Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Így jártam anyátokkal 2x10 - Single Stamina

2013. szeptember 20. 11:00 - sawyer_15

No, az előző részben végignézhettünk, ahogy a pofogadás önálló életre kelt, és lépte nyomában szárba szökkent, majd bőséges termést hozott egy hejre kis pofonfa. Ezúttal békésebb vizekre evezünk, bár így is lesz majd hideg-meleg bőven az epizódban, tisztára mintha „A tűz és jég dalának” sitcom változatát néznénk, csak kevesebb benne a dugás és a vér, meg senkinek nem gyakják le fejét egy kétkezes pallossal.

02.png

Szóval 2006 telén járunk, és nincs is szebb a téli hóesésben pompázó New Yorknál, talán csak ugyanez a látvány a meleg lakás ablakából, pizsamából figyelve. Legalábbis a narráló Ted-apu szerint, márpedig ő nem beszél a levegőbe, mögötte van sok évadnyi élettapasztalat. Az alapfelállás: ezen a télen a társaság párocskái leginkább otthon, a négy fal között szerettek parádézni a magukra öltött mormotajelmezben, amíg esténként kilenckor téli álomba nem szenderültek. Barney meg közben a szabad vegyértékeivel magára maradva kószált a hidegben. Hiába próbálta hajnalig tartó raveparty-val, meg ejtőernyős ugrással aktivitásra ösztönözni a két hibernált állapotba süllyedt párt, az eredményei a hazai ellenzéki összefogás átütő sikereivel vetekedtek. Merthogy kábé a román-magyaron volt olyan mozgékony és friss a mi nemzeti tizenegyünk, mint ők ekkoriban. Mondjuk Tedék stopli helyett legalább pizsamában donaldkacsázták végig a péntek estéket, ez is valami.

01.pngBarney elkeseredettségét kiválóan tükrözte, hogy már saját magának segített csajokat felszedni a bárban, a klasszikus ismerkedős egysorosának enyhén skizofrénre fazonírozott verziójával, a Have you met… me? szöveggel. A helyzet odáig fajult, hogy Barney erősítés után nézett, a felmentősereg dicső hada meg is érkezett, James, a bátyja képében. Nofene, Barney-nak van egy bátyja? Jamesről elöljáróban annyit tudunk meg, hogy remek srác, jóképú, jóarc, éppen, mint Barney. Ted azért tesz egy apró kiegészítést Robin számára: Barney és James nem teljesen hasonlítanak egymásra, merthogy James meleg. Csak szól, nehogy Robinra a meglepetés erejével hasson James megjelenése. Erre belép James, aki… fekete. Waó, wtf?

03.pngRobinnal közös a saját döbbenetünk is, mégis hogy a jó fixtaxiáras-rezsicsökkentéses életbe nem került eddig szóba Barney meleg, fekete bátyja? Hát, mert az alkotóknak ekkortájt jutott eszébe összepakolni a karaktert, de jobb most, mint még később. Amúgy James, akárcsak Barney, a hazai törvényhozási gyakorlatot megszégyenítő nagyüzemben önti ki magából kilószámra a szöveget az öltönyéről, ejtőernyőzésről, meg arról, hogy ismét menő a pacsi. Huh, már kezdtem aggódni.

04.pngRobin rákérdez a mindenkit kínzó kérdésre, mégis hogy történt, hogy a Stinson fivérek pepitában kapták a génállományt? Barney és James gyerekkorukban eléggé különböző válaszokat kaptak az anyjuktól erre a kérdésre, az egyik legjobb, hogy anyu Barney-val a hasában sok vaníliafagyit evett, amikor James-szel volt terhes, akkor meg.., igen, csokifagyit. Ha eddig nem lett volna egyértelmű, Stinson-anyunak nem kellett lazaságból különórákat vennie, nagyjából „fiam, amekkora buli volt, örülj, hogy nem kutya lettél” típusú csaj lehetett fiatal – majd idősebb - korában, és ezen az sem segített sokat, hogy a cigi kábé hozzánőtt a kezéhez.

06.pngBarney terve az estére: James lesz a szárnysegédje, és mindent jobban fog csinálni, mint a többiek valaha is. A legutóbbi közös estéjükön is ütőset alakítottak egy húg-báty kombó összehozásával, nagyjából összejött nekik minden, amiről a Jancsi és Juliska korhatáros verzióját nézve álmodtak. Kiderül, hogy Barney és James mindig is végzetes párost alkottak, főleg, hogy nincs átfedés a célcsoportjukban, így remekül kiegészítették egymást. James a meleg sztereotípiához méltóan a csajokat a ruhájuk dicséretével kezdte el puhítani, majd átadta őket Barney-nak a panírozáshoz. Barney pedig a melegbárokban segített Jamesnek, ha éppen mesterséges lélegeztetést kívánt meg valamelyik gyantázott hónaljú fodrásztanonctól. Bár azt nem tudom, hogy Neil Patrick Harris a rész előtt vagy után coming-outolt, de így utólag különösen sajátosan vicces ez az epizód.  

