereputty, a reunionon is meg minden.

03.png

Összegyűlnek reggel a parton, és hát mik nem vannak, külön törzsben lesznek a párocskák. Az mondjuk szerintem butaság, hogy régiek-rokonok a törzsek felosztása, úgy kellett volna, hogy minden törzsben fele-fele. Monicaférje Brad nagyon lovagiasan elmondja, hogy hát a kis szíve fájni fog, ha ő nyer, mert akkor az asszony nem, erre mindenki rettentő csúnyán kezd rá nézni azonnal, Rupertnek meg egyik szeme-másik szeme, mert nem kell kiszavaznia a nejét, de nem is védheti meg, majd színpadiasan sóhajt és belenéz a kamerába. Említettem már, hogy gyűlölöm Rupertet?

04.png

A régiek lesznek Galang sárgában, az újak Tadhana pirosban, és nem szarral gurigázunk, mindkét törzs most azonnal kiszavaz valakit. Colton rettentő ijedten néz, nem csodálom, én is őt szavaznám ki azonnal - csak azért nem Rupertet, mert akkor a többiek megvernének husánggal. Sajnos a sound bite-ban tök vicces a srác, pedig én tényleg gyűlöltem, de ráadásul interjúkat is láttam vele időközben és ott is jófej volt, a One Worldös önmagam most szembeköp.

05.png

Rupertné Laurára röppennek a szavazatok mint állat, mindenki, akit hallunk, rászavazott, dráma dráma. Rupertnek meggyőződése, hogy miatta, aminél kevés nagyobb baromság van, azért őt szavazzák ki, mert ő a legidősebb. A másik törzsben Candice Laurára szavaz (a másik Laurára), mert nem tud róla semmit, I'm with you, sister. Ugyanilyen vonalak mentén még páran ugyanígy tesznek, de még többen szavaznak Candice-re, az ő férje is szomorkodhatik. (Fun fact, Candice az utolsó percben került be az évadba, eredetileg RC lett volna az apjával (és milyen igaza van a nővéremnek, meg is látszik, hogy abból a törzsből hiányzik egy apuka), de a szigeten derült ki, hogy nem bírja a szíve - tutiszáz, hogy ezért szavaztak mind Candice-re, nem számítottak rá, hogy ott lesz.)

06.png

A játékból viszont nincsenek kiszavazva, mert van Redemption Island, blöeeee. Akinek ez eddig kimaradt volna, az egyrészt örüljön, mert az egy nagyon rossz találmány, másrészt: annyi a lényege, hogy a kiesőt kirakják egy külön szigetre kiszavazás után, és amikor befut még egy ember, vele párbajozhat egyet. A vesztes megy haza, a győztes marad a szigeten, és egy random pillanatban (általában a merge után nem sokkal) visszapakolják, aki épp túlélte. Szar, szar, szar, mindenki utálja, ugyanis szar. Teljesen súlytalan lesz a kiszavazás, iszonyú érdektelenek a versenyek, és emiatt nincs két törzsi challenge-re idő. (Azt hajlandó vagyok elismerni, hogy ebben az egy esetben van értelme, mert klassz drámát generál, hogy az első rész ne csak házépítéssel teljen, de többet nem kérek belőle, köszi.)

07.png

Csavarok még mindig vannak, valószínűleg egyáltalán nem bíztak a saját castingjukban, ehhem ehhem. Mégpedig az, hogy akinek még játékban van a loved one-ja, az átveheti a helyét. Rupert végig se hallgatja Jeffet, már csörtet kifele és közben sírdogál, Rupertné meg megy a régi játékosok közé. Jeff amúgy elég undorító módon célozgatott, Rupert, te mindig mondod, hogy mennyire szereted a feleséged, hát most bizonyíthatsz. Tina ki van akadva, amúgy joggal, Rupert akármekkora idegesítő majom, de a ház körül elég jól jön, és erős is borzasztóan, most meg nyertek helyette egy jellegtelen nénit. Candice férje (izé, John?) nem akarja ugyanezt a marhaságot megcsinálni, milyen igaza van, de a kamerába azért sírdogál. És valószínűleg nem akartak egy idegesítő házastársi vitát lenyomni országos tévén. Candice-t mondjuk rettentően sajnálom, Ruperttel kell töltenie számos napokat, ez azért elég durva.

