Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 2x05 - Venomous

2013. szeptember 19. 11:00 - Smiley93

Az epizódot Menősráccal nyitjuk: éppen Dannyvel edz a suliban az éjszaka kellős közepén, vélhetően a farkasszupererő jeleinek megmutatkozásában reménykedik, de egyelőre nem nagyon bír el a súlyzókkal. Kis híján magára is ejt egyet, amikor hopp, Erica kisujjal kiveszi a kezéből a súlyt, na ez a farkasszupererő kéremszépen. Egyébként meg Derek szólította Menősrácot, a teliholdas éjszakájáról faggatózik, nem Gonoszgyíkká vedlik-e véletlen. Menősrác persze váltig állítja, nem történik vele semmi, hát épp emiatt ugrott át a minap reklamálni a Hale Alfa Kft-hez, aki meg nem hiszi, nézze meg a pizsis videóját.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.15. 101600.bmp.jpg

Na, hát ezen jót röhög a Derekfalka, de senkinek sincs kedve órák hosszat a szundizó Jacksont lesni, van erre jobb módszer is: Főfarkas a medencés kalandkor elmentett egy kevés Gonoszgyík-mérget, ha nem hat a kliensre, akkor a kígyó-effektus értelmében ő a méreg gazdája. Be is adják Menősrácnak, de sajnos hat, elmélet bukó. Viszont legalább egy kis szívességet kérhetnek a földön fetrengőtől: csak ki kell mosnia Isaacet Zsaruapunál, sztornózza szépen a múltkori fallabdás vallomását, és a srác mehet is vissza a suliba, amit Scotték mérsékelt lelkesedéssel konstatálnak. Főcím.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.10. 221137.bmp.jpg

Menősrác videójának hiányzó része hamarosan napvilágra kerülhet hála Meleg Dannynek, ám Jacksonnak addig is meg kell küzdenie váratlanul és drasztikusan feljavult hallásával, aminek révén elcsípi a Derekfalka tervét: kémiaórán Menőcsaj a Kanima-teszt következő alanya, bukás esetén haladéktalan likvidálására kerül sor. Menősrác erről gyorsan be is számol Farkasfiúnak meg Stilesnak, nahát, talán mégsem reménytelen eset ez a Jackson? Stiles szerint persze kizárt, hogy Menőcsaj lenne Gonoszgyík.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.10. 223413.bmp.jpg

Tekintve, hogy egyedül ő találkozott a kérdéses hüllővel, illene hinni neki, de épp miközben nagyban bizonygatja, hogy Lydiának kutya baja, Menőcsaj megint Pszichóalfáról hallucinál. Ez a valóságban abban nyilvánul meg, hogy a táblán tükörírással kér segítséget, ugyan, kivel nem esett már meg ilyesmi? Stiles szerint még mindig nincs ok aggodalomra, ez a Főfarkas teszt nélkül úgysem nyír ki senkit, aztán itt meg hogy vizsgáztatná egy rakás diák szeme láttára? Azért biztos, ami biztos, lestipistopizzák a Menőcsaj melletti két üres helyet is a teremben, de a semmiért fáradtak, hiszen a mai órán forgórendszerben lesz páros munka, éljen.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.10. 224917.bmp.jpg

Így Erica végigtapizhatja Farkasfiút, Allison figyelmeztetheti Menőcsajt, Isaac elmesélheti Stilesnak, milyen otromba módon utasította vissza anno Menőcsaj, de most revánsot vehet mondjuk azzal, hogy megöli. De első körben legalábbis beadhatja neki a mérget, mivel ezen az órán egy olyan kristályt sikerült előállítani (már akinek, ez Scottékra nem vonatkozik) ami ehető, és éppen Menőcsaj az előkóstoló. Főfarkas a parkolóból sasolja, mi történik.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.10. 225227.bmp.jpg