08.pngInduláskor James a többieket is invitálja a bulizni. Tedék este kilenckor már vegetatív üzemmódba kapcsoltak, és inkább otthon molyolnának, áh, logoff-ra figyelmeztet az outlook reminder. James tart egy lelkesítő beszédet, itt vagytok a világ legfaszább városában, sokan csak álmodnak erről, amikor az Aréna parkolóban tolják a Royal vodkát péntek este a Tesco zárása után. Tartoztok nekik annyival, hogy szétbulizzátok és szétisszátok magatokat ma este. Asszem, ezt hívják erkölcsi ráhatásnak, a többiek sem tudják kivonni magukat a hatása alól, belelkesednek, és belevetik magukat az éjszakába, hogy nyomon kövessék a testvérpár vadászatát.

09.pngA partizóhelyen Barney rögtön segítene Jamesnek összeszedni egy bajszos motorost, de James elhárítja a segítséget, koncentráljunk inkább rád, Barney. Következik a hős és a disznó trükk: James a főként borsodszecsői kultúrban megfigyelhető vállalhatatlan stílusban rányomul egy tetkós csajra, Barney erőteljes fellépésével azonban megfutamodásra készteti. A csaj szinte önként és dalolva úszik be Barney hálójába.

11.pngTed közben a Gyöngyvirágtól lombhullásig természetrajzi pontosságát felülmúló módon mutatja be az éjszakai bárok élővilágát. Még egy zajos, zsúfolt helyen is jól meg lehet különböztetni egymástól a szingliket és a párban érkezőket, csak a megfelelő jeleket kell észrevenni. A szinglik nem ülnek le, hogy folyamatos mozgásban maradva könnyebben csapjanak le prédáikra. Eközben a párokat teljesen kimeríti, hogy el kellett hagyniuk biztonságot nyújtó otthonukat, így megszállottan keresik a szabad ülőhelyeket, ahol meg tudnak pihenni, védelemre lelnek az idegen környezetben. A szinglik felesekkel pörgetik magukat, míg a kapcsolatban lévők komótosan kóstolgatják a borukat. És amíg a párok fáradtan ásítoznak, az egyedülállók pörögnek. Ezek alapján éles határvonal húzódik a szingli élénkség ragadozói és kapcsolati kóma áldozatai között.

10.pngA Ted és Robin két ásítás között felfigyelnek rá, hogy James egészen furcsa tüneteket produkál: lerázza a rá nyomuló kigyúrt bőrmellényes pasikat, alig várja, hogy leülhessen, tartózkodik a töményezéstől, fáradtságra panaszkodik. Gyanús vagy Te, James, tán csak nem titkos kapcsolatban tengeted napjaidat?! Ráadásul sűrűn sms-t gépel valakinek, a gyanú árnyéka most már minden oldalról körülöleli a pasit. Barney pont elcsípi a beszélgetés végét, a többiek beavatják, szörnyű lesz szembesülni vele, de a bátyád az akut monogámia félreérthetetlen tüneteit mutatja. Horror lenne, ha kiderülne, hogy fix pasija van.

13.pngBarney-nak is gyanús volt, hogy bátyja még nem szexelt a mosdóban, az sms-írás pedig a végső lebukást jelentette. Barney keményen számonkéri a testvérét, most akkor van komoly kapcsolatod vagy nincs. James próbál tagadni, az albán hegyvidék kecskepásztorai megirigyelnék azt a tehetséget, amivel terel, de Barney megszerzi a telefonját. És ott figyel a kijelzőn a közös kép egy fehér pasival. Na, nem mintha a szín számítana, részemről örülök a sokszínűségnek. Nem úgy Barney, Ki ez?, és nagyon remélem, hogy a válasz nem emlékszem a nevére lesz. Hát ez nem jött be, mert a pasi Tom, James vőlegénye. Vagy menyasszonya, jó ég tudja, hogy van ez ilyenkor. Barney megdöbbenésében kiejti a kezéből a telefont, és olyan hűvösen néz a tesójára, hogy annak dér jelenik meg az arcán.