08.png

Megyünk végre a táborhelyekre, hálistennek, kicsit már idegesít ez a hüppögés. Tyson egész sok percig kibírta, hogy ne kezdjen el levetkőzni, határozottan nem jellemző rá. És amúgy ki van blurözve az ágyéka. Gervase persze már fúj Rupertnére, a többiek meg jóindulatúan tanítgatják, muhhaha. Tyson pikkpakk tüzet csihol, iszogatnak, rizst főznek, Colton egy kurvanagy rozsdás fűrésszel vagdos valamit és mindjárt félbevágja enmagát hosszában, minden csodaszép.

09.png

A Tadhana is boldogan építkezik, Monica férje (Brad, tanuljam már meg) aggódik azon, amit az asszonyról mondott, de megnyugtatja a többieket, hogy ha valaha is azt látják rajta, hogy nem ad bele mindent, szavazzák ki azonnal. Marissa ezzel valamiért nem elégedett, mert nem volt benne bocsánatkérés, úgyhogy nem bízik benne, ez egy csodálatosan mondvacsinált marhaság. Valami pasik fürdőznek egy vízesésnél, az egyik tán Candice férje, a másik meg Brad, akkor ő Monicáé. Kössenek fiús szövetséget, mondja, mert van öt pasi, illetve bocs, négy pasi meg egy meleg, ezen a ponton eléggé szeretném szájon vágni.

10.png

Johnt eléggé idegesíti Brad és a hatalmas pofája, Caleb (Colton pasija) sem bízik benne nagyon. Haydennek tetszik a dolog, de ezt mondjuk értem, a Big Brotherben pont ugyanilyen szövetséget csinált és bejött. Brad ássa maga akatt a gödröt tovább, a következő percekben afölötti felháborodását fejezi ki, hogy manapság gyenge nők és Cochranek nyernek Survivort, rúgja már szájba valaki. A vicces kedvű szerkesztők ezután bevágnak egy sound bite-ot, amiben gondja akad a 10 alatti számokkal, tizet mutat és kilencet mond, szeretem a szerkesztőket. (Jeff amúgy imádja Bradet, valószínűleg az NFL-múltban rajongott érte, de a szerkesztők láthatóan utálják, úgyhogy jól fogok mulatni.)

11.png

Miközben kínlódnak a tűzzel, Ciera (Laura lánya) elmeséli, hogy 17 évesen teherbe esett, Vytas meg hogy börtönben volt egy évet a heroin miatt. Halál szimpatikus a faszi amúgy, már ha eltekintünk attól, hogy nem verte szájba Bradet amikor a gyengék győzelméről panaszkodott. Meg kellett volna csinálni pedig azt a tüzet, a másik törzsben látszik, hogy varázsereje van, ülnek körülötte mint nyári táborban és Colton láthatóan próbálkozik és barátkozik és mesél magáról és még bömböl is a végén, egy icipicit túlzás, de vannak pillanatok, amikor teljesen őszintének tűnik. Monica hisztizik egy sort azon, hogy Coltonban nem bízunk, de most őszintén, kit érdekel Monica. A Redemption Islanden Candice elegánsan kezeli az érzelmeit, és az őt kiszavazók nevét sorolja, ahogy csapkodja a kókuszt. Rupert meg, a nagy otthonteremtő, a világon semmit nem csinál, mert nem akarja kifárasztani magát, sajnos ez nem hülyeség, Candice, ha nem ejted ki, megharaplak.