Csak hát nem történik semmi, ergo eljött ez ideje egy Farkasfiú-Stiles-Allison kupaktanácsnak Főfarkas meggyőzéséről, hogy Menőcsaj nem gyík, és/vagy Menőcsaj megvédéséről. A tanácskozás tárgya eközben a sulipszichológusnál múlatja az időt, nem túl eredményesen. Egy másik kupaktanács a könyvtárban Menősrác-Meleg Danny-Matt trió képében ül össze, mégpedig a teliholdvideó ügyében. Érdekes kérdés, hogy ki juthatott be Menősrácékhoz, hogy megbütykölje a videót, aztán eltűnjön, amolyan köd előtte, köd utána módon. Miután a betörőt kvázi kizárták, a kulccsal rendelkezők kerülnek sorra, és itt Menősrácnak isteni szikrája támad, hiszen Menőcsajnak van kulcsa, atyaég. Allison eközben Menőcsaj pszichológusánál kilincsel Szörnylexikon-fordításért, hasznos lenne megtudni valamit Gonoszgyíkról. A nő először furcsállja a dolgot (ki ne tenné?) meg szabadkozik, mégse az ólatin a főnyelve, de azért csak összerakja, hogy ez a Gonoszgyík teliholdkor a legerősebb és egyébként nem is rossz szándékú, csak barátkozni szeretne.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.10. 230747.bmp.jpg

Scott is barátságos szándékkal közelít Főfarkashoz, aki viszont Boyddal kívánja leszereltetni a kis mitugrászt, de ehhez a legfrissebb farkas még túl zöldfülű. Így Főfarkasnak személyesen kell lehordania Scottot, Menőcsaj megbukott a teszten, tehát ő a Kanima és az előző epizód végi fogadalom értelmében halott. Farkasfiú pattog, nem engedem én ezt neked, Derek meg csak röhög rajta, ő nem is piszkolja be ilyesmivel a mancsait. Erre valók a béták, ugyebár. Farkasfiú nem is lenne önmaga, ha nem győzködné még egy sort Főfarkast, mi van, ha Menőcsaj csak immunis az alfaharapásra, ezt valahogy továbbadta Menősrácnak, így végeredményben egyikük sem változik át. Jé, valami ilyesmit agyalt ki Menősrác is a minap. Derek hajthatatlan, ő immunis élőlénnyel még életében nem találkozott, de azt hallotta, a felvett alak tükrözi a belsőt, és hát ha valaki, akkor Menőcsaj tutira gyík lenne. Scott ráhagyja, gondolta ő, hogy nem tudja meggyőzni Főfarkast, úgyhogy összedobtak a haverokkal egy B-tervet is, na ezt kapja ki. A B-terv szereplői – Stiles, Allison, sőt még Menősrác is – kimenekíti Menőcsajt a suliból, egyenesen a McCall-lakba.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.10. 233421.bmp.jpg

A házigazdát magát eközben olyan csipcsup ügyekkel zaklatják, mint Danny lacrosse-felszerelésének tönkretétele, amit egyébként nem is ő hordott, no meg Matt is le akarja fotózni, mert feltűnt neki, hogy nem igazán fotogén a srác és itt nem a külcsínről van szó. Pedig odahaza nagyobb szükség lenne Scottra, Főfarkas ugyanis felvonultatta a teljes falkáját a ház bevételére, nem viccel. Az egyetlen bevethető haderő pedig Allison meg a nyílpuskája, nem számítva a riadóztatható Vadászaput. Menőrác eközben elvonul Menőcsajjal, ő csak azért jött ugye, hogy kérdőre vonja az exét a kulcsot illetően. Jól belemelegedve a dologba, előadja az egész sztorit a csajnak, épphogycsak a vérfarkas szót hagyja ki a történetből. Lydia először tagadná a dolgot, de végül közli, hogy egy árva kukkot sem ért az egészből, ám ha Menősrácnak ez olyan fontos, legyen boldog a kulcsával, amit eddig nyakláncként hordott, és könnyeivel küszködve Jackson kezébe nyomja. Menősrác kissé kellemetlenül érzi magát, a feszültségoldás végül némi smárolásba fullad.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.10. 233536.bmp.jpg

Eközben Stilesék arra jutnak, hogy Allisonnak meg kéne lőnie az egyik ordast, akkor ijedtükben tuti elszaladnának az ostromlók. Épp azt találgatják, a három béta közül melyik a leggyengébb láncszem, mikor Isaac már rájuk is támad, akkor erről ennyit. A dulakodásra már Menőcsaj is leszalad, így épp lemarad arról, hogy Menősrác tarkója gyanúsan pikkelymintázatot ölt, szóval akkor tényleg nem Lydia a Gonoszgyík, már nem azért, de Menősráchoz úgyis jobban illik ez a szerepkör.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.10. 234851.bmp.jpg