15.pngLily-nek hamar elege lett a partiból, legszívesebben lekoccolna, főleg, hogy még melltartót is vett az esemény kedvéért, de egy óra után már azt érzi, hogy eddig és ne tovább, vissza kéne bújnia a csicsizacsijába. Ezt hallva a biodíszletből előrehajol egy eddig a háttérben megbúvó randomsrác, és hoppá, tud beszélni is, annyit legalábbis, hogy segítene Lilynek megszabadulni a kényelmetlen ruháitól, ha már így alakult. Lily gyorsabban leépíti a srácot, mint ahogy Hoffmann Rózsa végzett a közoktatással, pedigugye. A csajok álpanaszkodnak egy sort az állandóan nyomuló idióta faszikról, Ted visszavág, ne mondjátok már, hogy annyira szar, hogy mindenki le akar feküdni veletek. Ja, az nem lenne szar, dehogy mindig a legbénábbak próbálkoznak, az már igen. Ez mondjuk jogos. Marshall meg azt irigyli a csajoktól, hogy színes-napernyős koktélokat ihatnak kedvükre literszámra. Kinek a pap, kinek a bádogbános, mondaná erre egy perverz nyelvújító.

17.pngMásnap a bárban Barney folytatja a tesója ostorozását. Barney érvelése amúgy priceless, szellemi verőlegényként püföli a tesóját kemény szavaival: ugyanazt a nevelést kaptuk, egy házban nőttünk fel, hogy tehetted mindezt a szörnyűséget? Mármint nem a melegedésre, hanem a házasságra gondol, asszem legalábbis. Hát, egy ideig küzdöttem, de szerelmes lettem, oszt csók. Barney-t ezt hallva már rosszullét környékezi, amit a folyamatos fintorgása sem túlzottan leplez. James bekeményít, jó lesz, ha elfogadod, mert téged akarlak tanúmnak az esküvőmön. Barney visszautasítja, a feszültségtől felforr a whiskey a kezekben. James reméli, hogy a tesója meggondolja magát, majd csalódottan távozik. Dráma és vérfürdő, Barney feszülten áll a pultnál, váltóáramot lehetne kötni az idegeire, s ezen az sem segít, hogy egy lánybúcsús társaság közepén kedélyes menyasszony jelenik meg a bárban. Barney majd visszaköpi a whiskey-t, mi folyik itt?! Járvány…

16.pngUgrunk az albérletbe, Marshall egy lehetetlen színű koktélt készített magának, az impresszionisták nem használtak ilyen pasztellszíneket, esküszöm, de aztán kihátrál a ratyipiázásból, amikor Lily megörül, hogy milyen cuki koktélt kevert neki. Barney házasságellenes szónoklatba kezd, mondván, hová jutna a világ, ha mindenki elkezdene felelőtlenül házasodni. Még a végén megerősödnek a családok, meg a keresztény-konzervatív értékek, borzasztó egy világkép. Választási kampányfőnöknek nem javasolnám a srácot, bár a retorikai képességei megkérdőjelezhetetlenek.

26.pngBarney szerint, ráadásul, ha a melegek egyszer elkezdik a házasságot, akkor mindenki utánozza, nem volt ez másképp a gyantázással meg a manikűrrel sem. De, hördülünk fel együtt Teddel a képernyő előtt és mögött. A többiek próbálnak vigaszt nyújtani a magába roskadó Barney-nak, mielőtt összeomolva kiesik az öltönyéből. Ted azzal jön, hogy támogatnia kell a bátyját, és vele kell örülnie. Barney agyában fény gyúl, megszületik a zseniális ötlet, ez az, menjünk és ünnepeljünk együtt.

20.pngBarney azonban cseles csapdába próbálja csalni bátyját és olyan melegbárba viszi „ünnepelni” a társaságot, amihez képest egy zsarátnoktól izzó kályha maga a fagyos Antartisz, az egy főre jutó bőrgatyák és rózsaszín ujjatlan haspólók száma az egeket veri, középen egy ketrecben egy kigyúrt faszi vergődik egy szál szivárványban, fullban bömböl a Relax Frankietől, az Őrült nők ketrece ehhez képest egy erkölcsi kiállító-terem volt. Olyan lehet ez Jamesnek, mintha Orbán Viktornak stadionépítési látványtervektől körülölelve kellene diszponálnia a költségvetési tartalékok elköltéséről, túl nagy a kísértés, tuti beleremeg James erkölcsi tartása is, legalábbis Barney ebben bízik.

30.pngMarshall lelkes, hogy végre megvető tekintetek nélkül guríthat le pár színes koktélt, de az öröme kárászéletű, mert még bele sem szippantott a szívószálba, máris rányomul egy faszi, kiló Velmetina ott figyel a frissen mosott hajában. Marshallnak lassan esik le, hogy itten most Szente Csaba szerepére megy a casting, és el lesz intézve a valaga, ha nem vigyáz. A csávó aztán Tedre nyomul, a srácok folyamatosan kapják a szexista megjegyzéseket, és egy ideig még élvezik is, hogy menők, és rájuk nyomul a díszes meleg közönség. Csajoknak is bejön a hely, nincsenek tapizó kezek, és Meleg Ken valóban a pulcsijáról akar Robinnal beszélgetni.