12.png

Laura meg Ciera nagyon cukik, miután megkapják a treemailt, mindkét oldalon azt beszélik meg, hogy tutira az anyám/lányom fogja a puzzle-t csinálni, de semmi gond, mert én jobb vagyok - attól főleg vicces, hogy amúgy tökegyforma a két csaj. Challenge előtt megbeszélik, hogy mindkét törzsnek van tüze, Tyson fején látszik, hogy pontosan tudja, hogy az újak hazudnak. Maga a verseny kicsit érdektelen, hat ember kiúszik egy csónakig mindenféle akadályokon keresztül, visszaeveznek, és a maradék három kirak egy puzzle-t. Az immunity idol viszont nagyon cuki.

13.png

A régiek borzasztóan kínosak, Gervase gyakorlatilag megfulladni látszik, egy ponton Arasnak kell vinnie a hátán. A puzzle-nél viszont Tina, Laura és Monica háromszor olyan gyorsan haladnak, és rommá alázzák az újakat; Gervase meg olyan stílusban ordibál, mint egy olyan valaki, aki nem halt meg háromszor majdnem a challenge alatt és nem másoknak kellett beletolnia a csónakba.

14.png

A puzzle-os népek aggódnak a legjobban, Ciera (Laura lánya), Katie (Tina lánya) és Caleb, egész addig, amíg Vytas fel nem hozza a Gervase-kérdést. Marissa határozottan morcos a nagybátyjára, és be van tojva, hogy rajta fogják leverni a dolgot. És milyen igaza van, Brad eléggé arra hajlik, hogy ez így lenne fair, de Katie is felmerül, elvben ő volt a legbénább a puzzle-ben. A lányoknak kapcsolatai vannak a másik oldalon, mondja Brad - te mondd, te hülye vagy? Mindenkinek van, erről szól ez a kibaszott évad.

15.png

Végül Marissa megy a Redemption Islandre, nem különösebben rázott meg a dolog. Maga a rész nem volt nagyon izgi, de tetszik ez a koncepció, ha az újak feldolgozták a sokkot, simán tudnak jobbak lenni a régieknél, csak Rupertet verjék el gyorsan.

Címkék: survivor
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.24. 11:24:57

Akkor is 100szor inkább Rupper, mint Russel. Most nézem a 21.évadot (jól van na), és már az első 10 perc után neki ugrottam volna a torkának legszívesebben. Viszket a tenyerem, ha meglátom. Bocs az offért.

kardigan 2013.09.24. 11:43:02

@aggyistenbiri: ez már szerintem személyes preferencia kérdése, rupert nyilván nem annyira idegesítő, amennyire én utálom, de meglátom és tikkelni kezdek :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.24. 11:48:32

@kardigan: jaja, tényleg! ezt már a 26.évadban kidumáltuk, ezek szerint egyikünk ízése sem változott. :)

kardigan 2013.09.24. 11:49:18

@aggyistenbiri: ne adjuk fel, bármikor jöhet egy még rémesebb játékos :)

ErrorFlynn 2013.09.24. 17:56:47

ennyire nincs bajom ruperttel, de mikor anno beleásta a nyomorultak kunyhóját a fövenybe, kezdtem erőst elcsodálkozni rajta.

kardigan 2013.09.24. 17:59:43

@ErrorFlynn: és ennek fényében különösen vicces, amikor tina azt mondja, h rupert kiváló shelterépítő :)
én sajnos megőrülök a folyamatos szépelgéstől, folyamatoan becsület és együttdolgozás és felháborodás azon, ha hazudik valaki.

és hát annál ostobább döntést nem nagyon hozhatott volna, mint átvenni az asszony helyét

ErrorFlynn 2013.09.24. 18:12:42

@kardigan: mer' az integrity, az integrity!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.24. 20:33:02

Amazing Race hogyvoltot nem akar írni a nővéred? Brühühüüüü

blahalujza 2013.09.24. 21:26:28

Hú, nem tudom, hogy én tudnék-e ilyen jóízűen genyázni. De most elgondolkoztam :)
süti beállítások módosítása