Eközben a várvédők egész jól haladnak, Menőcsajt eltakarítják az emeletre, mondván betörés van, mire a csaj hívja a rendőrséget, és rémülten állapítja meg, hogy Menősrácnak az ablakon át nyoma veszett. Allison kölcsönveszi Gonoszgyík mérgét, és rákenve a nyílra szépen leszereli Ericát, aki Isaac-kel együtt landol a kint várakozó Főfarkas lábai előtt. Talán Dereknek most már be kéne látnia, hogy az újonnan összeeszkábált falkája nem sok hasznot húz.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.10. 235819.bmp.jpg

Ha ezt nem is, azt már azért elismeri, hogy megérti, Farkasfiú miért nem lép be a falkájába: mert neki már megvan a kis csapata. Ekkor odaint nekik a Kanima is, mindenki pislog nagyokat, főként, mikor Menőcsaj kiront a házból, hogy valaki legyen már olyan kedves és avassa be őt is. Kizárásos alapon tehát Menősrác a Gonoszgyík, most már mindenki tudja. És barátot is talált gyorsan, aki az úton parkoló kocsiban várta, hogy pacsizzanak egyet, megható jelenet.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.19. 17:33:03

Ez most nem volt az a 'húha' rész, bár voltak jó pillanatok benne, pl Erica megszívatása a trutymóval. Meg a végén a pacsizás tényleg megható volt, annak fényében, hogy úgy tudjuk, barit keres a Gyík. Ja, és a vetésforgós kémia órán tudtam nevetni is, voltak poénok, hát persze hogy Stilestól. Nnnaná!

Mogyee 2013.09.19. 23:18:46

Nem tudok szabadulni az érzéstől, miszerint nagyon nem kedvelem szerencsétlen Ericát. Nincs rá kézzel fogható magyarázatom, egyszerűen csak nem. Ebből kifolyólag viszont amikor Allison kiütötte, olyan szintű elégedettség töltött el, amit már illene szégyellnem... :) A hogyvolt megint nagyon király lett, csak most már újra kell néznem a részeket hozzá, mert a tanácsodat megfogadva már a harmadik évadot is ledaráltam, és félő lenne, hogy átcsusszan némi spoiler óvó tekintetem alatt :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.19. 23:30:17

@Mogyee: A harmadik évadot? Simán már most utállak!
Mostantól kezd igazándiból beindulni a sori, nem lehetne, hogy naponta legyen HV? De Te kérdezd meg, az én bőröm drágább, aranyból van, franc se akarja, hogy lenyúzza Smiley, eleve olyan gonosz neve van.

Mogyee 2013.09.20. 23:44:28

@aggyistenbiri: Nem olyan nagy dolog, ha gondolod, adok linket hozzá (bár én angolul néztem, de van feliratos is :)).
A napi hogyvoltot meg nem erőltetném, elég nagy meló az így is. :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.21. 11:55:10

@Mogyee: Megvan, csak még nem jutottam hozzá a többitől, ezért addig is marad az irigykedés :D A napi poszt csak vicc volt, természetesen, és csak azért, hogy minél gyakrabban kitárgyalhassuk az aktuális történéseket. :) Csupa önzés, ilyen vagyok :)

Smiley93 2013.09.24. 14:23:42

@Mogyee: Ó, amikor Allison elbánt Ericával az egy gyönyörű jelenet volt:) Pedig nekem alapvetően semmi komoly problémám sincs a csajjal:P

@aggyistenbiri: Napi hogyvolt? Csak azért nincs, mert akkor túl hamar az évad végére érnénk:D De azért összekaptam magam és megcsináltam a következő részt, pénteken jön.:)

A harmadik évadban pedig a legjobb, hogy kétszer annyi részből áll, mint az eddigiek:D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.24. 18:29:14

@Mogyee: @Smiley93: AZT a jelenetet NÉGYSZER tekertem vissza, annyira élveztük, én és a májam :DDD Egy genya vagyok, na. Napi hv persze hogy nem, csak a türelmetlenség szólt belőlem.
süti beállítások módosítása