27.pngJames közben arról ömleng Barney-nak, hogy alkudtak meg egy pompás köcsögre a pasijával, mármint egy folklór-termékre a kézművesvásáron, mégmielőtt. Barney-t az elkeseredés egy mélyebb bugyraiba taszítják testvére szavai, miközben James lelkes, hogy végre szabadon beszélhet a kapcsolatáról. Barney továbbra is szabotálni próbálja James kapcsolatát, újabb baltával faragott hasizmú pasikat igyekszik a tesójára tukmálni, aki azonban a csajokra irányítja a témát, és Barney-val lenyomják a sportmenedzser-baseballjátékos trükköt.

22.png

Robin és Lily közben már a ketrecben vonaglanak, a műsoruk a tébányai Vadorzó klub évadnyitóját idézi, a srácok meg Barney problémáit beszélnék meg, ha nem tapadnának rájuk újabb melegek, amiből már kezd elegük lenni. Kezd forró lenne a talaj, meg úgy egyáltalán a közeg, főleg, mert mindig a lúzerek jönnek, és soha nem néznek a szemükbe. Csajoknak meg hiányoznak a beszólások, úgyhogy mindannyian lelépnek.

28.pngBarney nem adja fel, hogy letéríti Jamest a melegházasság felé vezető rögös útról, előkerít egy tagot, aki kábé szájjal font ostort pár cseresznyeszárból, vagy hasonló, nem merek belegondolni, hogyan készítene egy paskolót. De James hajthatatlan, és leállítaná Barney-t, mint az EU a burgenlandi parasztok támogatását. A két testvér közötti távolság egyre nő, Barney úgy érzi, a testvére hátat fordított az ő kétszemélyes, öltönybe és nyakkendőbe oltott hadseregüknek, amely zászlajára egy-egy kóbor numera megszerzését tűzte ki célul. Egészen addig próbálja lebeszélni a bátyját a házasságról, amíg ki nem derül, hogy Jamesék örökbe fogadnak egy kisbabát. Barney-ról erre leolvad a Fuck Marriage feliratú páncél, és James nyakába ugrik az örömtől, hogy hamarosan nagybácsi válik belőle.

29.pngUgrunk egy évvel későbbre, James esküvőjén Barney nem is lehetne büszkébb a bátyjára, majd kicsattan az örömtől. Természetesen együtt ünnepel az egész társaság, de este kilenckor Marshall és Lily bemondja az unalmast, nekik már későre jár, lépnek, hogy felrakják magukat töltőre. Ted és Robin még maradnak, amitől az élesszemű és vájtfülű nézőknek vészcsengők szólalnak meg az agyában, de hagyjuk ezt a vonalat. Barney lelkes nagybácsiként kezelésbe veszi Jamesék gyerekét, tol vele egy minipacsit, aztán elkezdi megtanítani, hogyan kell élni. Első lecke: neked nem kell házasnak lenni, csak azért, mert a szüleid is házasok. Amúgy a kiscsávó egy miniöltönyben van, mellénnyel, nyakkendővel megtolva, tiszta white-tie, és tényleg megacuki, Barney már most alig várja, hogy együtt portyázzanak majd a városban 20 év múlva.

23.pngZárókép: James partnerének, Tomnak a nagymellű excsaja arról panaszkodik, hogy a gimiben Tom még odavolt a melleiért, nem érti, mi történhetett a sráccal, azt meg főleg nem, hogy mi baj a melleivel. Mellesleg én sem, de ez mellékes. Hogy ki fogja megvigasztalni? Ó, hát micsoda kérdés.

24.png

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2013.09.20. 12:46:44

végre, már nagyon vártam, köszi!

sawyer_15 2013.09.20. 14:56:34

@fofofo: Bocsi, új munka, egy fokozattal szorosabbra húzott szopóálarc, kevés időm maradt a hv-ra.

fofofo 2013.09.20. 17:23:45

@sawyer_15: nem cseszegetés akart lenni, tudom, hogy legtöbben a szabadidőtökben írjátok a posztokat

Flankerr 2013.09.20. 21:33:59

Én türelmes vagyok..:9 Nagyon jó rész volt, jó HV-val.

mirage1 2013.09.23. 06:32:00

Kedvenc HV-m, érdemes rá várni :-)
süti beállítások módosítása